Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian Yorumu

Kurt Vonnegut ile Kedi Beşiği isimli apokaliptik öykü kitabıyla tanıştım. Çok farklı bir dünyası var, kara mizah yapmaya bayılıyor.

İşte bu kitabı, Allah Senden Razı Olsun Dr. Kevorkian da mükemmel bir kara mizah örneği. Yazar kitapta ahiretle dünya arasında gidip gelerek ölülerle röportaj yapan bir muhabir görevini üstleniyor. Dr. Kevorkian'ın zehirli iğneleri sayesinde yarı ölümü tadarak Hristiyan inancındaki cennetin kapısı olan İncili Kapılarına giden tünele kadar varabiliyor. Bu tünelde karşılaştığı kişilerle yaptığı röportajlar ise mükemmel hicivler ve şahane medhiyeler içeriyor.

Kimlerle röportaj yapıyor?
William Shakespeare, Isaac Newton ve Hitler gibi ünlü şahsiyetlerin yanı sıra çok fazla ismini duymadığımız ama dünya tarihinde insanlık yararına birçok önemli işe imza atan tarihi şahsiyetlerle de röportaj yapıyor.


İşte kitabın en önemli handikabı da burada baş gösteriyor: Bu az bilinen şahsiyetler hakkında ön bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde yazarın yaptığı mizahi göndermeleri ve asıl anlatmak istediğini anlamanız zorlaşıyor. 

Tabii bu da sizi araştırma yapmaya ve genel kültür anlamında birikim elde etmeye itiyor, iyi de yapıyor.

60 sayfacık olmasına karşı kitap içinde yer alan şahsiyetlerin hayat hikayelerini araştırırken birkaç gün içinde anca bitirebildim.

Yazarın dilini ikinci kez deneyimleme fırsatı buldum ve bir şimdi hangi kitabını tercih etsem diye düşünüyorum.

Diğer kitap yorumları için şuraya bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar