Küflü ilişkiler

Bir gün tüm arkadaşlarımı kaybedersem, sebebi mesajlaşma hadisesinin beni attığı kör çukura düşmek olacak.
Uzun uzun, zikirsiz fikirsiz havadan sudan mesajlaşmayı sevmiyorum.
Msn'yi de sevmez, çevrim dışı gözükmeye özen gösterirdim.
Boş konuşup, lak lak etmeyi, geyik yapmayı elbette bende çok seviyorum, her kadın kadar.
Ama iş yazışmaya gelince -yakın arkadaşlarım haricinde- boş sohbet en sevmediğim şey!
Hele ki, canı sıkılıp, sıkıntılarını anlatacak birileri arayıp beni gözüne kestirenlerin mesajları kabusum.

-Nasılsın?
-İyiyim.
-Sen?
-Bende.
-Ne yapıyorsun?
-Oturuyorum.
-Sen ne yapıyorsun?
-Tv izliyorum.
-Daha daha ne yapıyorsun?
-Başımı kaşıyorum.
-Sen ne yapıyorsun?
-Bende...

Yukarıdaki diyalog gerçek bir mesajlaşmadan alıntıdır...

Arkadaşlıklarım çok eski. Küflü hatta. Bu sebepten dolayı, aslına bakarsanız artık onlarla da yazışacak mevzumuz kalmadı.
İlişkilerimiz rutine bindi. Yıllar süren evliliklerin hazin sonu gibi bizim ilişkilerimiz.
Konuşmadan oturup birbirimizi anlayabiliyoruz.
Burada, Kıbrıs'ta edindiğim yeni arkadaşlarım ile de, yüz yüze zaten uzun vakitler geçiriyor ve muhabbeti tüketiyoruz. Çünkü burada yapabileceğiniz tek sosyal aktivite bir yere oturup dedikodu etmek.



Bu durumla ilgili en büyük sıkıntı şurada patlak veriyor.
Ben karşımda kanlı canlı birileri varken telefonum ile uğraşmayı sevmiyorum. Tüm enerjimi ve dikkatimi karşımdakine çevirmek istiyorum.
Eğer evde değilsem ki, genelde değilim, çevremde insanlar varken, sohbet muhabbet ederken telefonumla ilgilenmek çok ayıp geliyor. Böyle yapan insanlardan da hiç hazzetmiyor, arada da illa iğneliyorum. 

Yanlış mı düşünüyorum, siz ne diyorsunuz bu konuda?


Küf kokulu hatun bildirdi.











Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. Bende sevmem. Benimle muhabbete geldin, benimle konuş. Telefondakiyle değil.
    Ama mesajlaşmayı severim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesajlaşmayı da çok sevmiyorum ben görsel hafızalıyım da :) ille mimikler olmalı :D

      Sil
  2. sonuna kadar haklısın
    katılıyorum sana bu konuda bende çok dertliyim misafir geldiğinde eşimin gizli gizli telefonla uğraşması yada misafirleri de ayartıp onlara video izletmesi öldürüyor beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birde öylesi var değil mi:) ne yapacağız böyle bilmiyorum :)

      Sil
  3. ne düşündüğümü şöyle söyliyim: bu yazıyı sanki ben yazmışım :)

    aynı durumdayım. mesajlaşmak saçma, arkadaşlar küflenmiş, insanların elinde telefon, ben buna gıcık. en güzeli bir araya gelmek ve doyasıya muhabbet edip kahkahalar atmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende kesinlikle mimikli bir ortamı tercih ederim konuşmak ve mesaj out :D

      Sil
  4. bende hoşlanıyorum aslında ama bazen o tongaya düşmüş buluyoz kendimizi bir bakıyorum ki herkesin elinde telefon... acı, komik, rahasız edici , sonra diyoruz hadi bırakın telefonları...

