Come Back Mister Yorum ve Replikleri

Rain'nin dizisinin haberini size şurada vermiş, diziden pek bir beklentim olmadığını söylemiştim.



Come Back Mister konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiyi şuradan alabilirsiniz.

Dizi hakkındaki yorumum;
  • Yorum yapmakta çok zorlanacağım bir dizi olacak. Nasıl anlatacağımı, nasıl toparlayacağımı, sizi nasıl doğru yönlendireceğime tam olarak karar veremedim. 
  • Dizinin senaryo uygulaması çok sıkıntılı, sarma tuşuna elimin gittiği bir çok yer oldu. Ama diziyi çok sevdim. İlginç bir yorum oldu değil mi? Nedenlerini size açıklayacağım.
  • Cennete giden trenden atlayan iki adama 3 aylığına tekrar dünyaya dönme izni verilmesi fikri, dünyaya gönderilirken birinin çok yakışıklı bir adam (gerçek hayatında çirkin) diğer adamın ise bir kadın olarak gönderilme fikri çok güzeldi. 
  • Ruhu erkek olan kadın karakterini Oh Yeon-Seo acayip güzel canlandırdı. Bu kadının gerçekten içinde bir adam yaşadığını düşünüyorum. 
  • Bunun yanı sıra Rain'in oyunculuğunu da beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim. Öyle uzun ve kaslı bir adamın böyle bir karakter canlandırması normalde galat durur, sırıtırdı ama öyle olmadı.
  • Yine Ra Mi-Ran yazılan Maya yani melek rolü çok ama çok şirindi. Özellikle bu üçlü arasında dönen espiriler dizinin en eğlenceli yeriydi. Ra mi Ran en son Reply 1988'de de şahane bir oyunculuk çıkarmıştı, seviyorum bu kadını.
  • Dizide sırlar kısım kısım ortaya çıkıyor. Sizi ters köşe yapan bu sırlar diziyi iyi ki izlemişim dedirttiriyor. 
  • Bazı yerler çok dokunaklı (spoiler kısmında bahsedeceğim) ve göz yaşlarınıza engel olamıyorsunuz, bazı sahnelerde ise sesli gülüyorsunuz.
  • Ama bazı yerler çok gereksiz ve bu sıkıcı yerleri sarmadan edemiyorsunuz. Sardığım yerleri çıkarınca dizi gerçekten güzeldi. Sarmadan izlesem epeyce sıkılırdım, hatta buhran geçirirdim.
  • Çünkü ilk bölümlerde aman bu diziyi izlemeyeceğim, yarım bırakacağım diye düşünüp sonrasında bir şey bağladı ve devam ettim.
  • Çok uzun bir yorum oldu ama diziyi izleyip izlememe noktasında bir karar verecekseniz geniş bir bilgi vermem şart. Çünkü bence izleyin tür olarak çok değişik, oyunculuk kaliteli ve duygusal açıdan da tatlı tatlı ağlatan bir diziydi. Ama böyle bir yorumdan sonra izlemeye başlasanız bu sefer de o bahsettiğim sarmalık yerlere gelince Nabrut bize ne önermiş ay ne sıkıcı diyeceksiniz. Bunları bilerek başlayın.
  • Dizinin sonundan bahsedecek olursam; Rooftop Prince yönetmeninin elinden çıkan bu dizinin Rooftop Prince ile benzerliği de sonunda. Sonunu belki beğenmeyenler olabilir ama size şunu söyleyebilirim: Bu dizi başka türlü bitseydi olmazdı, doğru olmazdı. Bitebilecek en uygun son buydu.
Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Dizinin Ost'larını da çok sevdim. Spoiler kısmına geçmeden sevdiğim şarkıları fon müziği olarak dinleyebilmeniz için buraya ekliyorum.

Bir Ost'u Ailee seslendirir de o kötü olur mu? Bakınız şu şarkıya!


Diğer sevdiği şarkı ise Lee Hyun'a ait olan Close my eyes.


Dinledikçe Han Gi tak için göz yaşı dökmek istediğim şu güzel şarkıyı da koymadan edemem tabii ki.


