2. El Kıyafetlerini Elden Çıkarmak İsteyenler

Giymediğim kıyafetlerimle başım dertte. Ben bunu ileride giyerim, kenarda dursun diye nefsani bir duyguyla vermeye kıyamadığım kıyafetleri, hiç değilse satışa koyarak ayrılma sürecimi kolaylaştırabilir miyim diye düşünüyordum.

Malum ikinci el kıyafet satmak son yılların modası haline geldi. Ama satış yapmak benim hiç beceremediğim ya da ilgilenmekten hoşlanmadığım bir süreci kapsıyor. Gardrops ve Moda Cruz gibi ikinci el kıyafet satış sitelerinde satış yapmak hakikaten çok zor ve ciddi bir çalışma gerektiriyor. Bu nahoş süreç bana göre değil ama elbise istifçisi olmamak için de bir şeyler yapmam gerekiyor.

Hep birileri benim yerime yapsa diye hayal kuruyordum ki yine fikrimi çalmışlar. Hahah!
Sistemi size anlatacağım ama yok artık diyeceksiniz. Ben denk geldiğimde öyle dedim.

Öncelikle satmak istediğiniz ürünleri hazırlıyorsunuz. Ve kargoya gitmiyorsunuz. Ciddiyim :) Kargo size geliyor. Ürünlerinizi hazırladığınızda sitede verilen numarayı arıyorsunuz ve kurye gelip ürünleri sizden teslim alıyor. Evden çıkmanıza bile gerek kalmıyor.
Bundan sonraki tüm süreci onlar yönetiyor.

Sonrasında eğer ürün hasarsızsa alıyorlar ve ütüleyip stüdyo ortamında fotoğraflıyorlar ki bir kıyafetin satılmasındaki en önemli faktörün doğru fotoğraf olduğunu düşünüyorum.

Bundan sonra site ürün için bir fiyat belirliyor, kabul ederseniz satışa çıkarıyorlar. Sonraki tüm satış işlemleri ile de site yetkileri ilgileniyor. 

İşte bu güzel sisteme sahip sitenin ismi: Tarz2





Tarz2 sitesi tüm bu işler için %30 komisyon alıyor. Mesela Moda Cruz yüzde %20  komisyon alıyor ve yaptıkları hiç bir şey yok, ürünün fotoğrafını siz çekiyor, siz ekliyor ve siz satıyorsunuz. Onlar sadece ürününüzü listeliyorlar, bir nevi vitrin vazifesi yapıyorlar ve bunun için aldıkları komisyon ile bahsettiğim sitenin aldığı komisyonu karşılaştırırsak aradaki fark ortaya çıkıyor.

Kıyafetlerimi yollamadan önce sistemin işleyişini öğrenmek, güvenirliği ve yetkililerin ilgilerinden emin olmak istedim. Bu yüzden yeni etiketli Mango markalı bir ev kıyafeti aldım. Emin olmak istedim, zira bir çuval giysi yollayacağım ki güvenilir olması benim için önemliydi çünkü daha önce site hakkında pek bir şey duymadım.

Satın alma sürecinde yetkililerin ilgisi (2. el satışı hakkında sorduğum bir çok soruya sabırla cevap vererek geri döndüler ) ve kargolama hızından memnun kaldım. Aldığım ürün de sitede vaat edilen gibiydi, ne aldım ne buldum gibi bir olay da yaşamadım. 
Biliyorum bir çoğunuz 2. el kıyafetlerinizi elden çıkarmak istiyorsunuz, o yüzden bu siteden sizi de haberdar etmek istedim. 

En kısa zamanda kıyafetlerimi de satılmak üzere göndermeyi planlıyorum. O süreçten bahsettiğim bir yazı da kaleme alırım. 
Sizin 2.el kıyafet satışı ile ilgili tecrübe ya da fikirleriniz var mı? Ya da tavsiyeleriniz?

