When Camellia Blooms Yorumu ve Konusu


Hoş bir dizi izledim, ama bir şey var ki som bölüme kadar mükemmeldi diyemiyorum. Neden mi? Yorum kısmında uzunca değineceğim.


When Camellia Blooms Konusu

Dong Beak (Gong Hyo Jin) yetim büyümüştür, şimdi ise Ongsan kasabasında bar işleten bekar bir annedir. Kasaba halkı tarafından dışlanmakta ve sıkça dedikodusu yapılmaktadır.

Yong Shik (Kang Ha Neul) ise hassas önsezileri olan bir polis memurudur. Dong Beak'i ilk gördüğü andan beri ona aşıktır. 

Mahalle baskısına rağmen ikili mutluluğu bulmaya çalışırken bir yandan da bir seri katil hayatlarının tam da ortasına inivermiştir. 


When Camellia Blooms Yorumu


  • Kang Ha Neul'ü en son Moon Lovers'ta izlemiştik ve askere gitmişti. Bir dizide ilk kez başrol oluşuydu ama hayalim daha farklı bir rolle, ne bileyim bir chebol olarak başrolü kapmasıydı, bu dizideyse adeta bir inek şabandı. Kendisine olan hayranlığımı bir sonraki cool rolüne kadar rafa kaldırıyorum. Hahah!

Moon Lovers'tan bir sahne...

  • Hoş, tadında bir romantik komediydi. Hatta çok başarılı olabilirdi, son dört bölüm olmasaydı. 20 bölümlük bir dizi ve bence 16 bölümde bağlanabilirdi.
  • Finali güzel bağladılar. Havada kalan bir şey olmadı.
  • Senarist Im Sang-Choon'un daha önce Fight for My Way dizisini izlemiştim, o dizi de pek kıymeti bilinmeyen, arkadaşlığın aşka dönüştüğü hoş bir romantik komedidir. Bu açıdan senaristin mahalle hikayelerini sevdiğini söyleyebilirim.
  • Çerezlik değil, içi boş olmayan, dolu dolu bir romantik komediydi. Bununla beraber mükemmel, ayaklarınızı yerde kesecek bir senaryosu yoktu.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

When Camellia Blooms Yorumu (Spoiler içeren kısım)

  • Kadınların patron olma fikri efsaneydi. Dizinin kültü ve mesajı burada saklıydı bence.
  • İlk bölümlerde mahalledeki kadınların hepsinin saçını başını yolacaktım. Son bölümlere doğru da hepsini bağrıma bastım. Bu gibi mahalleli kadın halleri Türk halkını çokça yansıtıyor sanırım. Hele Dong Beak barı kapatmaya karar verdiğinde takındıkları tavırlar, on numaraydı.
  • Dong Beak'e kırmızı elbise giydirilip sevilen sevilen kadınının güzelleştiği mesajı çok sevimliydi.
    elbisenin fiyatı 213 Dolar. 0.0

  • Mükemmel bir çocuk oyuncu bulmuşlar. Annesinin yanından ayrılıp babasının yanına yerleşmeye karar verdiğinde babasına ağladığı sahneler, birine yük olacaksam sana yük olmalıyım diye bağırması çok esaslı sahnelerdi.
  • Bu süreç sonrasında Dong Beak'in Pil Gu'yu almaya gitmesi ve Pil Gu'nun babasına sert bir yumruk geçirmesi, alkışı hak eden sahnelerdi.
  • İç konuşması olan dizileri çok seviyorum, bu karaktere yakınlık sağlıyor. Bu dizideki iç konuşmalar da aynı etkiyi sağladı.
  • Yan karakterlere gelirsem mahalleli teyzeler haricinde Avukat kadın ve yer fıstığı amcanın hikayesi acayip eğlenceliydi.
  • Katilin baba değil de oğlu çıkması da güzel bir ters köşe oldu.

