Evlilik Hikayeleri 9

Hani hep derler ya; kader olunca, sevince hiçbir hatasını kusurunu görmezsin, diye. 
Bu seferki hikaye bu sözlerin canlı kanıtı gibi. Ama bence içinde ledünni olarak gözlere inen bir sis bulutu, Allah'ın bir dokunuşu da var. 
Hikâyesini Hatice Şahin bana yolladı, öylesine kendi ile barışık ve eğlenceli bir insan ki yazının görselini kendi seçti. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, bu güzel hikayeyi bizimle paylaştığı için.

Ben 150 cm boyundayım kocam ise 185 cm.

Kendimize taktığımız lakap Lourel Hardy. Yolda giderken insanlar bazen açıktan açıktan bazen ise gizli gizli bizi işaret ediyorlar. Bu kız bu adamı nasıl tavladı bit kadar boyuyla diyen insancıklar da gördü bu gözler.



Ama biz görücü usulü ile evlendik. Eşimin evlenmeden önce tek kriteri varmış, dalyan gibi boylu bir kadınla evlenmek. Huyu huyuma boyu boyuma olsun diyormuş. Kaynanam böyle söylüyor. Bir akrabamız vasıtasıyla görücü geldiklerinde ben kahve tutmaya içeri girince tam istediğim gibi boyu da uzunmuş diye içinden geçirmiş. İlahi bir kuvvetle boyum ona uzun gösterilmedi. Kaderin parmağı vardı ama. Beni uzun sanmasının sebebi ayağımda topuklular vardı da asıl sebep o zamanlar oturduğumuz baba evinde tavan alçaktı. Lojman dairesiydi ve böyle evlerde yaşayanlar varsa onlar anlarlar bu evler değişik mimariye sahip olur. Bizim evde değişikti, alçak tavanlı basık bir evdi. Ayağımda topuklu alçak tavan falan filan işte böyle benim kafam tavana yakın gibi gözükünce bizim bey beni selvi boylu sanmış. 

Eve dönünce telaş kıyamet koparmış, kızı hemen isteyelim diye. İstemeye geldiklerinde gerçek ölçülerimi anlamış ama işler o aşamaya geldikten sonra dönememiş. Böyle diyerek bana takılıyor. 

Benim hikâyem de böyle. Allah kaderine yazınca boyunu posunu görmez oluyor Esra Erol adaylarının dediği kriterlerin hepsinden de vazgeçiyorsun. 

Not: Sizde kendinizin ya da ailenizden birinin evlilik hikâyesini paylaşmak isterseniz nabrutvebiz@gmail.com adresinden bana mail atabilirsiniz.

Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler



Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Kader... Derler ya görücü usulü evliliklerde agzın dilin bağların he der gelirsin diye ona benzer birşey olmuş. Olmayacak bir iş olsaydı selvi boyl gelmezdi gözüne . İş boyda değil gönüldedir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İllaki.. olacağı varmış da Allah ona öyle gözüktürmüş.

      Sil
  2. Hatice Şahine mutluluklar diliyorum ve gerçekten bir işin olacağı varsa, olur:)) Ne hikayeler varmış be:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen olmayacaksa da olmuyor bir türlü...
      hikayeleri ben bile dört gözle bekliyorum bu hafta ne hikaye gelecek acaba diye merak ediyorum

      Sil
  3. Ben de 155 cm olunca sonsuz empatimle okudum bu hikayeyi ve çok eğlendim :) Allah mesut etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük prenses :)
      Amin. Böyle mutlu bir evlilik için darısı başına diyorum

      Sil
  4. Aşkın gözü kör dedikleri bu olsa gerek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende el parmaklarıma karşı kör olmasını istiyorum hepsi birer dolma biber çünkü :D

      Sil
  5. Kısmetten öte köy yok diyorum ben de bu hikaye...benim çok yakınında iki kişi eşleri çok kısa, bariz fark var aralarında. Gönüller bir olsun napalım. Basketçiler ne yapsın, kendilerine göre hatunu nasıl bulsunlar di mi ama;) hem kadının çok uzunu makbul değil bence orta karar olsun:)))

    YanıtlaSil