Mahalleli Teyze Terörü Evlenememe Hikayeleri

Yıllarca mahalleli teyze teröründen bahsettim. Artık kendileriyle arama korona ve evlilik girdi, akraba ilişkilerimi de bu hafta itibarıyla bitirmeye karar verdim. Kafam rahat! Ahaha :D

Ama tabi bu teröristler ülkemin dört bir köşesinde zayıf halka olarak gördükleri kendilerine göre evlilik yaşı gelmiş genç kızları taciz etmeye devam ediyorlar.

Hayat çok kısa. Kıymetini bilin ve sadece kendi keyfinize bakın olur mu? 

Sözü Bayan D'ye bırakıyorum. 

Sevgili Nabrut;

Yazıp yazmama konusunda çok kararsız kalmıştım aslında. Ben de evlenirsem kesin yazarım düşüncesindeydim. Nasip bu ya işte hep kıyısından dönüyorum son zamanlarda desem yeridir. Bismillah dedim yazmaya başladım uzun mu olur kısa mı bilemem umarım sıkmam kimseyi. :) 

Ben muhafazakar bir ailede büyüdüm. Henüz 20’li yaşların ortalarındayım. Aslında yaşım çok da geç değil evlilik için, gerçi Allah kime ne zaman nasip etmişse doğru zaman odur geç veya erken demek bizlere düşmez. Neyse gelelim konumuza...

Tip olarak küçük yaştan beri uzun, kalıplı ve dikkat çeken (bunu ben değil çevrem söyler kendini beğenmişlik olmasın şimdi:) ) biriyimdir. O yüzden 13 yaşımdan beri talibim çok oldu babam sağ olsun 19-20 yaşlarıma kadar çat kapı gelen hanım teyzeler dışında kimseyi kabul etmedi yaşı küçük evlilik zamanı değil diyerek. Benim için olması gereken bir durumdu sıkıntı etmedim ama sonra bir duydum ki hiç abartmıyorum koca memleket adımı çıkarmış falanca kızını kimseye vermiyor kimseyi beğenmiyorlar diye tabi ben duyunca büyük bir şok geçirdim:( O sırada eğitimimi tamamlamaya çalışıyorum yaş yirmiyi de geçti artık. Çok sürmedi memleketteki akrabalardan da aynı aynı laflar gelmeye başladı kızların isteyeni yok mu? Niye kimseyi beğenmiyorsun? Her geleni geri çeviriyorsun sen nesin ki nasıl birini bekliyorun? Daha neler neler ben şok üstüne şok yaşıyorum. 

Evet evlilik Allah’ın emri Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in sünneti. Ben bunları hesaba katarak bir yuvam olsun ilmi eğitime devam edebileyim, Allah’ın rızasına uyabileceğim bir yuvam olsun, olursa çocuklarımı da o şekil yetiştirmeyi arzu ediyorum. Sadece anne-baba- çocuklardan, gelin-kaynana-görümce dedikodularından oluşan bir evlilik düşünmeyi bile istemiyorum. O zaman huzur, mutluluk olmadığı gibi bir süre sonra kimsenin birbirine saygısı da sevgisi de kalmıyor ne yazık ki. 

Temsili Mahalleli Teyzeler
Temsili Mahalleli Teyzeler

Yine koptum gittim konudan :) 

Hani derler ya bir kızı bin kişi ister bir kişi alır sanırım benimki bin olmak üzere ama halen nasibimi bulmuş değilim :))) öncekileri yaşım çok küçük diye biz kabul etmiyorduk yirmili yaşlardan itibaren e artık bir araştırıp soruşturalım aşamasına geçtik. Bu zamana kadar hiç erkek arkadaşı/sevgilisi olmamış biriyim ki olmasını istemedim. Nasibim kimse ilk görüşmem ve sohbetim onunla olsun isterim. Küçüklüğümden beri de duam bu yöndedir hep “Allahım nasibim olmayanla karşı karşıya getirme beni “ diye. Çok şükür hep son anda da olsa hoşuma gitmeyecek kabullenemeyeceğim durumlar karşıma çıktı. Böyle dua etmemin sebebi de çok ben küçükken gerek ablam gerek teyzem olsun, o zamanın görücü usulü ile her gelen çiçeği çikolatayı alıp gelir bütün aile bir aradayken kahve ikramı yaparken birbirlerini görürler muhabbet etmeyi bırakın o kadar kişinin annelerin babaların yanında birbirlerine bakamazlardı bile, genelde kahveyi ikram ederken damat adaylarının elini görmüş oluyorları sorduğum zaman elini gördüm sadece diyorlardı 😃. Ama istisnasız her talibinin karşısına çıkarlardı o zamandan nasıl içime oturduysa bu durum hep nasibim olmayan evime gelmesin istiyorum. 

