Son Zamanların Popüler Oyunu Trivia Crack

Candy Crush’tan çabuk sıkıldım.

Hayday ise bende bir çılgınlık haline gelip sabah namazlarından sonra bile tarla hasat etmekle uğraşınca telefonumdan sonsuza dek silmiştim.

Kelimelik oyununu hala nadiren oynuyor ve seviyorum.

Son zamanların çılgınlığı ise Trivia Crack.

Uzun zamandır kendi halinde oynuyordum ama böylesine popüler olduğundan haberdar değildim.
Oyunu bilmeyenler için ne kadar meşhur olduğu hakkında şöyle bir bilgilendirme yapayım: Candy Crush Apple Store’da 5 gün zirvede kalmışken bu oyun 66 gün zirvede kalmış.




Ankara’ya gittiğimde oyundan teyzemlere bahsettim. İndirdiler, en son bıraktığımda paçama yapışıp senin yüzümden saplandığımız bu oyundan bizi kurtar, rehabiliteye gönder diye yalvarıyorlardı.
Evdekiler indirdi, artık akşamları 9’dan sonra tüm konuşmalar bitiyor, herkeste bir ölüm ay pardon oyun sessizliği hâsıl oluyor.

Mesela spor kategorisinde berbatım ve bu oyun sayesinde Alex De Souza’nın bir heykeli olduğunu bile öğrendim. Vay arkadaş! 

Böyle gereksiz bilgileri hesaba katmazsak diğer online oyunlara nazaran eğlenceli olmasının yanı sıra eğitici de olduğunu hatta özellikle okul çağındaki çocukların oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Gel gelelim ki;

1- Çark çok uzun süre dönüyor.
2- Aynı manaya gelen bazı sorular başka şekillerde çok fazla tekrar ediyor. 
3- Özellikle çeviri sorularda abartılarak karşımıza sürekli çıkan Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter kitapları ve filmleri ile ilgili sorular hele de benim gibi bu serileri hiç okumamış ve okumayı da düşünmeyen kesim için çok sıkıcı.
4- Yine çeviri sorularda Frends gibi dizilerin karakterlerinin isimlerine kadar soruyorlar ki, sinir bozucu ve gereksiz.

Bunlar haricinde çok vakit ayıramasam da zaman zaman oynuyor ve eğleniyorum. 

Henüz oyundan haberdar değilseniz Apple Store ya da Google Play’dan oyunu indirmenizi tavsiye ediyorum.

Eğer oyunu zaten biliyor ve oynuyorsanız Facebook hesabımdan beni ekleyerek meydan okuyabilirsiniz. 

İyi eğlenceler!

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Tek oyunum candy crush soda :)) Bi bakayım hemen nasılmış, merak ettirdin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. candy crush'ın bir kazanımı yok hiç değilse bu biraz daha avantajlı bence artık favorin bu olacak :)

      Sil
  2. Oyun içerdiği sorular itibariyle çok eğlenceli görünüyor. İndirmem gerek sanırım, teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  3. Oyun oynamayi ben de cok severim ama bunu duymadim bi bakiyim buna :) candy crush ve haydayi bende seni. Gibi sıkılıp sildim ozellikle hayday baslarda eglenceli olsada basindan ayrilamadim karseslerimide bulastirip hep birlikte oynadık o zamanlar zevkli ydi. Hu hu komsu suna ihtiyacim var ativer makineye diyorsuk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bizde imece usulü hayday oynayıp abarttık biraz. sonra ben pes tabi :)
      bu oyunu seversin ama indir bi keşfet :)

      Sil
  4. Facebook arkadaşlarımdan gelen Candy Crush isteklerini bıkıp usanmadan itina ile geri çeviren ben, bugün yataktan kalkar kalkmaz bu oyunu oynuyorum. Selfie çılgınlığından da çok uzun süre kaçmayı başarmıştım fakat sonunda bir çok selfie karesinin arka planına fotoğrafımı kazdırdım. Ve nihayetinde büyük lokma yiyip büyük konuşmama kararı aldım. Tahminim, benim yukarıdaki oyuna başlama zamanım herkes bu oyundan sıkıldıktan sonraya tekabül edecek. Yine de "geç olsun güç olmasın" diyor sana iyi eğlenceler diliyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki o zaman karar değiştirirsen bana meydan okumayı ihmal etme :DD

