Petifür Eskişehir ' de yenilmesi gerekenler

Babam işi gereği çok seyahat ettiği için dönüşlerinde eli kolu kalabalık gelirdi. Ben onun kadar çok yere gidemesem de bu seyahetlerin bana kazandırdığı her yörenin önmli tatlarını keşfetmek oldu.

Bunlardan birisi de, Petifur!
Lalezar Pastanesi'nin ürettiği küçük pastacıklar!

Eskişehir'de küçücük bir dükkan ve tek çeşit tatlı satıyor. Babadan oğula miras kalan bu tarif çocukluğumdan beri de hiç değişmedi. Hani bazen çocukluğumdaki tadı alamıyorum dersiniz ya, bu tatlı buram buram çocukluğum kokuyor.

Peki petifür nedir?
Sossuz profitrol diyebilirim ama hamuru çok lezzetli ve işte ah o kreması yok mu!? İnanılmaz lezzetli bir kreması var. Zaten sırrı da bu kremada saklı. 

İşin ilginç yanı ise Eskişehir'de satılan, benim çoğu zaman sadece petifur yemek için bahaneler üretip Eskişehir'e uğradığım bu lezzeti Eskişehir'in yerlisi bir çok kimse bilmiyor. 

Geçenlerde Instagram story'de Eskişehir'le ilgili bir şey paylaşırken tesadüfen Petifurcü Lalezar hesabına rastladım. Ah be! Olsa da yesek derken baktım ki artık şehir dışına kargo ile gönderim yapıyorlarmış. Yok artık, dedim. Çünkü sonuçta bir nevi pasta. Yolda ne hale gelir, sağ salim bozulmadan elime ulaşır mı diye endişe ettim ve hemen deneyimledim.

Bir gün sonunda elime sorunsuzca ulaştı. Teknolojinin geldiği bu noktada çok mutlu olduğumu kandil günü kendime ziyafet verdiğimi sizlere bildirirken bu tadı denemenizi şiddetle tavsiye ederim. 

Kilosu 40 tl. Ankara'daki pastaların kilosuyla aynı fiyata denk geliyor. 10 lira da kargo ücreti ödüyorsunuz. Şuradan iletişime geçebilirsiniz. 

Aklınızda bulunsun!

Yorum Gönder

0 Yorumlar