Daha Çok İş Görüşmesine Çağrılmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Daha çok iş görüşmesine çağrılmak için CV’lerin profesyonel bir şekilde hazırlanması büyük önem taşır. Bu nedenle CV hazırlarken özverili olmak e ince eleyip sık dokumak gerekir. Bu konuda ne kadar titiz davranırsanız iş görüşmesine çağrılma oranınız da o kadar artacaktır. CV hazırlarken kişilerin başarılarını ön plana çıkarması son derece önemli bir konudur.

CV’lere akademik yaşamınızdaki ve iş yaşamınızdaki başarılarınızı eklemeniz sizi diğer adayların bir adım önüne alacaktır. Bu nedenle özgeçmiş hazırlarken kişilerin becerilerinden bahsetmesi önemli bir konudur. Bunun yanında sadece becerilerinizden değil bu becerileri iş yaşamında nasıl kullandığınızı anlatmanız daha ilgi çekici olacaktır. 

İş Görüşmesine Çağrılmanın Püf Noktaları

Başarılarınızı küçümsemeyin. İş yaşamında gerçekleştirdiğiniz tüm başarılarınıza CV’de yer verebilirsiniz. Bu sayede daha fazla iş görüşmesine çağrılmanın yolları ve fırsatını elde edersiniz. Mülakatlara çağrılmada CV’lerin önemi büyüktür. CV’de yer vereceğiniz başarılar potansiyel iş verenlerinizin anlayabileceği tarzda olmalıdır. Bunun yanında başarılarınızı öne çıkarmayı bilmeniz de son derece önemlidir. Başarılarınızın neden anlamlı olduğunu doğru bir dille anlatabilirsiniz. İş görüşmelerine çağrılma oranlarınız da artacaktır.

Başvuracağınız pozisyonla ilgili olarak şirketin karşılaştığı zorluklar ile ilgili araştırma yapabilirsiniz. Başvuracağınız pozisyonlar ve şirketle ilgili bilgi sahibi olmak diğer adaylardan daha avantajlı olmanıza olanak sağlayacaktır. Daha önceki işlerinizde yaşadığınız benzer zorluklar ve bulduğunuz çözüm yolları ile ilgili konulardan CV’nizde yer verebilirsiniz.


Özgeçmişte Hangi Başarıla Yer Almalıdır?

CV’nize eklediğiniz başarılar başvurduğunuz pozisyonla ilgisiz gibi görünebilir. Ancak bu başarılar ne kadar disiplinli ve motivasyonunuzun ne kadar yüksek olduğunu gösterebilir. Bu nedenle alakasız gibi görünen başarılarınızı da CV’nize eklemenizin önemi büyüktür. 

Özgeçmiş hazırlama aşamasında başarıların CV’nin ilk sayfasında yer alması gerekir. Bunun yanında Mesleki Deneyim adı altında geçmiş işlerinizdeki başarılardan da bahsedebilirsiniz. Başarılarınızı vurgulamak adına bunların ayrı bir bölümde yazması daha doğru olacaktır. Bu sayede işe alınma şansınız da artar. 

CV maker sitesinden farklı şablonlar üzerinden profesyonel bir şekilde CV oluşturabilirsiniz. Cvmaker.com.tr sitesinden CV hazırlama ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Cv hakkında Wikipedia’da bulunan içeriğe https://tr.wikipedia.org/wiki/Özgeçmiş buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar