Görücü Usulü Buluşmada Ne Konuşulur?

Görücü usulü buluşmalarda ne konuşulur?

Görücü usulü buluşmalarda ne giyilir?

Görücü usulü buluşmalarda neler sorulur?

Bilmiyorum.

En son yaşadığım görücü usulü buluşmayı anlattıktan sonra bu ve benzeri manaları ihtiva eden birçok mesaj aldım. Hepsine de dönemedim, beni bağışlayın. *

Yukarıdaki soruların cevabını bilmiyorum. Benim için bunların özel bir hali yok, hepsi doğaçlama gelişiyor.

Bu tür buluşmalarda ne konuşulur en temel sorun olmakla beraber birçok kişi de aşırı heyecanlandığı için bu tür buluşmalara gidemediğinden dem vurmuş.

Korkmayın, ilişki tavsiyelerine başlayıp muhafazakar Pucca gibi bir misyon üstlenmeyeceğim.

Videonun konu ile alakası yazının son kısmında!***

Bu konu hakkında diyebileceğim tek şey var:

Bence;

Heyecanlanın! Birinin karşısında heyecanlanabilmek kadar güzel bir duygu olamaz.

Sizi heyecanlandırıyorsa da evlenin! O hissi bulamayan bazı zavallı insanlar olduğunu unutmayın. Mesela Miss Blog Sahibi.

Heyecanlanmanız sizi karşı tarafa mahcup ediyorsa yani bundan korkuyorsanız, yanlış düşünüyorsunuz.

Erkeklerin istediği zaten karşısında heyecanlanan bir kadın.

Heyecanlanmanız kadın erkek ilişkilerinde tecrübesiz olduğunuz anlamına gelir ki zaten görücü usulü evlenme talebinde olan bir erkek böyle bir kadınla karşılaşmak isteyecektir.

Heyecan sandığınızın aksine sizi karşınızdaki insan yanında bir adım öteye taşıyacaktır.

Gergin oluyorum diyenler!

Hemen evlenin!

Kadın ve erkek arasında gergin bir ortam oluştuysa unutmayın ki gerilim hatları neye işarettir; elektriğe! Haha!

Heyecan ve gerilimin tadını çıkarın, bu hissi yaşayamayanları düşünün ve evlenin, yuvanızı kurun. Mahalleli teyzenin ağzına sakız olmayın.

Ve tabii benim bu yazdıklarımı aman ciddiye almayın.Sonuçta benden muhafazakâr Pucca değil, olsa olsa muhafazakâr ***Ayşen Guruda olur, hani şu; anneee eşek kadar adam bana abla dedi, diye evi birbirine katan!

*Dönemedim, çünkü verebilecek, yardımcı olacak cevabım yoktu. Tekrar kusuruma bakmayın.

Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. İyi bir Pucca okuru olduğun belli.Evlilik o kadar da kolay değil yaa! Hele bizim yurdumuzda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında beni bir süredir takip ediyorsun Pucca okuru olmadığım çok açık değil mi? :D Pucca okuru deyince kendime hakaret ediliyor gibi hissettim de :D Hiç bir yazısını dahi okumadığımı belirtmek isterim gururla :D
      Ama ben yazımı da ciddiye almayın diye belirtmiştim ki ^^

      Sil
    2. Zaten biliyorum gerçek düşünceni gülesin istedim. Araya bir ifade ;) bırakmam gerekirdi. Zaten gülümseyerek okudum kii!

      Sil
  2. Çok güldüm son kısma ama abladan daha kötüsü var; "yenge" :D ozellikle pazarcilar ve bilumum esnaf, ev ile ilgili bir alışverişe çıkınca gelen kişinin bekar olma ihtimalini hiç düşünmüyor, illa "yenge" diyecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla ve yenge kadar başınıza taş düşsün demediğimiz için biz suçluyuz :D Hanımefendi demek ne zor :P

