Snapchat Neden Popüler Oldu?

Yazın telefonuma snapchat'i indirmiş ve birçok kişi gibi bende bu ne bea, hiç bir şey anlamadım, diyerek telefonumdan kaldırmıştım. 

Son aylarda tekrar gündeme gelip hatta bazı kesimlerce Instagram’ın tahtını salladığı söylenen uygulamayı tekrar indirdim. Ve didikledim, internetteki yazıları okudum, kalan eksiklerimi de arkadaşlarıma sorarak tamamladım.

****

Sonuç: Gerçekten acayip eğlenceli bir app yani uygulama ya da sosyal ağ imiş. -artık adı her neyse-




Diğer sosyal ağlardan farkı ne, ben fotoğrafı zaten Instagram'da paylaşıyorum, bu iki uygulamanın birbirinden ne farkı var, derseniz; benim gözlemlerim şu şekilde:

* Takipçi derdi yok. Zaten takipçi sayısı da görülemiyor. Sadece paylaşımınızın kaç kere görüldüğünden haberdar olabiliyorsunuz. Takipçi, beğeni gibi kriterlerin olmaması da bu sosyal ağı kesinlikle çok daha eğlenceli hale getiriyor. 

* Ve bence bu gibi kıstasların olmaması sizi rahatlatıyor. Instagram’da olduğu gibi bir konsept kurayım, sanatsal bir resim çekiyim gibi zorlamalara gelmeden o an, tüm dağınıklığı ve doğallığı ile her halinizi paylaşabiliyorsunuz. Sanatsal kaygı (!) olmayınca da hem paylaşımlar daha samimi olabiliyor, hem de Instagram konseptine uygun olmayan tüm her şeyi burada rahatlıkla paylaşabiliyorsunuz.



* Paylaştığınız şeyin kaç saniye görülebileceğini kendiniz ayarlıyorsunuz. Eğer birisi ekran görüntüsü almaya kalkarsa bu size bildirim olarak geri dönüyor.

* Ara yüzde acayip eğlenceli yüz lensleri var. Hatta bu yüz lenslerinden bir tanesinde iki kişi ekrana giriyorsunuz ve sizin yüzlerinizi takas ediyor. Bu lens sayesinde dün gece gülmekten karnımıza ağrılar girdi. Çünkü babamla o kadar benziyoruz ki yüzlerimizi değiştiren uygulama da biz hiç değişmedik. Sadece babam biraz gençleşti. Özellikle bu lensleri denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

* İnstagram’ın sıkıcı ve resmi havasına inat bu uygulama bahsettiğim lensler, emoji ekleyebilme özelliği, fotoğrafın üzerine yazılar ve karamalar yapmak gibi özellikleri ile çok daha eğlenceli.

* Bence uygulamanın en sinir bozucu kısmı birini takip etmek için kullanıcı ismini birebir girmek zorunda olmak. Tavsiye edilenler ya da arkadaşımın takip ettikleri gibi bir bölümü yok. Gerçi bu özelliğin olmaması sadece yakın gördüğün sayılı insanı takip etme olanağı veriyor ki bence snapchat’i diğer sosyal ağlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi de bu.

Benim snapchat adresim @nabrutvebiz 
(şizofren birisi benim bulduğum bu saçma nicki “nabrut” kendi kullanmaya başladığı için öznabrut yazacaktım ama ö sıkıntı çıkardı. :) 

Gönderiler 24 saat sonra silindiğinden dolayı belki bir delilik yaparak ay cemalimi :P paylaşabilirim, hatta silindiği için saçmalayabilirim de ona göre takipte kalın efendim. :)
Ayrıca uygulama ile ilgili düşüncelerinizi, benim bilmediğim ama sizin eklemek istediklerinizi ve yine takip önerilerinizi yorumlarınızda merakla bekliyor olacağım.

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Mesajların okudujtan sonra kendiliğibden silinmesini hiç sevmiyorum, hatta yanlış bir el hareketiyle okuyamadan sildim geçen :D Bunun dışında instagramdan daha güzel bencede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mesajın silinmesi sıkıntılı ki ona kadar daha anlayamadığım da bir sürü şey var :D

      Sil
    2. Mesaja basılı tutarak onları kaydedebiliyorsunuz sohbette :)

      Sil
  2. Bütün yazıyı okuduktan sonra söylemek istediğim ilk şey: Nee? Gül cemalini mi paylaşacaksın.. Ama benim kullanmadığım bir snapchat kalmıştı şimdi ne yapmalıyım.. Yaa Ottoke?! :D
    Sen memnun kalırsan denerim belki.. İfşa olmaktan içim dışıma çıkacak gerçi ama olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani sıkılırsam bir ara paylaşırım herhalde diye düşünüyorum nasılsa silinecek diye :D
      şimdilik eğlenceli ama off hepsi çok vakit alıyor napıcaz bilmiyorum :D