    YanıtlaSil
  5. Ben karşısında otururken mesaj atan, telefonla konuşan, sosyal ağlarda durum güncellemesi yapıp yediğimiz içtiğimiz her şeyin fotoğrafını sosyal ağlarda paylaşan insanlardan NEFRET ediyorum. Ve o tür insanları 1 aylık deneme süresinin sonunda hayatımdan def ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunlar eski arkadaşlar olunca deneme öyle kolayca harcayamıyorsun işte :D

      Sil
  6. Ne güzel bir konuya değindin!
    İnsan arkadaşıyla iki sohbet edelim bir hasret giderelim diye buluşur değil mi? Yok arkadaş elinde telefon, göz sürekli orada hatta mesaj gelince konuştuğunu yarım bırakıp mesajı yazdıktan sonra devam etmeler sinir oluyorum yok yani birbirimizle ilgilenmiceksek ne anlamı var buluşmanın değil mi yani :D
    Benim gibi düşünen bir kişinin daha olduğunu bilmek ne güzel :)
    Çok güzel bir yazıydı ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.
      iişte öyle yapan biri olunca benim hemen kalkıp gidesim geliyor :/

      Sil
  7. ah nabrut tamamile katiliyorum.konusurken, muhabbet ederken karsimdakinin mimikleri, jestlerini, verdigi tepkilerini izlerim mesela.onu da telefonla ilgilenmesi,ay iki dak. mesaja bakiyim falan nefret ediyroum cidden.iynelemek degil direk soyluyorum.konu tam denk geldi hani))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne ayıp bir şey! hayır işte birde ben böyle yapmayım diye dönmediğim mesajlar var. birde onları idare etmek gerekiyor. Bu ücretsiz mesaj olayını kim bulduysa........

      Sil
  8. Seninleyken telefonundan kafayi kaldirmayan kişi senden ayrılıp eve gidince tutup bide yazmaz mı saçımı başımı yolasim gelir. Karsindayken kale almaz eve gidince kıymete binersin :) mrl

    YanıtlaSil
  9. Benimle konuşacak ama gözümün içine bakmayacak. Daha da Davos'a gelmem der cıngar çıkartırım. :D Bir de bunun bende başka bir boyutu var. Telefon konuşmalarında da geçerli bu durum eğer birisiyle telefonda konuşurken başka bir şeyle ilgilendiğini anlarsam, ki benden pek kaçmıyor direkt tehditler savurmaya başlıyorum. Beni dinle yoksa kapatıyorum diyorum belki biraz fazla tepkiliyim ama saksı değilim ki ben! :D Ayıp yani yaptıkları ama bu devirde böyle düşünen kaç kişi kaldık ki? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teke tek bir ortamda zaten yapılmaz da çoklu ortamda yapılıyor bu genellikle :D
      ben zaten telefonda konuşmayı da sevmiyorum mimikleri görmem lazım:)
      inan çok azız. küflüyüz biz :D

      Sil
  10. Bu konuda yaram çok derin. Son zamanlarda internetten tanışıp telefondan konuştuğum çok kişi oldu. Artık telefonu tutup mesaj yazmaktan gına geldi diyebilirim. Ayrıca en büyük sorun akrabalar içinde çok sinirlenmeleri. Misal ben kardeşim ve kuzenlerim bir ortamda otururken aslında hiç göze batmıyacak ve bize söz sırası gelmeyeceği halde elimizde telefonu görünce tabiri caizse fıttırıyorlar. Bu konuda bazen anneme hak veriyorum ama çok göze batmamaya çalışıyoruz. Benim anlamadığım en yakın arkadaşlarımla telefonla mesajlaşamam, konuşacak konu bulamayız ama bir araya gelince telefonları unutur muhabbetin dibine vururuz. O tüm gün telefondan mesajlaştıklarımla buluştuğumuzda ise kara kara bakışırız. Bu olayın gerçekliği hala meçhul sanırım :D Bence şuan en büyük sorun instagram. Kim ne paylaşmış, kim ne giyiyor diye gezinirken dakikalar akıp gidiyor, en çok o zamanıma acıyorum, nasıl ödiyeceğiz o vakitleri hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin jenarasyon için normal buluyorum ben. Yaşınız mesajlaşıp boş konuşmak için uygun aslında. gençliğinizi yaşayın.
      Ama bizim yaşımızda abes.
      yani aile ortamında falan telefonla oynamanızı normal buluyorum. sen yaşta kuzenlerime annemler kızınca da karşı çıkarım, karışmalarını istemem

      Sil
  11. işte canım sıkılınca nadir görüştüğüm arkadaşlarıma mutlaka selam verip hal hatır sorarım, yoksa biliyorsun yazmak yerine sesli mesajı tercih ediyorum :D uzun uzun mesj yazmayı zaten beceremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sesli mesaj benimde favorim :D
      işte nadirlerle ipleri koparmamak içi doğruyu yapıyorsun aslında. işte onu ben yapamıyorum :/

