Evlenecek İnsan Nasıl Bulunur?

Birgaripşeyma ile blogumu açtığım ilk yıllarda yollarımız kesişti. Yaklaşık 10 yıldır tanışıyoruz diyebilirim. Uzaktan da olsa birbirimizin büyümesine tanıklık ettik. Mezun oldu, iş aradı, farklı bir kariyer planı yaptı ve şimdi de kendine bir yol arkadaşı arayacak yaşa geldi.

Bu arayışta da başına üzücü bir olay gelmiş ve ibret olsun diye bizimle paylaşmış. Yazısına geçmeden önce size şunu söylemek istiyorum; Şeyma benim tanıdığım en muhteşem insanlardan birisidir. Görmediğim halde net bir şekilde bunu söyleyebilirim size... 

Evlenecek İnsan Nasıl Bulunur?

Sözü Birgaripşeyma'ya bırakıyorum.

Sevgili Nabrut;

Bugünkü yazıdan ilham alarak ben de sana üç haftalık kabusumu anlatmaya karar verdim.

Sevgili genç kızlar uyanık olunuz. Evvela bunu söylüyorum çünkü insanlar cidden korkunç olabiliyor. Bu korkunç tecrübe belki birilerine ilham olur düşüncesi ile yazıyorum. Ben payımı aldım. 
Durum şöyle gercekleşti. Biz bir okulda yatılı eğitim görüyoruz. Erkeklerden birinin dikkatini çekmişim. Sürekli benimle ilgileniyor. İşkillendim ama konduramadım ilk etapta. Sonra kendimi temelli çektim. Sonra bu kimsenin babası vefat edince baş sağlığı diledim ve onun iyi bir insan olduğunu vesaire söyledim. Açıkçası o ara sürekli birlikteliği olan arkadaşlar beni darlayıp duruyordu ve işlerin istemediğim bir yöne kaymasına ben de bir miktar sebebiyet verdim, deli gibi pişmanım. Allah beterinden saklasın, ne diyelim.

Neyse bu okul, şehir değiştirdikten sonra daha yoğun bir baskı altında kaldım. Tamam, dedim ben bu köşeye sıkıştırılmaktan sıkıldım görüşelim, konuşalım, dedim. Sonrası ise facia. Bana sürekli başka hitaplar kullanmaya çalıştı, bana dokunabilmek için nişan vesaire olursa imam nikahı teklif etti. Benim rızam olmadan bana dokunmaya dahi çalıştı. Bana müstehcen imalarda bulundu. Tüm bunlara nasıl tahammül ettim, inanın bilmiyorum. Sadece hafta sonları görüşüyorduk ve ben sanırım üç hafta sonu mutsuzdum.

Tüm bu negatif şeylerin başında da beni ikna etme meselesi bittikten sonra söylediği mezhebinin farklı olduğuydu. Neyse dedim belki ben köprü olurum. Vesileyimdir falan ne korkunç bir düşünceymiş meğer. Aşkı geçtim zaten bu kimseyi sevmiyordum mantık üzere yürümeye çalışıyorum ama yok olmuyordu. İlerde evlenecek olursak diyorum n'olacak? Lütfeder gibi bana sen kendi mezhebini istersen yaşarsın yine de ben sana kendiminkini anlatırım ama inanacağını düşünmüyorum dedi. Başta bana çocuk falan olsa her şey sana kalır derken sonra bana tabii ki ben de kendi mezhebimi anlatırım istediğini yaşar, dedi. En son da karmaşa olur, benimkini anlatırım gibi şeyler söyledi.



Neyse o aşamaya geleceğimi düşünmediğim için habire kaçmaya çalıştım. Laflar soktum ama asla anlamadı. Bana pasif agresif davranarak ondan ayrılmamamı sağlamaya çalıştı. Mesela bir arkadaşımla beni koranadan dolayı eve bırakmayı teklif etti, araç olmadığı ve aşırı ısrar olduğu için kabul ettik ama o kadar agresifti ki, emin değilim ailemden izin almam lazım, dediğim zamanlar bile agresifti. Bana büyük olaylar olmadığı takdirde ayrılamayacağımızı söyledi. Altı üstü konuşalım demem beni onun tapulu malı yapmıştı herhalde. Sonra artık bu mesele Allah'a karşı beni o kadar mahcup ediyordu ki günlerce ağladım. Günlerce tövbe ettim. Hala ediyorum ömrüm oldukça da tövbemden vazgeçmeyeceğim. 

Meseleyi kapattığımı bildirdiğimi her şeye rağmen nazikçe bir mesajla bildirdim. Üç gün sonra başka kızla görüştüğünü işittim. Benim ders kitaplarımı hatayla götürdüğü için kendisinden kitaplarımı arkadaşım aracılığıyla istemiştim. Bana gelen neydi? Kitaplarım artı başka birinin ismi yazan Kuran meali. Ben konuşma esnasında eşim olacak insanın Kur'an'ı Arapça okusun isteyeceğimi söylemiştim. O da meal okuduğunu söylemişti. Kine bakar mısınız?

