Dermokil Toz Kil Blog Yorumu

Hep bahsederim, ergenlik dönemini bebek gibi bir ciltle atlatan, üzerine bir güzellik gelen şanslı kızlardan olmadım. Ergenlik dönemi sonrasında da sivilce savaşım sürdü. Dedem beni görünce senin yaşlarında askerdeyken sivilceden tıraş olamazdım, sen de bana çekmişsin, derdi. Kime çekmişim, bu şanslı genlerim nereden geliyor bilmiyorum ama sivilce her zaman kabusum olmuştur.

Hamdolsun ki naçiz vüçütüm ergenliği atlattığının farkına vardı, son bir yıldır ve sivilce regli dönemi sivilcesi diyebileceğim basit bir soruna indirgendi.

3 defa Reoccutane tedavisi gördüm. Evet, böyle tehlikeli bir ilacı üç kez kullanmak zorunda kaldım. Birçok defa doktor değiştirdim. Bir doktorum Reoccutane kullanmak konusundaki tereddütlerimi gidermek için demişti ki, 

Evet, karaciğer için ağır bir ilaç ama karaciğer bir organsa ciltte bir organ. Onu da tedavi etmen gerek! 
Onun bu sözleri epey mantığıma yatmış olmalı ki ilacı 3 defa tereddütsüz ama tahlillerimi ihmal etmeden, cildime çok iyi bakarak, evin içinde hatta ay ışığının bile etki edebileceğini öğrendiğim için gece dışarı çıkacaksam dahi güneş kremi sürerek kullandım.



Neden 3 kez kullandım? İlacın etkisi 2 yıl devam ediyor. Ama benim kilom düşük olduğu için alabileceğim maksimum doz sivilce sorunumu ortadan kaldırmak için yeterli gelmiyordu. Tedaviyi kesmek zorunda kalıyorduk. Bu sebeple akne sorunum 2 yıl geçmeden tekrar ediyordu. 

Neyse efendim, uzun yıllar sivilce ile olan mücadelemde her türlü sivilce önleyici hakkında bizzat tecrübe edindiğimi, ilaç, krem, bitkisel tedaviler gibi her yolu denediğimi az çok tahmin edersiniz. 

Bu süreçte çok memnun kaldığım, doktorumun tavsiyesi ile tanıştığım ürünlerden biri de şuydu: Dermokil Saf Kil

O zamanlarda, bundan 6-7 yıl öncesinden bahsediyorum, çuval bezinden yapılmış küçük kesecikler içinde taş kil halinde satılıyordu. Epey müddet düzenli bir şekilde kullandım. Sivilceleri direk geçirdiğini söyleyemem ama ciltteki sebum miktarını dengeliyordu ve yüzümü parlatıyordu. Daha sağlıklı ve aydınlık bir görünüm veriyordu.

Sonrasında epey müddet bu ürünü bulamadım. Ankara'da Tandoğan civarında bayisi var, oraya kadar gittim. Ürünün artık satılmadığını söylediler. Böylece ümidimi kestim.

Geçenlerde geleneksel Watson ziyaretlerimden birinde ürünü gördüm. Gözlerim yaşardı tabii. Sen burada, onca yıl sonra diyerek hasret içinde kasaya beraber yürüdük.

Şu an için sivilce sorunum yok ama bence muazzam bir peeling sağlıyor Dermokil toz kil. Bir miktar kili sıcak su içinde eriterek macun kıvamına getiriyor, spatula işlevi görecek herhangi bir gereçle yüzünüze sıvıyorsunuz. Sonuç olarak bana abla deme, nereden senin ablan oluyorum diyen Ayşen Gruda görüntüsü yakalıyorsunuz, ama bir müddet. 😅

Organik bir ürün kullanmanın verdiği hazzı bir kenara koyarsam yıkadıktan sonra yüzüm parlıyor, aydınlanıyor. Topraktan yaratıldığımızı düşünürsek ve aldığımız katkı maddeleri ile kimyamızı bozduğumuzu hesaba katarsak kaybettiklerimizi kilin içerdiği minerallerle tamamladığımıza da inanıyorum.

O kadar da komik bir fiyatı var ki: 14 lira.
Kavanozunu tek almaya kalksam ancak o kadar eder. Denemediğinize değmez. 
Denediyseniz de tecrübelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.

Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. "Sivilce nasıl gecer" sorusunu arayanlar bu makaleyi mutlaka okumalı..

    YanıtlaSil
  2. 28yasima kadar tek bir sivilce çıkarmadan geldim.sonrasinda ne olduysa oldu.surekli sivilce çıkıyor.ustune lekesi kalıyor.uc yıldır çok rahatsızım.o ilacı kullanmaktan çekiniyorum.bu aralar maya sürüyorum.iyi geliyor gibi.kili de deneyeyim bakalım.
    30nda ergen olan aselden sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninkinin muhakkak hormonel bir durumdur diye düşünüyorum ihmal etme.
      sevgiler^^

      Sil
  3. Bende bu ürünü görüp baya bir bakıştım kendisiyle. Ama nasıl kullanılır bilemedim saf gül suyu ile kullanabilirim diye düşündüm.(Yıllar yıllar önce ben üniversite deyken :D kızlar Ispartalı arkadaşlardan gül suyu istiyorlardı kille maske yapmak için) Ama almamıştım. Mutlaka deneyeceğim. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta gül yağı gibi yağlar da eklenebilir. Daha da iyi bir etki sağlanıyor o zaman ^^
      Umarım sende memnun kalırsın. :)

      Sil
  4. Çok merak ettim ürünü, bende yüzüm için içeriğinde fazla kimyasal olmayan peeling arıyordum. Ne güzel denk geldi. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Peeling olarak çok memnun kalacağını düşünüyorum.

