Devam Eden Kore Dizileri 2016

Şu sıralar ne izliyorsun sorularına ara ara toplu cevap veriyorum. 
Şu sıralar izlediklerim:

1-Entertainer



Entertainer dizisinin konusu ve oyuncuları hakkında şurada bilgi vermiştim. Ji Sung olunca izlememek elbette mümkün değil. İlk iki bölüm itibarıyla
Kore'de hayal kırıklığı oluşturduğu ve yapım şirketinin seyircilerden özür dileyip bu bölümleri tekrar montajlayıp yayınladığı haberlerini okuduk. Ben ilk bölümünü izledim. Ama bizim izlediğimiz montajlanmayan bölümlerin çevirisi.
Durum böyle olunca yenilenen bölümler nasıl bilmesem de ilk bölüm itibarı ile gayet sıkıldığımı söyleyebilirim. İkinci bölümde de sıkılacağımı düşünüyorum zira çok klasik olarak anne babasına verdiği söz yüzünden şarkıcı olmak istemeyen Kang Min Hyuk'u ikna etme çabaları içinde olan bir Ji Sung izleyeceğiz. Bu sürünceme de sıkıntılı olacak. Ha sonrasında açılır mı dizi nereye gider izleyip göreceğiz.

2- Goodbye Mister Black



Bu dizide 14. bölüme kadar geldim. Niye geldim ben de bilmiyorum. Buna beni sürükleyen sadece Lee Jin Wook olsa gerek. Zira Miss You gibi şaşırtıcı ve romantik bir senaryoyu yazan senarist bu dizide yeteneğini gösterememiş. Pek şaşırdığım bir sahne olmadı. Çok romantik sahneler de yok. Bolca haksızlık ve zulüm var. Melodram sevmediğim için beni çok sarmadı, ama hala izlemeye devam ettiğime göre o kadar kötü de diyemeyiz. O yüzden eğer 14. bölümden sonra -ki genelde öyle olur- sırlar açığa çıkmaya başlar ve beni şaşırtırlarsa yorumum daha olumlu bir şekil alabilir.

3- Signal



Bu son iki dizi ile beni tanıyanları şaşırtmış olmalıyım. Şu sıra biraz daha atraksiyonlu şeyler izlemek istiyorum. Nedense yaşlandım galiba... 22 yaşından beri blog yazıyorum taa o zamandan beri yaşlandım deyip duruyorum. Bıktırdım değil mi?
Neyse efendim konuyu toparlarsam; Signal dizisi hakkında epey övgü duyduktan sonra Patiksiz Penguen arkadaşımın izlemem konusundaki ikna edici teşviki ile ya bismillah dedim.
İlk 3 bölümü izledim. Dizi hem kriminal hem de fantastik. Bu açıdan ilginç olduğunu söyleyebilirim. Konusu dektiflik hikayeleri diye basite indirgense de aslında geçmişten günümüze bir paslaşma mevcut ki bu paslaşma işin fantastik kısmını oluşturuyor.

Şimdilik sıkıcı değil, aman aman izlenmeli de diyemem. Ama ilerleyen bölümlerde açılmasını ve beni şaşırtan vay be dedirten olayların olmasını bekliyorum. İnşallah.

Siz şu sıralar neler izliyorsunuz ve bana tavsiyeleriniz neler? Bu dizileri izleyenlerin de yorumlarını merakla bekliyor olacağım.

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan,
 film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. entertainer, bencede olmamis.ikinci bir, hyde jekyll me vakasi olacak sanirim.oyuncu ne kadar iyi olursa olsun, senaryo iyi olmayinca maalesef olmuyor.ji sung oyunculugunu yine döktürüyor ama.

    not:nabrut,descendants of the sun izlemeyi bitirmedinmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ji sung bir tane ama tek başına diziyi götürebilecek mi bakacağız.
      Son bölümdeyim. maalesef :/ şöyle ki arkadaşımla beraber izliyoruz o müsait olunca ben ben müsait olunca o olmuyor derken dizi 1 ayı geçti ki biz hala bitiremdik. bir kaç güne yazısını yetiştirmeye çalışacağım çok soruluyor zira.

      Sil
  2. İlk bölüme aldanmamalısın. Bence sonraki bölümlerin ilk bölümle alakası bile yok. Eğlenceli ve samimi bir dizi. Gerçi beşinci bölümde ji Sung'un sahneleri yok denecek kadar azdı ve bölümü sara sara izledim. Fark ettim ki diziyi değil de Ji Sung'u izliyormuşum. Hikayenin gidişatı sürprizli değil, az çok neler olacağını tahmin edebiliyorsun fakat oyunculuk seyrettiriyor, izlediğin için pişman olmuyorsun.. Güzel dizi güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumundan çıkardığım sonuç:
      dizi kötü Ji sung şahane. Aynı marriage contract gibi :D

      Sil
    2. Bu ondan çok daha iyi bence.. Tam anlatamadım duygularımı.. Jî sungun yanında hersey kötü duruyor :-)

      Sil
    3. izleyince seni anlayacağım sanırım :D

      Sil
  3. Signalle ilgili spoi vereyim mi komşu :D

    Tantara dizisi bir türlü beni sarmadı ya halbuki fragmanlardan ne ümitliydim :/

    Diğer diziye hiç bakmadım bile :P Baş roller ''Gelme sakın'' diyorlar :DD Zaten bir bitse lucky romance başlayacak onu bekliyorum sabırla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vermeeee etmeee :D
      ji sung iyi dizi kötü yönünde hep yorumlar :(

      Sil
    2. Komşum sen nerdesin merak içinde kaldım !