Sonrasında onun niyetinin sapıkça olduğunu bir daha bana yanlışlıkla dahi bakacak olursa sapıkça algılayacağımı, bir de Kur'an göndererek kendince kurduğu profili kullanmaması gerektiğini söyledim ve engelledim. Birini tavlamak için Allah'ın dinini kullanmak sonra olmayınca öfkeni o şekilde bildirmek ne çirkinlik. Üstelik başkasıyla görüşüyorsun sen, bu ne cüret! Herhalde beni o iyi yüreğiyle hidayete erdirmek falan istedi. 
Pes doğrusu. 

Yani böyle kendimi iğrenç hissediyorum, evet. İnsanların gözünde öyle biriyle anıldığım için aşırı mutsuzum. Aşırı mutsuzum çünkü ben gerçekten böyle şeylerin başıma geleceğini hiç düşünmemiştim. 

Şimdi insanların neden telefon numarası vermediğini anlıyorum. İnsanların neden o şekilde kendilerini korumak istediklerini anlıyorum. 

Umarım affedilmem için bana dua edersiniz.

Diyeceğim son şey şu ne olursa olsun, kimse hakkında size iyi, çok iyi biri, inançlı bilmem ne derlerse inanmayın. Kendinizden taviz vermeyin. Dikkatli olun. Çünkü gerçekten insanların ağzından sevmek kelimeleri, özlemek kelimeleri kolay çıkmamalı. Hele o iğrenç hitaplar. Bana o kadar ısrar etmesinin sebebi sevgi değilse ne idi? Şimdi soruyorum kendime. Cevabı iğrenç.

Açıkçası bu kız meselesini duyana kadar o kadar yolu bizi getirdi Allah hayrını kabul etsin diye dua ediyordum. Tüm o sapıklıklara rağmen evet. Ama tüm söylediği her şeyin yalan olduğunu anlamamı sağlayan şey o haberdi. 

Şimdi düşünüyorum acaba ben bu olayla gerçekten temiz olan kısmetimi tamamen kayıp mı ettim? Ve bu durum beni o kadar üzüyor ki. Allah'tan sadece af diliyorum.

Sadece içimi dökmek istedim. 
Birgaripşeyma'nın sapiklarla imtihani... 

Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. Kendini hiç suçlama. Zira bu tip insanlar genelde zaten çok sesi çıkmayan insanları seçer.
    Benimde başımdan geçti başarısız görüşmeler.
    Hatta bak birini anlatayım kısaca kendine bu kadar yüklemekten vazgeçersin belki.
    Bana birgün dediki, evin anahtarını vereyim de ben işteyken evi temizlersin. Tek yaşıyor bu arada anlamışsındır. Bende hem güvenemedim hem gören olsa başka şey sanır diye kabul etmedim. Biz ayrıldık. Çok geçmedi. Bu kişi aynı şekilde başka birine yapmış. Sonrasında evlendi o kişiyle ama ne düğün yapıldı ne dernek. Zihniyet bu kadar kötü imiş, düşün gerisini.
    Rabbim korudu çok şükür.
    Bu kişiyi bana öneren insanda ne mahçup olmuştu bu olayı duyunca. Verilmiş sadakam varmış diyeceksin.
    Daha vakti var demek ki.
    Allah beni eşimle karşılaştırdı çok şükür. Sende gönlünü ferah tut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin hikayen de çok etkiledi beni. Tüylerim ürperdi. Rabbim korumuş.
      Yazar adına da çooook teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Şeyma kardeşin acısını taa yüreğimin derinlerinde hissedip onun için dua ettim ki çok şükür çabucak görüp kendini kurtarmayı başarmış,Allah temizleyicidir umarım onun temiz kısmeti de onu bulur

    YanıtlaSil
  3. O kadar iyi anladım ki tam böyle olmasa da benim de 3 haftalık böyle bir serüvenim olmuştu,benim ailenin haberi olduğundan bu kadar ileri gidememisti. Zaten bana sürekli neden ailene söyledim diyordu.Ama kendini boyle kötü hissetmemelisin. Hatta böyle bir şeyden kurtulduguna sevinmelisin. Ayrıca meal müslümanlığının sapık bir meslek olduğunu biliyorum. Yani Allahseni korumuş. Bir de işin garip yani kendilerine müslümanım diyen bu insanların hemen bir kıza dokunmaya çalışmaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Senin adına da çok üzüldüm. Rabbim muhafaza etsin

      Sil
  4. gerçekten çok üzüldüm bu olaya benimde başıma bu gibi şeyler gelmişti. çok iyi biri diye tanıtılan birinin barda dans ettiği videosunu görmüştüm. yaşıma uygun diye tanıtılan adamın yaşının baya ileride oldugunu görmüştüm. yani bazen insanlar sırf olsun diye saçmalamaya başlıyor bu gibi insanlar yüzünden görücü usulü istememeye başladım. senin olayın farklı olmuş. iyi ki içine sinmemiş allah sana feraset vermiş allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın inşallah tez zamanda güzel bi yuvan olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görücü usulünde başına bunlar geldiyse diğer kefilsiz aracısız bir işe kalkışsan neler olur düşünsene :(
      Yazar adına teşekkür ediyorum. Senin adına da çok üzüldüm. Amin...

