Evde Kalmış Erkekler

Her seferinde evde kalmış kızları gömüp duruyorum. Bu sefer de evde kalmış erkekleri biraz silkeleyim. Sonra onlar da bana adsızdan saldırırlar, zengin kızı falan diye hınçlarını çıkarırlar. Paslaşırız böyle. Ahaha!

Erkeklerin evde kalmışı da var mı? 
Tabii ki.
Evde kalan erkeklerin farklı türleri var ama bugün evde kalmış erkek tiplerinden evleneyim diye zıplayıp duran, beni baş göz edin diye ortalarda dolanan çok cici bir erkek grubunu anlatacağım.

Hangi yaşta olursa olsun böyle evlenmeye azmi cezmi kast eylemiş ama evlenemeyen erkeklere evde kalmış yaftasını booom! Yapıştırın. Acımayın! Onlar bize acıyor mu?

Bu kısım erkeklerin çoğunun erkek arkadaşları evli ve ortak özellikleri onlara musallat olmak. Musallat olmak; senin hanımın arkadaşı yok mu hacı, bana uygun bir şeyler yok mu hacı, hacı bana acı şeklinde tezahür ediyor. Hahah!
Ama bu cici erkek topluluğunu kimse bir türlü baş göz edemiyor.



Çünkü o kadar ciciler ki kızlar bunları beğenmiyor, bunları beğenen kızları da bunlar beğenmiyor. Ve bu cici erkekler topluluğu zavallı bekârlar olarak hayatlarına devam ediyorlar. İşin en acıklı kısmı ise bu topluluk üyelerinden birçoğunun gerçekten mazbut, iyi aile babası diye tanımlanacak bir karaktere sahip ve hatta dini vecibelerine dikkat eden, harama da el uzatmayan hatta ve hatta flört bile etmeyen güzel adamlar olmalarıdır. 

Ama bu topluluğun sorunu ne, neden evde kalıyorlar biliyor musunuz? Birazcık otlar, yani dar bir dünyaları var. Sıkıcılar. Ağızları pek laf yapmaz bu yüzden kadınlara yaranamazlar.

Sosyal hayatları yok denecek kadar azdır. Eve gelip çizgili gaffur pijamalarını giyerek televizyon izlemeye daha evlenmeden önce başlarlar. Hani zaten evlenince pijamalarını eskitmek ve göbek büyütmek için yeterince vakitleri olacakken erken davranırlar. 

Hatta bence bu topluluk üyelerinden birçoğunun flört etmiyor olması, dini tercih olarak değil de beceremediğinden ileri gelir. Günahlarını aldım değil mi? Off şu an kendimi Pamuk Prensese elma veren çirkin cadı gibi hissediyorum. 

Sonuç olarak teşhisi koydum, saptamalarım yerinde ama tedavi önerilerini size bırakıyorum.

Diğer evde kalmış erkek tipleri yazılarımda görüşmek üzere; Adios!

Edit: Yazıya görsel ararken evde kalmış erkeklerden oluşan bir köy olduğu haberini okudum. Merakınızı celp ettiyse buradan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

40 Yorumlar

  1. Bence bir erkek bu devirde evde kalıyorsa, kesin sigortalı bir işi olmadigindandir :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü haber şu ki; bu yazıyı yazarken baz aldığım tüm erkekler kamu görevlisiydi. Genellemeyi onlar üzerinden yaptım. :DDD

      Sil
    2. Desene durum gerçekten vahim.. :)) Halbuki evde kalmış kızlar evde kalmış erkeklerle evlense de aynı evde kalsalar.. Milletçe hiç değilse evden tasarruf etsek olma mı? :))

      Sil
    3. hahah ! dahiyane projeni bakanlar kuruluna sun lütfen :DD bu öneri ile bakanlık bile alırsın :D

      Sil
  2. benim etrafımda da bu evde kalmış erkeklerden bolca mevcut :D hatta annelerini strese sokuyorlar bana bir kız bulamadın diye:) bunca yaşa gelmişsin sen bulamamışsın o kadıncağız ne yapsın sana değil mi ama :) çok yerinde bir tespit olmuş aynı görüşleri paylaşıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerine baskı yapıyorlar çünkü bunların anneleri de biraz beceriksiz oluyor sanırım. yoksa bunlar biran önce baş göz olurlar haha :D biliyordum artık çevre sadece evde kalmış kız değil aynı zamanda erkek de dolu :D

      Sil
  3. O haberi bende tv de izlemiştim. O köyde hiç düğün olmadığını ve erkeklerin evde kaldığını kadınları söylüyor ve hükümetten de o erkeklere kız bulmaları için yardım istiyorlardı. :D
    bu arada nabrut tespitlerin çok doğru,seni tebrik ederim. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın ^^
      Ya üzüldüm baksana gerçekten çoğu yaşını başını da almış Allah yardımcıları olsun :)

      Sil
  4. Hahahaha görmüştüm bu fotoğrafı daha önce. Ustasına 5 çocuk sözü veren çocuk çoktan kaybetti çoktan :D