      Sil
    2. Hahahh bu konuyla alakalı bir anım var aklıma geldikçe gülerim. :)) bir keresinde arkadaşımla minibüs durağının yerini ariyorduk ama küçük esnaflarin olduğu sokaklarin arasinda kaldigimizdan bulamadik bir türlü. Biz cevreye anlamsizca göz gezdirirken bir dukkanin önünde bir adam fark etti bizi. Ben de insanlik ölmemiştir gidip sorayim dedim. Hay dilime essek arisi sokmasin. Adama niye öyle seslendiysem baya alindi. Aysen guruda ya bagladi :)) halbuki adama sadece: "dayı minibus duraklari nerede biliyor musunuz" dedim. O da bana: "dayı mııı? Dayiya benzer bir halim mi var benim?" Dedi :)))))))))) ahahhahaha yemin ediyorum arkadaşımla şok olduk. Arkadasim gulmekten öldü bense lafi hebele hubele diye konusa konusa ordan hizlica uzaklastim :))))) ay ama cok komikti o an. :)

      Sil
  3. Bugün arkadaşım(kendisi kız) beni yanağımdan öptü ve elektrik çarptı, bir kızdan elektrik alıyor olmam neye delalet eder :D Ya iki gündür insanlara elektirik çarptırıp duruyorum :D

    YanıtlaSil
  4. hahahhahah çok seviyorum görücü usulü yazılarını, resmen beni anlatıyor her biri :)
    aynı fikirdeyim, özellikle heyecan ve deneyimsizlik olayına. fakat daha da can alıcı bir durum gerginlik.. evet çok haklısın. gergin oluyorsanız, direkt evlenin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim :)
      Haklıyım değil mi ama bence bu bilimsel bir gerçek :D

      Sil
  5. Taktik vermeyelim lütfen :)
    Yanıltıcı olmayın
    Sadece doğal olun, kısmetse olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taktik sayılmaz zaten Teknik olarak Kelim ben :D
      Tamam kadınlar doğal olsun, erkekler de mütevazi olsun yüksekten yüksekten atmasın :)
      Kısmetse olur.

      Sil
  6. yaaaa nabruttt çok güldüm. Harikasın :) Ne alakaysa geçen gün rüyamda görücü usulü buluşmaya gidiyodum. Hiç kafa yormadığım şeyleri rüyamda düşünüyodum. Şu başlıktaki soruları sorup duruyodum. haha cevabımı aldım ama :D Sen çok yaşa emi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alaka biliyor musun?
      Senin bilinçaltında ben yaşıyorum okuyup okuyup etkileniyorsun :)

      Sil
    2. Aynen kesinliklee :))

      Sil
  7. Ne garıp sana niye soruyorlar ki herkesin dunya goruşu karşıdaki kişiden beklentisi başka degilmi? Sen yasadıklarını ozguvenle yazıyorsun ama bence her buluşma insanda bir etki bırakıyor boyle misyonlar yuklemesın küçük arkadaşlar sana bence😒 Cevap yazmak zor yazmasan sen herkese gerı donuş yaparsın mutlaka kızdım şimdi bak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni kendine yakın bulani belki aynı dünya görüşüne sahip olduğumuzu düşünenlerdir mutlaka.
      Onları da anlıyorum. Ama dönemediğim için üzüldüm dediğin gibi ve yazmak şart oldu.

      Sil
  8. Nabrutcum yazılarını okuyorum ama yorum yapamıyorum malum ben senden daha beter durumdayım kelin merhemi misali Ayşen Guruda'nın abla demeyin bana repliği hep kulağımdadır zaten daha öncede galiba bir yorumumda yazmıştım sana kardeşimde evli olduğundan abim zannediyorlar:))).Şimdi bu durumun başka boyutlarını yaşıyorum düğün, cenaze gerekçesi ile bu sene başka şehirlerdeki bir çok yakınımızla bir araya geldik teyzeler beni gösterip "bu gelin kimin gelini?" diye soruyorlar karşı tarafta bir afallayıp ne diyeceğini bilemiyor devreye hemen ben girip " kimsenin gelini değilim teyze ...... kızıyım" deyip durumu bağlıyorum tabi arkasından "hayırlısıyla oda olur kızııım " minvalinden konuşmalar geliyor
    canım Nabrutcum hayırlı güzel günler diliyorum Allaha emanet ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazdığın konu hakkında duygularından bahsetmemişsin ama ben çok iyi anlıyorum.
      Duamı da sesli yazmıyorum Allah biliyor. amin ^^

      Sil
  9. İşin heyecan kısmına katılıyorum. :D
    hoş ben herkesin yanında heyecanlanırım ama olsun.
    Rabbim isteyen herkese, istediği zamanda, istediği gibi birini nasip etsin hayırlısıyla İnşaallah.

