Youtube'da Hangi Kanalları Takip Etmeli?

Ya da ben hangi kanalları takip ediyorum başlığı daha doğru olabilir. 

Youtube'da en çok izlenenler kısmını açtığımda kesinlikle bana hitap eden bir şey olmuyor. Youtube algoritması da o kadar yanlış çalışıyor ki önerdikleri de yine bana hitap etmiyor ya da izlediklerimi tekrar önüme düşürüyor.

Bu yüzden kendi izlediklerimi listeledikten sonra sizden de tavsiyelerinizi yorum olarak bırakmanızı rica edeceğim.

Benim genelde izlediğim kanallar şöyle;

Armağan Çağlayan

Röportaj yaptığı kişi ilgimi çekiyorsa, hatta bazen ilgimi çekmediği halde sırf Armağan Çağlayan gibi sırf merakımdan izliyorum. Seviyeli bir iş yaptığını düşünüyorum.

Cüneyt Özdemir

Genel gündemden haberdar olmak adına günlük düzenli bir şekilde Cüneyt Özdemir'i izliyorum. Çoğu konuda görüşlerine katılmasam da en azından marjinal biri olmadığını düşünüyorum.

Noluyo Ya? 

Bazen Noluyo Ya kanalını izliyorum. Bazen diyorum çünkü çoğu videoları fazlaca sulu ve abartı oluyor, beni çok açmıyor ama çifti sempatik bulduğumu söylemeliyim.

Refika'nın Mutfağı

Çok boş vaktim varsa, tarifleri yapmasam bile Refika'nın Mutfağı'nı izliyorum.

Merve Özkaynak

Merve Özkaynak izliyorum ama neden izliyorum inanın bilmiyorum. :P Böyle yeni bir ürün tanıtırken sahte sahte aaa bu nasıl olabilir diye abartılı bir şekilde şaşırmış gibi yapmasa iyi kız aslında. :P

Murat Soner

Murat Soner'in dizi-film eleştirilerini izliyordum, Undoing yorumunun reklam olduğunu fark edene kadar... Artık çok itimat etmeden ara sıra denk gelirse bakıyorum.

Mendebur Lemur

Mendebur Lemur'un paket açılışlarına bayılıyorum, teknolojik ürün hastası biri olarak illa izliyorum. 

Haluk Tatar

Haluk Tatar izliyordum, o da çok agresif çıkışlar yapmaya, sert ve rahatsız edici konuşmaya başladığı için tahammül edemiyorum. 

Yağmur Arat ve Emre Durmuş

Yağmur Arat ile Emre Durmuş'un dünya gezilerini izliyordum ama artık onlar da gezemiyorlar.

Masmavi Mutfakta

Masmavi Mutfakta'ta kanalının bazı tarifleri çok güzel, bazıları ise hiç tutmuyor. Bu yüzden etrafta yapanlar çoğalırsa ancak öyle denemeye cesaret ediyorum.

Konusuna göre DW Türkçe, TRT2 ve Ortapia, TRT Belgesel, Psikolog Tülay Kök, Beyhan Budak, Japonya'dan İsveç'e taşınan Melike Uysal zaman zaman konusunda göre takip ettiğim diğer kanallar.

Siz hangi kanalları takip ediyorsunuz? Eğitici, öğretici veya eğlendirici tüm kanal tavsiyelerine açığım, yazın lütfen^^

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. Bilmediğim sadece iki kanal olmaması sanırım youtube da çok takılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Argonomi var onu takip ediyorum bilgi açısından bayağı iyi ve sümeyra çenet var o da ülkeler hakkında video yapıyor ülkelerde yaşam vb bayağı iyi oluyor fikir açışından. Filme gitmeden önce var film dizi önerileri iyi olduğu için bakıyorum. Murat ı yazmışsın oda bayağı yerinde eleştirileri var dizi sektörü hakkında. Dediğin gibi yutube biraz algısı düşük sanırım izlediklerin dışında önerisi olmuyor çok kanal takip etmiyorum hepsi aynı sanırım son olarak bayağı bilgi aldığım 2 kişi daha var sinan canan ve barış özcan başka da yok gibi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle!
      Sümeyra Çenet'i not ediyorum merak ettim :)

      Sil
    2. Argonomi için teşekkür ediyorum.:)