    YanıtlaSil
  5. Snapchatten ekledim bu arada :)

    YanıtlaSil
  6. evde kalmış erkekler :) Çok güldüm okurken. benim kuzenim de bu sınıfa giriyor, sülalemizin çöpçatanı annemin hayatının tek gailesi kuzenimi evlendirmek oldu, lakin yıllar yılları kovalasa da başarabilmiş değil henüz.. Gerçi kuzenim yukarıdaki tanımlamalara tam uymuyor Nabrut okullu, akıllı, iş güç sahibi lakin çok akıllı olduğundan mıdır nedir, sevdirip-beğendiremedik kimseyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım evde kalmış erkekleri sonra yazacağım evet onlar da umutsuz vaka. yine bu cici grup için bir umut var ama senin dediğin grup tamamen umutsuz :DD

      Sil
    2. bekliyorum yazıyı, sen yaz ben ona da okutayım :)

      Sil
  7. Kör satıcının bir kör alıcısı mutlaka bulunur. Rahmetli ninem öyle derdi nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ilginç ben onu bitli baklanın kör alıcısı diye biliyordum :)

      Sil
  8. "Dar dünyaları var" kısmına sonuna kadar katılıyorum. Bence bu birazda bencilliklerinden geliyor. Kendi rahatına düşüp karşındakinin hislerini düşünememe olayından yani.. Aslında baya derin de bir konu bu. "Ben erkeğim yia benim dediğim olur" kafasında olduklarından dolayı, kendilerinden zeki bir kadına tahammül edemediklerini de düşünüyorum. Ama kendilerini geliştirmek içinde bir şey yapmıyorlar. Televizyon izlemekten başka.. Enteresan :) Son olarak Mustafa Topaloğlu'nun sözü ile veda etmek istiyorum.
    "Allah herkesi birbiri için yaratmış.
    Ama kim kimin için belli değil."
    Haha! :D Kocaman sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cici tip bencil de değiller aslında kadın kendinden zeki olabilir bunları idare edebilir bunu istiyorlar ama bu tip kadınlar bunları istemiyor.
      senin bahsettiğin tip de var yine evde kalmış olarak ama onlar ebedi yalnızlığa mahkumlar. ıhh uzak olsunlar. aman aman.
      mustafa topaloğlu adamım ya ! :D
      benden de :******

      Sil
  9. ayyyyyyyyyyy yazık ama hep bizemi diyecekler birazda erkeklere densin demi! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu! Feminist yaklaşımlar görmek istiyorum yorum olarak ilk senden geldi hihih :D

      Sil
  10. evlenilecek erkek=eğlenilecek erkek

    YanıtlaSil
  11. Yine harika bir yazı, yine sosyal bir yaraya parmak bakmışsın canım😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihih valla bende parmak kalmadı. gelin bir çöpçatder kuralım :D Ak parti hiç çalışmıyor valla her yer bekar erkek dolu :DD

      Sil
  12. Giriş: Cıks tutmadı.
    Gelişme: 16-17 yaşlarımda verdiğim karar üzere evde kaldım. Sebep bir lokma bir hırkaya göre yaşamam ve böyle mutlu olmam.
    Maddiyatçılığı ve günümüzdeki "Sosyaliyatçılığını" reddeden bir bünye, zamanla kürk(ye kürküm ye deki kürk) kavramının hernevi oluşumda(Dinci, dinsiz, zengin, fakir, okumuş, okumamış) oluştuğunu görüp her nevi kürkü reddeder. Çümkü ben hırkalıyım der Nebrut burcuvasına :)
    Hırkalı kadınların nesli tükendi tek sebebim bu. olmasada ilk sebebim budur :P
    Sonuç: E de bi yatı parçalamayı iyi bilirim misal.
    Dipçe: (Her gördüğüm güzeli severim, içim erir orası ayrı :D )

    YanıtlaSil
  13. Bu tip cici gruba girmiyor olabilirsiniz tabi. Çünkü bir de şöyle bir grup var. Maddiyatçı kadınların onları bekar kalmaya sürüklediğini savunup sürekli bik bik eden grup.
    bu grup hırkayı bir kürk onuru ile taşıyabilseler sorun kalmayacak ama sürekli hırkalarından gocunuyorlar. Sizi tenzih ederim ben bu bahsettiğim gruba dahil olan kişileri genelliyorum. İstisnalar olabilir elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir de şunu söyleyeceğim:
      Nebrut değil Nabrut! Google'da nebrut diye aratan kişiyi buldum galiba! :)

      Sil
    2. Cici olmak ta bir kürk sonuçta.
      "Alçalan insanların yükselen değerlerinden uzak duruyorum." sadece
      (Kürk onuru diyerek kürkü övmüşsün)
      "Bir pipo bazen sadece bir pipodur"
      (Hırka sadece bir hırkadır, "ihtiyacı giderir" giderdiği için "kâfii". Kürk sadece bir kürk olmuyor nedense sosyaliyatçılıkta)
      Düşünsene dini camialar da bile artık bir statüko var. Kuaförde, markette, sokakta...
      Doğrunun yerini bilgililerin yerini alması gibi.

