Evde Kalmışlar Kızlar "Evlenememe Hikayeleri"

Takdiri ilahiden öteye yol gitmiyor bazen.
Sonra düşünüyorsun, evlense mutsuz olsa daha mı iyi?
Ama her seferinde mahalleli teyzeler yıldırır.

Bu da böyle bir evde kalmış kız hikayesi işte...

Sözü Bayan F'ye bırakıyorum.

Nasıl evde kaldım?

Merhaba, bloğunu 6 sene evveldi galiba. Kore dizisi̇ izlemeye başladığım zaman bulmuştum, o zamandan beri̇ de seve seve takip ediyorum. 

Buraya nasıl evlendim diye başlık atmak isterdim fakat olmayınca olmuyor. 

Yıllar evvel biṙ arkadaşım bana sen evde kalırsın, çok şey biliyorsun gereğinden fazla zekisin demişti̇. Nasıl içime işleyip inandıysam evet kaldım. 

Evlilik yaşını fazlasıyla geçmiş, başarılı bir kariyeri̇ iyi̇ bir eğitim olan biriyim. Aslında kariyeri̇ hiçbir zaman önüme engel koymadım. Önce işim asla demedim. Evlenmeyi̇ ve evliliği̇ de hep istedim belki̇ de çok istediğim için olmadı… Bu yaşıma kadar da karşıma pek çok insan çıktı. Ya onlar beni̇ beğenmedi̇ ya ben onları. Evet dediklerimde hep başa döndü.

Mahalleli teyzeler

Zaman geçtikçe de çevremden ailemden kısmetin kapalı bağlı gibi̇ sözler duymaya başladım. Başlarda çok önemsemedim ama zamanla inanmaya başladım. Sonrasında hacı hoca önermeye başladılar ki̇ böyle şeylere de çok inanmam. Bu konularda çok fazla şarlatan olduğu için inanmamakta haklıyım. Sonrasında bende o hocalara gittim. Şaka gibi̇ ama gittim.  Sonuç değişmedi̇. Uzun lafın kısası bir şey olmayacaksa olmuyor ne yaparsan yap.  


Ben de durumu kabullendim kabullenmesine de insanların sen hala evlenmedin mi̇ diye ısrarla sorması işte o zaman gerçekten sinirleniyorum ama işte yapacak bir şey yok. 

Bende yaratanımdan gelen başım üstüne dedim. Beni̇ yaratandan daha iyi̇ bilecek değilim, değiliz. Benim için iyi̇ ve hayırlı olan da budur belki̇. Durumumu kabullendim kısacası. Mevcudiyetinizi̇ kabullendiğinizde üzülmüyorsunuz, üzülmüyorum bu kadarcık… 

Bu yazıyı yazmadan önce aklımdan çok şey geçiyordu ama klavyenin başına geçince hepsi̇ uçtu gitti, bu yazımı da paylaşırsan mutlu olurum. 

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. ha ha :) bende o evde kalanlardanım yaşım geçti artık evlilik için hacı hoca değil ama annemin atletimi hacca gönderip orda zemzem suyu ile yıkatıp, kurutturup getirdiğini bilirim:)) olmayınca olmuyor hakketen....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbimin vardır bir bildiği. ^^

      Sil
    2. Aynen olmayınca olmuyor annenizin yaptığını bende yaptım olmuyor :)

      Sil
  2. Evde kalmış olmak için kaç yaşında olmak gerekiyor , bunun bir yaşı var mı? Mesela evde kaldım diyen birinin yarın şakkadanak kısmeti çıkar karşısına belki, nasip bu, o zaman evde kalmışlıktan çıktığına göre öncesinde evde kalmış olmuyor? Kafamda deli sorular.
    Nabrut senin de böyle bir yazı serin vardı çok iyi hatırlıyorum. Beklediğin varmış, büyü yapılmış, kadere teslimiyet, kapanış diye. :D (aaah ah nerede o eski nabrut hacıfışfış hikayeleri neredeyse evlendiğine üzüleceğim ahahhah.) Ben o zamanlar küçük sayılırdım, şimdi evlilik çağına geldiğim için o sürecin hikayelerini açıp baştan okuyorum bu aralar. Zamanında gülerek okuduğum hikayeler şimdi düşüncelerimin aynası oluyor. Tabi ben daha beklediğin mi var aşamasını geçtim. Sürecim daha uzun ama sonuçta insanın nasibi en doğru zamanda insanın karşısına çıkıyormuş demek. :) Yazarımızın da gönlüne eş olacak kişi tez vakitte en doğru anda karşısına çıkar inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın.Aynen ben de aynı süreçten geçtim. Yazdığım bu kadar ki yazmadığım da çok şey yaşadım. Mahalleli teyzeler böyle işte, Rabbim bizi korusun ne deyim.
      Sonra da şimdiki yazılarımı okursun sen arkadan geliyorsun ben napayım, daha ne kadar evde kalsaydım ahaha :D
      Şakası bir yana, Allah her şeyin en uygun zamanını biliyor, hep yazdığım gibi nikah vaktini de o takdir ediyor, insanın bir dahli yok. O zaman en güzel şey tevekkül edip karşılığını beklemek.
      En kısa zamanda evlilik yazılarım kısmına geçmen dileğiyle.
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  3. inşallah bu yazınız burada hayır dualar almanıza vesile olur da tez vakitte evlenip mutlu olursunuz amin :)

    YanıtlaSil
  4. nabrut bu arada güzel kız-çirkin erkek olur mu olursa nasıl olur yazısı ile pasif erkekle bir öümr geçer mi pasif bir erkek partneri olan kişi yol yakınken vaz mı geçmeli konulu yazılarını beklerim inşallah:) daha sonra da ana kuzusu erkekler olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D Çok kısa özet geçeceğim sana özel :) Her zaman kadın daha güzel olmalı. Pasif erkek de tamamen kadının kişiliğine bağlı. Çoğu kadın evlilikte aktif rolü üstlenmek üzere pasif erkekle evlenmek istiyor.

      Sil