Ben evlenince mesleğim ne olursa olsun eğer maddi olarak sıkıntım olmazsa çalışmayı düşünmüyorum. Elimde bir mesleğim olsun ama önceliğim evim, eşim ve olursa çacuklarım olsun herşeye ben birebir ilgileneyim istiyorum. Taliplerimin de genelde iyi bir eğitimleri ve kariyerleri olmasına rağmen genelde ev hanımı olsun istiyorlardı (çok şükür🙈) ama gelin görün ki daha ben bu adayların lafı olunca hayır bu değil diyordum. Görücü görmeyi bile istemiyordum en son annem teyzelerim ve ablalarımdan fırça yedim adını çıkaracaksın nasıl çıkmazsın görücüye diye. İyi hadi söz dinleyeyim dedim ama razı olmamdaki sebep artık eski görücü usulünden vazgeçmeleri oldu. Artık önce aileler tanışıyor araştırıp uygun görülürse görüşme oluyor bu durum beni fazlasıyla rahatlattı. Hadi bu defa ben görücüleri kabul ediyorum ama özellikle son bir yıldır tam görüşme olacakken olamıyor son anda geri çeviriyoruz🙊Nasip olmayacak ya Rabbim son anda da olsa engel çıkarıyor karşıma çok şükür. 

Şöyle söyleyeyim içki içenine bırakmasına vesile olursun diyorlar, namaz kılmayana Kur’an okumayana başlamasına vesile olursun diyorlar, ne bileyim işte benim muhafazakar bir insan olarak girmeyeceğim ortamlarda olduklarını sosyal medyadan görüyorum ve ya duyuyorum, aman düzelir elbet diyorlar ve ya gittiğin aman içkisi kumarı olmasın o ortamlara da gir gittiğin yere uyacaksın deniliyor. Avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum artık yahu benim yaşım daha yirmilerde ne acelem var sa varsayımlar üzerine yuva kurayım, ben istiyorum ki aklı başında Allah’ın Emirler’ine riayet eden bir aile olsun da Allah rızası için birlik olup bir şeyler yapalım başaralım, oğlumu çekip çevirsin adam etsin diyenlerden uzak durmak istiyorum, ben kimsenin koca bebeklerini çekip çevirmek istemiyorum otuzlu yaşlara kadar anne-babası tarafından adam edilmeyeni ben nasıl adam edebilirim ki...:(  görüyorum çevremde gencecik kızlar neler çekiyorlar. Ben öyle bir evlilik istemiyorum ama anlatamıyorum zannedersem..:(  

Her nasip vaktine esirdir diye bir söz okumuştum. Ne kadar doğru ama bunu anlatamıyorum. Nasip, kader, kısmet... şimdi benim sevgili akrabalarıma ve bazı arkadaşlarıma göre çok yakışıklı bakanın bir daha baktığı, iyi bir kariyeri olan, mal mülk sahibi, dindar, ahlaklı, kısaca dört dörtlük birini bekliyorum. Erkek kardeşlerimi veya kuzenlerimi paylaşsam bile arkadaşlarım acaba nişanlandım mı diye atlayıp soruyor bu kim diye. Gözler üzerimde acaba bu zamana kadar bekledim nasıl birini kabul edeceğim. Nasipte evlilik var mı bilmiyorum ama eğer varsa dindar ahlaklı aklı başında biri olmasını istediğim doğru ki bu yönde de çok dua ederim ve beni anlayan sevdiğim o nadir insanlar da öyle dua ederler ama gerisi Allah ne yazdıysa o Allah’ın yarattığına ve nasibine laf etmek kimseye de düşmez.

Şunu da ekleyeyim tabi ki sevgili kayınvalide adaylarından beğenmeyen de olmuştur artık çözdüm onları yüz ifadelerinden anlıyorum, onun dışında ailem maddi olarak orta halli ki bundan hiç şikayetçi değilim. Gelen 2-3 kayınvalide adayı uzunca oturup güzel güzel sohbet edip kapıdan çıkarken eviniz mülk mü diye sordular ve kira yanıtını alınca yüz ifadeleri bile değişti :( o zaman ciddi anlamda üzüldüm. Sadece kendim için değil ama birçok kişi ev alamamış olabilir, kalkıp da bir insanın güler yüzünü, ahlakını, baba evinin kira olmasına bakarak gelin seçmek ve ya kız vermek çok ayıp bir durum bence. Ha bir de oğulları çalışan atanmış hanım istiyorlarmış evi geçindiremezmiş türünden görücü teyzeler de oluyor:/ bu durumlarla karşılaşınca da aklıma Mehmet Bey’in sitemleri geliyor:) kırgınlığım, kızgınlığım geçti neyse ki, o ayıp o kişilerin Allah onların da gönlüne göre versin diyelim. 

Yalnız yazdıkça yazasım geldi. Nasıl başladım nasıl bitirdim hiç bilmiyorum. Bir görüşemeden hikayesi yazmak istemiştim ama düşündüm de detaylara inersem kendimi ifşa edebilirim. ;) Birazcık çevreye sitem gibi bir yazı oldu galiba. Kusurum varsa affola. Yazım ve ya imla hatası çokça yapmış olabilirim sana bırakıyorum oraları sevgili Nabrut. Sevgilerimle...