      Sil
  3. Cüneyt Özdemir ve
    Armağan Çağlayan'ın kanalları benim de sürekli takip ettiğim kanallar arasında. Bunlara ek favori üç kanalım:
    -My mecra (konu ne?)
    -TRT 2 (Yılmaz Erdoğan'la öğrence)
    -Loudingirra Özdemir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -Loudingirra Özdemir sanırım özgün müzik yapıyor artık çok aram yok müzikle ama My Mecra Serhat Tuncer'in imiş. Onu ekliyorum.
      Teşekkür ediyorum ^^

      Sil
    2. MyMecra için bende teşekkür etmek istiyorum.:)

      Sil
  4. tavsiye vermek amacıyla değil ama izlediğim kanalları ve nedenlerini yazacağım.çünkü ben kendimce terapi gibi birşey yapıyorum aslında.kısaca ben izlerken mutlu olup eğleniyorum.ama sadece bir tanesini sen de izlesen seversin bence o da enes ve ika.endonezyadan gelin olup buraya gelmiş türk eşi öğretmen o da dünyayı gezmiş ben seviyorum onları izlemeyi.
    diğerleri fazla takipçisi yok ama vazgeçemiyorum izlemekten
    ebru yücel:eşiyle ikisi de 2.evliliğini yapmış ama çok uyumlu ve çalışkan mütevazı hoş sohbet sakin insanlar.antalyada yaşarken köyde ev yaptırmaya karar veriyorlar ve yeni ev yapılana kadar o köyden ev kiralayıp orayı tekrardan yenilediler şimdilik orda yaşıyorlar.köy evlerinin inşaatına başlandı çok meraktayım nasıl olacak.günlük vlog tarzı ve ben çok seviyorummm
    elifin güncesi:eşi ve çocularıyla günlük hayatlarını çektikleri bir kanal ama elifin sakinliği düzenliliği,eviyle ilgilenişini izlemek beni mutlu ediyor
    ve şimdi aklıma geldi.ev içi dekorasyonuna,evlere karşı ilgin varsa çok seçkin bir kanal olduğunu düşündüğüm DAİRE kanalı var.sondan bir önceki ev videosunda 3 katlı ahşap bir ev vardı bayılmıştım.
    yine öyle eski konakların köşklerin içini gezen,hikayesini anlatan takipçisi oldukça az bir kanal daha var İBRAHİM AKGÜN
    DR.AYDIN var çok eğlenceli,onu izlemeyi seviyorum belki duymuşsundur,akraba konusunda çok ileri gitse de
    izliyorum ama neden bilmem dediğim bir kanal da benden gelsin AŞKIM İREM AKTULGA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru Yücel'den bir kaç video izleyim bakıyım sevecek miyim?
      Evet evet yazmamışım ama Daire'yi ben de izliyorum, her şeyi çok ucuza getiriyorlar bayılıyorum :P
      DR Aydın'a da şimdi baktım ama çok itici geldi izledikçe alışırım belki :D
      Aşkım İrem Aktulga'ya ben de bir bakayım ::P
      Teşekkür ediyorum ^^

      Sil
    2. Daire için teşekkürler.:)

