Marriage Contract Kore Yorumum ve Replikleri

Marriage Contract dizisini Ajusshi sebebiyle izleyeceğimi size şurada bahsetmiştim.


Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında bilgiyi şuradan alabilirsiniz.

Dizi hakkında söyleyeceklerim;
  • Öncelikle şunu belirteyim ki diziyi izledim ama sevgili çevirmenimiz Seungrizm Yeppudaa için tekrar çevirecekmiş ve bende tekrar izlemeyi düşünüyorum.
Neden mi? Dizi çok mu güzel? Hayır, ama Lee Seo Jin'i enişte demetinize katmanızı rica ediyorum. Haha! Ondan biraz sonra bahsedeceğim, konudan sapmayım. Diziyi onun için tekrar izleyeceğim yoksa dizinin ayrıca bir albenisi yok.
  • Dizinin daha dramatik olacağını düşünmüştüm ama öyle değil. Sadece ufaklığın yani Uee'nin kızının bazı sahnelerinde "içinizi titretecek" klişesini yaşadığımı söylemeliyim.
  • Dizinin konusunda açıkça belirtildiği için spo olmayacağını düşünerek şunları söylemek istiyorum: Ölmek üzere hasta olan bir kadına aşık olan bir adam izleyeceğimiz vaat ediliyor lakin o duygu derinliği kesinlikle işlenemiyor. Bazı fedakarlıklar için ciddi bir duygu alt yapısının olması gerekir. Ama dizi içinde bu alt yapıyı oluşturacak sahneler izlemiyoruz.
  • Uee'ye olan nötr düşüncelerim bu dizi ile negatif oldu. Ah bir kere çok çirkindi bu dizide. Süslenip püslenmediği ilk dizisi olmakla gerçek Uee'yi izledik bence ve Lee Seo Jin yanında sırıttı. Hiç yakışmadıkları halde yine de Lee Seo Jin olayı toparladı diye düşünüyorum.
  • Genel olarak kötü ve hava da kalan sonu ile Lee Seo Jin olmasaydı hiç izlemeyin zaman kaybı derdim.
  • Buradan sonra izlemek noktasında aranızda Lee Seo Jin'e olan mesafeniz var.

Diziyi izlerken Twitter'da bolca yaptığım Lee Seo Jin güzellemelerini bir de burada yapacağım. Çekiliiin, yol açııın, Hiyaa huyytttt... İçimdeki ergen geliyor...



Bir kere bu adamın yanağındaki göçük gamze olamaz. Birisi dışarıdan mandalina ya da ceviz sokuşturmuş ve orada iz bırakmış olmalı. Belki kaza geçidi ve yanağının bir bölümünü aldılar. 0.o

Eğer uzmanların dediği gibi gamze kas dokusunun yoksunluğu ile alakalı bir özür ise bu adam bu büyüklükteki bir gamze ile Kore'den engelli maaşı almalı. 

Eğer yağmur altında gülse gamzelerine su dolar. 

Ayrıca Koreli belediyeleri göreve davet ediyorum. Bu göçüğü kapatsınlar, asfaltlasınlar. Zira bir çok genç kız içine düşüp hayatını kaybediyor.

Yani bu şey gamze olamaz. Olamaz Aniooo! 아니오! :D

Şimdi burada psikolog kişiliğim sizlere seslenecek. Etek ceket takım bi' kıyafet, gözlerimde kemik çerçeveli gözlüklerle altta yazdıklarımı söylediğimi farz edin, tüm ciddiyetimle. :)

Gamzeler her zaman kadınların yumuşak karnı olmuş, onların yoldan çıkmalarına sebebiyet vermiştir. Halbuki bilinen gerçek gamzeli erkeklere güven olmadığı yönündedir.



Ben de bu Ajummanın yalancısıyım, bilmiyorum. Çünkü henüz gamzesi olan bir adam tanımadım. Ha tanısam evlenebilirim çünkü. haha! 

So ji Sub bile gamze sever bir kişilikken bizim yaptığımız ayıp mı? Değil elbet.



Bir gamze güzellemesinin sonuna gelirken tavsiyemiz gamzeniz yoksa, var diye ısrar etmeyiniz. Kaldı ki benim gerçekten gamzem var :DD ama bu adamdaki göçüğü gördükten sonra gamzem var demeye utanıyorum.



Artık yasal uyarımı yapayım:

Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.


Aslında yüksek dozda Lee Seo Jin içerir demem daha doğru bir açıklama olurdu. Çünkü o ne derse kulağıma güzel geldi. Benim suçum mu, belediye çukurları kapatsa idi böyle mi olurdu?