      Sil
  12. bu durum benimde sinirimi bozuyo sanki " sen konuş işim bitince ben muhabbeti yakalarım" der gibi.uzak dur uzak böle kişilerden samimiyetsizlik belirtileri bunlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyet kisbedemiyorsun zaten sadece çoklu ortamda tuz biber oluyorlar. hayır telefondan kafalarını kaldırsalar belki samimiyeti yakalayacağız da :))

      Sil
  13. Yorum saçmalaması yaşıyorum şu an:/ ama ısrarla yorumumu bırakacağım. Şimdi ben kurtlu denecek kadar hareketli biriyim. Sürekli meşgul olmam lazım. Karşımdaki çok sevdiğim biriyse bile sohbet kitlendiği anda benim elim telefona gidiyor:/ elimde değil, böyleyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz sosyal ağlarda aktif olduğumuz için telefon ile arada hemhal oluyorz elbet! ama mesajlaşmak ayrı bir şey.
      etme eyleme :D

      Sil
  14. mesajlaşma kanayan yaram.Ben pek sevmiyorum mesajlaşmayı sıkılıyorum ne yazsam bilemiyorum.Ama şu insanlar ne konuşuyor mesajlaşmanın sırrı nedir gerçekten bilmek istiyorum.Bilen varsa lütfen yazsın ne konuşuyorsunuz tamam ben de çok boş muhabbet yaparım ama mesaja gelince olmuyor.Gün boyunca evdeyken telefona hiç bakmıyorum keza dışarı çıkınca da.Ama arkadaşımla buluştuğumda ve o telefonla meşgul olduğunda çıldırıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok boş vaktin çoksa zamanını boşa harcamak senin için problem değilse yazılacak konu çok. konuşacak havadan sudan o kadar çok şey var ki tabii zevk alıyorsan

      Sil
  15. ben de hiç sevmiyorum hem öyle çok yakın olmadığım insanlarla boş boş konuşmayı hem yanımda biri varken telefonumla ilgilenmeyi :/ arkadaşlarımın ilişkileri olduğu için sürekli mesajlaşma halindeler ona da kızıyorum sürekli mesajlaşıp yaptıkları her şeyi anında birbirlerine haber veriyorlar ve ilişkileri rutine biniyor birbirlerini merak edecek bir zamanları kalmıyor sonra da hemen ayrılık :/ günümüzde ilişkilerin bu kadar kısa sürme nedeninin bu olduğunu düşünüyorum (bugüne kadar hiçbir ilişkisi olmamış ilişki uzmanı konuştu :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgilisine yediğinin içtiğinin an ve an resmini yollayanları her bir şeyi ama herşeyiiii anlatan kısım insanları buraya hiç dahil etmiyorum bile. onları çözümlemeyi bilim insanlarına bıırakalım :D

      Sil
  16. ''İlişkilerimiz rutine bindi'' cümlesinden sonra aklımdan geçenleri bir sonraki cümlede görmek hoşuma gitti :)
    Birbirini yıllarca 'gerçekten' tanıyan kişilerin klişeleşmiş muhabbetlere ihtiyacı yok aslında, ama saçmalayalım dersen senle oturup müthiş bir şekilde saçmalayabilirler, candırlar. :)
    Bir de evlilik öncesi uzuuun yıllar flört olayı var ki, evliliğin ruhuna fatiha okutuyor resmen. Düşünsene akşama yaptığın yemeği eşin beğenecek mi beğenmeyecek mi diye heyecan yapamayacaksın, ne bileyim sevdiğin biriyle aynı evi paylaşmak nasıl bir duygudur merak etmeyeceksin; evlliği yıllar sonra resmiyete dökeceksin ama içinde günden güne ölen heyecana dur diyemeyeceksin... Bu böyle uzar gider Nabrut. :)
    Selamun Aleyküm!

    Nun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vel hasıl kelam güzel ama bazen sıkıcı olan ilişkilerimiz var :D
      evlilik öncesi yıllarca flört olayının matematiğini çözebilmiş değilim. ben sıkılırım uzun ilişklierden mesela haha:D
      ve aleyküm selam.

      Sil