      Sil
  4. Signal ve Enterteiner'i bende izlemeyi çok istiyorum ama bir türlü sıra gelmedi ^^ Ben daha çok dizi bekliyordum doğrusu :3 İyi seyirleeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar eş zamanlı izlediklerim bir de dots one more happy ending var ki daha da izlersem beynim sulanacak :D

      Sil
  5. Entertaineri ben de merak ediyordum, Kang Min Hyuk için izleyecektim. Bitince artık yorumlarına göre bakarım. Ben bu aralar Jackpot'u takip ediyorum. Şimdiye kadar 12 bölüm yayınlandı ve tavsiye ederim. Eğer konusu ilgini çekerse senden bir de Jackpot yorumu okumak isterim. Ara sıra durgunlaşabiliyor insanın hayatı ondandır sakinlik arayışın ya da etrafın bu aralar sana çok hareketli geliyordur, yoruyordur seni. Bu da bir çıkarım. Yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum seni. Yani yaşlanıyorum sözlerini hiç yadırgamıyorum. Hadi ben kaçar. Başka yazılarda başka yorumlarda görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben hiç tarihi dizi bitirmedim çok övülen bir kaç tanesini de yarım bıraktım. benim için kore dizilerinde giydikleri giysiler yaşadıkları mekanlar önemli. artık seneryoyu geçtim işin magazin kısmındayım öyle olunca da tarihi diziler mekanlar o kıyafetler beni sıkıyor.
      Güzel bir tespit teşekkür ederim. neyse ki artık bana alışan ve yadırgamayan güzel insanlar var. her zaman beklerim.

      Sil
  6. Ben de şu sıralar Entertainer ve Vampire Dedective izliyorum dediğin gibi Entertainerın ilk bölümü beni de biraz sıkmıştı aslında sıkma değil de Kill Me Heal Me gibi bi diziden sonra beklentim çok fazlaydı Ji sung'dan galiba bu dizi biraz yavaş kaldı gibi geldi ama biraz önce 6.bölümünü izledim de geldim bence dizi baya güzel ilk bölümde gösterilen hikayeden çok daha fazlası var o sıkıcı hava hiç kalmadı gibi ben sevdim böyle devam etsinler :) Vampire Dedective de gizemli bi havası var her bölüm bi heyecan öyle illa da izlenilmeli denicek bi dizi değil ama polisiye ve gizem severler bi bakmalı bence ha bi de dizinin adı vampir dedektif ama ortada vampir yok gibi bişey kaç bölüm oldu ben hala uzun dişli kanlı sahneler göremedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entertainere şans vereceğim yorumlarınıza binaen...
      cidden mi ben de o diziyi vampirli bir şeyler sanıyordum haha :D

      Sil
    2. Dizide ana tema vampir ama polisiye bi dizi olduğundan her bölüm bir vaka işleniyo ana konu biraz geri planda kalıyo ama böyle daha hoş olmuş bence :D

      Sil
  7. Bence Signal, Descendants of The Sun'ın kurbanı olmuş bir proje. Dizi çok güzel, konusu, oyuncuların performansı çok sürükleyici lakin DOTS ile aynı gün aynı saat olması diziyi harcattı. Entertainer ve Goodbye Mister Black bende hayal kırıklığı yarattı. Entertainer'de Ji Sung'tan başka artı bir şey yok. Ji Sung kesinlikle çok vasat bir projede rol aldı. Goodbye Mister Black konu çok güzel, jeneriği hareketli sahneleri de çok güzel lakin konular arası geçişler hiç iyi yapılmıyor. Vampire Dedective ise merak ettiğim projelerden biri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entertainer konusunda umutsuzluğa düştüm ama diğer diziler kousunda hemfikiriz.

      Sil
  8. goodbye mr black da merak ettiklerim arasında ama entertainer bitsin diye gün sayıyorum resmen. olumsuz yorumlara gözümü kapattım sanırım şuan gözlerimden kalpler fışkırarak bekliyorum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok üzgünüm entertainer adına ama bazen beklenti yüksek olduğu için hayal kırıklığı büyük olabiliyor. yoksa dizi çok da kötü olmayabilir diye düşünüyorum

      Sil
  9. entarteineri annemle izliyoruz zaman bulursak! tabi eh öyle böyle bir kiil me değil hani.
    Başka güncelim yok bu sıralar.
    Aa! five children var. Bak aile dizisi ama benim gibi onaltı bölüme katlanamayıp mini dizilerle idare eden biri onyedi bölm izledi bile (aile dizisi izlemem çok uzun diyordum, büyük lokma ye büyük konuşma) eski samimi kore dizileri tadında klasik bir konu ama eğlenceli sıkılmadan izledim ben.
    entartainerde umarım ilerleyen zamanlarda açılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle uzun uzadıya dizi izleyemem diyorum ^^ bir gün bende lafımı geri alabilirim tabi kim bilir :D
      bende öyle umuyorum

      Sil
  10. Arkadasim bu senenin oh my venusten sonraki en guzel romantik komedi dizisini buldum. Duymus olma ihtimalin cok yuksek izlediysen yorumunu bekliyorum bence cok guzel olmus super gidiyor. Another miss oh izlersen haber et Bu arada signali izlemeyi birakma o da kendi dalinda bir numara bence simdilik hoscakal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duydum Eric Moon severim çünkü :) ama biriksin istiyorum da ^^ böyle güzel yorumlar alınca da seviniyorum tabi :D
      Signale de devam ediyorum sevdim sanırım :D

      Sil