      Sil
  5. Ben bunu merak ediyordum bak 🤔 deneyeyim.

    YanıtlaSil
  6. Yüzünüz roakutandan sonra kuru bir cilt tipine dönüştü mü? Eğer öyleyse kil daha fazla kurutmaz mı diye tereddütteyim. Ben de roakutan kullandım ve kil maskesi için bu ikilemi yaşadığım için sormak istiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana doktor ilacı kullanırken ilave olarak bu kili önermişti. Kil peeling etkisi yaptığı için sandığınız kadar kurutmuyor aksine kuru cilt derisini temizliyor. Ama gerginlik yapıyor illaki. Bol nemlendirici ile desteklemek lazım yine de.

      Sil
  7. Benim lisede hiç sivilce sorunum olmadı bebek gibi yüzüm vardı ama ne zaman liseden mezun oldum sanki yeni ergenliğe girmişim gibi sivilceler çıkmaya başladı. benim elim de boş durmadı ne yazık ki tüm yüzüme yayıldı bu sorun. Şimdi yüzüm delik deşik, bir sürü iz var ve stresli olduğum zamanlarda ilginç kistik sivilceler oluyor çenemde. Nasıl kurtulacağım bilmiyorum T.T bu genişleyen gözenekleri sıklaştıran, eski sivilcelerin yadigarı izleri geçiren bir şey var mıdır ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor tavsiyesi verebilirim ancak :/
      Derin izler ve devam eden sivilce için tek çare bu.

      Sil
  8. Ayy orada calikusu kitabinin osmanlica basimini mi gördüm bennn😍😍😍😍

    YanıtlaSil
  9. Ergenlikteyken 20 yaşına gelince sivilcelerimin geçeceğini ,yüzümün bebek gibi olacağına inanıyordum.Ne kadar safmışım meğer.:DDD Bu malum ilaçtan ben de kullandım.Ne hikmetse en zayıf olduğum zamanlarda kullanmışım. İlaçtan tam verim alamadım maalesef. İlacı kullanırken doktor artık sivilce çıkmaması gerekiyor bu zamanlarda dediği yerde bile ara ara çıkıyordu.Şimdi hala çıkıyor ama eskisi gibi değil.Yediklerim , kozmetikler idare diyoruz bir şekilde. Hatırlıyorum da kullandığım zamanları .Ne kadar zordu. 3 kereye iyi dayanmışsın Vallahi Helal.
    Eskiden dermokilin paket maskesini kullanmıştım biraz ağır gelmişti.Bu yüzden tereddüt ettim bunu görünce ama denemeye değer gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum. 20'lerin sonuna doğru kurtulacaksın inşallah :D En azından ben de öyle oldu :)
      Paket maskesini denemedim açıkçası. O yüzden karşılaştıramıyorum ama bu da ağır gelirse kurumasını beklemeden az bir müddet bekletip yıkarsan daha hafif bir kullanım olur.

      Sil
  10. 22 yaşındayım ve yaklaşık 5 ay öncesine kadar sivilce nedir bilmezdim. Bebek gibiydi cildim, insanlar sürekli sorardı ne kullanıyorsun falan diye. Aslında sadece temiz tutup nemlendiriyordum. Hala öyle yapıyorum ama işe yaramıyor, tam bitti diyorum yenisi çıkıyor, kan tahlilleri ve özellikle karaciğer enzimlerime baktırdım maşallahım var :D Aslında doğal olması falan çok iyi de de işte, korkuyorum vallahi daha çok sivilce çıkar diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani benim tek diyebileceğim doktora gitmeni tavsiye etmek olacak ^^
      Allah şifa versin

      Sil
  11. Kil gibi mineralli topraklar her cilt tipinde hatta aynı insanda farklı mevsimlerde farklı etkiler gösterebilir. Bütün yüzünüzde kullanmadan önce muhakkak alerji testi yapın. Yüzünüzün en hassas bölgesine(göz altı ve ağız çevresi hariç) bir miktar uygulayıp bekleyin. Eğer kızarma, yanma, karıncalanma vb. etkiler hasıl oluyorsa derhal yıkayın ve o ürünü asla kullanmayın. Benim fazlasıyla hassas ve alerjik bir cildim olduğu için bu uyarıyı yapmayı borç bildim. Kili ilk kullandıktan sonra karşılaştığım feci sonuçlardan dolayı yıllardır bu tarz ürünlere yaklaşamıyorum. Benim gibi hassas bir cilde sahipseniz dikkatli olun.

    YanıtlaSil