      Nabrutu unutuyorum, Nebrut akılda kalıyor ondan.
      (gogıl çalıkuşu ile gönderdi beni 2 sene evvel, çok güzel alıntıların vardı aşık olduğum kadından)

      Sil
    3. Böyle diyeceğinizi tahmin etmiştim. Yani kürkü övdüğümü düşüneceğinizi. Neyse... Benim kürk ayrımı yapan "burcuva" kafam gibi sizin de "dini camia" diye sosyal kavramlar yaratan bir kafa yapınız var.
      Ben de bu düşünceyi yanlış buluyorum. Bu camiaya dahil olmak için ne gerekiyor? Kim bu camiaya üye yapıyor, kim üyelikten çıkarıyor? Her tesettür sahibi bilmeden bu camianın üyesi mi oluyor, merak ediyorum.

      (Ah evet, hatuna ben bile bir bayan olarak hayranım. )

      Sil
    4. "Dünyada hepimiz sallantılı,korkuluksuz bir köprüde yürür gibiyiz.
      Tutunacak bir şey olmadı mı insan yuvarlanır. Tramvaylardaki tutamaklar gibi.
      Uzanır tutunurlar.
      Kimi zenginliğine tutunur; kimi müdürlüğüne; kimi işine, sanatına. Çocuklarına tutunanlar vardır. Herkes kendi tutamağının en iyi,en yüksek olduğuna inanır.
      Gülünçlüğünü fark etmez."

      Her camia aynı "ayrıcalıklı olma derdinde", her birey gibi.
      Dini camiaya nasıl girilir bilmiyorum, nasıl girilmez onu biliyorum > diğer camialar gibi "kürk" koşulu olmazsa olmazlarından.
      Sadece kürkün rengi vs. farklı.

      Sil
    5. Aylak adam tutamak sorunu her insan zaten ayrıcalıklı olduğunu bilse çözülecek bir sorun...
      İleri de bir tartışma programının modaratörü olursam evde kalmış erkekler konulu programıma bekliyorum sonuç çıkmaz ama eğlenceli bir sohbet olur kanaatindeyim

      Sil
    6. Sosyaliyatçılık derken bunu kastettim, yapılması gerekeni yapmak "ucuz kahramanlık", komik ama acı gerçek "aylak adam fikriyatı".
      Artık klasik "insanlığın" hak ve/ya uydurma maneviyatına bağlı değer ve yargıları, yeni nesil "insanlığın" muhteşem beyninde şu şuysa bu budur öyleyse oley çözümlemesine dönüşmüş.

      Ben seni klasik insanlardan zannederdim ve takip ederdim, cidden üzüldüm :(
      (her ne kadar tartışmayı kısa kesmek için yazdığını varsaysamda)
      (Sus cevap verme :D )

      Sil
    7. Ben klasik bir insan değilim burcuvayım zaten diye cevap verecektim ama evde kalmış bir erkek susmamı söyledi.
      sustum.

      Sil
  14. en son seda sayan ve esra erolda görüldü resimdeki kişiler. köydeki kızlar aklını kullanmış okumuş gitmiş bunlarda karısız kalmışlar. üstelik anlattığın tipede birebir uyuyorlar. haberler evlilik programı derken meshur oldular.
    Vakti zamanında her önüne gelenı tepersen belli bir yaştan sonra cevrede evlenip çoluk cocuğa karışıp uzaklasıyor senden ondan sonra hadi evleniyimmoduna giriyorlar. üstelik yaş geçmiş ama kendi yaşıtlarına değilde daha genç insanlara gidiyor çoğu. genelleme yapmayım ama çevremde orneklerini gördüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bilmiyordum nasıl kaçırmışım ahaha:D
      evet genç arayışına girip iyice evde kalıyorlar biliyorum :D

      Sil
  15. Evde kalmış erkek bizim ailenin en büyük sorunu :D dayım 40ında evlendi, 2 kuzenim 30lu yaşlarda, ev, araba, iş, sigorta olmasına rağmen kız beğenmiyorlar. Armudun sapı üzümün çöpü diye diye gelene burun kıvırıyolar gidene de acaba olsa mıydı diye düşünüp duruyorlar. Ama bence en büyük problemleri, bekar hayatlarını çok sevmeleri ve o hayatın ellerinden alınmasından korkmaları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım yorum eksik geldi. :/

      Sil
    2. neden öyle oldu ki anlayamadım :( yorum tam çıkıyor şuan

      Sil
    3. Şimdi görüüyor. o zaman görememiştim neyse sorun çözüldü.
      Bazıları da evet evlilikten korkuyor ama bu tiplerde evlenince keşke daha önce evlense idim diye pişman oluyorlar.

      Sil