Erkekler Neden Değişir (Bir Evlenememe Hikayesi)

Öyle bir durum ki ben ne desem bilemedim. Olayları anlamlandırmak zor. Belki çocuk onu, amiyane bir tabir olacak çok özür diliyorum ama başka bir kelime bulmadım, yedekte tutmak istedi, belki ona da ailesi bir dene diye baskı yapıyordu, denedi ve sonuca ulaşamadı. Ben işin içinden çıkamadım. Sözü yazar E. Hanım'a bırakıyorum. Sizin yorumlarınız ne olacak merakla bekliyorum.

Erkekler Neden Değişir?

Sevgili Nabrut,

Umarım ailen ve sende bu zor dönemde sağlıklı ve iyisinizdir.

Ben bloğunu keşfedeli birkaç yıl oldu, dizi arayışlarımla öneri listelerini bulmuştum ve zamanla yazılarının da sıkı takipçisi oldum. Evlilik hikayeni okurken de senin adına bir o kadar mutlu oldum. Allah daim etsin.

Geleyim yazma sebebime… Bloğunda bu tarz hikayeler yayınlamaya başladığından beri yazıp yazmama arasında gidip geliyordum ama işte buradayım ve sana yazıyorum. Üzerinden neredeyse bir yıl geçti bu olayın.

Üniversiteye başladığımda tanıştığım bir arkadaştı kendisi ve ailelerimizde şans eseri birbirini tanıyordu. Ailem de genellikle 


  • bu çocukla neden ciddi düşünmüyorsun, aileler birbirine uyuyor, çocukta güvenilir bir deneseniz, 


gibi söylemlerde bulunuyordu. 

Çokta ciddiye almıyordum çünkü hareketleri çok toy geliyordu bana. Ama söylemem gerekiyor ki bu arkadaşın bazı hareketleri acaba bana karşı bir şeyler mi hissediyor diye de düşündürtüyordu.


Ara sıra arkadaş ortamında buluşurduk, telefondan konuşurduk ama arkadaştan ötesine geçemiyordu benim için. Lakin insanların sürekli; neden o gözle bakmıyorsun çok iyi olurdu en azından bi'görüşürdünüz gibi söylemleri ona karşı bakış açımı değiştirmeye başladı haliyle. Bir de onun hareketlerini göz önüne alınca cidden bir şeyler oluyor aramızda demeye başladım ben de. 

Telefondaki imalı konuşmaları, sürekli buluşmak istemesi de öyle düşünmeme sebep oldu biraz da. Bir şeyi ne kadar çok düşünürsen o kadar çok bağlanıyorsun maalesef. Ben de kaçamadım bu kuraldan tabii zamanla bazı duygular beslemeye başladım. Aramızdaki ilişki ne yok gibi, ne de var gibiydi. Tam diyorum ki yok bu çocuk bana karşı bir şeyler hissetmiyor o esnada bir hareket yapıyor tersini düşünmeye başlıyorum. İki yıl boyunca bu gelgiti yaşattı bana. Ben açıkçası dengesizliklere katlanabilen bir insan değilim bu kadar süre nasıl dayandım onu da bilmiyorum ya zaten.

Son sınıftaydım, hem stajyer olarak çalışıyordum, hem de tez yazdığım dönemler, ben de stres yapan bir insanım. Tabii bünye kaldırmadı bir yerden sonrasını sürekli hasta oluyorum derken, acillik oldum bir gece. 

Üniversitede evde kalıyorum arkadaşlarım apar topar hastaneye götürdü beni. Sonradan bu arkadaş benim acillik olduğumu ve ona haber vermediğimi duyunca baya bir sinirlendi, neden beni çağırmadın gibisinden serzenişte bulundu. Bende dedim ki; niye vereyim ki haber, senin ne farkın var diğer insanlardan? 

Tahammül seviyem eksilere inmiş durumdaydı o esnada bu da buluşmayı teklif etti, ben de tamam, dedim. Bu buluşmada her şeyi açıklığa kavuşturmam lazım daha fazla katlanamıyorum deyip bir cesaretle çıktım evden. Hayatımda asla yapmam dediğim şeyi yapmak için buluşmaya gittim kısacası. Ama o kadar eminim ki o da bir şeyler hissediyor diye, sonuçta laf arasında bile olsa seviyorum seni diyen insanın boş olabileceğini düşünemiyorsun tabii.

Ve hislerimi açıklamak için gittiğim o buluşmada bana başkasından hoşlandığını söyledi. O an nasıl dayandım bilmiyorum, sürekli gözlerim dolmuştu; kalkalım dese de bir an önce eve gitsem, içimi boşaltsam diye zor bekledim. Tabi ben söyleyeceğim her şeyi duyduklarımın şokuyla yuttum, tek kelime bile edemedim. İki yıldır bana yaşattığın neydi o zaman diyemedim, çıkmadı kelimeler. İçime oturan o taşla eve gittim ama dayanamıyorum, dedim. Ne oluyorsa olsun deyip bir güzel döşedim mesajı. Bana yaptığı hareketleri, benim o hareketleri nasıl anladığımı her şeyi yazdım ve bana nasıl geri döndü biliyor musun?