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bende istiyorum şuan ama tedirginim, güvenemiyorum. Bu gelip almaları için vs para alıyorlar mı:D kazançlı bir işi gibi ama:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almıyorlar. Siteyi bir incele yine de. Dediğim gibi henüz ben de alış kısmını gerçekleştirdim satışa geçmedim ama okuduğum kadarıyla kurye de çağırsan kargo ödemiyorsun

      Sil
  2. Kurye kapıdan alıyor demişsiniz bütün şehirler için var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aras kargo ile anlaşmalılarmış. Aras Kargonun olduğu her şehirde vardır diye düşünüyorum ama isterseniz bir arayın firmayı.

      Sil
  3. Yok yok bu kadarı tevafuk olayını aşıyor Nabrutcum...Allah'ım her türlü karşılaştırıyor bizi :)
    Daha 2 gün önce buldum siteyi bende :) Hatta sitenin marka listesini elime alıp tek tek kıyafetlerimin markaları ile bu site tarafından satış için uygun olan markaları karşılaştırdım...Ben de 2.el satış konusunda çok önyargılıyım. Şöyle ki bu ikinci el satış işlerinde pek çok insan ile konuşmak, anlaşmak, iletişim kurmak zorunda kalabiliyorsun. Ben bu yüzden çekindiğim için Gardrops, Modacruz veya zebramo gibi siteleri güvenip kullanamıyordum. Hatta başka bir site aracılığıyla hibe veya takas etmek istediğim eşyalar nedeniyle bir çok sorun yaşadım. İnsanların tavırlarını görünce "Beni bu tip insanlar ile karşılaştırma Ya Rabbim!" bile demişliğim vardır...
    Ama bu site satışı yapıp senin hesabına ücreti göndermesi, senin karşıdaki şahıs ile temasının olmaması çok iyi bence. Ayrıca satılmayan kıyafetlerini istersen onlar tarafından hayır kurumlarına da bağışlayabiliyorsun. Ya da satılan kıyafetinin ücretini istersen vakıflara bağış olarak da bırakabiliyorsun...Kargo derdinin olmaması ise başlı başına bir avantaj...
    Velhasılkelam ben siteyi çok beğendim. Sen de tavsiye edince "Allah'ım sana geliyorum!" dedim... :D
    Bakarsın farkında olmadan senin bir kıyafetini alırım :D
    Sevgiler
    cemremtoprak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa canımsın ^^
      Ne güzel hep bir şekilde hayatlarımızın ucu birbirine dokunuyor.
      Aynı senin değindiğin gibi her türden insan olduğu ve kimse ile uğraşmak istemediğim ya da onların dilinden zaten anlamadığım için :) bu satma işine bulaşmıyordum ama bu site bana da cazip geliyor. Bakalım bir de satış kısmını deneyeyim neler olacak :)

      Sil
  4. Bi türlü kullanamadığım, kuvvetle muhtemel kullanmayacağım ikínci el kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum. İşin doğrusu bu ikinci el kıyafetleri satma mevzunu da tam anlayablmiş değilim ama burda makul fiyatlardan satışa sunuluyosa kıyafetler bazı kolaylıkları olabilir. Fiyatlandırmaları nasıl peki Nabrutcum, ona göre değerlendirelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık ihtiyaç sahipleri kalmadı biliyor musun?
      İnsanlar ucuza olsun waikikiden alayım ama benim olsun kullanılmış olmasın diye düşünüyor.
      İnan o konu hakkında bilgim yok. Zira henüz bir şey yollamadım. Ama siteye bir göz atarsan bilgi edinebilirsin diye düşünüyorum

      Sil
  5. Mesela ben de bazı şeyleri hediye ediyorum ama bazı şeyler de öyle olamıyor. Mesela zamanında aldığım topuklu ayakkabılar ya da değişik tarzda etek-elbiseler gibi. Giymiyorum, gereksiz yer de kaplıyor o yüzden ben de elden çıkarmak istiyorum. Bu siteye de bakacağım, teşekkürler nabrut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi.
      Umarım işine yarar ve memnun kalırsın. Deneyimlerinden bana da bahset :)
      Öpüyorum :*

      Sil