NASIL KİLO VERDİM?

Bundan 1,5 yıl kadar önce tartının üzerine ben çıktığımda, tartı şok geçirerek 58’i göstermeye başladı. J


Dedim ki, metabolizmam bu kadar hızlı çalışırken bu kiloda olursam bundan 5 yıl sonra neler olur bana…
Ne yapmak lazım? Tatlı ve -çuklata- canavarıyım. Kesmem mümkün değil.
Bende ekmeği azaltıp spor yapmanın bana en uygun diyet olacağını düşündüm. Nasıl bir diyetse artık.

Pilatesi nasıl yaptım peki? Aslında ilk başta o kadar çok spor merkezi aradım ki L Ama tesettürlü bayanlar için karma olmayan uygun mekan bulmak mümkün olmadı. L
Bende Ebru Şallı ile beraber yapmaya karar verdim. Ama sabah o vakitte kalkmam pek mümkün olmadığından J İnternet üzerinden takip ettim.
Çok hırslı ve azimli olmam işe yaradı, 1 yıl boyunca en az haftada 6 gün pilates yaptım. Bu arada dediğim gibi sadece ekmeği kestim.Tatlı,çikolata, hamur işi hepsini kararınca yedim.
SONUÇ: Evet, artık (MAŞALLAH DEYİN) 7 kilo kadar falan verdim.
Ebru Şallı ve pilatesi hakkında yazılan çizilenler çok fazla. Ama yiğidin hakkı yiğide gerek. Sayesinde vücudum sımsıkı oldu. Ve kas kütlem çoğaldığı için vücudumun yağ yakım oranı da artmış oldu.
Hani pilates evde yapmakla olur mu? diye düşünmeyin. Ben canlı örneğim bu konuda. Ama azimli olmak şart tabi ki.

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. bende bir yaz koşu bandında her gün yarım saat koşarak yaklaşık 6 kilo vermiştim öss zamanıydı ah o günler!! dediğin gibi ekmeği azaltıp hatta kesip kalan her şeyi kararınca yeyince birazda sporla destekleyince harika bir sonuç çıkıyor ortaya :)

    YanıtlaSil
  2. Koşmak da ne güzel bir spor ya.Ama dışarıda koşacaksın.İlk bahar olursa dahada güzel :)

    YanıtlaSil
  3. dışarda koşmak biraz zor bu devirde :)) bide kilolu bi tip olunca ön yargı galiba benimki =))

    YanıtlaSil
  4. bende geçen sene spor ve lpg sayesinde 9 kilo verdim.o zaman İstanbuldaydım ve ismek benim derdime çare olmuştu şimdi izmirdeyim burda da varmış bayanlara özel yer ama çocukları bırakacak yer olmadığından gidemiyorum...şimdi giden 9 kilonun 2 kilosu geri geldi ve ben korkuyooorum hepsi geri gelecek diye...

    YanıtlaSil
  5. @la ön yargı değil ya .baş örtülü bayan ne yapsa insanlar yadırgıyor malesef bu bir gerçek :(

    @nilerk istanbulda imkanlar çok geniş.
    kilolarına söyle sakın gelmesinler ne işleri varmış sende :)))

    YanıtlaSil
  6. inan gece gece kalkip spor yapip kilo veresim geldi :)ayy keske boyle kolay olsa dimi yaa bu 7kiloyu ne kadar zaman da verdin 1yildir yapiyorum demissin gerci ama??? cok uzun yaa:( belediyenin hanimlar lokalleri var her semtte hemde spor salonlari var cok guzel aletli falan hemde ben misafir olarak bir kez gitmistim bi dusun istersen.
    baharat hanim.

    YanıtlaSil
  7. Maaşallah maaşallah . Darısı başıma. Doğumda aldığım 15 kilonun 10 u gitti. kaldı 5. Ama azim bende yok neyapcaz bakalım.

    YanıtlaSil
  8. @baharat hanım kilomu 3 ay da falan verdim ama daha sonrasında pilates kilo verdirmedi ama vücudumu toparladı ve kilomdan daha ince gözükür oldum.yani kimse 52 kilo olduğuma inanmıyor.34 beden mi giyiyorsun diye soranı bile duydum.
    pilatesin böyle bir güzelliği var işte.
    Ya ben çankaya da oturduğum için sorun oluyor yoksa dediğin gibi lokaller var ama çankayaya öyle bir lokal yok malesef:(

    YanıtlaSil
  9. @medanşeri inşallah motive istersen yardımcı olurum sana:)

