Açken sen kimsin?

Ramazan 5.

Durum güncellemesi

Parça 1

Bir koltuktan diğerine geçerken yaktığım enerjiyi bile hesaplamama rağmen oruç rahat geçiyor. Uykuyla yaptığımız anlaşma sonucu orucu benim yerime o tutuyor. Hava aydınlanıp evde bebek bağırtıları başladığında her şeye rağmen gözlerimi sıkıp uyumaya devam etmeye çalışıyorum. 

Parça 2

Bu sene rutin ev işleri haricinde namaz kılmak ve cüz okumaktan arta kalan tüm zamanımı dizi izleyerek geçirmeyi düşünüyordum ki öyle bir zamanım kalmadı. Allah’ın günah işlememem, ramazanı boş işlerle geçirmemem için sağlamış olduğu bir zaman karmaşası olarak düşünüyor, kendimi şanslı sayıyorum. Kıssadan Hisse: Arpasını eksik etmeyin.

Parça 3

Beni oruçluyken görmediğiniz için ne kadar şanslı olduğunuzu bilemezsiniz. Normalde Alp Kırşan kıvamında sevimliliğim aynı onun Survivor adasında açlıktan sürekli kavga etmesine benziyor. Açsam ben, ben değil. Nabrut hiç değil işte o zaman gerçekten Nemrut’um. Yemeği yiyince de aman ağırlık çöktü, aman yoruldum demeden evin içinde pire gibi gezinirim. 

Parça 4

Bu yıl yine evden başka yerde iftar açmayı sevmediğim halde mecburi iftar organizasyonlarına katılıyorum ve katılmam gerekecek. Çok gerginim. İftar öncesi mendebur suratlı kızın iftar sonrası Şeker Kız Candy kıvamındaki hallerini gören konuklar, hakkımda çift kişilikli olduğuma dair dedikodu çıkarabilirler diye endişeliyim.



Parça 5

Sahurda abimle yine eski defterleri açıyoruz. O tosta çok fazla peynir koyduğumdan, tost değil, peynir yediğinden şikayetleniyor, ben onun gülmeyen suratından, sahur vakti uykudan dolayı yüzünden düşen parçalardan… Bazen bu sohbetlerin kahkaha dozu kaçınca sofraya evin en küçük prensesi geliyor: Yeğenim! Tabii ki hala en büyük prenses benim.

Parça 6
Sahurda abimle çıldırmacalar modundayız. (O enişte ile idi ama olsun) En son dün gece kimin daha çok hastalığı var, evde kime daha iyi davranmalı yarışına girdik. Kendisi geçen yıl ölüm riski %80 olan çok büyük bir ameliyat geçirdi ve halen nekahet döneminde lakin ben ısrarla zona geçirdiğim için bana daha iyi davranılması gerektiğini savunuyorum. Gecenin o saatinde ne hastalıklar buluyoruz, olmayan ama olması ihtimal dahilinde olan hastalıklarımızı bile dövüştürüyoruz. 
Sonuca varabildiğimiz söylenemez. Bazen iddiaya girip ödül olarak şunu koyuyoruz: Benim kölem olacaksın.

Bunu yapanlardan biri 33 yaşında. Benim yaşımı ise hiç sormayın. Abiniz evlendikten sonra da tam gaz delirmecelere devam ediyorsunuz. Değişen pek bir şey olmuyor. 

Parça 7

Tüm bu koşturmaların içinde bloğumu boşlamanın hüznü ile kısa kısa haber geçeyim, sizin iftarlar, sahurlar nasıl geçiyor öğreneyim istedim. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Umarım manevi anlamda dolu dolu bir ramazan geçiririz.

