Reply 1988 Yorum ve Replikleri

Reply 94 faciasından sonra Reply 1988'e ön yargılıydım ve çeviri bitmeden, yorumları okumadan izlemek istemiyordum. Bu yüzden çevirinin bitmesini bekleyip öyle başladım.



Dizinin konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

Dizi hakkında söyleyeceklerim;

  • Dizi hakkında söyleyecek çok fazla şeyim var o yüzden nereden başlayacağımı bilemiyorum.
  • Baştan şunu söyleyim ki, romantik komedi arayışındaki biriyseniz sizi tatmin eden bir dizi değil. Bu dizi bambaşka bir kulvarda. 
  • Türü için sıcacık bir aile dizisi ama geri planda sizi izlemeniz için teşvik eden bir romantizm var. Bu da "kocanın kim olacak?" sorusu. 
  • Evet bu dizide de Reply 97 ve Reply 94'de olduğu gibi "Koca kim olacak" sorusunun cevabı ve heyecanı üzerine kurulu bir senaryo vardı. Eğer izleyecekseniz tüm spolardan kendinizi uzak tutun diyeceğim ama etrafta düşüncesiz IQ'su düşük çok fazla kişi var. Muhtemelen çoktan spoiler yemişsinizdir.
  • Sıcak, eğlenceli ve özellikle son bölümlere doğru çok romantikti. 
  • Aslında bu kadar erken tarihli dönem dizilerine karşı ön yargılarım vardı. Tee 1980'li yılları izlemek pek de cazip gelmiyordu ama ön yargılarımda haksızmışım.
  • Muhtemelen duymuşsunuzdur ki dizinin sonu ile alakalı biraz sıkıntılar var, spoiler olması açısından yazmıyorum ama benimde çok kızdığım bir son olmasına rağmen diziyi iyi ki izlemişim diyorum.
  • Diziyi izleyip izlememe noktasında hala kararsızsanız dün yazdığım şu yazı bir çok kimsenin son kararını vermesini sağladı. Okursanız size de fikir verebilir.

Yasal uyarı: Burada birazcık spoiler vereceğim sadece zaten sonu hakkında spoiler yiyenler isterlerse okuyabilirler. Ama bence okumayın.


Dizinin replikler kısmına geçmeden hepimizin tepesini attıran sonu hakkında söyleyeceklerim;

* Bir kere kızın günümüzdeki hali, çizgi roman seviyor ve hala okuyor diye kocasını azarlıyordu. E çizgi roman seven Jung Hwan değil miydi?
* Sonra kocam röportaj sevmez dedi, koca kişisi hayır çok severim dedi. Bizi yine kandırdılar.
* Ama Jung Hwan kızın ilk aşkının Soo Woo olduğunu biliyordu, günümüzdeki koca bunu bilmediğini söyledi, ben unutmuş gibi yapmıştır diyerek kendimi avutmuştum ama öyle olmadı maalesef.
* En sinir olduğum şey Jung Hwan hoşlandığını itiraf edip yüzüğü verdikten sonra ne oldu, göstermediler ya! Delirdim. Öylesine havada kalmıştı ki. Sağdan sağdan gelenler git senarist katili ol, deyip durdu.
*Jung Hwan itiraf etmek için gerçekten de geç kaldı, Teak'e duyduğu minnet yüzünden susarak bu sonu hak etti ama ama aması var.
* Kız Jung Hwan'a yanaşıp duruyordu, (aşağıdaki repliklerde de göstereceğim) sonra ne ara Teak'e aşık oldu, o aşık olduğu aralığı bize de gösterselerdi iyi olurdu.
* Sonu açısından aynı Reply 94'e benzemişti. İstediğimiz kişi üzerine büyük oynanıp diğeri koca oldu. Ve aynı onun gibi hayal kırıklığı yaşattı. Halbuki bu açıdan Reply 97'de çok tatmin edici bir son olmuştu.
* Bu olumsuzluklara rağmen son iki bölümde kızımız ile Teak arasında yaşananların çocukluğa dayandırılması onun koca olmasını daha kabul edilebilir ve sevimli kıldı.
* Lakin yine de sonunda hiç değilse Jung Hwan'a bir sevgili falan koysalardı, içim rahat ederdi, daha mutlu olurdum. Haha!
* Sonuç olarak artık bir çoğunuz gibi bende Jung Hwan yani Ryoo Joon Yeol hayranıyım, Ve yeni dizilerini merakla bekliyorum.