1

2

3

4

5

6
Çirkinliği bile sorun etmiyor. Güzel insan :D

7
Kedilere ne gerek varsa biz dururken. (gözlüklü emoji)

8
Gözlüklü emoji demişken;

Yeter artık dedinizse sizin adınıza üzgünüm zira diziyi tekrar izledikten sonra yazıyı güncelleyip biraz daha Lee Seo Jin repliği ekleyeceğim. Yok, hayır, doktora ihtiyacım yok. Geçecek, iyi olacağım. :)

Diziden bazı ayrıntılarla devam edeyim.
Kore dizilerinde sıklıkla karşılaştığımız Aşk değişir repliğinin şuradaki filmden kalıplaşmış olduğunu size şurada ve şurada anlatmıştım.


Harabociye söyleyin bizim için de Bay Doğruyu bulsun.


Bilmiyorum Uee'ciğim. Valla bende senin gibi şu sıralar berbat bir durumdayım. 

İşte bu da aynı ben! Tam mezun oldum derken hala ders çalışıyorum.



Canım benim, perişan hallere düştü şu zilli için. Ama işte spoiler olmaması için yukarıda bahsedemedim lakin sizce de bir adamın hasta ve ölecek bir kadını bu kadar sevmesi için biraz yaşanmışlıkları, güzel anıları, daha çok yakınlıkları olması gerekmez miydi? Bu açıdan dizinin benim için hiç bir inandırıcılığı yoktu. 

Dönüp dolaşıp Lee Seo Jin'e geldiğimin bende farkındayım ama şu repliği buraya koymadan edemezdim.



Tamam yukarıdakini koymasam belki olurdu ama şu evlenme teklifini mutlaka koymalıydım.


Mc1 paylaşan: nabrut1231

İşi sulandırıyorum ama aşağıdaki sahne çok acıklıydı. 


Şu sahnede bana Ghost'a yapılan bir gönderme gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.


Bitti! Dizi hakkında bunlar haricinde çok fazla bir şey hatırlayamadım. Eğer sizin bahsetmek istediğiniz yerler varsa her zamanki gibi yorum kısmında sohbet edelim. 

Not: Sağ üst köşedeki anketi cevaplarsanız sevinirim.

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. nabrut'um,seni gerçekten çok severim,takip ederim.Ama bu gamze güzellemelerine ayrıyeten bayıldım.Bu yazını kahkahalar ata ata okudum.
    Mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öncelikle.
      Gamze konusunda ise işte eğleniyoruz kendi çapımızda :D
      bil mukabele amiiin

      Sil
  2. İyi başladı ama öyle devam etmedi. Karaciğer mevzusunun gereksiz abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta göz ya da kalp değil alt tarafı bir karaciğer :)) verdikten sonra yeniden büyüyen bir organ :))

    Kızımız hasta rolünde başarısızdı.. İki kusma, bir saç kesme ile olmuyor o işler :))

    Halbuki kız anne için karaciğerini verirken bir komlikasyon olsaydı da kız komaya filan girseydi. Bu sefer de kıza bir organ filan lazım olsaydı da oğlunun aşkına şahit olan anne kendi canından vazgeçip kızı iyileştirseydi filan.. Efsane olurdu :)))

    Bu konuda izlediğim en iyi kore dizisi "Scent Of A Woman"dı. Onun gibi bir şey beklemiştim ama ne yazık ki aynı tadı alamadım. Bu tarz dizileri sevenler bunun yerine ona bakabilirler bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ama koreliler böyle şeyleri hep abartıyor biliyorsun. hani arkadan araba dokundursa bunlar boyunlarını tutup acile gidiyorlar :DD
      kızımız başarısızlık ve çirkinlik abidesiydi kesinlikle. Hiç bir duyguyu geçiremedi bize.
      senaryoyu da yazmış iki dakikada :DD bence de acıtasyona bağlamadan kız gerçekten karaciğeri verse o sırada beyine de girip onu da iyileştirseler çok iyi olurdu :DDDD
      Ama şimdi scent of woman da lee seo jin oynıyor mu hayır o zaman olmaz :DDDD

      Sil
    2. Oradaki çocuk da fena değil bence. Ama o dizide de kadın çok yaşlı ve çirkin.. Yine de rolünü bu kadından iyi oynadığı kesin..