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Hayırlı Ramazanlar Nabrut!
    Parça 2 sıkıntıda...
    Parça 4 koptum...
    Parça 6 geçmiş olsun ;)
    Durumlar böyle... Alışmaya çalışıyorum ben, düzene geçemedim hala =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar ^^
      Çok teşekkür ederim.
      Düzen konusunda ise eve, aslında henüz bir düzen tutturamadım bende ve tam düzen tutacak ramazan bitecek o zaman da normal hayata alışmak zor olacak

      Sil
  2. Bu yıl çok şükür rahat geçiyor , uykuyada tutturmuyorum iyiyiz anlaştık. Okuyup , gündelik işlerle günü bitiriyorum. Allah kabul etsin herkesin orucunu , ibadetiniiii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun cümlemizinkini. Ne güzel düzenli bir hayat içine orucunu da yerleştirmişsin darısı başıma ^^

      Sil
  3. Hayırlı Ramazanlar Nabrut. Açken ben ben değilim. Hele mnabrut hiç değilim. Cümlene bittim. Sanırım bunu bende ara ara evde kullanacağım, izninle ;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı razamazanlar ^^
      izin ne demek telifsiz hibe edildi :)

      Sil
  4. Bu ramazan kimseyle görüşemedik, ben onun hüznündeyim, zira çoğusuyla ramazan dışında çok nadir görüşüyoruz. Biz de ergen kardeşimle didişiyoruz , bütün sahur onun aksi yüzüne katlanıyorum, ramazana hürmeten sakin olmaya çalışıyorum ama kendi zor tutuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergenleri severim üzmeyin onları :D ama sahurda asık surata bende dayanamam :D

      Sil
  5. Benim abilerim uzakta ya. Ben de evin ilk ve tek prensesi modundayım. Ama keskem küçük bir prensesimiz olsaydi. :) abinle sakalasmalar supermis dee yengeni merak ettim. Sanki onu dislamissiniz gibi :)) aynen be nabrut dizi izliyeyim dedigimde hep birseyler mani oluyo. Valla Allahim istemiyo bos islerle oyalanayim diye dusunuyodum kii yalniz degilmisim. Ne guzel bir durum ama ^^ neyse hayirli ramazanlar diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yengemi dışlıyoruz evet çünkü biz abimle sahura kadar uyumadığımız için şakıyabiliyoruz. ama o uyuyup uyanınca uyku semesi hiç konuşası olmuyor :D
      Bak bugün bir bölüm bile izleyemedim mesela :D
      bende hayırlı ramazanlar diliyorum

      Sil
  6. Parça 1: Bu Ramazan'ım diğer 29 Ramazan'ıma hiç benzemiyor. Tek benzeyen açken benim de ben olmamam. Ama bu sene sinirden ziyade duygusala bağladım her şeye ağlar oldum.
    Parça 2: Benim orucumu tutturduğum bir uykum hiç olmadı. Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan'da çalışıyorum. Ve sabah 7'de ayaktayım. Açken uyku da tutmuyor beni. Akşama kadar yapmadığım şey kalmıyor.
    Parça 3: Yalnızken ne sahurun tadı var ne iftarın. O uykulu gözleri, sahur kavgalarını yarı uyanık yarı ayık yapılan muhabbetleri özlemekle meşgulüm.
    Parça 4: Ben de senin gibi iftar davetlerini değil evimde iftar etmeyi tercih ederim ama burada davetlere seve seve gidiyorum. Yalnızlıktan iyidir :)
    Parça 5: Günler uzun ve anlamsız bir şekilde ben de dizi izlemeye vakit bulamıyorum :)) Bu bir lutuf olsa gerek..
    Parça 6: Bu sene ilk kez Trt ekranının alt köşesindeki şehirler listesinde en sonlara kalmanın haklı gururunu yaşıyorum. Ayrıca bütün kanallardaki ezanların da bizim için okunması bu gururu taçlandırıyor :))

    Çok güzel bir post olmuş.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Aa ne güzel kalbin rakik demek... bolca dua et içine beni de alarak^^
      2-İşi olan birine uyuyamadığı için acıyacak durumda değilim biliyorsun :DDD Allah daim etsin.
      3-işte buna üzüldüm :(
      4-Sen de haklısın
      5-Güzel değil mi? Hamdolsun
      6-İstanbullu seniii :D Oralarda kalasın diye dua edeyim mi :*

      Sil
    2. Tek tek cevap verdiğin için çok mutlu ettin beni..
      Dizi izlemeye vakit bulamamak en güzeli..
      İstanbul'da kalmam için değil ama..
      Hayırlısı diye dua etmen yeterli..

