Evlilik Hikayeleri (Devam Eden Hikaye)

Bugün devamını yayınlayacağım, en çok yorum alan evlilik hikayelerinden birisiydi. Henüz okumadıysanız şuradan okuyabilirsiniz.

Seda Hanımın hikayesinin ilk kısmından hepimiz çok etkilendik ve bir de eşinin tarafından gelişen olayları dinlemek istedik. Hikayenin bu kısmı hakkında neler düşüneceksiniz merak ediyor ve sözü ona bırakıyorum.

"Yazarak kendini ifade etmek biraz zormuş açıkçası. Benim karman çorman hikâyemi Nabrutçuğum bir güzel toparlamış, sağ olsun. Gelen yorumları okudum, yürekten gelen dualarınız için çok teşekkür ederim. Olayları eşimin cephesinden –bana anlattığı kadarı ile- anlatayım.

İlk yazımda oluşan yanlış anlamayı düzelteyim; sözü eşim nişandan döndüğü için bilinçli olarak bozmadım. Sözden aslında ben kendim dönmedim. Babam, yüzüğü aracı vasıtasıyla bana sormadan yolladı ve sözü bozdu. Sebebi sözlendiğim kişi bir müddet Almanya’da bulunmuş ve orada formalite icabı evlenmiş, boşanmış. Bize söylenen formalite icabı olduğu yönünde -olmaya da bilir- Babamı kızdıran asıl şey bunu kendilerinden değil, bir başkasından duymuş olmamızdı. Babam o kişiyi dul olduğu için değil, dürüst olmadığı için istemedi. 

Eşim ise nişandan aklı bende kaldığı için dönmediğini iddia ediyor. Her kadın kadar ben de bunun aksine inanmak istiyorum. Aklı bende kalmadığını iddia ediyor ama şunu da ekliyor, nişanlısı sessiz, daha ağırbaşlı bir hatunmuş. O ise daha kıpır kıpır, dışa dönük ve konuşkan biri ile anlaşabileceğini düşünüyormuş. Burada beni tarif ediyor.




Onun nişandan dönme sebebi ise nişanlısına bir türlü ısınamamış olmasıymış. İlk başlardan beri ısınamadığını, kayınvalidemin ısrarı ile kabul ettiğini ama artık nişanlısının da durumu fark etmesi üzerine bitirmesi gerektiğine karar verdiğini söylüyor. Hayatımın en kötü zamanıydı, bir kızın adını ikiye çıkaracağıma, onu bu noktaya getireceğime keşke ölsem diye düşündüm, ailemle kopma noktasına geldim, hatta hiçbir ilgi duymadığım halde adına leke sürmemek için ciddi ciddi evlenmeyi bile düşünüyordum, ama bu seferde evlenmiş boşanmış bir kadın olarak onu yarı yolda bırakırsam diye endişeye kapıldım, diye anlatıyor.

Durum böyleyken, böyle işte. İkimiz için kader doğru zamanı ayarlamıştı demek doğru olur. 

Eşim ilk geldiklerinde annemden aldıkları ret cevabı karşısında kader deyip geçmiş. Öyle diyor. Sadece bir defa görüştüğümüzü düşünürsek bana bir bağı ya da büyük aşkı olduğunu söylemek doğru olmaz zaten. Benim ona olan tutkum rüyalarımla gelen bir gönül bağıydı, o yüzden onunla evlenmeyi bu kadar çok arzulamıştım. Erkekler böyle duygu işlerinde açık değiller, tam olarak ne hissetti, ne yaşadı kolaylıkla dile getirmiyor. Bana birçok şeyi zaten çocuklarımız olduktan sonra anlattı. Olgunluğa erip yaşadıklarımızı hazmettikten sonra.

İkinci kez beni istemeye gelmeleri ise kayınbabamın işe dâhil olmasıyla oluyor. Eşim olmaz dediler, tekrar gidilir mi, istemiyorum, diye şiddetle karşı çıksa da, oğlunu dinlemeyerek kendi başına bize gelmiş. (oğlunun istemediğinden haberimiz yok) Babamla olan eski arkadaşlığından aldığı samimiyete dayanarak gel bu işi bir daha düşün demiş, babam ben çok düşündüm zaten, gelin isteyin demiş.  

Eşim eğer diyor; seninle ilk seferinde evlenseydik, evliliğe bu kadar hazır değildim. Bu süreçte belki birbirimizi yıpratırdık, onun yerine kendimizi yıpranıp olgunlaştık. 

Benim hikayem de işte böyle. 

Bir mutlu sonlu hikaye daha okuduk. Bu hikaye gerçekten bir masala benziyordu, o yüzden kapanışı da masal gibi yapalım.
Gökten 3 elma düştü, biri bana, biri masal kahramanlarına, biri de bu masalı okuyanlara...

Not: Hediye çekilişime katılırsanız mutlu olurum. Özellikle düzenli okuyucularımın katılmasını çok istiyorum. Katılmak için: http://nabrutvebiz.blogspot.com.tr/2016/05/missha-nuxe-ve-tantasia-hediye-cekilisi.html

Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler





Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. yaaa bu ne güzel bir kaderdir böyleee yahuuu tüylerim diken oldu maşallah size rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah :) <3

    YanıtlaSil
  2. Kader,hiç şaşmayan bir saate benziyor.Sen saat 8'de 9 olmasını istesen bile olmaz.Çünkü o an - senin istediğin gibi - saat 9 olsa bile sonradan pişman olabilirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader en büyük muamma sanırım. ve çoğu zaman böyle insanı kendisine tekrar tekrar iman ettiren

      Sil
  3. Gerçekten bir şey sana nasipse dönüp, dolaşıp sana geliyor.

    Bu arada not bırakmışsın ya komşu ''Özellikle düzenli okuyucularımın katılmasını çok istiyorum'' diye çekilişe katılan biri olarak nota hitaben ''Benim olacak fıstık binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı nihahaha'' demek istiyorum :D

    D.S.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın. Ben seni tutuyorum inşallah sana çıkar. iste bence bak Seda Hanım istemiş olmuş :D

      Sil
    2. Sağ olasın komşum :D İnşAllah çıkar da blog da havamı atarım hehe

      Sil
  4. Baya merak etmiştim , devamı gelmiş. Çok etkilendim ben bu hikayeden , sanki masal gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi?
      Benim için de çok etkileyici bir hikaye idi.

      Sil