instagram öne çıkanlar

Bazen Instagram'da çok dolaşıyorum, bazen elime alasım gelmiyor. Bu hafta çok fazla dolaşıp çenem düştü, biraz da burayı işgal edeyim.

Önce Gucci'nin tasarım şaheserleri ile başlayım. Kendinden kirli beyaz ayakkabı yaparak bence tasarımda boyut atlamışlar. Artık beyaz ayakkabının biri üzerine basacak, kirlenecek stresine son vermek istemişler. 


Yani, tabii mantığa yatıyor da zaten bu ayakkabıya vereceğimiz para ile beyaz ayakkabı koleksiyonu yaparak kirlenmesini dert etmekten kurtuluruz.

Ayrıca Gucci son gaz terlik üretimine devam ediyor. İçi tüylü gelin terlikleri ile arkadan basmalı kıro ayakkabısı birleşimi tasarımlarından sonra yeni bir facia ile karşımıza çıktı; 

Sabo terlikler!


Ben affınıza ve hoş görünüze sığınarak bu tip, hemşirelerin de sıklıkla tercih etttiği sabo terliklere tuvalet terliği diyor ve hiç hoşlanmıyorum ki bunu bir de dünyaca ünlü bir marka üretmiş, yarın bir günde moda diye Mango, Zara H&M üretir benzerlerinden.

Terliğin içine giyilen çorabı görüp Karadenizli teyzeler gözünün önüne gelen var mı? Gucci resmen bizim kültürümüzü sömürüyor, ben deyim size! :D

Zara yeni sezonda birçok terlik modeli üretmiş. Bunlardan bir tanesi de Hacıbayram ya da Eyüp veyahut genel bir tabir vermek gerekirse hac malzemeleri satan amcaların giydiği sandaletlerden yapmış. 


Ya peki Jimmy Choo'nun kumandayı streçleyen Türk annelerinden ilham alarak ürettiği naylon korumalı ayakkabılara ne demeli?


Tamam, bunlar bir yana peki; ChristianDior'un Setrms'den esinlenip yaptığı pantolon eteğe ne demeli? Yorumlarınızı merak ediyorum.


Öyle işte, Türkiye moda sektörünün ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Biz yolumuza bakalım tabii. Heyecana kapılmayalım.

Yılın pembik gelinine tebriklerimi sunarak sizlere veda ediyorum. 


Üstad ellerinden öperim!

Not: Instagram hesabım https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sevgili Nabrut,

    Son resimden gözlerimi hızla kaçırarak derin derin nefes aldım. Kesinlikle özellikle yapmadım, kendiliğinden oldu..

    YanıtlaSil
  2. O yamurluklu gibi ayakkabilar guzel de digerleri 😏

    YanıtlaSil
  3. son fotoğrafa ithfafen: o evde nerede oturuyorlar ya hu?

    YanıtlaSil