Nikah Hazırlıkları

Resmi nikah düğünde kıyılsın istemedim. Ayrı bir gün bize de atraksiyon olur, diye düşündüm.

Epey bir müddet hangi kuaföre drape yaptırıp sürüye (!) karışsam diye düşündükten sonra hepsine de gitmeye karar verdim. Şöyle oldu;

Ankara'da tesettür için iki ünlü kuaför var. Setrinur ve Nisanur. Setrinur mu Nisanur mu derken birini nikahta deneyim, beğenmezsem düğün ve dış çekim için diğerine giderim, diye düşündüm. Nikahta Setrinur Ankara Pursaklar şubesine gittim. Gelin başı maceralarına ayrıca değineceğim.

Setrms'ten beyaz bir elbise aldım, ben aldığımda daha önce hiç görmemiştim ama nikah tarihi biraz uzayınca ben giyinceye kadar her tutulan Setrms elbisesinde olduğu gibi epeyce işportaya düştü. Her yerde görünen bir elbise oldu. Canım sağolsun.

Üzerine de biraz renk katsın diye bir kep siparişi verdim. Mavi olsun çok istedim ama maalesef kep söz konusu olunca beyaz haricindeki renklerde çok geniş bir renk skalası yok. Pembik oldum. Yine canım sağolsun. ^^


Fotoğraf bana ait değil :) Satın aldığım Instagram hesabında ürün tanıtımında yer alan görsel.

Kepi Gelinaksesuar Babacarmen hesabından aldım. Yetkili hanımefendi fotoğrafta görünenin birebir aynısını gönderemeceğini, elinde aynı malzemelerden kalmadığını söylemişti. Mecbur kabul ettim ama fotoğraftaki kep, bana yollanandan çok daha iyi, sipariş vermek isterseniz birebir aynısı olmasında ısrar edin. Ayrıca ön tülü kısa geldi ve kuaförde ek tül kullanmak zorunda kaldık. Yine böyle bir sipariş verecek olursanız tülü uzun tutmasını özellikle belirtin. Uzun gelirse çaresi var, kesilebilir. Ama kısa gelirse kuaför de ekletmek zorunda kalırsınız  ki kuaförler buna bayılır. Bir karış tül eklerler ve bunun için tam 50 lira fazladan para alırlar, aman dikkat!

Bana gelen kep şöyleydi;


kepin en yakın görülebildiği elimdeki tek fotoğraf bu maalesef. Çünkü kep sağ tarafıma takılmış, fotoğraflar hep sol profilden çekilmiş doğal olarak. Neyse, canım sağolsun. Hahah! Yalnız 3. sayfa haberlerinin fotoğrafı gibi oldu, beni bir hüzün aldı.
Altına beyaz dolgu topuk bir ayakkabı giydim. Daha önce kepi mavi çiçeklerden yaptırırım diye düşünerek mavi çiçekli bir ayakkabı tercih etmiştim ama evdeki hesap çarşıya uymayınca önemsemedim, giydim. Gerçi zaten elbise azıcık yere deyip arkası da hafif kuyruklu olduğu için mesele olmadı.


Ayakkabımın göründüğü tek fotoğraf da bu. :)

Özel bir tarih olsun falan gibi düşüncelerim yoktu ama 11.11.2019'da resmen evlendim. Dünya yalnızlar gününde evlenmiş olmam epey ironik, yıllar süren yanlızlığıma nispet oldu. :D


Sabah 11 gibi kuafördeydim. 
Nikah ise 14:00 idi, galiba.

Fadıl ile benim sadece birinci derece akrabalarımız ve birkaç arkadaşımız geldi. Nikah hengamesi zaten sadece 1 saat kadar sürüyor. Dini nikahımız çoktan yapılmış olduğu için özellikle heyecanlandığımı söyleyemeyeceğim. 



Nikah şahidimin abim olmasını istiyordum ki öyle oldu. Artık birinci derece akrabalar da nikah şahidi olabiliyormuş, aklınızda bulunsun.

Ayağa basma kısmına gelirsek, biz tam olayın farkına varamadık, tam o sırada ayağına bas Nabrut sesleri yükseldi, ayağımı Fadıl Bey'e doğru yönelttim, basmasını sağladım. Çünkü anti-feministim. Hahah! Valla!