Şimdi diziyi izleyenlere söyleyeceklerim;
  • Han Gi Tak'ın kardeşinin Da hye çıkması ile ters köşe oldum. İki adam arasında onun üzerinden bir bağ kurulması hele  Hong-Nan'ın gerçeği öğrendikten sonra bahçe kapısında ağladığı sahne, of çok dokunaklıydı.
  • Diğer çok etkilendiğim sahne ise Young-Soo'nun Han Na'nın gerçek babası olmadığını öğrendiğimde idi. Bu cidden seyirciyi vuran bir ters köşe idi. 
  • Da Hye'nin müdürü, sende kocamı gördüğüm için etkilendim, ama kendimi ona ihanet etmiş gibi hissediyorum, diyerek reddetmesi olması gerekendi, aksi olsa diziyi bu kadar sevmezdim sanırım.


  • Yine senaristin üzerimizde Da Hye hain bir kadın mı, kocasını aldattı mı gibi gelgitler yaşatması da dizinin sevdiğim diğer bir noktası oldu.
  • Han Gi Tak'ın ilk aşkı oyuncu kadının içinden bir manyak çıktı ya, ona da bayıldım. Prenses edalı kadın bir anda mahalle dilberi oluverdi. Sonra Hong Nan o kadar iyi rol yaptı ki kadına bakışında, hele yakınlaştıkları sahnelerde gerçekten aşık bir erkek gibiydi. Tüm görüntüsünden sıyrılıp ruhunu görebiliyordunuz. O ruhundaki aşık erkeği... Çok iyiydi.


Hele ki meleğin tam benim tipim diye asıldığı Choi Seung-Jae'nin;



onun oğlu olduğunu öğrendiğimiz sahne otur ağla cinsindendi.


Dizinin başında yine Jang Dong Gun'a yani eniştenize gönderme yapıldı. Bir çok dizide bu gibi repliklerle karşılaştığımızı, Jang Dong Gun'un ideal erkek olarak gösterildiğini şuradaki yazımda anlatmıştım.

Dizi komikti derken de bu gibi sahneleri kastetmiştim.



Hele bu sahnede yok artık dedim! Kalemi yalayan tek millet olduğumuzu sanıyordum.



Dizinin bir diğer hoşluğu bölüm sonlarında adada ıssız kalan gerçek müdürün akıbetini göstermeleri idi. Bu sahnelerde çok eğleniyordum.

Ve işte son sahne. Hala bizi ters köşe yapmaya devam etmeleri dizi hakkında olumlu bir yorum yapacağımı kesinleştirdi. O fotoğrafı çekenin babası olması, arabadaki kişinin Young Soo olması... Benim için diziyi bir tık öteye taşıdı.


Yazımı Rain narsistliği ile bitirirken dizinin çevirmenleri Üç silahşörlere teşekkürü bir borç bilirim.


Not: Bu dizi konusunda bahsettiğim gibi bir romandan uyarlama. Keşke romanın Türkçe çevirisi olsa da okusam diye düşünüyorum. Romanın diziden çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Not 2: Bu Han Gi Tak'ı canlandıran adam A gentleman's Dignity'de 4 adamdan biriydi hatırlarsanız. Ve ben hiç sevmezdim. Ama Han Gi Tak'ın hikayesi beni o kadar etkiledi ki bu adama bile sempati duydum.
Not 3: Sağ üst köşedeki anketi yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Meleğin o çocuğun annesi olduğunu öğrendiğimiz sahneyi kaçırmışım şok oldum resmen :)) Dizi gerçekten güzel bir hikaye üzerine kurulmuştu. 49 days'teki gibi hiç bir karşılaşma tesadüf değildir mantığı işleniyordu. Hayatta her şeyin bir sebebi var.. Ayrıca Başrolümüzün kızının gerçek kızı olmadığını öğrendiğimiz sahnede de ben çok etkilenmiştim. Yukarıda yazdıklarının hepsine katılıyorum. Eksikliklerine rağmen vasat bir dizi diyemeyiz. Belki başka bir dönemde yayınlansa idi çok iyi dizi bile diyebilirdik bence.. İzlenilesi..

    Söyleyecek çok sözüm vardı ama yoğun bir güne başlıyorum.. Daha sonra yeni bir yorum daha yaparım :)) Şimdilik bu kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanamıyorum nasıl olur :DD kaçırmamalıydın :P hihaha
      Başka bir dönem ımmm şu sıra bir çok "çok güzel" dizi var. haklısın.
      diğer diyeceklerini merakla bekliyorum.