    YanıtlaSil
  10. Ay resmen videoda kendimi gördüm yaa :D
    Yazı hakkındaysa; insanımız bir şeyleri deneyimleyenlerden hemen bir formül istiyor ama genelde insan ilişkileri formüllerle yürümüyor ki, hep doğaçlama :))

    YanıtlaSil
  11. Ay o abla deme olayına sinir oluyorum ya, hiçbir samimiyetinin bulunmadığı insanlar öyle hitap edince deliriyorum :D

    YanıtlaSil
  12. Ne ümitler ile başlamıştım postu okumaya, dermişim :P
    Cidden büyük problem yaa, hiç tanımadığın bir adamla ne konuşulur ki yani o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımadığın biri ile konuşmak daha kolay bir sürü öğrenilecek şey var ama tanımak istiyorsan şayet :D

      Sil
  13. Ah Nabrut ah..
    Seni takip ettiğim kadarıyla yaşıt sayılırız.. Ve anlattıklarını o kadar iyi anlıyorum ki, aslında anlıyorum demek az kalır, resmen hissediyorum.. Ben de anlatmak isterdim de.. Belki bir gün... Allah yâr ve yardımcımız olsun amin.. Sevgiler Nabrut....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke anlamasan yaşamasan böyle şeyler :)
      Ne zaman istersen. Buradan seni dinlemeyi çok isteriz^^
      Aminn..

      Sil
  14. Bu yazıyı okuyunca bir arkadaşımın annesinin ve babasının görücü usulü buluşması aklıma geldi ve anlatmak istedim. :) Arkadaşımın annesi üniversite sonda bir iş yerinde staj yaparken iş yeri sahibinin ricası ile iş yeri sahibinin akrabası olan damat adayı ile buluşmaya gitmiş ilk buluşmada neredeyse hiç konuşmamış ve adamın anlattıklarını dinlemiş. o sırada da sadece adamın ayakkabısına bakmış ayakkabısı kıyafeti ile uyumluymuş ve adamın tek beğendiği yanı buymuş adam heyecandan olsa gerek çok fazla konuşmuş.(adam evlilikleri boyunca bir daha o kadar konuşmamış) sonra damat adayı yine iş yeri sahibini araya koyarak ikinci kez buluşmalarını istemiş arkadaşımın annesi de kıramadığı için buluşmaya gitmiş ama yol boyunca bu sefer kesinlikle bir daha görüşmeyelim diyeyim diye düşünmüş. hikayenin sonu da malum bu kıramama sonucunda maşallah diyelim mutlu bir evlilikleri var. Yorum yapacak bilgi ve tecrübem gerçek anlamda sıfır. ama ben nedense acaba ister istemez bir şeyler hissedeceğim psikolojisinden dolayı mı heyecanlanamadın diye düşündüm. Ben heyecanlandığım ve utandığım zaman çok sinirli gibi dururum mesela :) neyse Allah inşallah gönlüne göre versin nabrut :)

    YanıtlaSil
  15. Abladan daha kötüsü bence teyze demeleri ayrıca yazılarınızı çok beğenerek ve gülerek takip ediyorum sessiz takipçin

    YanıtlaSil
  16. Nabrut şimdi eski yazılarını okuyordum da merak ettim, bu yazıda bahsettiğin heyecanı Fadıl Bey'le yaşamış mıydın? Yoksa aradan geçen yıllarda, böyle bir heyecan olmamasının daha iyi olmuş olduğunu düşünmüş müsündür? Karmaşık bir soru oldu ama:) Yani kısacası şu anda bu yazınla alakalı ne düşünüyorsun?

    Ben fazla heyecanlı bir insan olarak, karşı tarafın genel heyecanımı yanlış yorumlamasından endişe duyuyorum. Bu yüzden de bunu olabildiğince gizlemeye çalışırdım diye düşünüyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef aradan geçen zamanda heyecanımı kaybettim.
      Karşı taraf da megolaman değilse senin heyecanını ona duyduğun heyecana bağlamaz. İlk gördün ve hemen heyecandan ayakların yerden kesilecek değil ya!
      Gizleyebiliyorsan da gizle tabii. Heyecanı gizlemek her zaman mümkün olmayabilir tabii

      Sil