Nikah sonrası fotoğraf faslına geçildi. Fadıl çocukken yediği nikah şekerlerinden, bademlerden yola çıkarak nostalaji yapmak istese de nikah şekeri yerine nikah hediyeliği tercih ettim. Şöyle küçük mumlar dağıttık. Nikah hediyesi Ankara içinde nerede satılır, hiç bilmiyorum. Ben direk Instagram üzerinden sipariş verdim. Fotoğrafın üzerinde sayfanın adresi var.



Nikah salonundan çıkınca tüm kadro kayınvalidemin evine geçtik ve ikram yapıldı. Sonra annemler eve geçtiler ve ben kayınvalidemde kaldım. Offf ne kadar acıklıydı anlatamam. Tüm günün en hüzünlü kısmıydı. Yeğenime neden onlarla gelmediğimi anlatmak epey zor oldu. 

Sonra pek oturmadık gerçi. Fadıl'ın arkadaşlarıyla yemek yemeye gittik. Günün sonunda eve gelip kafamdaki metrelerce kumaş sarığından kurtuldum.

Sabaha yeni soyadımla uyandım.

Hii, şunu da ekleyim; Twitter'da böye bir anket yapmıştım, ama yine günün sonunda kızlık soyadımın adımla olan uyumundan vazgeçemedim ve Nabrut Nabroşka Evdekalmışkızgillerden Fıdıllıoğlu şeklinde Brezilyalı futbolcu gibi bir isim kalabalığına sahip oldum.


Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Hayırlı uğurlu olsun. Hak teala muininiz olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ay nabruy olmana öyle alışmışız ki sanki adın buymuş gibi kalıplaşmış bende :) şimdi gerçek adını merak etmedim değil he uyumu nasılmış acaba :P

    YanıtlaSil
  3. Canim cok cok mutlu ol. Aksiliklerde olsa anin tadini cikarmak cok cok iyidir. Yuzunu goremesekde mutlulugun yansimis. Enerjin geciyor bu tarafa :)

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifli bir yazı olmuş :D Tebessüm ederek okudum. Yazıların devamını heyecanla bekliyorum. Benim gibi müzmin bekarları belki aşka getirirsin de korkulardan sıyrılıp evliliğe adım atarız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum ^^
      Evlenmekten korkanlara aşka getirecek bir yazı yazayım ben en iyisi :D

      Sil
  5. Ayyyy sonunda foto gördüğümüz için ok mutlu oldum^^ Merdivenden inerken çok zarif görünüyorsunuz düşesler gibi :D Bayağı maceralı geçmiş ama spontane gelişince sanki daha bir güzel anılar birikmiş gibi. Aylar öncesinden hazırlıklar haftalar öncesinden provalar falan yokmuş anladığım kadarıyla. Böylesi daha eğlenceli duruyor. Zevkle okuyorum düğün serinizi. Yalnız tarih asla unutulmaz gibi yıl dönümleri için büyük avantaj :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok utandım. Güzel bakan güzel görüyor.
      Bende öyle prova, hazırlık sinir strese gelemezdim, düğünün de benim için özel bir anlamı olmadı hiçbir zaman. O yüzden böyle harala gürele evlendim işte :D