      Sil
  2. Aaaa ama ama ama ben çeviri bekliyorum kiiiiiii :) spoiler kısmını atladım :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben diziyi çok güzel olmayacağını düşünerek önemsemeyerek diğer siteden izledim.
      bence dizi alt yazı beklmeye değer o yüzden bekle mutlaka. öpücükler

      Sil
  3. Ya öyle güzeldi ki bunu biriyle paylaşmış olmaktan çok mutluyum nedense :) dizi bittikten sonra izleyen birini bulup bu şekilde yorumlaşmak çok güzel maalesef çevremde sadece bir arkadaşım var bu konuda. Neyse diziyi her hafta heyecanla bekledim vize haftamda da bölüm biriktirdim süper bitti kesinlikle ters köşeler beni her zaman etkilemiştir kızın başkasından olması ama adamın onu o kadar sevmesi öyle tatlıydı ki.. Han gi tak ın silinmesine ağladığımı itiraf etmeliyim çok etkilendim özellik oynayan kadın oyuncunun duyguyu yansıtması beni ağlattı diyebilirim çok güzel rol yapıyor daha önce hiç izlememiştim inşallah güzel bir rolde başrol olur da doyarız :) keşke silinmeseydi akıllarından hele ki aşık olduğu kadından silindiği an kadının niye burdayım der gibi bakışı acıttı :( hong nan ve seung jae çok tatlılardı bölüm sonunda koşu yaparken kızın yanından geçmesi bir duraksaması resmen yeni dizi yapılır valla :D meleğin jae nin annesi çıktığı anda da bi fırt gözyaşı akıttım :)) Yorumun çok güzeldi benimde ileri sardığım yerler oldu. Ayrıca en çok Rain'in ağladığı sahnelere güldüm harika rol yapıyor hong nan ın o anlardali tavırları vs bombaydı :D çok uzun oldu yorum inşallah beğenirsin sıkılmazsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e bana yaz işte hep böyle. benim de en sevdiğim şey dizi sonrası böyle sohbet etmektir.
      ah evet bende ona değinmeyi unutmuşum iyi ki yazdın. akıllardan silinme sahneleri çok ama çok hüzünlüydü benim için de.
      yorumun uzun olmadı çok severek okudum benim değinmeyi unuttuğum yerleri de yazıp diziyi bana tekrar hatırlattın. çok teşekkür edeiyorum her zaman beklerim

      Sil
  4. ben de bugün bitirdim, aslında dizinin oyuncular ve o ters köşeler sayesinde güzel olduğuna karar veriyor insan. senin de dediğin gibi yer yer sıkıcı oldu ama üff dedirtmedi. en çok han gi tak'ın hatun halini ve sevdiği kadının çatlak hallerini sevdim. açıkçası dye he miydi neydi bence sönük kaldı, rolü kabul etmesini tuhaf dahi buldum, şey kötü adamlar da çok iyiydi ama haklarını yemeyelim, şirketin başkanı bence çok çok çekiciydi hatta rain yanından bile geçemez zira bence yakışıklı bile değil, baklavalar hariç (: senaryo zaten gerçekçi olmadığı için yaşanan tesadüfleri de insan garipsemiyor, eline sağlık o zaman (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle da hye rolü ile lee min jung'dan sürekli acaba ne zaman parlayacak dedim ama ıhh olmadı. şirketin başkanı her rolün altından kalkıyor ki bilirsin genelde sadık sekreter rolü ile severiz ki kötü adam olarak bile sevdik.
      aynı düşündüğümüze sevindim. teşekkür ederiz efendim güzel yorumunuz için. uzun zamandır sizi göremiyorduk buralarda^^

      Sil
  5. Rain in oyunculugunu beğeniyorum o yüzden izlemiştim.Sizin de güzel yorumlarınızı okumak güzel oluyor. Meleğin annesi olduğunu ben de fark etmemiştim. Sayenizde öğrenmiş oluyoruz böyle güzel ayrıntıları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin yorumlarınızı okumak da çok güzel^^
      mutlu oldu aslında paylaşmaya gerek dymadım önce ama demek ki gözlerden kaçmış :)

      Sil
  6. Ben hala kararsızım.. Nedendir bilmiyorum ama elim gitmiyor bir türlü izlemeye :/
    O yüzden spoilerli kısımları çok anlamadan okudum :D
    Sanırım öleceğim artık dizisizlikten dersem, izleyeceğim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sen benim verdiğim diğer ödevleri yap bunları boşver hihih :D

