Do Do Sol Sol La La Sol Konusu ve Yorumu

 


Do Do Sol Sol La La Sol Konusu 

Go Ara yeni mezun olmuş bir piyanisttir. Parlak bir kişiliği vardır, sevgi doludur. Düğün gününde babasının iflas ettiğini öğrenmiştir ve zengin bir yaşam sürerken hiçbir şeyi kalmamıştır. 

Sunwoo Joon ( Lee Jae-Wook ) başkalarının onun hakkında ne düşündüğünü umursamayan, özgür ruhlu bir gençtir. Büyük bir sırrı vardır. Bu sır onu belirli bir hayal ve hedef peşinde yaşamaktan alıkoymaktadır. Yarı zamanlı işlerde çalışarak gününü geçirmektedir.

İkilinin yolları bir şekilde kesişiyor ve macera başlıyor. :)

Do Do Sol Sol La La Sol Yorumu

  • Oyunculardan bahsederek başlayım; Go A Ra çok şeker diyerek bir giriş yapayım. Baya tombiş olmuştu ki bu dizide tam ideal kilosunu yakalamıştı, saç rengi şahane, elbiseleri görsel bir şölendi. 
  • Lee Jae-Wook Extraordinary You dizisindeki tek iyi şeydi sanırım. Benimle aynı düşüncede olan çok kişi vardı demek ki başrole kadar yükseldi.
  • İlk üç bölümü izleyince dedim ki, of ya, tamam sonunda şöyle eskisi gibi tam tadında bir romantik komedi izleyeceğiz. Neden böyle düşündüm; Çünkü;
1- Çekim mekanları çok aşırı güzeldi.
2- Esas kız muhteşem giyiniyordu.
3- Tatlı saf bir esas kız, çok cool bir esas erkek ile bir diğer romcom şartı daha mevcuttu.
4- Komik eğlenceli ve de romantik bir dizi izleyeceğimi düşündüm. Ama;
  • Çok güzel başlayan dizi sonunda ucuz romantik komedilere döndü. Ağam bizimle dalga geçiyor kıvamına getirtecek bir sona bağladılar. Sonu o kadar zorlama ve komikti ki Kanal 7 dizilerini aratır oldu. 
  • İyi başlayan ama ortalama devam eden 10. bölümden sonra da sarpa saran hızlıca yere çakılan bir diziydi.
  • Senaristin diğer dizileri My Secret Terius ve Shopaholic Louis. İki diziyi de izlemişim. Bu iki dizi de ortalamanın üzerine çıkamamıştı ama Do Do Sol Sol La La Sol dizisi sıralamada en sonda kalır.
  • Kötü sonundan dolayı ortalama diyemiyorum, Go A Ra ve Lee Jae-Wook o kadar tatlı iki oyuncu ki kötü bir dizi de diyemiyorum. Dizi hakkında ne desem bilemiyorum.
  • İzlemek isteyenler için Do Do Sol Sol La La Sol Netflix dizileri arasında yer alıyor.
  • Şunu da ekleyim; genellikle son zamanlarda çok az Kore dizisi yorumu yaptığım yönünde sitemler alıyorum. Ama inanın izlenecek şöyle baştan sona sağlam bir dizi yok, ortalama olanları da yazmaya çalışıyorum. Sizin tavsiye etmek istedikleriniz varsa yorum olarak yazın lütfen.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

  • Düğün günü terk edilmesi ile çok yüksek başladı. İlk bölümleri çok sevdim.
  • Sunwoo'nun arabayı sattırması,
  • Goo Ra-Ra'nın ona hoşgeldin şarkısı çalması ve Sunwoo'nun da şarkıyı duyunca koşarak gelmesi,
  • Aslında Sunwoo'nun arkadaşının Goo Ra Ra'ya hayran olması,
aklımda kalan detaylardı.

