Güneş Gözlüğü

Babam güneş gözlüğü ile konuşmamı istemez.
Bir şey diyeceksem, hemen, ''Gözlüğünü çıkar, gözlerini görmeden seni anlayamıyorum,'' der.

Bazı insanlar mimiksiz ve katı olduğundan gözlerinden bir şey okumak çok güç.
Gözlük takmalarına gerek yok.
Tüm kötü duygularını gözlerinin ardına kalplerine saklıyorlar, orada besleyip büyütüyorlar.
İşte, o cins insanoğluna sinsi diyoruz.


Eskiden, cenazeye güneş gözlüğü ile katılan entel kesimin bu durumunu, ağlamaktan şişen gözlerini saklamak istemeleri olduğunu sanırdım.
Saf ve iyi niyetli olduğumdan bahsettim, şimdi ayıplamayın beni.

Tabii sonradan anladım, meğer ağlayamayan gözlerini saklamak isterler, aslında yeterince üzülmedikleri gözlerinden okunmasın isterlermiş.

Sonuç: Hayatta en çok korktuğum insanlar; mimik kullanmayan, gözleri donuk olanlar.

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Profesyonel kumarbazlar da gözlük takarmış.
    İstediği kart geldiğinde göz bebeklerinin heyecanla büyüyüp kendisini rakibine karşı ele vermesinden korktuğu için...

    YanıtlaSil
  2. Cok dogru bi nokta mimiksiz insan samimi degildir ayrica cenaze ani gözlügu almak nasil akillara düşüyor hayret ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet birde o var tabi.gerçi makyaj yapanları da gördük de :D

      Sil
  3. Çarşaflı hanımefendiler görüyorum. Simsiyah güneş gözlüğü takıyorlar. yanılmıyorsam kışın da takanlar var tabi. Gözlerini etraftan sakınıyorlar. Belki de erkeklerle gözgöze gelmemek için bunu yapıyorlar. Belki onlar için bu davranış takvadır. Bu güneş gözlükleri bir nevi peçe görevi de görebilir. Açıkçası bu beni rahatsız etmiyor. Bir de gözlük takmayıp burnunu örtecek şekilde sadece gözlerinin görüldüğü örtünme biçimi var. Buna hicap da deniyor. O zaman da da doğrudan gözlere dikkat çekiliyor belki de bilmeden. Daha şuh ceylan gibi güzel gözlü, bir kadın görüntüsü verebilir. Bu durumda meşhur Mahmut Hoac lakapplı ismail Ağa Cemati imamının bir uyarısı var ilginç geldi bana. Paylaşyayım istedim. "Hanımlar burnunuzu kapamayın, sadece gözleriniz açıkta olunca çok dikkat çekiyorsunuz. Burnunuz açıkta kalsın ki, patlıacan gibi burun dikkatleri dağıtsın." diye uyarmıştır kadınları. Bu açıdan güneş gözlüğü kullanan tesettürlü hanımlar yanlış anlaşılmaz. Zaten birbirleriyle görüşürken sizin dediğiniz gibi gözlüklerini çıkartırlar. Selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözlük takmak kötü bir şey demedim yanlış anlaşılma olmasın profösör.
      bende katılıyorum kadın için ikinci bir tesettür olduğunda hem fikirim.göze göz değmesinden bile sakınanlar için yada sakınabilenler için şahene bir şey.
      ama benim bahsettiğim sizin de sonunda dediğiniz gibi konuşma halinde çıkarılmasının daha uygun olduğu yönünde.

      Sil
  4. Haklısın. Mimiksizler ve sahte mimiklilerden uzak olmalı.
    Gözlük şahane de, ben parmağa, dolayısıyla tırnağa takıldım. :D Maaşaallah. Ben beceremedim hiç bu kadar uzatmayı. Şimdilerde haftada bir kesiyorum. Uzamış gibi geliyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy benim öyle tırnakla ne işim var :D o el benim değil :DD benim tırnaklarım şu anda dibine kadar kesilmiş aynı zamanda dolma gibi parmaklarım var hahah ne güldüm kendime :D

      Sil
    2. :D
      Tamam.
      Anlaşılmıştır. :)