      Sil
  5. Hahaha bu oyunu üniversitede herkesin elinde oynarken gördüm. Sonra bende indirdim. Oynuyorum:) gerçekten güzel. Milleti yenip duruyorum:) yine yendim demek güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. milleti yenip duramadığım için bende güreşe doymuyorum :D

      Sil
  6. bende çok beğeniyorum. üstelik biz sınıfça indirdik bu oyunu ve hep beraber oynuyoruz. meydan okumalar çok eğlenceli oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Haha nabrut ben de oynuyom. Hastasi olduk :) oyunda adin ne senle de oynuyayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi eğlenceler ^^
      oyun adı olarak bilmiyorum facebook ile giriş yaptım zira :)

      Sil
  8. Bu konu hakkında yazacağını biliyordum. Neyse seni haftalık sıralama da geçtim.☺

    YanıtlaSil
  9. harry potter ı anlarım da yüzüklerin efendisini okumadın mı cidden. ben şok :)

    YanıtlaSil
  10. Yahu bu oyunu bir ben sevemedim sanırım.Aslında oyun arayüzü gerçekten hoş, görseller falan tamam.Rakiple karşılaşmak ta gayet iyi düşünülmüş bir konsept ,ancak bazen çok saçma sorular geliyor , oyunun nasıl oynandığını anlamak da kolay değil .Kelimelik oyununu bende seviyorum .Gayet eğlenceli o da bazen sıkıyor .Tabi aşırı hızla gelişen bu oyun endüstrisi bizi menmnuniyetsiz kıldı ondan bunlar hep :P Ben telefonumda genelde Piano Tiles oynuyorum . Sana da öneririm , tuşlara basınca ses çıkarıyor , piyano çalıyormuş gibi hissediyorum.Kolay piyano çalma zevkinden dört köşe oluyorum :D

    YanıtlaSil
  11. Akıllı telefonlar olmazdan evvel oyunların çocuklar için olduğunu sanırdık. Bugün herkesin telefonun da en az nir oyun var. İyi bir şey mi bu bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi bir şey mi sanırım değil. boşa zaman kaybı :)

      Sil
  12. Yüzüklerin efendisini ben de okumadım. Harry Potter ı okumuş ve beğenmiştim. Şaşırdım doğrusu okumayı düşünmemene. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabiki.

    Trivia Crack ı bu yazıyı okumadan önce silmiştim telefonumdan. Sevemedim bir türlü. Uzun soluklu oyunları sevmiyorum galiba. Soruları da çok kaliteli gelmedi bana. Ama sana aynı formatta beğendiğim bir uygulama önerebilirim. Quiz up. Konu seçerek istediğin konuda yarışabileceğin bir oyun. Çoğu konu başlığı ingilizce olsa da türkçe ya da resimli başlıkları güzel oynanıyor. Tek başına oynayabileceğin gibi arkadaşlarınla düello yapabilir ya da dünyadan herhangi biriyle oynayabilirsin. Her düello 7 soru ve başlayıp bir iki dakika içerisinde bitiriyorsun. Eğer denemek istersen konu başlığı önerebilirim. Hatta karşılıklı yarışırız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben harry potter'ın çıktığı zaman dilimi için yaşlıyım o zamanlar da büyümüştük biz :DD
      quiz up aklımda olsun bundan sıkılırsam ona gelirim ^^

      Sil
  13. Okur okumaz başladım oynamaya, kaçar mı kaçmaz :) Yalnız henüz meydan okuyabilecek cesaretim yok, ileride çalacağım kapını hihi :))

    YanıtlaSil