Bilmediğimiz Şeyler

Umre dönüşü bir yazı yazmış, küçük çocukları ile umreye gelen çiftten bahsetmiştim. Küçük çocukla annesinden çok babasının ilgilendiğini söylemiş, buna gıpta ettiğimi lakin olayın ardından hüzünlü bir hikaye çıktığını anlatmıştım. Sonra da hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir yargısını kesinleştirmiştik.

İnsanların ardında ilginç hikayeler var ve ben her seferinde şaşırmaya devam ediyorum. Görünenin ardındaki görünmeyen gerçek aforizması boş bir sözden ibaret değil.

Sitemizde bir güvenlik görevlisi var. Ondan Serhan Abi diye bahsedeceğim. 

Güvenlik görevlisi denilince gözlerinizin önünde üniformalı bir adam görüntüsü belirmiş olabilir ama Serhan abi tüm klişe görüntülerden uzak bir şahsiyettir. 



Üniforma giymediği gibi nişanına gelirmiş gibi janti bir şekilde işinin başına gelir. Kravat takmaz ama tertemiz ütülü gömleği, jilet gibi ütülenmiş renkli takım elbiseleri ile site içinde arzı endam ederken ceketine taktığı rozetleri görmemek elde değildir.

Pala bıyıkları, gür ve taralı saçları ile sizde kendisine saygı duyma isteği uyandıran bu adamın, pala bıyıkları ile tezat oluşturan hareketleri vardır. Çok kibar, hatta bir tık abartsa topidik diye düşünebileceğiniz çizgiyi aşma ihtimali olacak kadar kırıtık, üzüntüden şeker hastası olacak kadar kırılgan, naif bir adamdır. Halinizi hatırınızı sormadan geçmez.

Bekar ve genç bir erkeğin özeni ile giyinen bu adam orta yaşın üzerindedir, iki çocuk babasıdır. Giyimi, hali ve tavrını, yaptığı iş ile özdeşleştiremediğiniz bu adamın da aslında ardında görünmeyen bir dağ vardır.






Astsubay emeklisidir.
Kızı üniversite öğrencisi, oğlu ise memurdur.
Bazı özel ailevi sebeplerinden dolayı kendisi çalışmaya devam ettiği gibi hanımı da evlere temizliğe gitmektedir.

Bu şahane adam alnının teri ile yaptığı işe ve tabii kendisine saygı duyarak çalışmaktadır. Bu da tüm sitenin kendisine saygı duymasını sağlamıştır. 

Her zaman değindiğim gibi giydiğin etiketin bir önemi yok, önemli olan senin onu nasıl taşıdığın... Bir derviş hırkasını kürk edasıyla taşımak, işte böyle olsa gerek...

Not: Yazının başında bahsettiğim çiftin hikayesini şuradan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bizim apartmanın da böyle bir görevlisi vardı. Çalışmayı çok severdi bana karşı çok kibardı dışarda bekleme üşürsün derdi. Onlar da zamanında marketleri falan varmış. Sonra iflas etmişler... gerçekten çok guzel insanlar var

    YanıtlaSil