      Mahallenin davulcusundan etkilendimse demek ki :))

      Sil
    3. Sen tek tek yazarsın da ben cevap vermez miyim :)
      Cümlemizin hakkında hayırlı ve mübareği olsun inşallah. duamdasın

      Sil
  7. Sürekli bik bik tepende konuştuğumdan biliyorsun gerçi ama adettendir, ses vereyim :D
    Sabah 5:30dan önce uyuyamamakla beraber ot misali yaşıyorum. Ne zaman uyudum ne zaman uyandım anlamıyorum bile. Dün iftara 2 saat var kitap okuyup kafa dağıtma düşüncesindeyim.. Halüsinasyon'u Ramazanda okuyamayacağıma karar verdim çünkü kesilen biçilen organlar fazla ağır geliyor :D Onu sonraya sallayıp "Genç werther'in acıları"na yöneldim. Peki sonuç, uyuyakalan bir Akela. Bir uyandım 10 dakika var iftara. Demek ki kitap seçimi önemli değilmiş. Peki ben bunu niye anlattım? Açıkçası bilmiyorum.. :D Ses verdim gidiyorum^^
    Bütün uyur gezerlere selam olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sefa geldin ^^
      Ben de uyuyamıyorum yediklerim nefes aldırmıyor sanırım :D
      Düzenimiz alt üst oldu tam alışır bir düzn oturturuz bu seferde ramazan biter. :)
      öpcükler

      Sil
  8. İnşaallah... :)
    bende oğluşumdan dolayı cesaret edemedim ama yarın kısmetse deneceğim. İnşaallah sıkıntısız atlatırım. Dua et olur mu...
    Sevgiler yolluyoruz kocaman kocaman... :) ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ben ikinizi de yerim. Tutmasan mı? günler çok uzun :( Allah yardımcınız olsun. Duamda olacaksın.
      ikinizi de kocaman öpüyorum

      Sil
    2. Allah razı olsun.
      bir gün tuttum. sonra ara verdim ama bu sefer midem rahatlandı tutmadım. oruçtan değil rhatsızlık.
      İnşaallah telafi ederim kısa zamanda.

      Sil
    3. Allah uzun sağlıklı ömür versin elbette telafi edersin Allah ruhsat vermiş kullanmak gerek.

      Sil
  9. haftaiçi işte çalıştığım geçiştirip cuma günüyle mikemmel lezzetler hazırlıyorum,özellikle instagramdaki tarifler favorim,deneyip iftara da birşeyler hazırlamış oluyorum,bizim burda havalar da harikaötesi,zaten acıkan bir tip değilim,hiç te sinirlenmem ben,valla fıtrat olarak ramazan ayı için yaratıldığımı düşünmüyor da değilim.en son birine ramazanda en mutlu olduğum şeylerden birini söyledim,yani şuydu o da: ben sahurdayken pencereyi açıp ışıkları açık evlere bakıp mutlu olurum dedim.X kişisi a,sende hafiyelikte mi var dedi,ben ne diyorum x kişisi ne diyor.e suizan milletin damarlarına işlemiş.yok dedim ya,o ne demek be,ben tanımıyorum ki,sadece ne güzel sahura kalkan başka insanları da görünce mutlu oluyorum işte dedim.
    ben nerden nereye geldim nabrutçum ya, :) neyse işte ramazan anısı .hayırlı ramazanlar sana da,ben de çok özledim şimdi kardeşlerimle geçirdiğim sahurları. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az yer ama çabuk acıkırım. o yüzden en çok zorlandığım ibadet oruç tutmak. ama bu kadar zorlandığım için o nispetle ecrini alırım diye ümt ediyorum. sana gıbta ettim ^^
      Türkiyede iken hep oruç tutmayan kesimin olduğu mahallelerde yaşadım. Kıbrısta mahalle değil ülke oruç tutmuyor. senin aldığın zevki anlıyorum vesselam

      Sil
  10. Ben de bir an önce okulu bitirip eve gitmek ve Ramazan ruhuna tam anlamıyla girmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. ya güle güle okudum :D valla ben oruçlu oruçsuz hiç bir zaman açken ben olamadım. terör estiriyorum biraz da fiziksel bunun sebbei çünkü şekeri çok çabuk düşen, açken tansiyonu çok oynayan biriyim. o yzüden pek gelemiyorum böyle :( sana kolaylıklar dilerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki de fiziksel. 8-5 tansiyonla yaşayan biri olarak dediğin gibi oruç değilken de açsam modum hemen düşer. Allah cümlemizin yardımcısı olsun