  • Sunwoo'nun aslında bir liseli olduğunu öğrenince çok sinir oldum. Neden yani? Ne gereği vardı. Bir de herkes kendisine abi diyordu. Hahah!
  • Onu arayan kişinin üvey annesi olduğunu falan düşünürken annesi olması ters köşe oldu. Anne babasıyla küsme nedeni de çok zorlamaydı.
  • Go Ra Ra'nın arabası Juju'yu satıp parasını müstakbel kayınvalidesine vermesi ve bu arada makbuzu unutuvermesi, ahaha! Şahaneydi. 
  • Liseli çiftin yeni girişimi için doktorla karcı koca olmaları ve Sun woo'nun durumu yanlış anlayıp gelini kaçırması, güzel detaydı.
  • Dizinin diğer çiftleri hoştu.
  • Do do sol'un kim çıkacağı üzerinden yapılan merak unsuru yerindeydi.
  • Doktor ölümcül hasta mı derken içtiği ilaçların vitamin çıkmasına bir random gülüş giderdi. afdafsdad :D
  • Go Ra Ra'nın babasının sağ kolu paraları aldı kaçtı diye düşünürken ajusshi'nin oyunculuğa heves etmiş olması ayrı bir random gülüşlüktü. :D
En sonunda aslında çiftin ilk karşılaşmasının bir kafede olması ve SunWoo'nun Go Ra Ra'yı aslında arkadaşından önce tanımış ve sevmiş olması detayı güzeldi.

SunWoo'nun lösemi olması, Go Ra Ra'ya öldü denmesi, yıllar sonra iyileşip gelmesi detaylarının saçmalığına girmek istemiyorum. Gerçekten izlediğim en kötü ve zorlama sonlardan biriydi.

Sizin dizi hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Sözü size bırakıyorum.

Beni Instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. Flower of evil i izlediniz mi ? Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Start up
    Run On
    Son zamanlarda izlediğim en iyi diziler bana göre tabi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sturt Up 10. bölümdeyim.
      Run On'a bir bakayım teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Ilk defa buraya yorum bırakacağım umarım doğru şekilde yapıyorumdur.🤔
    Eveeett Sevgili Nabrut bu diziyi o kadar gördüm ve o kadar iyi şeyler duydum ki ama bi türlü emin olamıyordum. Çünkü seninle aynı kaderi paylaşyoruz. Ne zaman evet ya iyi bir diziye benziyor diyorum ama izleyince beğensem de öyle pek etkisi altına almıyordu veya hüsrana uğruyordum. Uzun zamandır çok fazla Kore dizisi izleyince sonrakiler yavan veya öncekilerin aynısı gibi mi gelmeye başladı?🤔 Ya da çok mu seçiciyim diye de düşünmeye başladım. Mesela Iteawon Class, its okay to not be okay gibi dizileri izledim, beğendim ama tahmin ettiğim gibi çook etkilenmedim. Şimdide The King Eternal Monarch 'yi izliyorum. Güzel bir dizi ama efsanelerim arasında olmayacak gibi.
    Instagramdan önermiştim, burdan da önermiş olayım. 2019 yapımı, az bilindiğini düşündüğüm, tarihi romantik dizi The Crowned Clown'u öneriyorum. Tarihi dizi pek izleyemiyordun sanırım ama bu diziye şans ver derim. Konusu ve oyunculuklar güzeldi. Dizide eksiklik var mıydı bilmiyorum varsa da hatırlamıyorum, benim gözüme batmadı. Ben çıktığı yıl acaba ne izlesem diye bakınırken, bari bu sefer iyi bir dizi olsun temennisiyle buluvermistim, evet izle izle🤗🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olmuş ^^
      The Crowned Clown tarihi dizi olduğu için şimdi izlerim desem de elim gitmez gibi geliyor. Ama ilk bölümü deneyeceğim teşekkür ediyorum

      Sil
  4. Bende 8.bolumde bıraktım diziyi. İzlesem mi yarim kalmasin gitgelindeyken Instagram da yazini gorunce kostum geldim🥰 Ayni sebeplerden sevdiğim diziden senle ayni sebeplerden soğumuşum🤭 liseli olduğunu öğrendiğim an bitti bende. Küçük erkek buyuk kiz iliskisi bana itici geliyor izleyemiyorum nedense.. spoileri de yediğim için yarim kalan diziler kervaninda olacak.🥴

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında normalde de aralarında 8 yaş falan var ama batmıyordu, dizide de yaşıt olarak gösterseler sıkıntı olmayacaktı.
      Çok bir şey kaybetmezsin sanırım en güzel yerleri izlemişsin zaten :D

      Sil
  5. Hotel del luna kadin basrolun kiyafetleride efsaneydi.oda ortalama bi dizi ama yorumunu okumak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8. Bölüme kadar izledim o da IU hatrına. beni daralttı o dizi :D

      Sil
  6. Hotel del luna kadin basrolun kiyafetleride efsaneydi.oda ortalama bi dizi ama yorumunu okumak isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8. Bölüme kadar izledim o da IU hatrına. beni daralttı o dizi :D

      Sil
  7. Go Ara’yı sevdiğim için diziye başladım ama ilk bölüm dışında dizi berbattı ve sonu çok saçmaydı.