      Sil
  5. Açıkçası yazıyı okumaya başlarken, çevremden o kadar saçma, ilginç, iğrenç şeyler duyduk ki blog sahibi hangisine denk geldi diye hüzünlendim.. Allah kimsenin başına vermesin, eğer olursa da dersler çıkarılması gerektiğini ve bunun bir sınav olduğu düşünmekten, Allaha teslim olmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok diye düşünüyorum.
    Açıkçası süreç içerisinde gözlerine bir perde inip işler daha da ilerlediğinde çok fena bir durum içinde olduğunu da fark edebilirdi. Allah yol yakınken kurtarmış. Diğer görüştüğü kıza da kurtulmayı nasip etsin.
    Velhasıl kelam kendini kötü hissetmesini anlıyorum..Yakın arkadaşımın başına çok daha fena şeyler geldiği için verilmiş sadakası varmış diyorum blog sahibine..Kendini asla temiz olmayan(kirli kelimesi kullanarak kendine hakzıslık etme) biri olarak nitelendirme..Allah beterinden korumuş ve korusun daima..kalbini ferah tut..Bu dünya herşey insanlar için, ne zaman ne yaşayacağımızı asla bilemeyiz..
    Selam ve dua ile...herkesin hayırlı, kıymet bilen bir kısmeti olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum öncelikle...
      Devir kötü geyiği öylesine gerçek ki...
      Allah kötüye denk getirmesin.
      Kalbiniz kırılmadan, ümidinizi kaybetmeden gönlünüzün muradını bir an önce göndersin inşallah.
      Bil mukabele Selam ve dua ile..
      Amin

      Sil
  6. Sevgili Şeyma kardeşim, ne mutlu sana ki 3 hafta ile kurtulmuşsun, sana çok imrendim. Güzel yüreğini ferah tut, bir de şöyle düşün, Rabbim seni böyle bir imtihana tabi tuttu ki daha iyisi ile karşılaştığında ayırt edip anlayabilesin. Sadaka vermeni tavsiye ederim. Bir de evliliğe dair umutlarını kaybetmeden musmutlu iki cihan saadeti bir evlilik kurmanı dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, dizilere bakmak, Nabrutun hayatını takip etmek için iki üç ayda bir girerim bu bloga. Yoklarım şöyle bir. Yazının da başlığı ilgimi çekti, bir bakayım dedim. Açıkçası ben dini bütün bir insan değilimdir, dua etmeyi severim bir her gece uyurken. İnanmayı severim, Allah'la konuşurum derdimi anlatırım, teşekkür ederim bazen. Bütün bunlar Müslümanlığın neresinde bilmem tabi. Ama bildiğim tek bir şey varsa o da inandığın neyse, sevdiğin neyse seni böyle cezalandırmayacağı, lütfen kendini üzme olur mu. Eminim çok iyi bir insansındır ve insanlar bazen kötü kişilerle karşılasabilir, bu normaldir. Sen seni koruduğuna inandığın şeyin seni korkutmasına izin verme. Bence Allah hep senin yanında. İçini ferah tut olur mu, umarım hep kötü rüzgarlardan uzak kalırsın 🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın..
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum
      amin

      Sil
  8. Buldum sanıyorsun ama olmuyor işte, olmuyor. En sonuunda kimseyi değil en çok kendini suçluyor insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, öyle değil. Bana güvenin. Her karşılaştığınız insan evleneceğiniz insana sizi hazırlıyor. Suç yok, günah da yok. Kadere teslim olup bekleyin olur mu? Sonu selamet :*

      Sil
  9. Sizi çok iyi anlıyorum ve kesinlikle ayıplamıyorum, sizde üzülmeyin lütfen çünkü bazı şeyler ders almamız için var.Kendimizi sadece evleneceğimiz kişiye kapatmak ve masumca sadece bir kişi ile görüşüp o kişi ile de evlilik dilemek maalesef olmuyor ve böyle düşündüğümüz için de araya giren böyle parazitler (Benimki görücü usulü hatır gönül kırmamak adına olan olmaz olsaydı dediğim görüşmelerdi) kişiliğimizi ve maneviyatımızı bile sorgulamaya itiyor bizi.Ama ben böyle sorgulamak yerine artık çok şükür kazasız belasız atlattık diyorum ve yine şükrettiğim diğer şey ise bu olaylar neticesinde insanlara hayır diyebilme özelliği kazanabilmiş olmam.Çok klasik kaçacak ama gerçekten her şeyde bir hayır vardır ve biz yaşadığımız için hoşnutsuz olduğumuz her durumdan ders çıkarmalıyız.Ve evlilik ile ilgili blog yazıları için sayfa sahibesine teşekkür ediyorum.Bazı düşüncelerimden kurtulup aydınlanmamı sağladı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum öncelikle.
      Ve böyle bir şeye vesile oluyorsam da ne mutlu bana ^^
      Allah gönlünün muradını versin

      Sil
    2. Amin inşallah.Bende çok teşekkür ederim :)

      Sil