Sana öyle hissettirdiğim için özür dilerim.

Yazdığı tek cümle. Bunu gördükten sonra diyecek bir şey kalmadı bende de. Nasıl da hiç tanıyamamışım, halbuki her zaman güvenilir iyi bir insan diye düşünürdüm. O dönem çok kötü olmuştum, yeni mezunum, iş arama süreci, işsizlik ve duygu çöküntüsü, hepsi üst üste geldi ama çok şükür şimdi mühendis olarak çalışıyorum. Hayatım bir düzene girmeye başladı.

Ve artık üzülmüyorum, bu da bir tecrübe oldu diye düşünüyorum. İnsanlara nasıl kolayca güvenilmemesi gerekildiğini öğrenmiş oldum. Biliyorum çok uzattım lafı hakkını helal et sen de. Seni hiç tanımasam da düşünceleri benim için değerli olan bir insana dönüştün. Bu yüzden sadece içimdekileri paylaşmak istedim.

Okuduysan çok teşekkür ederim, okumadıysan da canın sağ olsun.

Herkese çok selamlar.

Not: Sizde bizimle başınızdan geçenleri paylaşmak isterseniz çok mutlu oluruz. nabrutvebiz@gmail.com

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Yazar arkadaşın mahremiyeti dolayısıyla karşıdaki çocuğun hangi hareketlerinden hoşlandığı hissine kapıldığını bilemiyoruz. Arkadaşımız yanlış anlamasın ama acaba gerçekten baştan beri onu arkadaş olarak görüp öyle yaklaştı da yazar arkadaşımız çevresinin gazlamasıyla ( umarım kaba anlaşılmaz) yanlış mı anladı diye düşünmeden edemiyorum. Şimdi arkadaş olarak yaklaştığım ve hareketlerimden yanlış anlamlar çıkaran birini kırmamak ve detaylı açıklama yapıp kendisini daha da üzmemek için bende böyle tek cümlelik cevap yazıp uzatmamayı tercih edebilirdim. Ama tabi ki Nabrutcuğum senin dediğin gibi de olabilir arkadaşın ilgisini fark edip diğer ihtimalleri de değerlendirmiş olabilir ki çok sığ ve yakışıksız bir davranış olarak. Şu flört kavramı çıktı çıkılı maalesef bu davranışlar artık olağan bile görülüyor. Artık sevgili bile olunmuyor. Herkes birbirinin flörtü ve şu takılmak olayı var bir güzel çok affedersiniz cepte tutulanlar nefsine güzel gelip arkasından koşulanlar. Yazar arkadaş yanlış anlamasın ona bir şey demiyorum genel olarak bu tür davranan insanlar bu tür düşünen kişiler oluyor. Kırılıp üzülmesi kötü olmuş ama uzun vadede düşündüğü gibi sığ biriyse kurtulması iyi olmuş. Allah korusun bu yüzünü hiç göremeyip daha da ilerleyebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Hikayeyi detaylıca bilmediğimiz için her ihtimal olabilir tabii.
      Amin...

      Sil
  2. Daha yeni benzer bir durum yaşadığımı belirterek başlamak istiyorum. Ben size böylesine değer veren birinin başka nedenleri de olabilirdi diye düşündüm. Hisleri varmış, bunu dile getirmesine gerek de yok, hasta olduğunuzda ilgilenmek istemesi bunu gösteriyor. Belki sizi haketmediğini düşündü veya maddi/manevi sıkıntılarla boğuşuyordu. Her şekilde yaptığı doğru değil elbette. Ama hoşlandığı birinin olduğunu söylemesi bana pek inandırıcı gelmedi.. Böyle durumlarda erkek sonradan muhakkak iletişime geçiyor, ama pişman olarak ama durumu düzeltmek için. Böyle bir adımı olacaktır tahminimce. Ama içinizi rahatlatacak bir şey söylemek istiyorum. Eğer inançlı bir insansanız şuna emin olun ki ayette bahsi geçtiği üzre bir insan için asla değişmeyecek olan 3 şey vardır: Öleceği tarih, ölüm şekli, hayatını birleştireceği kişi. Eğer 3.sü sizin için "o" olacaksa, emin olun hayat sizi bir şekilde ona götürecektir. Eğer biri kaderinizse her şey engel olsa da onunla olursunuz. Bahsi geçen beyefendi olmasa dahi karşınıza çıkacak olan kişi bir yerlerde.. Lütfen kendinizi üzmeyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum bu da başka güzel bir bakış açısı olmuş

      Sil
    2. Merhaba
      Bahsedilen ayeti öğrenebilir miyim?