Kült sahnelere gelirsem;

  • Dong Beak çocuğunun babasını görünce Yong Shik'in elini tuttu ve tam o sırada yer fıstığı amca da bunu gördü ya, Goool! :D
  • Yong Shik neden benden hoşlanmıyorsun dediğinde bekar annelerin de bir standardı var deyip Gong Yoo'dan bahsetmesi, Goblin'e yapılan gönderme; kelebekler!
  • Yong Shik'in seni sevdiğimi herjese söyleyeceğim böylece kimse bir şey söyleyemez diyerek meydan okuması, kral hareket!
  • Dong Beak'in bana iltifat etmeyi bırak ya senden hoşlanmaya başlarsam dediği kapalı itiraf sahnesi,
  • Yong Shik'in annesi ama onun oğlu var diye diretmesi üzerine bir alan bir bedava gibi düşün diye çıkışı, kral hareket!
  • Yong Shik'in kafeye girip seni çok özledim diye bağırması,
  • Yong Shik'in Dong Beak'e yaptığı oku takip et sürprizi efsaneydi, bu sürpriz üzerine Dong Beak'in karakola gidip ifade vermesi daha da efsaneydi.
  • Ağlarsan söylediklerimi geri alırım demesi,
  • Dong Baek'in çocuğunun babası, eski sevgilisine kimsenin hayatında yardımcı karakter olmadım, hep kendi hayatımın başrolü oldum demesi, çok klas hareket!
  • Sonra yine ona beni bırak deyip Yong Shik'i seçmesi,
  • Yong Shik'in flörtü bitirelim çıkışı,
  • Önce sen öptün meselesi, hihi!
  • Yong Shik'in beyzbol maçına drone ile gelmesi, Pil Gu'yu savunması, kral hareket!
  • Hwang Mi'nin belalısına karşı Dong Beak ve Yong Shik'in birlik olup yaptıkları,
  • Hwang Mi ile Dong Beak'in aslında ilk okul arkadaşları, dışlanmış oldukları hikayesi,


Diziden en sevdiğim kısımlardı.

Sevmediğim şeyler de oldu elbet;

  1. Romantik komedi olarak başlayıp 16. bölüm sonrasında katil avına dönüşmesi,
  2. Yine yeniden bebekken birbirilerini tanıyor olma hikayesi,
  3. Dong Beak'in Hyang Mi'yi aramak için bile bile boş AVM'ye girmesi,

Dong Beak'in annesi ile olan ilişkisini çok iyi bağladılar. Kadın yıllarca kızını neden aramadı sorusuna çok sağlam bir cevap verdiler. Böbrek istemeye mi gelmiş piii diye kızarken hoş bir hikaye çıkardılar.
Annesinin onu yıllarca aradığı,
Pil Gu'nun beyzbol maçına giderken taktığı şapkanın hikayesi,
Ameliyatı için tüm mahallenin seferber olması, 


güzel detaylardı.

When the Camellia Blooms final bölümüne gelirsem;

Çok güzel bağlamışlar. Havada kalan bir şey olmadı. Pil Gu'nun büyümesi yerine evliliklerini görmeyi tercih ederdim ama senarist böyle değişik bir şey yapmak istemiş, saygı duyuyuorum. Hihi!

Sizin dizi hakkındaki düşüncelerinizi merakla bekliyorum.

