Nasıl Zayıf Kalıyorum?

Instagram'da fotoğrafımı paylaştıktan sonra, ne kadar zayıfsın, ben seni tontik biri sanıyordum, zihnimde hayalin balık etli gözleri çekik bir kızdı gibi o kadar çok mesaj aldım ki...

Bir de en çok şu söylendi; 

Instagram'da o kadar çok yiyecek fotoğrafı paylaşıyorsun, bunları yeyip yeyip nasıl böyle zayıf kalıyorsun?

Nasıl zayıf kalıyorum?

Aslında aşırı zayıf değilim. Normal bir kilom var, hatta evlendikten sonra da 4 kilo aldım.

Ben evlendiğimde senin gibi 49 kiloydum diyebileceğim bir kurban arıyorum. Haha!

İki yıl süren düzenli bir şekilde devam ettiğim pilates maceram oldu ve o zaman oluşturduğum kas kütlesi yaş itibarıyla artık yerini bıngıl bıngıl yağlara bırakıyor.

Çok mu yiyorum, az mı yiyorum bilmiyorum. Bu bakış açısına göre değişir ama gözleri önünden yemekler geçen yemekle arası çok iyi olan biri de olmadım. 4,5 kilo doğarak şişko başladığım hayat yolculuğuma 5 yaşında geçirdiğim boğmaca sebebiyle normal kilolarda bir kız olarak devam ettim.

Akşam evde yemek olmasa da yaşarım ama çayın yanında tatlı olmazsa içimi buruk bir üzüntü kaplar. Gözlerim yaşarır. Gözümün etrafında kekler, sütlü tatlılar uçuşmaya başlar...

Eskiden çikolatasız bir dünya düşünemezdim ama yaş ilerledikçe aburcubur aşkı da azalıyormuş. Onu da fark ediyorum artık.

Peki bunca tatlının içinde nasıl zayıf kalıyorum?

Zayıf kalma teknikleri, zayıf kalma tüyoları, zayıf kalmak ve daha fazlası... Haberin devamı bir sonraki sayfada... :P

Bu biraz inanç meselesi tabii ama ben yemeklerden sonra mutlaka yemek duası okuyorum. Bir dondurma dahi yesem ardından duayı okuyorum. Duada hamd ve sena ettiğim, yediğim yemeklere şükrettiğim, içinde şüpheli bir şey varsa Allah'a sığındığım için de yediğim bana zarar vermiyor, kilo yapmıyor diye düşünüyorum.

Ayrıca dışarıda tavuk yemiyorum. Helal kesim tavuk konusunda çok hassasım. Yine yüzde yüz dana olmayan sosis, salam gibi et ürünleri ve bu ürünlerin girdiği, tost, pizza gibi şeyleri de yemiyorum. En azından yediğim helal olsun ki ibadetimden lezzet alabiliyim, onca malayani işle uğraşırken en azından boğazımdan şüpheli şey geçmesin diye bu gibi şüpheli şeylere dikkat ediyorum. 

Etine güvenmediğim yerlerde et yemiyorum. 

Ne bileyim, elimi tutamıyorum, gözümü tutamıyorum en azından pis boğazımı haramdan uzak tutayım diye uğraşıyorum.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Selam Nabrut :) biliyor musun tam olarak düşündüğüm gibisin. Zayıf ve çıtı piti diye hayal ediyordum seni, fotoğrafıni görünce de nedense zaten tanıyormusum gibi hiç şaşırmadım :) hassasiyetin çok hoşuma gitti. İnşallah bundan sonra ben de yemek duasını senin kadar sık yapmaya çalışacağım. Boylece her duamdan sen de nasiplenirsin inşallah sevap yönünden ^^ teşekkürler paylaşım icin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Çok sevindim. Umaırm sen de farkını yaşarsın duaya dikkat etmenin...
      Tanıyormuşum hissi oluşmasına da ayrıca sevindim. Bu samimiyetin oluşması benim için çok önemli ^^

      Sil
  2. Abla seni o kadar uzun zamandır takip ediyorum zihnimde de hep böyle hayal etmiştim açıkcası :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar mutlu ettin ki beni... Bir gün yüzyüze de görüşmek nasip olur inşallah

      Sil
  3. Kurbanın ben olayım.
    Yada sen benimki ol.
    Bende evlendiğim de 48 kilo idim.
    Şimdi, iki çocuktan sonra, göbekli totolu bir hatun oldum. Ama kilom 54.
    Çoğu kişiye fazla gelmez de bana geliyor. Bir ara bende pilates zumba türü şeyler yaptım ama uzun soluklu olmadı.
    Veririm vermesine de uğraşmıyorum.
    Kilo alan bir insan degildim hâlbuki ama nasıl oldu bilmiyorum. Herşey bu pandemi ile başladı aslında. Öncesinde de bu kiloda değildim. Artık emzirme olayı da bitti. Hepsi üstüste geldi galiba.
    Ya ben niye bu kadar ince ayrıntısına kadar anlattım ki. Aldıysam aldım de mi ama.
    Sanki çok da...
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D Aslında 54 hiç fazla değil ama bilmiyorum evlilikle mi yükleniyor insan illaki bi kadın vücuduna evriliyor ki bir de üstüne doğum olayı var :)
      Neden bu kadar açıklama yaptığını anlıyorum ben. Uzun yıllar çok zayıf kalan insanlar birkaç kiloyu bile kabullenemiyor. Kendimden biliyorum ^^

      Sil
  4. Ehehhe o kurban beniiiiim.

