The Good Place Konusu ve Yorumu


The Good Place Konusu

Absürd bir şekilde ölen Elenaor, dünyadaki hayatını bencil ve hoyratça harcamış, kendine bile hayrı dokunmamıştır. Ölenlerin gitmeye hak kazandığı iki yer vardır:


  • İyi yer ve kötü yer.


Elenaor ise dünyadaki bencil hayatına ve kötü karakterine rağmen kendini Good Place'de bulur ve çok geçmeden bir yanlışlık yapıldığını, yanlış Elenaor'un Good Place'e alındığını anlar. Ama kötü yerden korktuğu için bu sırrı Good Place'de kendine verilen ruh eşi haricinde kimseye söylemez. Ruh eşi Chidi ise hayattayken bir ahlak profesörüdür ve Elenaor'u iyi bir insan yapmak için ona dersler vermeye başlar.

Tabii bu süreçte bu sakin yerde bazı karışıklar olmaya başlayacaktır.

Dizi yorumundan önce söylemek istediklerim;

Kore dizisi izleyicisi olup diğer ülkelerin yapımlarına tamamen yabancı olanlar için bazı hatırlatmalar yapmam da fayda var.

Gerek İngiliz gerek Amerikan yapımlarında sizi rahatsız edebilecek bel altı diyalog ve sahneler karşınıza sıklıkla çıkacaktır, sonradan beni bunun için eleştiriyorsunuz. Hahah :D Sarın! Rahatsız olduğunuz yerde sarma tuşuyla, telefonunuzdan izliyorsanız bir iki dokunmayla kolayca bu sahneleri atlayabiliyorsunuz. Ben öyle yapıyorum, tavsiye ederim.

Kore dizi önerilerimde sizin zevkinize hitap eden nokta atışı yorumlar yapıyor olabilirim, aynı düşünüyor olabiliriz ama iş Amerikan ve İngiliz yapımlarına geldiğinde ayrı düşebiliriz. Zira çok bilinen, şiddet ve ütopya içeren, herkesin sevdiği yapımları çok izleyemiyorum. 

Bu ülkelerin yapımlarını tercih ederken kriterlerim şunlar;

  • Bir bölüm 30 dakikanın üzerinde olmasın istiyorum.
  • Durum komedisi, Gençlik dizileri, Kara mizah tarzı olursa ilk tercihim.
  • Netflix'te de yer alan bir dizi olması Netflix üzerinden reklamsız, sıkıntısız izlemek çok rahat olduğu için tercih sebeplerim arasında yer alıyor.
  • Kore dizilerinde 4-6 bölüm şans verebilirken bu iki ülkenin dizileri ilk bölümden kendini belli ediyor, sevip sevmeyeceğimi az çok kestiriyorum, genelde de isabet ediyorum.


The Good Place Yorumu;


  • Yaklaşık 20-22 dakika olması mükemmel. 
  • Ana fikri, dizinin konusunu severek başladım, giderek de açılan eğlenceli bir diziydi.
  • Çok çıtır çerez bir dizi gibi görünürken aslında alt metninin dolu dolu olduğunu sezon sonunda yaptığı ters köşeyle anlıyorsunuz.
  • Evet, ilk sezonun son bölümü mükemmel bir vuruşla ağları geren top gibi olmanızı sağlıyor ve ikinci sezon merak uyandırıyor.
  • Rahat, kafanızı yormayan, kısa bölümleriyle ara sıra vakit öldürülebilecek bir dizi.

2. sezon birinci sezondan bambaşka bir yere gidiyormuş, henüz başlamadım. Üst üste izleyemiyorum ama listemde, devam edilecekler arasında yer alıyor.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Merhaba...Bir kaç bölüm izledim ve bırakmıştım.Şimdi bir şans daha vermeyi düşündüm :))

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Nabrut, yabancı dizileri (Kore dizilerini bu kategoriye almadığımı şimdi fark ettim) seçerken benzer kriterlere dikkat ediyorum. Aynı şekilde netflixte karşıma çıktı,hem çok farklı bir bakış açısı, hem de bir sürü yeni şey öğrendim. İnsan gerçekten benim için azap nedir diye epey düşünüyor. Üstelik konuşmalar tane tane olunca İngilizce alt yazılı izleyeyim dedim, diğer dizilere nazaran daha az zorlandım. Yalnız üçüncü sezonunu başka siteden izlemek zorunda kaldım, netflixte yoktu, bu arada favorim Chidi'ydi. Umarım benim tezim o kadar uzun olmaz. Sanırım onda kendimi gördüm. :D Spoiler olacak belki izlemeyenler için ama; sen tramvay açmazında ne düşündün pek merak ettim. :D:D Seni yeniden buralarda görmek çok güzel. Çok özlemişim dizi yorumlarını, postlarını. Ellerine sağlık. :) Uzaklardan bir kız kardeş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ^^
      Kesinlikle dizi hakkında aynı düşünüyoruz.
      Henüz ilk sezonu izledim.
      Tramvay çıkmazı kısmı diğer sezonlarda olabilir. Ben henüz denk gelmedim. Hatta ben bu yazıyı yayınladıktan bir gün sonra aynı diziden Barış Özcan tevafuk eseri bahsetti, orada da bahsettiğin kısım geçti hatta ama demek ki 2. ya da 3. sezonda.
      ben de çok özledim iletişime geçmeyi. ^^
      Kocam öpüyorum kardeşimi.
      Rabbim kolaylıklar versin

      Sil