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Ben fazlasıyla sevdim bu diziyi. Bence bu yılın en iyi işlerindendi. O yüzden iki noktaya katılmadım sadece. 1 Yong Shik tam bi şebekti ama inek şabanda demeyelim 😂 esaslı, dirençli ve kararlı bi adamdı. Bu yüzden yine bi zengin kibirli adam klişesi değilde böyle içimizden sıradan insan hikayesi izlemek çok güzeldi. Evet inanılmaz bi senaryosu yoktu dizinin ama zaman zaman kim diye diye gerildiğim anlar çok oldu. Büyük aşk hikayesi değil ama sıcacık bi sevgi, gönül bağı hikayesiydi. İkinci nokta ise çocukluktan tanışma kısmı bazen abartı ve zorlama oluyor çok gördük evet ama bu hikayeye çok yakışmıştı. Yani sevdiğim fikir insanların kaderlerinin başından bağlanmış olması. 😇 bende o doğum günü sürprizi ve evlilik teklifine bayıldım.. abartmadan bu kadar doğal olmaları çok naifti. Anne kızın hikayesi hep gözümü doldurdu. Ve tabi esas tüylerimi diken diken eden kısım o kadının mucizevi kurtuluşuydu. Çok umut veren çok tatlı bi sahneydi. Herkesin birlik olup mucize yaratması... Dizide yan roldeki adama da kızamadım mesela saf kötü değildi. Karısını bile anladım üzüldüm ve sahip çıktığı kısımda helal olsun dedim. Hwang Mi sonu üzücü ve buruktu. Her karakter özenliydi. İşte o yüzden sıradan bi romcom dan daha iyiydi daha fazlasıydı. Kang Ha Neul böyle bi işle döndü iyi ki. Sırada soğuk, o The Heirs teki halini görmek var. Efsane oyuncu bence. Birde zaten kadının tutmayan dizisi yok 1, seçtiği her iş çok iyi ve kaliteli oluyor 2.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaktere sözüm yok tespitlerin çok doğru ama ben Kang Ha Neul'ün esasa adam olmasını uzun süre bekledikten sonra daha esaslı bir adam olarak dönmesini bekliyordum sanırım :D
      Bu noktada kesinlikle haklısın, hatunun izlemediğim dizisi yok. Bu demektir ki hep başarılı yapımlarda yer almış.

      Sil
  2. Nabrut aplamm ozlemisim dizi yorumlarini instadan koştum geldim😀ben de sevdim diziyi naif, ic isitan bir hikayeydi ve katilli kisimlar bence asiri surukleyiciydi.
    Diziyi izleyeli baya oldu ama senin yorumunla hatirlamak ayri guzel🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm <3
      Hoş geldin.
      Güzel yorumun için çoook teşekür ederim, aynı düşündüğümüze sevindim

      Sil
  3. Nabrutcum evlendin ve karantina günleri başladı.Şansınıza ya baya uzuuun bir beraberlik oldu😄. Dizi için değilde sana yorum yapmaya geldim. Bu arada ismimden de bildiğin üzere zaten ben bu hatunun bütün dizilerini izledim yorumsuz ve bayılarak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa hoş geldin ^^ Özlemişim.
      Hatuna gelince nefretle başlayıp zamanla aşka dönüşen bir ilişkim var. Zamanında ağzı çok kötüydü, taş varmış gibi bir estetik kusuru vardı. Düzelttiler sanırım. Artık daha hoş geliyor. :D

      Sil
    2. Belki sana da sevdikçe güzel gelmeye başlamıştır 😂😂😂

      Sil
  4. Çok samimi bir diziydi. Ben başrol inek şaban gibi bile olsa çok sevdim, çok tatlıydı. Kızın bir o kadar pasif bir o kadar da özgüvenli olması benim çok hoşuma gitti. Dizideki birlik beraberlik duygusu çok güzeldi. Her karekteri ayrı ayrı sevdim. Diziye başlarken beklenti çok düşük başlamıştım ama gerçekten zevk aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız hakkındaki tespitin on numara. Bu kadar ezilip de bu kadar özgüvenli olması... Hatun çok iyi oyuncu vesselam!
      Evet diziye şöyle bakınca, konusunu görünce beklenti düşük oluyor ama doyuruyor.

