Blender Seti Tavsiyesi 2020 Blog Yorumu

Çeyiz alışverişi süreci, ev düzmek çok stresli bir süreç ve bazen benim gibi kısa bir süre içinde evlenenler için epey zorlayıcı oluyor. Araştırma yapmak, sorup soruşturmak için zaman yetmiyor. Bu yüzden çeyiz alışverişi yaparken nelere dikkat ettiğimi, hangi markaları tercih ettiğimi, memnun kalıp kalmadığımı yazıyorum.

Bugün hangi blender seti alınmalı, hangi marka blender, blender seti alırken nelere dikkat etmeli konuları hakkında yazacağım.

Blender seti alırken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Kaç watt olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Sert malzemeleri çekerken makinenin daha güçlü olması avantaj sağlıyor.
  • Setin ne içermesini istiyorsunuz ona göre bir tercih yapmanız gerekiyor. Bazı blender setleri sadece doğrayıcı hazneden oluşurken bazı setler, doğrayıcı hazne, metal blender ayağı (el blendırı) ve mikser uçlarından oluşuyor. 
  • Doğrayıcı haznenin cam olması tavsiye ediliyor. Plastik haznelerin zaman içinde çatladığı, zaman içinde çizilip temiz olmayan bir görüntü oluşturduğu ve sağlıklı olmadığı söyleniyor.
  • Metal blender ayağının (el blendırı) 4 bıçaklı olması avantajlı. 

Biz annemle mutfakta sıklıkla blender kullanıyoruz. Ben ayran yapmak için bile el blendırını çıkarıyorum. Yıllar içinde de annem birkaç marka blender eskitti. Hatta en son bir tanesini tarhana çekerken yaktı ve yenisini aldı. Bu sebeple blender setinden ne beklenmeli, hangi marka blender seti alınmalı az çok fikrim vardı.

Moulinex marka ve Felix marka blender setlerini kullandık. Moulinexten de memnun kalmıştık ama yine yukarıda bahsettiğim sebeplerden birinden yandı ve Felix marka plastik hazneli bir set aldık. Bıçağı çabuk köreldi ve plastik hazneden çok memnun kalmadık. Sonra da Kıbrıs'taki eve Tefal blender seti aldık. Cam hazneli 1000 watt'lık setten memnun kaldık. Tefal'den memnun kalınca Ankara'ya da sadece cam doğrayıcı haznesi olan bir blender aldık.

Bu sebeple blender seti Tefal olsun istiyordum zaten. Benim aldığım setin ismi: Tefal Masterblend Activflow Power 1000 Watt.

İçeriğinde;
Cam doğrayıcı hazne
El mikseri
Mikser uçları bulunuyor.

Aslında blender setlerinin mikserleri kullanış açısından ergonomik değil. Açma kapama tuşu yok, tuşa basılı tutmak zorundasınız ve bu krema ve kek çırpmak gibi uzun soluklu işlemlerde yorucu oluyor. Ama ben özellikle mikser uçları da olsun ayrıca mikser seti almayım istiyordum. Çünkü yakın gelecekte, inşallah, bir hamur karıştırma makinesi alma niyetim var. Zaten stant mikseri alacağım, ayrıca miksere para vermeyim, diye düşündüm. 

Blender setinden memnun muyum derseniz;
Hamdolsun, şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı. İstediğim performansı da alıyorum. Mutfakta en çok kullandığım cihazlardan birisi. Ayran yapmak, çorbayı blend etmek, kek çırpmak, soğan çekmek, hatta maydanoz kıymak gibi bir sürü işte kullanıyorum.

Tavsiye eder miyim, ben memnunum. Ama siz de tavsiye ve deneyimlerinizi yazarsanız memnun oluruz.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sevgili Nabrut, ellerine, emeğine, yüreğine sağlık. Bloğundaki her bir yazına ayrı kıymet verip, takip ediyorum. Gerçekten hep faydalanıyorum. Çok teşekkür ederim. Artık sana telepatik sinyal gönderdiğimi düşünüyorum :D :P çünkü neyi araştırıyor olsam sen yayınlıyorsun, şimdi blenderda da aynısı oldu. Okurların olarak çok şanslıyız. Allah emeklerinin karşılığını hayırla nasip etsin 💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum ben de.
      Ne güzel bir tevafuk olmuş.
      Mutlu oldum. Ben de sizin gibi okuyucularım olduğu için çok şanslıyım
      Şimdiden güle güle kullan

      Sil
  2. her yazdığın çeyiz yazına yazacak bir yorumum illa ki var :) bizim yıllardır kullandığımız marka moulinex çokta memnunum . yıllar içinde blender setleri kendi içinde defalarca revize oldu . parçalar eklendi , çıkarıldı. bizimki standart dikey blender şu zamana kadar da hiç utandırmadı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. Yaz hep ki diğer okuyanlar için de farklı yorumlar olsun.
      Çok teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Merhabalar. Öncelikle evliliğinizi tebrik etmek istiyorum. Rabbimiz birlikteliğinizi daim, yuvanızıda İslam’ın kalelerinden bir kale eylesin.

    Konu hakkındaki yorumum ise şöyle; Yaklaşık 1,5 yıldır önerdiğiniz/kullandığınız blender setini kullanıyoruz. Blender evet hem oldukça güçlü hemde kullanışlı sağlam bir parça oldukça memnunuz. Lakin doğrayıcı ve mikseri biz pek kullanamadık maalesef. Doğrayıcının koruyucu bir kapağı olmadığı için motorun takıldığı parça kirleniyor bu parçanında hâliyle temizliği zahmetli oluyor.
    Parçalayıcı olarak belki 10 yıldır Bosch marka parçalayıcı kullanıyoruz ve çok memnunuz, haznesi büyük 1,5 l. isteğiniz gibi zorlu ürünleri bile parçalayabiliyorsunuz. Bıçağın takıldığı kısım ise cam olduğu için kırılma ihtimali olmuyor. Daha önce Arçelik parçalayıcı kullanmıştık ve bu kısım tıpkı Tefal’de olduğu gibi çelik parçadan cama yapıştırma hâlindeydi ve bir çalıştırma sırasında kendini bıraktı. Daha sonra her ne kadar yapıştırıcı kullanıp parçayı yerine yapıştırsak da düzen tutmadı.
    Bu setin mikser çubuklarının olması iyi güzel lakin en düşük ayarı bile çok hızlı dönüyor ve dikkat edilmezse çırpılan malzeme etrafa sıçrıyor. Sonuc biz yine lazım olduğunda eski mikserimizi ve parçalayıcımızı kullanıyoruz. :)

    Bende yakın zamanda pek mümkün görünmese de çeyiz alışverişi yapacak olan adaylardan biriyim ve öğrendiğim mutfak için mümkünse bu çeşit teknolojik ürünlerin setlerinden uzak durmak. :) Bu arada elleriniz dert görmesin. Zaman zaman aklıma geldiğinde sitenizi ziyaret edip o güzel yazılarınızı keyifle okuduğumu belirtmek isterim. Kartanesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum. Bi'-mukabele amin.
      Çok yardımcı olan, eminim seti almayı düşünenler için yönlendirici bir yorum olmuş çok teşekkür ediyorum. Set almamak konusunda haklısın ama ayrı ayrı da koyacak yer olmuyor o da ayrı bir mevzu.
      Her zaman beklerim çok mutlu oldum. Kocaman sevgiler

      Sil