Dermoskin Ato Probiyotik Krem Ne İşe Yarar? Blog Yorumu

Sivilce ile yıllar süren mücadelemi daha önce anlattım, 3 kez roaccutan kullandığım halde tekrarlayan sivilcelerimi nasıl geçirdiğimi daha önce okumadıysanız aşağıya link ekliyorum.


Cilt bariyerim bozulduğu ve çok hassas bir cilde sahip olduğum için sürekli propolis içeren ürünlerle cildimi destekliyorum. Aksi halde sivilceye çok müsait bir cildim var.

Aynı zamanda zaman zaman yüzümde yanak bölgemde kaşıntılar da oluyor. Çünkü bir yandan cildim çok hassas, bir yandan da asit gibi agresif yöntemlerle de iyileştirmem gereken sivilce lekeleri ve sivilce çukurları var. Yani bir yandan yıkıp bir yandan onarmaya çalışıyorum.

Geçenlerde Dermoskin markasının Ato Probiyotik Kremin içeriğine denk gelince vay be! dedim ve hemen denemek istedim.


Dermoskin Ato Probiyotik Krem İçeriği şöyle;

COSKİN: Kısacası bir Probiyotik türevi. Cildin mikrobiyolojik bariyerini güçlendirerek doğal savunma mekanizmalarını uyarır. 

CERAMIDE COMPLEX: Seramidler cildin bozulmuş lipit yapısını düzenlemeye yardımcı güçlü bir etken madde. Nem seviyesini arttırır.

PALMİTAMİDE MEA (Palmitoiletanolamid): Cildimizde doğal olarak bulunan bir yağ. Bozulan cilt bariyeri bu yağı üretemeyince kızarıklık ve kaşıntı gibi problemler görülebilir. Bu yağ kaşıntı, kızarıklık, ödem ve atopik dermatitin diğer belirtilerini azaltıp alevlenme ihtimallerini düşürür. 

HYALURONİC ACİD: Bunu artık anlatmaya gerek yok sanırım.

NİACİNAMİDE(Vitamin B3) : Kuru ciltlerin nemlendirilmesini ve anti-enflamatuvar etkisiyle kızarıklıktan kaynaklı hassasiyetlerin giderilmesini sağlayan B3 vitamini olup güçlü bir antioksidan.

PANTHENOL(VITAMIN B5): Çok kaliteli ve önemli bir içerik. Cildin bariyer tabakasını güçlendirerek nem kaybını önlemeye cildin canlanması için kullanılabilir. Yeni hücre oluşumunu destekler ve epidermisin daha dolgun ve pürüzsüz bir yapıya kavuşmasını sağlar. 

TOCOPHEROL ACETATE(VITAMIN E): Cildi yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi vardır ve cildin su tutma kapasitesini arttırır.

TEFLOSE: Teflose® çok önemli bir içerik. Kısacası şöyle anlatayım; deri yüzeyine bakterilerin yapışmasını engelleyen bir film tabakası oluşturur.

Kısacası;

Kaşıntılı, kuru, uzun süre Reoccutane tedavisi görmüş, sivilceye meyilli ciltler için mükemmel bir içeriği var.

Dermoskin Ato Probiyotik Krem yapısı itibarıyla da benim çok sevdiğim bir ürün oldu. Hemen emilen, asla yapış yapış bir his bırakmayan, yüzü yumuşacık yapan bir krem. Seramid ve probiyotik içermesinin yanı sıra fiyatı da çok uygun. İçerik fiyat değerlendirmesi yaptığımda yeni şeyler denesem bile dönüp dönüp kullanacağım bir ürün olduğunu düşünüyorum. Propolis içeren serumlara bütçesi yetmeyenler bu kremi alternatif olarak deneyebilirler.

Cilt ürünleri ile ilgili tüm yazılarıma şuradan ulaşabilirsiniz.
Instagram adresim: https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

0 Yorumlar