      Sil
    2. Bir anlaşma yolu gözüküyor bize hihi :)) Sen biraz daha kullan duruma göre eşlik edeceğim sana. Hele been, hayatımda ilk defa 24 saatin yetmediği günler yaşıyorum. :D Allah kolaylık versin hepiciğimize ^^

      Sil
  3. kuzenim az vaktini harcamazdı bu uygulamaya, dakika başı kim ne gönderiler göndermiş diye kontrol ederdi teker teker.
    daha instagram hesabı olmayıp, süs olan face'ini bir kenara atıp, telefonunda ki wattsap'ın yüzüne bile bakmayan bendeniz için adım atmayı düşünmediğim bir program. en azından şu yakın gelecekte. fakat sosyal ağ kullanıcıları için dediğin gibi oldukça eğlenceli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel. sosyal ağ kullanmayan insanlara hep imrenirim

      Sil
  4. Oh~sizin yuzunuzu gorebileceksem hemen indiriyorum :)
    Paylasimlarinizi cok begeniyorum.Umarim yaninizda birkac ay staj yapmam mumkundur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay utandım şimdi ^^
      çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. staj ne demek estağfirullah ama bloğunu inceledim biraz önce. eğer sormak isteiğin bir şey olursa yardımcı olurum

      Sil
    2. Ahh~teşekkür ederim:)
      Size nasıl ulaşabilirim acaba?

      Sil
    3. sağ tarafta e mail adresim var oaradan yazabilirsin

      Sil
  5. Gerçekten ben de ilk önce anlayamadım sildim. Ama sonra arkadaşlarım çok bahsedince bir daha bakayım dedim. Kullanımı rahat ve kolay. Sadece kullanmaya güdülenmek için bir çok arkadaşın olması gerekiyor yoksa iki üç kişiyle takılyorsan çok sıkıcı oluyor. Yeni teknolojileri takip etmek giderek zorlaşıyor malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni teknolojileri takip etmek de zorlaşıyor vakitte alıyor maalesef. boşa geçen vakitler.

      Sil
  6. Aaaa Çok eğlenceli bir uygulamaya benziyor. Acaba bende buraya bir el atsam mı ki? Gerçi el atmadığım bir orası kaldıydıya neyse :P

    YanıtlaSil
  7. Ben indirdim bu uygulama ama bir türlüü alışamadım :/ kullanamıyorum nedense gğzel anlatmışsınız bir kere daha deniycem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ^denemelisin biraz zor bir ara yüzü var evet ama zamanla alışırız diye düşünüyorum

      Sil
  8. Ben uygulamayı çözene kadar akla karayı seçmiştim :D Ama kaldırdım telefondan.. ders çalışabileyim diye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende daha da tam çözemeidm :D tek değilim demek ki :D

      Sil
  9. seni ekledim bugün :))
    hala kullanmayı tam çözemedim ama.
    şu videolara grafik eklemeleri filan bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanıcı adın ne ola ki :)
      gerçekten zor çözmek ama çözeceğiz elbette :D

      Sil
  10. Yaktın başımı Nabrut iki gündür uğraş uğraş bir hal oldum bir de o kadar emeğin siliniyor ama olsun olsun bilmemek değil öğrenmemek ayıp madem öğreniciğiimmm lütfen başka sosyal ağlar keşfetmeyin bulmayın uydurmayın bu kadarı bizim millete yeter fazlası şişkinlik yapıyor;)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama oldu sonunda hatta dün gönderini de gördüm. ve bugün bir şey paylaşmadın :/
      bol bol paylaşarak bağımlı olmalısın ben yandım sen de yan :D

      Sil
  11. Gizli gizli izleyenlerden biri de ben olayım o Zaman gerçek kimliğimle:))

    YanıtlaSil
  12. Ben çok merak ediyordum ama Telefonumda sorun var o yüzden hiç indirmedim :)

    YanıtlaSil
  13. Senin için değer belki de,

    YanıtlaSil
  14. O kadar çok sosyal ağ üyeliğim var ki Snapchat benden uzak olsun diyorum. :D Ama tabii bir aralar açmamak için kendimi zor tuttuğum gerçeğini değiştirmiyor bu durum. :D Belki bir gün bir delilik yapar buraya da dadanırım. :)

    YanıtlaSil