      Sil
  3. Ah ya böyle insanlar her yerde malesef. Böyleleri ile karşılaşmamış olanlar bile en azından arkadaş çevresinden bu gibi hikayeler duymuştur. Hayata küstürüyorlar bizleri sonra. Şahsen ben bu sebeple kaç yılımı kapalı bir kutuda gibi yaşadım, tekrar böyleleriyle karşılaşmamak için. Rabbim herkesi, içinde beni de 😂,hakkında en hayırlı, dürüst, sözünün eri nasiplerle karşılaştırsın. Amin...

    YanıtlaSil
  4. Bu belirsizlikler ad koyamamalar hep bir şeylerin felaketi oluyor zaten. İnsanlar bunlara sığınıp kendilerine vakit geçiriyorlar sonra da hayal kırıklığına düşen bir taraf oluyor. Aslında İslam bize gösteriyor doğruyu erkekle kadının evlenme dışında samimi bir arkadaşlık içinde bulunmaması gerektiğini. Başkalarının deneyimleriyle insan kendi davranışlarını da sorguluyor neyi yanlış yaptığımızı fark edemeyebiliyoruz ve daha önce yaşanılan olaylar bize de farkındalık kazandırıyor. Paylaştığınız için teşekkürler sevgili E. hanım ve Nabrut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorumun için hem kendi hem de yazar adına teşekkür ediyorum

      Sil
  5. Bence seven erkek net oluyor. Eğer bir erkek size acaba mı? dedirtiyorsa oradan en kısa zamanda uzaklaşmak gerekiyor. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bu süre boyunca aileler hiç mi birşey sormamış bunlara.
    Ne oluyor, napiyorsunuz, ne düşünüyorsunuz, niyet akibet ne...
    Büyük ihtimal çocuğa bir genişlik gelmiş. Olursa olur olmasa da zaten ortada konuşulmuş net bir durum yok, diyerekten maalesef oyalamış.
    Aileler araya girse belki bu süreç bu kadar uzamazdı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi ihtimal dahilinde. Hikayeyi çok geniş bilmiyoruz maalesef.

      Sil
  7. Bunu bir çok erkekten duyuyorum ve görüyorum ve bir çoğu da sosyal medyadaki videolarda gülerek söylüyorlar. Birden fazla kızla mesajlaşmak hoşlarına gidiyor. Olmayan o zavallı öz güvenlerini mi yoksa zavallı egolarını mı büyütmek amaçları bilmiyorum ama bunu bir meziyet ve başarı olarak görüyorlar ve yine çok defa akrabalarda gördüğüm yedek gerçeği var nabrut'un da dediği gibi. Allah hepimizi böyle erkeklerden korusun. Eminim yaptığı davranışlarını sen yanlış yorumlamamışsındır o kasti olarak senin ondan etkilenmen için yapmıştır. Allah seni kurtarmış kardeşim ve inşallah en hayırlı zamanda hayırlı bir kısmet versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Allah razı olsun.
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Çoğu zamana erkekler ne istediklerini, ne hissedip hissetmediklerini iyi tartamıyor etraflarından gelen her basit ilgiye meylediyorlar. Yüreklerinin gerçek sesini duyabilmeleri için olgunlaşmaları, biraz hayal kırıklığı yaşamaları gerekiyor, eskilerin deyişiyle biraz burunlarını sürtmeleri gerekiyor galiba. Tabii bu hepsi için geçerli değil ama gençlik çağlarında çoğu bir kişiye bağlanıp hayatın kendilerine getireceği diğer fırsatlardan mahrum kalmak istemiyorlar maalesef. Çünkü üniversite arkadaşlıklarında da öyle bir serbestlik rahatlık var ki neşe dolu arkadaş grupları topluca gidilen kafeler ,yemekler vs derken belli birine bağlanmak kayıp gibi görünüyor. Üzücü bir durum tabii ki. Bence bizim bayanlar olarak anlamadığımız şu; kadın ve erkek yaradılışı birbirinden çok farklı. Kolay ulaştıkları hiç bir şeyi sevmiyorlar. Bizleri yaratan Allah iki cinsin iletişimi görüşmesi bakımından nasıl sınırlar çizmiş ,yasaklar koymuş değil mi buna uyabilsek böyle mutsuzluklar yaşamayacağız belki de.
      Özür dileyerek ilgisiz bir şey yazacağım buraya, konuyla hiç ilgisi yok. Size facebooktan ve buradaki bazı yorum kısımlarından yazdım ama ulaşamadım. Bunu da bir ihtimal yazıyorum. Konular ve düşünceler öylesine ortak ki ben de takip etmek ve yerine göre yorum yazmak istiyorum ama ulaşabildiğimden emin değilim.

      Sil
    3. Estağfurullah.
      Facebook'ta gözümden kaçmış olabilir ama buradan, instagramdan ve nabrutvebiz@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Takip etmenin yanı sıra yazılarınızı yollayabilirsiniz. ^^

      Sil
    4. Ulaşabilmişim , inanın çok mutlu oldum. Takibe devam edeceğim. Başka yazı ve yorumlarda buluşmak dileğiyle...

      Sil