      Sil
  12. Ben bir gıcıklık yapacağım ve açlığın beni etkilemediğini söyleyeceğim, çok gıcığım demi:)) Benimde senin gibi arkadaşlarım var ne zaman iftardan önce arasam sanki 10 gündür bir şey yememişde artık hiç enerjisi kalmamış gibi konuşurlar :D ben sanırım uykuya tutturuyorum orucu ama bu sene biraz daha erken kalkıyorum. Neysem bu sene inşallah kolay tutarsın orucu :) yazıda da koptum resmen, ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gıcıksın :D
      İşte o arkadaşlarından birisi de benim maalesef :D
      İnşallah kolay olur diyeceğim ama zaten 7 gün geöti bile hamdolsun.

      Sil
  13. İlk önce yazın yine çok hoş olmuş eline kalemine sağlık. Bizim evde diğerlerinden pek farksız değil. Ben de sahura kadar uyumayanlardanım. Ve malum sabah oruçtan dolayı didişemediğimiz bütün konuları sahurda masaya yatırıyoruz ��. Şaka bir yana evde üç ergen ve ben onların arasında kaynamaktayım. Lütfen yanlış anlamayın ama en sevdiğim şey bu ayda çocuklarım ile beraber teravih namazı için yola döküldüğümüz zaman.onun güzelliğini verdiği mutluluğu anlatamam. Hele bu yıl ortanca oğlum camide müezzinlik yapıyor daha bir şükür ile gidiyoruz ibadet için. Açlık konusuna gelince bu yıl hiç acıkmadım, rahatsığlığımı olmasa mükemmel gidiyor diye bilirim. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, Rabbim yaptığımız ve yapacağımız bütün ibadetleri dergahında kabul eylesin. Hepinize dua eder dua beklerim Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş... Allah çocuklarını hidayette daim etsin. yanlış anlamadım sadece sevincini benimle paylaşan bir anne gördüm ve darısı benim çocuklarımın başına diye içimden geçirdim.
      Allah şifa versin. Kolaylıkla tutmayı nasip etsib.
      sENDE Allah'a emanetsin

      Sil
  14. 'açken ben' bu yemekler yetmez modunda ama yine şen şakraklığı elinden düşürmeyen biriyim :)
    ve de sahura kadar hatta onu da aşarak üzerine 2-3 saat ekleyip pc başında oyalanıp vakit öldüren
    ramazanda şu konulara bir göz atayım deyip hala eline almayan miskin bir şeyim :D
    kendime bi hayrım yok da annemin yerine sahuru hazırlayarak bi parça katkı sağlıyorum sanırım.. :)

    ben tanıdıklarımla didişmeyi çok severim o yüzden abinle olan muhabbetin eminim çok keyifli geçiyordur
    hastalığı olumsuz bir durum olarak ele alırsak ondan bile eğlenceli bir şeyler ortaya çıkarıyorsanız ne mutlu size valla..
    Allah muhabbetinizi artırsın abine şifa versin inş ;)
    bir şey merak ettim abinin ailenin falan bu blogdan haberleri var mı, açıp okuyorlar mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aöken şen şakrak oluyorsun demek ayy ne güzel ^^
      Abim bloğumun isim babasıdır annem babam abim ve yengem haberdarlar blog yazdığımdan. Ama annemle babam ki annem internet kurdu olduğu halde bu kadar çok okunduğumun farkında değiller sanırım. Bende hiç açık vermiyorum. Okumalarını istemiyorum onlar da illa okuyalım demiyorlar sanırım :D hatta bazen anname yazılarımı başkasının yazısı gibi okuyup sence doğru mu düşünüyor falan diye okuyorum fikrini alıyorum :D
      Abimse ne zaman dur senin bloğu bir okuyum diye açsa Allah'ın sevgili kuluyum ki kore dizisi yazılarına denk geliyor bu blog nabrut ve biz değil nabrut ve kore olmuş diye eleştirip kore dizilerini de hiç sevmediği için bloğumu kapatıyor.
      Ha okusalar ne olacak ama hani okul müsameresine ailesi gelen çocuğun mahcubiyeti gibi bir şey benimkisi :D

      Sil