      Sil
  7. ben de şuan bunu izliyorum. açıkçası rain sevdasıyla başladım ve devam ediyorum. tamam senaryo enteresan, karakterlerin de ayrı ayrı güzel hikayeleri var, ters köşeler de hoş. e bu kadar olumlu şeye rağmen sorun ne? işte bi şey olmamış sanki,ne olduğuna isim veremiyorum şuan. rain olmasa sanki bu kadar da sarmazmış gibi. tabi bitmedi daha, son bölüm son sahneden sonra esas duygularım patlama yapar o zaman daha iyi anlarım sanırım^^

    YanıtlaSil
  8. Nabrutcum harikasın. Çok iyi anlatmışsın. Ben de bu diziye bir ay evvel başladım. İlk bölümü zar zor izleyip yarım biraktim. Şimdi senin yazını okuyunca bir heves geldi tekrar başladım. Adamlar ne senaryo yazıyorlar valla... Bizim ülkede böyle bir dizi çeksen dinsizlikle suçlarnisin. Biz hep çekiniyoruz ve orijinal hayal gücünün zirvede olduğu senaryolar yazamıyoruz. Güney Koreliler bunu çok iyi yapıyorlar. Benim ilk dizim Secret Garden idi. Orada da fantastik bir biçimde kızla erkeğin ruhları değişiyordu. Beni o kadar etkilediki o dizi... Hala yeri başka Secret Garden'in :)

    YanıtlaSil
  9. Nabrutcum harikasın. Çok iyi anlatmışsın. Ben de bu diziye bir ay evvel başladım. İlk bölümü zar zor izleyip yarım biraktim. Şimdi senin yazını okuyunca bir heves geldi tekrar başladım. Adamlar ne senaryo yazıyorlar valla... Bizim ülkede böyle bir dizi çeksen dinsizlikle suçlarnisin. Biz hep çekiniyoruz ve orijinal hayal gücünün zirvede olduğu senaryolar yazamıyoruz. Güney Koreliler bunu çok iyi yapıyorlar. Benim ilk dizim Secret Garden idi. Orada da fantastik bir biçimde kızla erkeğin ruhları değişiyordu. Beni o kadar etkilediki o dizi... Hala yeri başka Secret Garden'in :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet secret garden'ın hepimizde yeri başka. lakin bu diziye devam edince sevdin mi sevmedin mi o kısmı anlayamadım :D

      Sil
  10. Harika bi dizi ya rain ile ilk tanışmam çok tatlı bir dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez Full House'da izlemiştim. Çok iyi bir oyunculuk sergilemiş gerçekten

      Sil
  11. Ben açıkçası Son sahneyi anlayamadim lee hae joon ile han hong nanin karşilaşmasinda bi manalı gülümsemeleri ve kızın sanki han gi
    tak gibi hareketler yapmasına pek de
    Anlam veremedim sanki gerçekten hangi tak gibiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bir yılı geçmiş izleyeli pek hatırlamıyorum :( ^^

      Sil
  12. BIR SORU SORUCAKTIM.......En sonunda dizinin ana karakterleri tekrardan karsilasinca bir birlerini taniyorlarmi o kismi tam olark cozemedim de....Dizi gerçekten güzeldi.. hem güldük hem duygusal anlarımiz da oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa inan hatırlamıyorum :)
      Belki biri cevap verir sana :)

      Sil
  13. ben şöyle yorumladım o durumu tanımıyorlar. Ancak birbirlerinin dikkatlerini çekiyorlar sonrasında aralarında oluşabilecek muhtemel bir aşk fikri verdi bana

    YanıtlaSil
  14. bu diziyi izleme konusunda kararsizim iki adam bir kadin ve bir erkegin bedenine giriyo ve bu iki beden birbirine asik mi oluyo yani bu adamlar biribirine asik mi yoksa bedenler kendi mi asik oluyo bu yuzden diziyi izleme konusunda cok kararsizim lutfen bana yanit verir misiniz en kisa zamanda baslayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki adam bu bedenlere girdi iki adam birbirine mi asik oliyor yoksa bedenler mi birbirine asik oluyor

      Sil
    2. arada Aşk yok sayılır :D bedendeki ruh eski karısının yanına gidiyor

      Sil