      Sil
  5. Trendlere bir umut bir heyecan bakalım neler varmış diye giriyorum bana hitap etmediğini görünce moralim bozuluyor. Bazen de izleyecek bir iki video bulunca nasıl seviniyorum 😂
    Noluyo ya kanalında şu sıra Kore dizilerinden fazla vakit geçirdiğim doğrudur.😁 Dizilere şu ara pek vaktim olmuyor. O çiftin aralarındaki uyum, enerji(hatta izlerken buna imreniyorum bile^^) evet çok boş yapsalar da beni onlara bağlıyor. Boş vakit geçireceksem genelde burada oluyorum.
    Fussilet Kur’an Merkezi evde televizyondan açmayı sevdiğim bir kanal.
    Aramağan beye ilgimi çeken konuklar olursa bakıyorum.
    Trt Belgesel’i izlemeyi ise cidden çok seviyorum. Takdir edilesi işleri oluyor. 👏
    Masmavi3 kanalındaki hanımefendinin ses tonundaki o huzur ve yiyecekleri sunum yaparken kullandığı dekor izlerken keyif veriyor. Yemek konusunda Cahide Sultan’dan çok fayda gördüm. Hatay Sandık İçi’ni de farklı tarifleri öğrenmek için ziyaret ediyorum. Yeni yemek tarifleri denemeyi bir kaç yıldır azalttım. İzlemek yetiyor.
    İç Mimar Berna kanalına arada bakıyorum. Ev konusunda farklı mimariler görmenin, tasarımlarda fikir almanın faydaları oluyor.
    Shredded Brothers videoları bana hitap etmese de(karın kası videosundaki hareketleri denemişliğim ve birden çok yüklenmemden sebep ertesi gün kas ağrıları çekmişliğim var☺️) spora motive edici konuşmaları ve Yogadayoga Zeynep Şensoy yüz yogası da dahil olmak üzere hatha yogası gibi faydalandığım güzel içerikleri var. Şu hayatta çok istediğim şeylerden biri düzenli spor yapabilmek.
    Aslı Afşaroğlu dikiş dikerken tanıştığım, pdr okumuş olduğunu öğrendiğim konuşmaları vlogları ilgimi çeken bir kanal.
    Namelessdilara 19 yaşında ciddiyetiyle ilgimi çeken gelecekte yapacaklarını merak ettiğim bir kızımız.
    Çisem Çakır kozmetikte ürün içeriği konusunda tanıştığım çok fayda gördüğüm sık sık uğradığım bir kanal.
    Kadir Mısıroğlu, Ahmet Şimşirgil ve Talha Uğurluel tarih ve tarihi eserler konusunda faydalandığım isimler.
    Hayati İnanç beyefendiye de bazen uğradığım oluyor.
    Kuşlarla yolculuk yapımını izliyorum şu sıra. Feridüddin Attar’ın Mantıku’t-Tayr adlı eserinden uyarlama. Huzur içeren bir yapım, hem günün yorgunluğunu atmama yardım ediyor hem de bölüm sürelerinin makul oluşunu seviyorum. Tavsiye edebilirim.
    Tgrt radyo tiyatrolarını da şu sıra bazen açıp dinliyorum iş yaparken güzel oluyor. Radyo tiyatroları bana çocuklumun havasını veriyor. 😀
    Masumlar Apartmanı ve Gönül Dağı’nın ise fragmanılarını takip ediyorum. Bazen de kısa kesitlerini izliyorum.

    Youtube’da nasıl vakit geçirdiğimi düşündüğümde çıkan sonuçlar bunlar. Bu saydığım kanallara lazım olduklarında tarayıcıdan girip bakıyorum. Fazla vaktimi aldığını düşündüğüm için hesabı sadece gerektiğinde kullanıyorum. Konu açılınca aklıma gelenleri yazdım biraz fazla olduğunun farkındayım. Öneriler umarım işe yarar, birbirimizden faydalanırız diye düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum Nabrut’um. 🥰 Arkadaşların yorumlarını/önerilerini merak ediyorum.
    Konudan bağımsız olacak ama son okuduklarımdan beni çok etkileyen Jane Eyre kitabını okumak isteyenlere ayrıca önermek istiyorum. Sevgilerle.❤️❤️
    Kartanesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of muhteşem bir rehber olmuş. İçlerinde bildiklerim var bilmediklerim var, hepsini değerlendireceğim.
      Ellerine emeğine sağlık çok ama çok teşekkür ediyorum
      bir de şunu yazmadan edemeyeceğim.
      İç Mimar Berna'yı ben de izliyorum zaman zaman ama çok zevksiz değil mi?
      Bir ortağı var eklektik bir ev döşemiş anlatırken kendi bile kıskandım diye kaç kez dile getirmişti izledin mi o bölümü?

      Sil
    2. Trt Avaz’a ait Kıssa-i Canan programı da güzel. Aynur Mısıroğlu’nu konuk aldıkları bölümü izlemek isteyen olursa öneririm. ^^

      Berna hanım hakkında katılıyorum ama neşeli oluşunu seviyorumm O bölümü izlememiştim sen bahsedince aradım sanırım 15. bölüm Ethno Classic olsa gerek. Biraz göz gezdirdim yorucu geldi bana. Vaktim olduğunda izlemek istiyorum.:)
      Ben teşekkür ederim. 😀❤️

      Sil
    3. Aynı şekilde konudan bagimsiz oluyor ama Jane Eyre'i okuyup sevdiyseniz aynı isimli 4 bölümlük BBC yapımı mini dizisine de bir şans vermelisiniz. Çok keyifli bir uyarlamadir, kitabın üzerine nefis gider :)

      İçerik ve yorumlardan ben de istifade edeceğim inşallah, bu sebeple severek okuduğumuz Nabrut abla ve yorum bırakan sevgili takipçilerine teşekkürü borç bilirim.