      Sil
  6. Yazılarını okumayi çok seviyorum, yine çok güzel anlatmışsın nabrut,
    Iki oglum var büyük bu yıl Allahın izni ile 18 olacak, komik gelicek belki ama inan şimdiden düşünüyorum kimlerle muhatap olucaz kiminle evlenecek diye ,günümüzde bu düğünler ,dernekler ,kutlamalar ,adını bile telafuz edemediğimiz partiler aldı başını gidiyor hiç biri bana, aileme örfüme gelenegime uygun değil,yazılarını okurken, ki seni az çok burdan tanıyorum muhtevazi yanini biliyordum ama kaldı mı böyle kızlar dedim Rabbim evlatlarıma(mıza) hayırlı yazılar yazsın derdimi tam anlatabildim mi bilmiyorum ...(not:pempik sunum paylaşımı istiyorum ,uyum önemli unutmayalim pembe çiçekli şapkayla mavi çiçekli ayakkabı olmamış dünyaları yıkıp nikaha geç kalmayi göze alıp o ayakkabıyı pembik yapmaliydin yakıştı mı senin o güzel pembik gelin hallerine:)) seviliyorsun Allah'a emanet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa teşekkür ederim Ablacım ^^
      Komik değil biliyor musun, bence beşikte dua edilmeye başlanmalı.
      Ne mutlu ki bahsettiğin aileme örfüme gelenegime uygun değil diyen bir annesin. Rabbim senin bu hassasiyetini anlayıp taşıyabilecek helal süt emmiş insanlarla karşılaştırsın. Ben seni çok iyi anlıyorum, maalesef ki işin bu boyutunun bir de erkek versiyonu var ki, senin bu konuda aklı selim çocuklar yetiştirdiğinden şüphem yok.

      Pembe ve mavi ımm en iyisi ben seneye bir daha evleneyim :D

      Sil
  7. Soyadı olayı zor ya, gerçi biz çok anlam yüklüyoruz sanırım. Yine de uyum önemli ve alışkanlıktan vazgeçmek de kolay değil.

    Ayıptır söylemesi, o resim cidden 3. sayfa haberleri gibi olmuş:) Seni hüzünlendirse de beni güldürmüş bulundun, Allah da seni güldürsün inshAllah.

    Kepi de ilk defa sende gördüm. Farklı bir tarz. Taçtan ve kalabalık gelin başlarından daha güzel görünüyor bence.

    YanıtlaSil
  8. maşallah, çok duru bir gelin olmuşsun yâhu. dört sene evvel lise zamanlarımda blogunu takip ediyordum, hakkını da yemeyeyim, gözle görülmeyen birçok faydan dokunmuştur bana. yine de üniversiteye başlamak evlilik gibi olmasa da :') hayatımda bir kırılma anı oldu ve blogunuzun izini de bir süre takip edemez oldum.. bugün ise kore dizilerinde ne var ne yok acaba diye anlık bir hatırlama sonucunda buraya uğradım ama ne göreyim! evlilikle ilgili art arda yazılar.. o kadar duygulandım ki, Allah mesut etsin nabrut ablacığım. çok eski bir dostumla karşılaşmışım gibi içim sıcacık oldu <3 yazılarını büyük bir merakla tekrardan takipteyim, öpüyorum pembik yanaklarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ^^
      Ne kadar mutlu oldum bu yorumunla tahmin bile edemezsin.
      Hayatına biraz dokunduysam ne mutlu bana.
      Allah sana da iki cihan saadeti versin, bahtını açık kılsın.
      Her zaman beklerim. çok mutlu olurum.
      Ben de kocaman öpüyorum

      Sil
  9. Selamün aleyküm Nabrut ablaa, daha önce bir iki yazına yorum girdim ama bir türlü gönderilmedi ben de pes ettim. Bu gönderilecek mi yoksa bu da karambole mi gidecek bilmiyorum ama yazmak istedim. Küçücük, minicik zarife bir şeymişsin ya, çok tatlı *_* Ayakkabıların da zarif gelinliğin de. Kızlık soyadının adınla olan uyumundan bahsederken yine yeniden dedim belki söyler diye ama ı ıh, o isim gizlenecek, o yüz gösterilmeyecek diyorsun. Ama merak ediyoruz be mübarek, acı bizim merak sinirlerimize :D Bunlar bir yana Allahım hayat boyu pişmanlık vermesin, bir kere bile keşke dedirtmesin, dünya ahiret saadeti nasip etsin inşaallah, amin. ☺🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam. :)
      Çok teşekkür ediyorum, güzel bakan güzel görüyor.
      Ne kadar güzel dualar etmişsin Allah razı olsun.
      En kısa zamanda... devamını biliyorsun ^^

      Sil
  10. Neden anti feministsiniz? feminist kadını erkekten üstün görmüyor ki, eşit olduğunu savunuyor. Siz kadın ve erkeğin eşit olduğu fikrine karşı mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence eşit değil, erkeğin daha fazla sorumluluğu var. :)

      Sil