      Sil
  5. Bu güzel diziyi yorumladığın için çok teşekkür ederim sevgili nabrut. Evet Dong Baek ve Yong Shik in hikayesi çok güzeldi ama ben bu dizide Hwang Mi ye vuruldum ya kız yılarca kardeşi için çalışsın didinsin adam umursamadı ya daha dün çıplak ayakla geziyordu ,resmen çıktığı yumurtayı beğenmedi ben bu dizide katilden çok o adamdan tiksindim. Neyse nabrut biraz fazla uzattım ama ne yapayım Hwang Mi nin sonu böyle olmamalıydı ya o kardeşine inat yaşamalıydı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorum için teşekkür ederim öncelikle. Hwang Mi'nin hikayesi o kadar canımı sıktı ki tekrar hatırlamamak için çok yazmadım bile.

      Sil
  6. Selam nabrut ben çok beğendim bu diziyi. Zaten basrollerdeki oyuncuları severim kadinin her dizisini izledim.Adam da bence çok sevimli olmus yani bir chebol olmasa da oldu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar çok bekledim ki esas adam olmasını chebol olmalıydı bana ne :DD

      Sil
  7. Elinize sağlık. Hyung mı nin de mutlu olmasını isterdim.
    Doengbeak 'ın insanlara karşı cok güler yüzlu olması annemi hatırlattı "anne arkandan konuşuyorlar "diyorum yine de herkese iyi davranıyor sinir oluyorum.Buyuzden karektere de kızmış olabilirim.
    Aklima takilan ise katil neden kızın annesi bayıldığında yardım etti?Katil değil herhalde dedim. Kafamı o karıştırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak son sorun beni de bir düşünce içine itti. izlerken düşünmemişim. Sahi neden acaba?

      Sil
  8. Selamın Aleyküm
    Ben bu diziyi tamamlayamadım maalesef neden bilmiyorum ama bir süre sonra kang ha neul'a rağmen gitmedi dizi
    En kısa sürede bir vatani görev olan chebol karakteri olarak görmek istiyoruz efenim hemde yaşı yaşına boyu boyuna ve şarkıcı olmayan bir hanım kızımızla tez zamanda 😅😁
    D. S. K.

    YanıtlaSil
  9. Kore dizilerinden bu yıl özellikle çok koptum istediğim şeyleri alamıyorum sürekli aynı şeyler birbirini taklit ediyor gibi geliyordu ama bu diziyi çok güzel anlatmışsın içime sindigi için başlayacağım ❤️

    YanıtlaSil
  10. Merhaba nabrut, ben sırf dizideki başrol kadın oyuncu yüzünden diziyi izlemiyorum. Çünkü bana çok yaşlı geliyor yani onu genç ve yakışıklı adamlarla görünce sinirim bozuluyor. Neden daha genç daha diri daha güzel alimli bir kadın seçmiyorlarda bu kadını seçiyorlar diye düşünüyorum , belki acımasızım ama bana kalırsa başrol değil yan rol veya illa başrol olacaksa o zaman anne rolü oynamalı diye düşünüyorum. So ki sub Dan sonra Kang ha neulle de birlikte görünce iyice gıcık oldum kadına hahaha diziyi izlemedim ama baya nefret kustum kadına şuan üzgünüm. Bilmiyorum belki senin hattına şans veririm ama zor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ^^
      Nuna olayına ben de pek sıcak bakmıyorum ama hatun çok iyi oyuncu bu da bir gerçek :)