      Sil
  6. Beyhan budak dediğin gibi çok güzel ama bir yerden sonra tekrara düşüyor..Furkan Özdemir'in şiir kanalı çok iyi. Rüzgar mira Okan bazı konularda güzel ama bir yerden sonra çok didaktik geliyor. Ayrıca teneffüs vakti ile vera kanalını tavsiye ederim. Vera hem güzel müzikler hem de güzel yorumlar paylaşıyor. Bir de sade evim yeni amatör ama şahane bir kanal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadığım kanallar...
      Hepsini not ediyorum. Çok faydalı oldu

      Sil
  7. Sanırım öyle takip ettiğim bir kanal yok ama armağan Çağlayanı bende izliyorum tabi her gelen konuğu değil.
    Ya hazır bu yutubırlık mevzusuna denk gelmişken yoon eun hye artık hayatına yutubır olarak mı devam edecek dizi çekmeyecek mi ya sen bilirsin 😁
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtubır olduğunu bile bilmiyordum. Kanalını atsana aahaha :D

      Sil
    2. https://youtu.be/zU4RmKLuWA4 böyle buldum işine yarar belki en son dört gün önce yüklemiş videoyu
      Ben hayalhanem ve sözler köşkü gibi kanalları izlemeye çalışıyorum bir de yeşilçam izliyorum ☺️😁
      D.s.k

      Sil
  8. Son zamanlarda Mymecra çok hoşuma gidiyor. Dolu dolu, eğlenceli ve hem yolculukta hem yemek yerken bana çok iyi eşlik ediyor. Öyle önemli konuları sohbet havasında çok guzel işliyorlar.

    Haluk Tatar ı ben de izliyordum 1 -1.5 yıl önce bıraktım. Evet katılıyorum o konuda.

    Abdurrahman Uzun, tam bir duruş ve tavır adamı. Gündem hakkındaki yorumları cidden çok iyi. Cok başarılı tespitleri var.

    Karavan yine son günlerde ilgilendiğim temalardan. Hello people da çok tatlı bir kanal. Hem de kız hemşehrim olunca çok şaşırdım. Kedileri de vaaar .Bir de karavanlarında soba olunca o kadar tatlış ki. Sen de bak Nabrut, lütfenn, karavanlarını çok sevecekmişsin gibi geliyor.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdurrahman Uzun'a abone oldum.
      Hello People'ı ben de izliyorum. Uzay'ı yapmadan önceki karavanlarını, kafelerini falan biliyorum. Epey eskiden yani... Ama her izleyince yok ben yapamam bu hayatı diyorum :DD

      Sil
  9. Hello People için teşekkür ediyorum.:)

    YanıtlaSil

  10. Merhaba Nabrut takip ettiğim birini şiddetle ama şiddetle ( nasil bir tabir oldu bilmiyorum ama yine de şiddetle :) tavsiye ettiğim bir kanal var. Liziqi chanel diye çinli genç bir kadının vlogu. Büyük annesiyle bir dağ köyünde yaşıyor. O kadar güzel videolar ki izledikçe taşı tarağı toplayıp köye taşınası geliyor insanın. İnanılmaz huzur veriyor. Bir başladın mı videolar içinde kayboluyorsun. Genelde kızımla yemek yerken açıp izlemeyi seviyoruz. İzledikten sonra düşüncelerini merak ediyorum :)
    Bu arada sümeyra çenet kanalıda beğendiklerimden. Saçma salak youtubırlar dolu ne izliyorum ne biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok merak ettim hemen bakacağım.
      çok teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  11. Kimse Bekir Develi'nin kanalını önermemiş, ben önereyim Nabrutcum. Hele şimdi Ramazan ayına özel "Son Din İslam" adlı bir program dizisi var kanalda, kesinlikle tavsiye ederim. Geçen Ramazan ayında da "Herkes İçin Siyer" programı vardı. Kanalda çocuklar için de içerikler var. Ayrıca tarihle, kitaplarla ilgili içeriklerde vardı bir ara. Çesitli konuklar davet ettiği "Peynir Gemisi" sohbetlerini de tavsiye ederim. Youtube da temiz içerik üreten nadir kanallardan birisi ve gayesini de gayet samimi buluyorum. İnsallah sizde beğenirsiniz.

    YanıtlaSil