    YanıtlaSil
  8. SPOİLER - Ben de senin gibi düşünüyorum. Bahsettiğin detaylar çok güzeldi ama yakalandıktan sonra bi saçmaladı ki. Gerçekte de aralarında 9 yaş varmış ama hiç sırıtmıyor. Başta öldüğüne inanmadım, annesi gelince ölmedi diyecek diye bekledim çünkü o kadar saçmalayamazlardı tam moda girdim i sorry i love you gibi mi olacaktı sonumuz dedim ama madem öldü ne diye uzatıyorlar bu sonu derken geri döndü dönmeseydi daha güzel kalıcaktı aklımda resmen asdafsj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa romantik komedi de bir esas oğlan öldü vay be diyecektim cee yaptı :D
      Ne desem bilemiyorum :D

      Sil
  9. Sonuna kadar o kadar güzel gidiyordu ki... Go Ara neredeyse salaklığa varan karakterin altından olabilecek en iyi şekilde kalkmıştı. Başrol erkeği gerçek olduğuna inanamayacaksın kadar çok sevdim. Eski zaman aşklarını hatırlatıyorlardı. Diziyle alakalı aklımda kalan en güzel detay Sunwoo nun marul yetiştirmeye başlamasaydı. Oh içimi döktüm iyi geldi, iyi ki yorum yazmışsın Nabrutcum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah çok güldüm ^^ iyi ki sen de yazdın. Esas oğlan liseli çıkmasa ben de bayılacaktım :D

      Sil
  10. Nabrut bu diziyi yorumlama çok sevindim. Aslında ben bu diziyi daha izlemedim ama birkaç şey söylemek istiyorum.
    Ben normalde kadının erkekten büyük olduğu noona romance olarak da bilinen dizileri çok severim çünkü erkek kadından büyük olunca gayet normal karşılanıp tam tersi durumda kıyametlerin koptuğu bir toplumda yaşıyoruz (din ile hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü peygamber efendimizin eşi Hz. Hatice kendisinden 15 yaş daha büyükdü, bu bence bizim Türk toplumunun sıkıntısı) bu yüzden öyle dizileri izlemeyi topluma başkaldırı olarak görüyorum ( hahah sanki Kore dizisi izleyerek protesto yapıyorum, neyse konuyu çok dağıttım ama bu konuda ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir)
    Fakat!!!
    Yukarıda belirttiğim gibi bir noona romance bağımlısı, şiddetli savunucusu ve destekçisi olan ben konu Lee Jae Wook olunca bir türlü ısınamıyorum. Ben normalde konu hoşuma giderse kolay kolay oyuncu seçen bir insan değilim ama bu oğlanın Search WWW de de noonası vardı ve zerre duygu geçmemişti bana yukarıda da bilerek oğlan dedim çünkü cidden oğlan çocuğu gibi hatta ekranda her gördüğümde birazdan anası elinde yemek tabağıyla çıkıp zorla ağzına bir şeyler sokuşturacakmış yemek istemeyince de terlik fırlatacakmış gibi geliyor, Go Ara yı severim normalde Hammurabi dizisini ve birkaç filmini izlemiştim ama galiba sırf bu çocuk başrolde olduğu için bu diziyi izleyemeyeceğim.( bu arada gerçekten kusura bakma konudan konuya atladım ama umarım toparlayabilmişimdir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok konu dini değil örfi haklısın :D
      Açıkçası çocuğun liseli olduğunu bilerek başlamadık sonradan öğrendik. Öğrenene kadar da gayet olmuşlardı. Beni de normalde çok rahatsız eder ama etmedi keşke çocuk en azından ünili olsaydı ama neyse.
      Anladım ben çok güzel izah etmişsin sorun yok

      Sil
  11. Kesinlikle katiliyorum. "Oh be!" diye başlayıp "Tüh be!" diye bitirdigim bir diziydi...

    YanıtlaSil
  12. Train dizisi akıcı ve farklı bir konusu vardı polisiye ve zaman geçişlerini seviyorsanız tavsiye ederim bir şans verilebilir 12 bölümlük bir dizi 2020 yapım

    YanıtlaSil
  13. bu diziyle ilgili düşündüğüm her şeyi yazmissin.gercekten başları çok güzeldi.borc meseleleri oğlanın ters davranmaları ama buluşmadan önce saçını başını düzeltmesi. ama liseli muhabbeti beni dizden çok soğuttu ve sonları atlayarak geçtim.son bölüme göz ucuyla baktım. keşke 10 bölümde bitseydi

    YanıtlaSil