İslami Turlar Ankara

Öncelikle İslami tur ne demek, İslami turdan beklentiler nelerdir, bu kısımlara değinmek istiyorum. 

İslami tur ile inanç turizmini birbirinden ayırmak gerekiyor. İnanç turizmi umre başta olmak üzere dini mekanları ziyaret etmektir. 

İslami tur dediğimizde ise illaki dini mekan ziyaretini kapsaması gerekmez. Burada esas olan tur programının namaz vakitlerine uygun ayarlanması ve turun sair dini hassasiyetlere dikkat edecek şekilde organize edilmesidir.

Biz kızlarla gezilerimizi genellikle kendimiz planlıyor ama İslami bir tura katılıp bu deneyimi kazanmak da istiyorduk. Bu noktada iki tur önerisi alıyorduk, bunlardan birisi de Cihan Balcı Turizm idi. Kendimiz bir İzmir gezisi yapalım falan derken, bu bahsettiğim firmanın Instagram sayfasından 3 günlük bir tur olduğunu gördük. Salda Gölü ve Lavanta bahçelerini kapsayan bu tura hemen kaydımızı yaptırdık.



Turda gezdiğimiz yerlere daha sonra değineceğim. İslami duyarlılıklar açısından memnuniyetimiz kısmına ise şimdi değineceğim;

  • Namaz vakitlerine beklentilerimiz gibi riayet edildi.
  • Namaz kılınacak ve abdest alınacak yer seçimleri on üzerinden ondu. Çok rahat ettik. Kendimiz gitsek bu kadar kolay ve içimize sinen abdest ve namaz yeri bulamazdık, eminim.
  • Yemek yiyeceğimiz yerler konusunda da bizi güvenilir yerlere yönlendirdiler.

Ama İslami tur tercih ediyorsanız şunları da bilmeniz gerekiyor;

  • Eller havaya şeklinde otobüs yolculukları hayal etmeyin. En son gıgırına Bize Her Yer Ankara şarkısını istek yaptığımızda arkadaki teyzeler tarafından yuhalandık. Yok, tabii şaka yapıyorum, yuhalanmadık ama bu isteğimiz çalındıktan sonra teyzeler karşı atakta bulunarak ilahi istediler. Hahah!
  • Teyzeler demişken katılanların çoğu orta yaş üstü teyzelerdi. Ama yaş ortalamasının daha genç olduğu turlar da varmış.
Tur ile seyahate çıkmanın avantajları ve dezavantajları var. Genelde en geciken grup bizdik, biraz ehli keyif olduğumuzdan ileri geldi. Yani timing :P konusunda sıkıntı çektik. Ama kendi çıktığımız yolculuklarda -ehli keyif olmamızdan da kaynaklı- bir gün içine bu kadar çok yer ziyareti sığdıramıyorduk. Bu açıdan verimli olduğunu söyleyebilirim. Ama elbette kendi başına, kafa nereye biz oraya mantığıyla gezilerin tadı da başka. 

Bir de İslami tur olarak Uçbey varmış, yakın zamanda onu da denemeyi planlıyoruz. Sizin sormak istediğiniz bir şey varsa yorum bırakabilirsiniz. Videoyu beğenmeyi kanalıma abone asfdgas 😋

Ve en önemli detayı unuttum, bu firma sadece Ankara üzerinden hareket eden turlar düzenliyor. Sizin olduğunuz şehirlerde böyle İslami turlar varsa bizimle paylaşırsanız amme hizmeti olur.

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. O kadar sevindim ki bunu bizimle paylaşmana . Sürekli böyle bir düşünce ve arayışdaydık arkadaşlarımla ama içimize sinen hiç bulamamıştık😘.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına ben daha çok sevindim. Zira bizim de böyle güvenilir tur bulmak zor oluyor :)

      Sil
  2. Erzurum'da İslami olmayan tur bulmak zordur herhalde. Adı İslami olmasa da memleketim diye demiyorum 😊 bu konulara hassasiyet yüksek olur her zaman. Bence öyle de olmalı. İslami, Gayrı İslami diye bir ayrımı çok doğru bulmuyorum. Bütün firmaların bu tarz konularda asgari ölçüde de olsa hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Salda golünü çok görmek istiyorum, darısı başıma 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim düşünmemiz yetse keşke :) Bilmiyorum normal bir tura katıldın ama yemek yesen namaz kalır, namaz kılsan yemek kalır. neyse konu çok daha detaylı da kutuplaşma çıkaracak şeyler yazmak istemiyorum.
      Yani bu ayrım sonuna kadar var maalesef. Gerçek bu.
      Salda gölü de çok matah bir şey değil, onu söyleyim. :D

      Sil
    2. haklısın realite çok farklı. ben yorumumda hayalimdeki resmi çizmişim. keşke öyle olsa diye. keşke.. salda konusunda hayallerim yıkıldı ☹

      Sil
  3. Ilk kez duydum böyle bir şey. Ne güzelmiş.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,Nabrut Hanım konu ile alakası yok ama nereye yazsam bilmediğimden buraya yazıyorum. Kore dizileri konusunda bilgi almak için blogunuza girmiştim sonra evlilik hikayeleri ilgimi çekti ve geriye doğru okumaya devam ettim kapalı bir bayan değilim ama çok açıkbiride değilim(şort askılı felan gitmem pantolon tişört giyerim) nasıl tarif edilir bilemedim ve birçok şeyi bilmediğimi blogunuzu okudukça daha fazla fark ettim.Pantolon giyilmemesi gerektiğini(kadınların erkekleşmemesi erkeklerin kadınlaşmaması postunuz) ve parfüm konusu beni çok şaşırttı açıkçası bunları bilmediğim için kalçamı kapatan gömleklerini altına dar pantolon giymede bir sorun görmüyordum sayenizde aydınlandım gerçekten çok teşekkür ederim ve bir soru sorayım bol pantolon nerelerden alıyorsunuz ben hep dar pantolonlar görüyorum mağazalarda ya da şimdiye kadar hiç dikkat etmedim sanırım. Gerçekten çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizileri ne güzel bir şeye vesile olmuş. Çok mutlu oldum. Allah daim etsin.
      Bol pantolon konusunda aslında tüm markalardan bulabiliyoruz. Hele son senelerde o kadar moda ki. Biraz fazla mağaza gezerek bulabilirsin mutlaka.

      Sil
  5. Tur şirketlerinin turlarını hep inceliyorum sanki gidecekmişim gibi, gitmek istiyorum ama namaz ve yemek yenilen yerler sıkıntı oluyor (bir kaç firmaya sordum "namaza özel zaman ayırmıyoruz siz size ayrılan zamanda kılabilirsiniz" demişti) o yüzden sadece bakmakla yetiniyordum. Ankarada mukimim ve geçen hafta bir arkadaşımız Yenimahalle belediyesinin düzenlediği Çanakkale turuna katıldı, "namaz için özel durdular, yediğimiz yerlerde de dikkatimi çeken kötü bir durum yoktu" dedi. Sizin bu firmaları söylemenizde çok iyi oldu artık sadece bakmakla yetinmeyeceğim demektir :) Allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çanakkale gibi inanç turizmine yönelik yapılan turlarda tur islami değilse bile namaz molası oluyor. Çünkü tercih eden kesim belli.
      Ama bu bahsettiğim turlarda her zaman namaza dikkat ediliyor. Böyle bir noktada yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Cümlemizden amin.

      Sil