    Peki soralım bakalım ben nasil zayıf kalıyorum?
    Misafirlikte gönül kırmamak için neredeyse her seyi yiyorum. Normalde yemek arayışım yok maksadım sadece basim dönmeden ayakta kalabilmek. Vitaminsiz kalmamak da önemli. Sebze meyve ve et tavuk dengesini korumaya calisiyorum, kendi çapımda dengeli besleniyorum. Allah şükrümüzü artırsın. Eve giren yemeğin haddi hesabı yok. İsraf etmemeye gayret gösteriyorum. Hamdolsun hiç ac yatmadım, kalkınca yiyecek bulamadığım günüm olmadı.
    Yanisi yemek amaç değil araç şükür için bile bir araç mesela. Hic yemezsen güçten düşüyorsun acizliğini görmek için bir araç. Bazi yemeklere zaafın oluyor nefsini tanımak için bir araç.
    Iste bunlar hep tevekkül için birer araç.
    Ömrüm boyunca kilo almaya çalıştım şimdi normal sınıfındayım. 50 kilodan asagi dusmuyorum bu ara. Allah dert verip derman aratmasın sağlığa cok etki etmediği müddetçe kilo bence fena bir sey degil . Hareketi engelliyorsa sakat, ozguveni dusuruyorsa başka açıdan sakat.
    Herkesin derdi var anacım bir derdimiz kiloysa yatıp kalkıp şükretsek az. Ay ne cok yazdim di mi?

    Koccaman sevgileeer.

    Şeyma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben sana neden bu geyiği yapmadım. İlk gördüğümde yapacağım :D
      Ne güzel yazmışsın...
      Yemeği şükür amacı yapıp Allaha giden yol saymak... Ne güzel bir bakış açısı. Gözlerim doldu. Aynısını ben de uygulayacağım. Şükrümü çoğaltacağım. Allah razı olsun Şeyma...
      Kocaman sevgiler. Pandemiden sonra sena hunharca sarılacağım unutturma :)

      Sil
  5. Uzun zamandır bloğa girmemiştim , yazılar birikmiş, hepsini okudum ama bu fotoğrafının olduğuna yorum yazmak istedim:) Aslında uzun zamandır seni takip edenler zayıf minyon bir kız olduğunu bilir ☺️ Evlilikle alakalı yazılar yazman güzel bence , yenilere fikir olur. Yukarıdaki yazılarla alakalı eskiden olsa erkek maaşı dert eder derdim ama şimdi erkeklerin kimyasıda bozuldu, benden birsey istemesin kendi maaşıyla kendine istediğini alsın mantığında çok erkek var. Fakat diploma kısmına katılıyorum erkek bunu dert etmese bile bir müddet sonra kadına batmaya başlıyor, içten içe karşındakine saygı kalmıyor, sonrada saygı olmayan evlilikler bozuluyor. Evlilik yazılarına yorum yaptıktan sonra , 🤭 bir sürü dizi paylaşmışsın ama hiçbirine bakamıyorum herkes evde oturamıyorumki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yokluğun hissediliyordu ^^
      Çok haklısın. Erkek dert etmiyor, kadın daha çok dert ediyor herhalde :D
      Çok doğru tespitler yapmışsın, diploma konusunda da ilk başta heyecan içinde sıkıntı olmaz ama aynı evin içinde insanlara karşı rahatsızlık hissedilebilir.
      Koronadan dolayı herkes evdeyken :) sen ede oturamıyorum derken iş güçtür herhalde diyorum :)

      Sil
  6. Yaa yerim senii :)) bu zamana kadar uzaktan sadece okuyordum (yaklaşık 8 yıldır ahahaha) ama artık yorumlarımı da eksik etmicimmm.. neyse bu 8 yıldır 45 kilodan 65 kiloya kadar evrilip çevrilip durdum. Ama ben yukarıda yazan arkadaşlar gibi evlenmedim çocuğum da olmadı 😄😄 ama niye bu kadar kilo aldım bilemedim neyse dertlerimi arada sırada dökerim şurlara bı yerlere.. sana da kolay gelsin yazılarında 🥰♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa 8 yıl sessiz kalmayı nasıl başardın ^^
      Memnun oldum tanıştığımıza ^^
      Kilo dengesizliğinde mutlaka o bana anlatacağın dertlerindendir. Bekliyorum, her zaman...
      Sevgiler

      Sil
  7. Ne güzel bir bakış açın var.. Her yemekten sonra dua edip böyle düşünmene çok gıpta ettim. Ben de bundan sonra unutmadan dualarıma devam etmeye çalışacağım İnşAllah.Allah senden razı olsun kardeşim. Hayırlı akşamlar 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah cümlemizden razı olsun iyi bir şeye vesile olduysam ne mutlu bana daha ne isterim ki?

      Sil