Koronada Tatil Nasil Yapilir?

Pandemi sürecini çok ciddiye alan, mümkün olduğunca az dışarı çıkan, uzun süredir de akraba ve arkadaşlarıyla görüşmeyen biri olarak vücut sağlığımı koruyayım derken artık akıl sağlığımdan olmak üzereydim ki, en azından bi' İstanbul yapıp gelelim, havamız değişsin sınırına geldik.

Aslında annemler Kıbrıs'ta olmasa, onlara gidip gelecek olsak yine gitmezdim sanırım, çünkü bu süreçte en çok risk grubunda olan annem ve babama virüs taşımaktan korkuyordum.

Koronada Tatil Nasıl Yapılır derseniz bence akıl sağlığınıza sahip olabiliyorsanız, gelince 14 gün karantinayı uygulayamayacaksanız ve özellikle risk grubundaysanız evde oturun. Çünkü tatil şartlarında virüse karşı alınması gereken önemleri uygulamak pek de mümkün olmuyor. Hele ki namaz kılan bir aileyseniz, riski artırıyorsunuz. Çünkü abdest almak amacıyla umumi alanları kullanma sayınız ve süreniz çoğalıyor.



E tabii bir de normal bir tatilciden fazla olarak cami ve mescitleri de kullanmanız gerekiyor. Bu da artı bir umumi alan daha ediyor.

İlk önce maskenize dikkat ediyorsunuz ama yemek yemek, abdest almak gibi ekstrem durumlarda bazı tavizler veriyorsunuz. Yine ilk başlarda camilere seccadenizi taşıyorsunuz ama taşıyamadığınız durumlar da olunca ondan da vazgeçiyorsunuz. 

Sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyorsunuz derken biri arkanızdan gelip size omuz atıp geçiyor, uzak bir yere oturmaya çalışıyorsunuz bir aile gelip hemen dibinize oturuveriyor. Yani siz ne kadar dikkat ederseniz edin, etrafınızdakiler dikkat etmediği sürece önlem almanın bir anlamı kalmıyor.

Evde kalmak gerekliliğini sonuna kadar savunsam da kısa da olsa bu tatilin çok iyi geldiğini, zihnimin berraklaştığını söylemeliyim. Çünkü artık evden çıkma korkusu başlamasına ramak kalmıştı.

Siz bu satırları okurken muhtemelen ben dönüş yolunda olacağım. Umarım kendimizi yeterince koruyabilmişizdir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar