Katil Bazanın Günlükleri

Rutinleri sevdiğim halde ekşın dolu bir hayatım olduğu yetmezmiş gibi son senelerde ev ahalisinin gündeminde sular bir türlü durulmuyor.

Normal başlayan bir gün acilde sona erdi diye başlayan klişe bir cümle ile giriş yapmayı tercih ederdim ama doğru olan bu değil. Doğru olan günün daha başlangıcında acile koşturduğumuz olur.

Alelade bir sabaha uyandığımızı sanıyoruz. Çay demlenirken önceki gün gelen perdeciden kalan fazla parçaları kaldırmak üzere annem, babamdan yardım rica ediyor; 

bazayı açabilir misin?

Böyle bir günün devamında mutfaktan, Pazar gününe özgü olan patates kızartması kokuları gelmesi, sonrasında Türk filmi izleyerek kahvaltı yapmamız lazım gelir, rutinimiz budur ve ben dediğim gibi rutinleri çok severim.

Ama babam bazayı açarken o üst demirli sunta birden pat! Emniyetinden atıyor ve yavaşça kalkması gerekirken hızla babamın dudağını patlatıyor.

Aynen böyle oluyor. Saniyeler içinde ne olduğunu anlayamadan böyle bir kaza yaşıyoruz. Ben oldum olası bazalardan çok korkarım zaten. Bazanın içine sıkışan çocuk, baza üzerine kapanıp beli kırılan kadınlar gibi haberleri çokça duyduğumdan olsa gerek baza açılacak oldu mu beni bir sinir stres alır. Sonunda da böyle korktuğum başıma geliyor. Babam kalp rahatsızlıklarından dolayı kan sulandırıcı kullandığı için de kanamayı bir türlü durduramıyoruz. Hani kalk diyorum, acile gidiyoruz.



Önce yok ben iyiyim, durur şimdi gibi her zamanki hastalığı reddetme haline girse de sonunda ikna etmeyi başarıyorum. Acilde röntgen çekiliyor, dudağına üç dikiş atıyorlar, sonradan anlıyoruz ki dişi de kırılmış.

Maalesef ki olay bununla nihayete ermiyor.

Acilde dikiş atma vazifesini stajyerlere veriyorlar. Ve stajyerler üç dikiş için bir saatten fazla uğraşıyor. Uğraşırken ne kadar kan akıttıklarını, babamın halini tahmin ediyorsunuzdur. - Stajyerlere de bir şey diyemiyorum sonuçta onlarda öyle böyle bu işi öğrenmek için uğraşıyorlar-

Onlara kızamıyorum doğru, ama babamı o halde görmek, iğnenin dudağından giriş çıkışını izlemek bende önce bir ter boşalması husule getiriyor. Sonra bir yere oturma ihtiyacı hissediyorum. Ama midem de bulanmaya başlayınca lavabo bulayım, elimizi yüzümü yıkayım diye odadan çıkıyorum. Önce gözümün önü kararıyor. Oturacak yer bulamayınca yere çöküveriyorum, develer gibi.

Biraz oturunca tekrar bir kuvvet ayağa kalkıyorum, koridorda ilerliyorum, tekrar yere çöküyorum, yanıma hasta yakınlarından birisi geliyor, iyi misiniz, diyor.

Her şey buraya kadar.

Sonra gözümü açtığımda sedye ile acil müdahale odasına getirmişler. Güler misiniz, ağlar mısınız? Babamı hasta diye getirip kendim hastanelik oluyorum. Kendimden o kadar nefret ediyorum ki bu kadar zayıf tabiatlı olduğum için, babamın yanında olamadığım için... Keşke erkek olsaydım diyorum!

Hemşire tansiyonumu ölçüyor, tabii yerlerde... Girişinizi yaptırsınlar, doktorunuzu çağırayım, diyor. Yok, yok ben iyiyim diyorum, gözlerimin önü kararak babamın yanına ulaşıyorum. O da duymuş bayıldığımı, stajyerler kan tuttuğunu düşünüyorlar. Babam daha önceki bayılma vakıalarını da bildiği için derhal dahiliyeye gitmem gerektiğini düşünüyor.

İşin ilginç yanı daha önce defalarca acile arkadaşlarımı götürdüm, dikiş atılmasını izledim. Hatta bir arkadaşımın başı yarılmıştı, o kadar kanaması vardı ki yani böyle kan slime gibi yapışkan ve uzayarak akıyordu. Çok rahat izlemiştim. Hiç böyle bir şey başıma gelmemişti. Ama sanırım babamın canının yanmasına dayanamadım. Onu böyle görünce elim ayağım döküldü ve gidip geldim.

İşte böyle.
Her şeyin sonunda verilmiş sadakamız varmış, diyoruz. Buna da hamd olsun. 

Kamu spotu kısmına gelirsek; bazalar katil olabilir! Aman dikkat edin.

Yorum Gönder

29 Yorumlar

  1. Allah korumuş tatlım,hamd olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun Nabrut, umarım önemli bişey yoktur.
    2 sene önce Ela'ya serum takılırken de ben bayılmıştım. Sanırım sevdiklerimizin canı acırken, psikolojik olarak bizimki de acıyor. Yani ben öyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırlıyorum :(
      Çok teşekkür ederim. Sanırım öyle bir şey oluyor :/

      Sil
  3. Cok gecmis olsun. Bizde boyle kazalarda hep nazar vardir derler. Belki de oyledir. Ben de bazalardan cok korkarim. İcine uzanamam bir sey almak icin. İnsallah bir daha yasanmaz. Konu en sevdiklerimiz olunca etkilenmek normal. Kendine haksizlik etme bence elinden geleni yapmissindir eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın.
      Biz de öyle nazara bağladık hemen. o zaman insan nedense rahatlıyor :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Ben de çok korkarım genelde baza açılsa hemen tutarım

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Oğlum da bazen bazanın altından bir şey almak için açıyor. Dikkatli ol diyorum ama kime diyorum. Gerçekten de dikkat etmek gerek. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  6. Amanın ablam bununla geçmiş olsun 😘

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun, görünmez kazalar işte. :)
    kazayı yaşayan değilde,bazı yakınlar daha ağır yaşıyor sanki; siz gibi. :)
    Hani derler ya: "Kadın bir doğurur, erkek dokuz." diye. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle.Onun için bir şey yapamıyor olmak olayı ağırlaştırıyor. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  8. :( geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  9. ayyy çok geçmiş olsuuuun dikkatli olun ailecel-k nolur noluuuur

    YanıtlaSil
  10. Ayy çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız mı varmış diyim ne diyim bilemedim ben de çok korkarım bazalı yataklardan bi yerim içinde sıkışıp kalacak diye. Hastanede de iyi dayanmıssın gene beni kan da tutar bayılacak olurum hep hele sevdiğimiz insanlar söz konusu olunca. Allah babana şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.
      çok teşekkür ediyorum. dediğin gibi mevzu sevdiklerimiz olunca hassaslaşıyoruz.

      Sil
  11. Bu yazıdan sonra bazalardan daha da fazla korkmaya başladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off senin de baza fobin var demek :(

      Sil
    2. Tabiki annem küçüklüğümden beri baza ile ilgili korku hikayeleri anlatıyor 😂😂

      Sil
  12. Babalar kız çocuklarinin en hassas noktası en sevdigidir.. su alemde en dua ettigım en sevdigim en güvendigım konusurken bile gözlerimin doldugu biricigimdir. Canı acımasın Allah yükünü derdini hafifletsin acısinı gostermesin duamdır hep..
    Cok gecmis olsun canim.seni cok iyi anliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana söyleyecek söz bırakmamışsın. Aynen durum böyle. Allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin babalarımıza

      Sil
  13. Geçmiş olsun canım. Maalesef bende senin gibi zayıf tabiatlı olanlardanım. Kendimde yada başkasında kan görünce yığılıveriyorum 🙈 Ama senin durumun biraz farklı olmuş arkadaşındakinde birşey olmadığı için dediğin gibi yatan kişi baban olduğu için öyle etkilemiştir. Allah yardımcımız olsun 🙏🏻

    YanıtlaSil
  14. büyük geçmiş olsun.anneniz ne kadar pişman olmuştur kimbilir.sabah sabah bazayı aç dedi diye.Rabbim sevdiklerimizin acı çektiğini göstermesin hiçbirimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çOK TEŞEKKÜR EDİYORUM AYNEN TÜM GÜN SÖYLENDİ NERDEN AÇ DEDİM ŞU BAZAYI DİYE :(

      Sil