      Sil
  11. Noona olayını söyleyen yorumdaş arkadaşıma cevap için yorum yapacağım.Noona dizilerinden oldum olası nefret etmişimdir hatta aynı sizin gibi dizinin konusu mükemmel olsa dahi aradaki yaş farkı gözümü kanatıyor.Something in the rain e bu yüzden başlamamışımdır ama o dizide aradaki yaş farkı göze öyle batıyordu ki anlatamam.Değineceğim şu ki gong hyo jin çok sevdiğim çok başarılı ve çok iyi yapımlarda oynamış oyunculuğun hakkını sonuna kadar vermiş bir oyuncudur,kang ha neul ise moon loversta başroldeki 4.prensten daha çok sevdiğim 8.prens rolündeydi,esas oğlan olacağını ve en sevdiğim oyuncu gong hyo jini duyunca çok sevindim ama şüphelendim dedim ki yani nasıl olur yaş farkı çok göze batar mı? Şans vermek istedim ve emin ol kararımdan hiç pişman değilim aksine iyi ki izlemişim sahneler ve aradaki kimya o kadar uyumluydu ki gong hyo jin in yaşını unuttum gitti bile yong shik in olgun halleri dong baek in o biraz daha genç tavırları açıkçası bana göre tam kıvamındaydı.Bu yüzden olaya çok takılmamanı ve şans vermeni diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum olmuş.
      Üzerine ekleyeceğim bir şey yok. Aynen böyleydi durum.

      Sil
  12. Merhabalar,
    Forgetten ve Kang Haneul.. hala kanayan bir yara..
    Filim sonrası sevimli bir dizi ile kendimi toplayayım dedim ve evet bayıldım özellikle Yong Shik karakterine. Haneul gene yapmış yapacağını, mükemmel yorumlamış. Evet saf, samimi temiz bir karakter ve herşeye hatta çok sevdiği-korktuğu annesine karşı bile sevdiğinin yanında dimdik duran biri. Hani öylece duran biri de değil, onu destekliyor, ayağa kaldırıyor, kendisine inanmasını ve özgüvenli olmasını sağlıyor ve bunları bir beklentisi olmadan yapıyor. Ben bu aşık karakteri çok ama çok sevdim. Yolda yürürken görenlerin ayılıp bayıldığı, yakışıklılığın zirvesinde (Opppaa ) bir karakter değil di ama o her mimiğini yakalarken buldum kendimi.
    Dongbaek ise inanılmaz. O kadar yaşanmışlığa rağmen bazen sırf oğlu için hala gülümseyebilen yola devam eden biri. Tam bir suaygırı :)..
    Kültür yapımız biraz benziyor, Mahalle baskısı onlarda da mevcut. Kadınların, Dongbaek için biz hem severiz hem döveriz ama dışarıdan birine laf dedirtmeyiz sahnesi olsun , sokaktan her geçisinde hem arkasından hem yüzüne konuşmaları da çok iyiydi.
    Senarist i ve yönetmeni ayrıca tebrik etmek gerekiyor katili gözümüze sokmadıkları için. Genelde ilk bölümlerden katil "buradayım " diye bağırır..
    ve bu arada baştan söylemem gereken şeyi atladım.
    Dizi izlemeye başlamadan önce senin yorumlarına baktığımı söylemeliyim. Her tavsiyene uyduğumda çok eğlenceli zamanlar geçirdim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;

      Yazdıklarında sana katılıyorum hala Kang Hae Neul için bir chebol rolü beklesem de haha :D
      Doğru söylüyorsun en azından katil noktasında bir ters köşe yaşadık.
      Çok teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için.

      Sil
  13. Inek şaban mi?😆😆😆 yok yaa ben bu rolde KANG HA neul u çok beğendim. Bence gercek hayatta da
    Bu rol kadar samimi ve dogal biri. Tabi ilk başrol dizisi olunca insan daha karizmatik bir rol bekliyor. Çok dizi geçmişim yok ama 15-20 civarında fakat ilk defa Kore yi bu acidan görmüş oldum .eski türk dizi samimiyeti vardı .kendimi 80 ler 90 lar da gibi hissettim . Ben coook beğendim. Herkese tavsiye ederim . Burdan da allahım bana KANG HA neul gibi gülünce yüzünde güller açan, tatli mi tatli biri bana nasip et . Amin ya rabbim . Sizden de amin demenizi bekliyorum 😊😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın amiin. Allah gönlünün muradını en kısa zamanda versin inşallah

      Sil