      Sil
  3. Merhabalar,

    Yorumlarına genel olarak katılıyorum. Gamzeler:) Ben de çok gamzem olsun istemiştim küçükken ama sonradan çıkamayacağını anlayınca epey hayal kırıklığına uğramıştım:( Çok muhteşem bir dizi değildi belki ama izlemeden de edemiyordunuz. Bütün diziyi adam ve ufaklık izletti diyebilirim. Bu arada lee seo jin'i running Man'de izlemeni tavsiye ederim. Gerçek kişiliği de çok enteresan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Katılıyorum bir şekilde izlettiyordu ve bu ajusshi etkisiydi :) Lee soe jin le ise aynı burcuz ve ne kadar enterasan (sen enteresan diyerek kibarlık etmişsin ama huysuz olduğunu tahmin ediyorum. arkadaşlar da bahsetti birazdan onun olduğu bölümü izleyeceğim. bakalım ne kadar enteresan :D

      Sil
  4. Gamze hakkında ki yorumunu okurken kahve ağzımdan dökülecekti az kalsın 😂 Süperdi :) Birde aniden gülünce kardeşimin 'Komik bir şey varsa söyle biz de gülelim' demesiyle okul yıllarımı da yad etmiş oldum 😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi inan bende yazarken çok eğlendim hatta daha da abartırdım da çok suyunu çıkarmayım dedim :DD

      Sil
  5. ben sizin devamlı okuyucunuzum, diziyi severek izledim kaçıncı bölüm şimdi hatırlayamıyorum ama başlarda idi Lee Seo Jin, UEE ve kızıyla yemek yemişti sonra eve gidip sevinç naraları atmıştı aile özlemi duyduğu için UEE'ye hemen aşık oldu
    dipnot: benim de gamzem var ama kilo alınca kayboldu
    (Penguen'in annesi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum ^^
      Hımm çok mantıklı bir bakış açısı. buradan düşünürsek daha inandırıcı.
      Gizli özne gibi o zman sizin gamzeler gizli gamze ^^

      Sil
  6. Kore yapımları diye dolaşınca karşıma senin blogun çıktı. Oh My Venus'ten buralara geldim, blogunu kurcalıyorum. Bana da beklerim canım ♥

    YanıtlaSil
  7. http://www.imdb.com/title/tt5468694/
    bunun hakkında bir bilgin var mıdır Nabrut? Teaser çok hoş durmakta, heyecan yaptım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir bilgim yok hatta yeni gördüm desem :( siwon fanları iyi biliyordur kesin

      Sil
  8. ahahahahahah ne kadar keyifli anlatmışsın ya gerçekten :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyif aldırma amacıma ulaştım demek ^^ mission completed

      Sil
  9. Canım seninkinin running man e katıldığı bir bölüm var izlemediysen kessinlikle izle derim bi daha aşık olacaksın kendisi bir tatlılık abidesi olmakla beraber huysuzluktada sınır tanımıyor ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izledim^^ kendisi kova burcu olmakla ki aynı burcuz huysuzlukta da yarışırız yani onu anladım ben. hele clear diye bağırması gereken bir sahne vardı yaptıramadılar ya dedim ki işte ben. ben de asla yapmazdım

      Sil
  10. Diziler hakkındaki görüşlerini yorumlarını çok beğeniyor ve mutlaka bir diziye başlamadan önce senin o dizi hakkında yaptığın yorumlara bakıyorum :) bu diziyi izlemedim ama lee seo jin'e bayılıyorum kendisi gamzeleri ile çok datluu :P Herneyse kendisini yi san başka bir deyişle sarayın rüzgarı dizisiyle tanıdım ve kendisinin büyük bir hayranıyım. Bu bahsi geçen dizi de kız karaciğer hastalığından muzdarip ise yi sanında sevdiği Kız Sang Song yeon da karaciğer hastalığı yüzünden ölmüştü :( çok üzülmüş çok ağlamıştım o bölümlerde :'( Kore doktorları tıpta daha gelişmemiş galiba o zamandan bu zamana karaciğer hastalığı konusunda :D:D

    YanıtlaSil
  11. şimdi bu diiyi önerirmisin önermzmisin bi kararsız kaldım dediklerini okuyunca

    YanıtlaSil
  12. Nabrut senin yazılarını okuyunca gülmeden edemiyorum içteğinle ve komikliğinle yazdıkların bana kahkaha attırıyorrrrr :) kendimi ifade edemedim ama anlamışsındır umrım

    YanıtlaSil
  13. Nanrut selammmm , senin yazınla ve diziyi izledikten sonra gerçekten o nasıl bir gamzedirrrr
    Lee seo jin hayranlığım başlamıştır net :))))

    YanıtlaSil
  14. Ben irem sarayın rüzgarının yorumunu ile resimlerinden ve biraz bahsedebilir misin acaba çok ihtiyacım varda.

    YanıtlaSil
  15. Üee'nin oyunculuğu evet biraz problemliydi ama gayet iyi sahneleri de var, kötü iş çıkarmış diyemem. Son 6 bölüm bana çok duygu yoğunluğu fazla geldi. Eğer bir tık daha verselerdi hüngür hüngür herkesi anlatırdı. Bu üzücü son finale doğru içimizi ısıtan sahneler ile perdelenmeye çalışırsa da ben mutsuz oldum izledikçe, hüzünlendirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uee hatırlamıyorum bu dizide. Benim için gamzeli namca perfect :D

      Sil