    @bıraktığım izler bende azim yok diyorsun ama 10 kiloyu vermişsin.5 kiloyuda verirsin eminim :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nabrut Ve Biz.. Evde eşimle konuşuyorduk. okulun yanında bir spor merkezi vardı. Oraya gidiyordu. Eşimde kemik erimesi vardı. altı aydır gidiyordu. Boyu beş santim bile uzadı biliyor musun? Fakat ne olduysa orayı karma yapınca eşim bıraktı sporu. İnanın boyu tekrar kısaldı. bu nasıl oluyor? Şimdi yeni yer bakıyoruz. Biz istanbul kadıköyde uturuyoruz. acaba diyorum evde pilates nasıl yapmalı. Gerçekten faydası var ım? Sen bunu yapıyorsun ve faydasını görüyorsun. Samimiyetine binaen bu aynı zamanda sağlıktır. Gereklidir. Bize maliyeti ne olur. Kusura bakmayın sayfanı meşgul etmiş olduk. teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  11. Spor ve koşmak güzel ama benlik değil...İlk hafta felaket yatalak oluyorum ve devamı gelmiyor..
    Azmin süper , inşallah hep ideal kiloda devam edersin :)

    YanıtlaSil
  12. @profösör öncelikle kusura bakacak bir şey yok .meşguliyet de ne demek :)yardımcı olabilirsem ne mutlu.
    Maliyet diye bir şey söz konusu değil.Evde internet bağlantısı olması yeterli.
    http://www.tv8.com.tr/v-0-14-tum-videolar
    Ben bu adresten ebru şallı önderliğinde :) yapıyorum 1 buçuk yıldır.ve dediğim gibi hem kilo verdim hem kambur durmaktan yani duruş bozukluğundan kurtuldum.
    anladığım kadarı eşin yeni başlamayacak pilates yapmışlığı olduğu için daha da kolay olur.
    eğer yeni bölümler zorlu gelirse sezon başındaki bölümlerin videosunu açar.çünkü sezon başındaki bölümler yeni başlayanların kolaylıkla yapabileceği nitelikte.kademe kademe zorlaşıyor.
    Bence evde denesin sezon başındaki videolardan başlasın.Eminim faydası olacaktır.Çünkü sadece kendim değil bana imrenip yine ebru şallı ile pilatese başlayan arkadaşlarımda benim aldığım sonucu aldılar(tabi azmedşp bıkmadan usanmadan devam edenler)

    YanıtlaSil
  13. @içimizdeki karnaval teşekkür ederim inşallah öyle olur.
    haklısın annemde sengillerden:)benim yaptığımı görüyor oturup beni seyrediyorda hiç iştaha gelmiyor.iştaha gelse bu seferde dediğin gibi yatalak oluyor :)))

    YanıtlaSil
  14. maaşallah bir yıl boyunca nerdeyse hergün plates yapman inanılmaz çok azimliymişsin bende senin gibi evde yaptım sadece dört ay yapabildim ben az yemek yerim ama kilo vermedim vücudumda da değişiklik olmadı harfiyen yapmama rağmen bende herşey ters pilates herkese enerji veriyormuş beni ise inanılmaz yoruyor

    YanıtlaSil
  15. @rümeysa çok şaşırdım.
    ilk defa böyle birşey duyuyorum:)
    olabilir tabi bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir.

    YanıtlaSil
  16. canım plates topunu nerden almıştın :) artık bana da şart oldu galiba psikolojim bozuluyor git gide bu kilolardan :D

    YanıtlaSil
  17. @la praktiker den almıştım.17 milyona ama migroslardada var.ama top ile olan hareketle çok sonra başlıyor ilk 3 ay falan minder hareketleri ile kasları güölendirmek gerekiyor..yani top acil değil :)

    YanıtlaSil
  18. :) yaa bilmiyordum o zaman ben yrn hemen başlayayım hiç spor yapmıyorum rejim sporsuz olunca olmuyor ama çok kararlıyım gitcek bu kilolar :D

    YanıtlaSil
  19. karar verdiysen başarırsın korka.yeterki kafanda bitir ki bizim yaşımız daha küçük olduğüu için kilo vermemizde ona nisbetle daha kolay oluyor

    YanıtlaSil
  20. hemen denemem lazım 4 kilo fazlam var
    ekmeği kestim ama işim oturarak ye otur iç otur :)
    bölgesel kilo alıyor insan bereket boyum uzun yoksa yanmışım ben:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende iş esnasında sfır hareket bol oturmadan dolayı göbek ve kalça dolaylarından almıştım aynen:((

      Sil
  21. Yanıtlar
    1. artık plates yapmıyorum maalesef dememkki yeterince azimli değilmişim :)

      Sil
  22. merhaba, haftada 6 gün pilates yaptığınız dönemde boyunuzda birkaç cm.de olsa bir uzama oldu mu? cevap verirseniz sevinirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası boyla ilgili bir ölçüm falan yapmadım o zaman. Ama duruşum düzelmişti.

      Sil