      Sil
  5. çok güzel yazmışsın.. yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Bazan bende duygularımi saklayabilir olsaydım keske diye düşünürüm. Sürekli sevecen sevgi dolu bir insan olmak da haddinden fazla yıpranmaya sebep olabiliyor. Insanlar saf temiz duygularınızı kendi çıkarları uğruna yada nefislerinin keyfine göre kullanabiliyor yadırgıyor elestiriyor.Ama ne yapalım ben.böyle yaratilmisim gaddar sinsi içten pazarlıkli biri olmaktansa sevecen sevgi dolu saf kalpli olmayi yeglerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende senin gibi düşünüyorum ama ok mu yıpranıyoruz ne?

      Sil
    2. Yıpranan biz.olalım elbet mükafatını alacağımız günlerde gelir Nabrutum.

      Sil
  7. Siyah gözlük konusu gerçekten güzel bir konu. Herkesin söyleyebileceği şeyler var. Paylayşmak güzel bir şey. Yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Mesela;
    ..........

    Zenciler Amerika kıtasına köle olarak Afrika'dan çalıştırılmak üzere getrildiklerinde, kendilerine kölelik muamelesi yapılmıştır. Beyazderililer Siyahderililere yapmadıkları eziyet, işkence ve zulüm bırakmamışlardır. Bu kıtada yaşayan Beyazderililer Kızıldedililere yaptıkları zulmün kat be kat fazlasını zencilere reva görmüşlerdir. Zenciler tarlada, bahçede, taş ocaklarında, maden ocaklarında yarı aç, bi ilaç ve kırbaçlanarak çalıştırılmışlardır. Zencilerin sosyal hayatları o zaman yoktu.

    Zamanla yıkık ve viraneliklerde bir araya gelerek protest müzik yapmışlardır. Böylelikle bir dünya müziği olarak kabul edilen jazz gerçeği ortaya çıkmıştır. Zenciler bu protest müziği kendileri arasında yaparken, kendi mekanlarına Beyazlar da gelmeye başlayınca, bu gelişme Zencilerin onurlarına çok dokunmuş. Çünkü bu protest müzik Beyazlara karşı yapıldığı için bu çelişkili duruma bir formül bulmuşlar. Bu formülü, sahnede sırtlarını seyirciye dönerek, yüzlerini de duvara çevirerek suretiyle müzik yapmakta bulmuşlardır. Ama bu durum zenci sanatçıları tatmin etmemiştir.

    Buna karşılık matemi de sembol eden, siyah gözlük takarak, seyircilere karşı siyah gözlüklü yüzlerini göstermek müzik yapmaktadırlar siyah gözlük takma adeti böylelikle ortaya ortaya çıkmıştır. Siyah gözlük sahnede, gündüz ve gece kullanılır olmuştur. Siyah gözlüksüz zenci jazz bir usta düşünemeyiz. Bu geleneği diğer Beyaz derili jazz müzik ustaları da devam ettirmektedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şahanesiniz.
      bu harika yorum için ne desem az.
      Allah uzun ömürler versin.

      Sil
  8. Gözün de gözlükle yüzüme bakan arkadaşlara günaydın bile diyemiyorum, acaba beni görmedi mi diye :))
    Gözlükle konuşmanın ne kadar samimiyetsiz ve aslında itici bir davranış olduğunu cümle alemler bilsin de nolur, lütfen yapmasınlar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemfikiriz ^.^
      al benden de o kadar.ne demek istediğini bile anlamıyorum insanların :D

      Sil
  9. babana selamlarımı iletiyorum, bendenmiş o da :) az ve öz yazıları her zaman daha anlamlı buluyorum, bu da öyle olmuş. Özellikle şu cenazedeki gözlüklüler meselesi harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilettim efendim. lovemeorleaveme'nin sana selamı var dedim. Türk mü o dedi :D

      Sil
  10. Babana çok selam söylüyorum buradan :) ben de aynen kendisi gibi düşünüyorum gözler görünmeyice en neşeli sesinle bile konuşsan duygu bana geçmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üstümde kalmasın diye ilettim selamını :D
      bende denileni anlayamıyorum

      Sil