Blog Sahibinin Notu:
Kulaklarını tıkayıp bekarlığın keyfini çıkar olur mu?
Sonrasında neden bu insanların dediklerini dikkate almış, üzülmüşüm diye hayıflanacaksın.
Kalp kırıklıklarının da ecri var. Umarım mükafatın şahane bir evlilik olur.

Siz de arzu ettiğiniz her şeyi bizimle paylaşabilirsiniz. İletişim için nabrutvebiz@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Okurken gözlerimden yaşlar akmaya başladı.Acaba ben mi yazdım bunu dedim bir an :) Gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki seni nasıl bir kaosun içinde olduğunu insanlara sürekli bi açıklamaya yapmak zorundaymış gibi hissetmeni,herkes evleniyor bir sen kaldın demelerini,neden kimseyi beğenmiyorsun bu gidişle kimse çalmayacak kapını demelerini. İnsanlar sen gelenleri kabul etmiyorsun diye daha farklı düşünüyorlar ama emin ol sen yanlış bir şey istemiyorsun senin istediğin yanlış olan değil sen ne istiyorsan Allah için istiyorsun. O yüzden kapa kulaklarını insanların söylediklerine onlar sadece söyler konuşurlar ama yaşayacak olan sensin.Bu hayat senin onların değil.Hani merhum Alija İzzetbegoviç'in bir sözü var ya "Söylenebilecek her şeyin söylendiğine eminim; ama hepsinin duyulduğundan emin değilim." Tam olarak bu konunun özetini gibi bu cümle sen ne anlatırsan anlat onlar konuyu kendi anlamak istedikleri gibi anlayacaklar. O yüzden üzme kendini yorma kalbini gereksiz insanlar için emin ol rabbim senin karşına gönlünde ki gibi birini çıkaracak sen sadece sabret dediğin gibi her nasip vaktine esirdir.
    Evlendikten sonra sen düzeltirsin kısmına da gelince erkek anneleri oğullarını bir veliaht gibi yetiştirmeyi bırakmalı bir an önce yaş 30 olunca erkek evlatlarını hizaya sokacak birilerini arıyorlar. Kendisinin yaş iken eğitemediği ağaç'ı evlenince düzeleceğini sanıyorlar.
    Ben şuana kadar görmedim böyle bir şey evlenmeden önce neyse sonrası da o oluyor en başta konuşulmalı bunlar eğer yok evlenince başlarım muhabbeti dönüyorsa zaten olmaz madem başlayacaksın şimdi başla. O yüzden sen evlendikten sonra bunu değiştirirsin cümlesi tamamen içi boş bir cümle zaten bu onun üzerine farz olan bir şey senin, onu zorlaman değil onun bunu bilip yaması gerekli. Çok uzun oldu farkındayım ama yazmadan geçemedim umarım en yakın zamanda evlilik hikayeni de okumak nasip olur. Allah'a emanet ol rabbim gönlüne göre versin her şeyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çoook teşekkür ediyorum. Amin...

      Sil
    2. Yorumu okurken ben de duygulandım en yakındakiler anlamaz iken görmez iken birbirini tanımayan iki insanın birkaç satırlık yazıda anlaşabilmesi gerçekten çok güzel bir duyguymuş. İnsan hiç tanımasa da birilerinden destek alması çok güzel moral veriyor huzur veriyor. Dualarınıza çok amin Rabbim sizleri de korusun bahtını güzel eylesin Rabbime emanetsiniz. Çok teşekkür ediyorum bu güzel yorum için de

      Sil
    3. Sevgili Nabrut; sana da çok teşekkür ederim daha önceki bir postta ben kararsızım deyince hikayemi yazmamı istemiştin iyi ki yazmışım hem sanki yüküm hafifledi hem güzel dualarınızı aldım.

      Sil
  2. Vallahi bu adam olmamış oğlunu, adam etmek için evlendirmeye çalışan teyzelerden gına geldi bana da yahu.. arkadasimiza katiliyorum yillardir Allah'ın emrini dinlememiş anne babasını dinlememiş beynamaz adamları biz mi yola getireceğiz? Olan bir hayalle evlenen masum kizcagizlara oluyor iki gün sonra adam eski hayatina devam ediyor kızlar koskoca bir hüsranla kalakaliyor vallahi vebal bu teyzelerin yaptigi. Bana da bu tipler geliyor yazan arkadaşımız da aynı benim kafamda inşallah dengi dengine gönlüne yatan çok huzurlu bir yuva kurabileceğim insanla en hayırlı zamanda tanışırsın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah onun için dilediklerin senin için de olur.

      Sil
  3. Öncelikle yazarın emeğine kalemine sağlık diyorum ardından senin için ufak bir eleştire de bulunmak istiyorum.Bu seride her yerde yaşanması muhtemel olayları senin yorumunla, ince ve latif kaleminle okumak keyif veriyordu. Konuk yazarlı yazılarda da seni ve senin süzgeçini daha çok görmek güzel olurdu. Sevgilerle kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirini dikkate alacağım aslında benim çok fazla yazdığım bir konu olduğu için tekrara düşmemek için kısa tuttum girişi ama yine de yazmalıydım demek ki. çok teşekkür ediyorum

      Sil