Yasal Uyarı 2: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Kocanın kim olduğunu saklamak zorunda oldukları için arka planda da dizinin lokomotifi olan bir aşk hikayesi olması gerektiğinden bizi Bo Ra çilesi ile başbaşa bırakmışlar.



Gerçi ben Sun Woo'yu aradan eleyip koca olma ihtimalini aradan kaldırdıkları için bir bakıma mutlu da oldum ama o abla var ya, ne uyuzdu Yarabbi!



Onlara romantik sahneler falan yazmışlar. Sizi bilmiyorum ama bana itici bile geldi. Üzerlerine yazılan senaryo güzeldi. Diğer iki seriye nazaran buradan abla ile arkadaş arasında bir aşk hikayesi kondurma fikri de hoştu ama iki oyuncunun kimyasını sevmedim.



Önce Jung Hwan'dan mı başlasam diye düşünürken evet daha fazla bekletmeden onun hakkında konuşmaya başlayacağım.



Son zamanlarda cool aşık olarak en beğendiğim karakterlerden biriydi.


En sevdiğim sahnelerden biriydi. O randevuya gitme!


Benimle konsere gel! Pembe gömlekler al. E sonra ne olsun! Git öbürüyle evlen. :)



Kızın bu duygularına ne oldu da birden dönüp Taek ile evlendi lütfen biri bana anlatsın ya! Ay çok sinir oldum, senarist yerine kızı öldürüp Jung Hwan ile ben mi evlensem :)



Şimdi dizisinin kültü o efsane itiraf sahnesine geliyorum. Ama yavaş yavaş...
Son anda konserde yalnız kalan kızımıza yetişemeyen Jung Hwan bizi göz yaşları içinde bıraktı.



Sonra kadere suç bulmaktan vazgeçip öz eleştiri yaptı.



Ve itiraf sahnesi...
Tekrar tekrar izlenesi. 


r1 paylaşan: tejupilo

Hele itiraf sahnesinden sonra bir de yaptığı şeylerin arka planını gösteriyorlar ya. kalpler....





r2 paylaşan: tejupilo

Replik olarak da eklemek istedim.




Son vazgeçiş sahnesinde ise "bütün kızlar toplaştık, toplaştık, ağlaştık" moduna girdik. :)



Artık Taek efendiye geleyim.
Yukarıda da bahsettiğim gibi aşklarının çocukluğa dayandırılması benim açımdan daha kabul edilebilir ve dizinin sonu hakkındaki olumsuz görüşlerimi daha yumuşatır nitelikteydi.



Bu saf Taek'in günümüzdeki adam ile tutarsızlıklarını babası ile evlenen Sun Woo'nun annesi şöyle açıkladı: Oppa da gençken Taek gibiydi, sonra ayı oldu" dedi. Ama benim açımdan tatmin edici bir bağlayış değildi.



Taek'in şansı ilk itiraf eden olmasıydı. Ah canım Jung Hwan'cığım.



Hafif de salaktı ya!



Dizi dolu doluydu. Yan karakterleri de zevkle izledim.
Mesela Jung Hwan'ın ailesi favorimdi. Zengin olma hikayeleri çok dokunaklıydı. Milli piyango hikayesi, eskiden o küçük evde fakirlik içinde yaşıyor olmaları çok güzel ayrıntılardı.



Jung Hwan'ın abisi Jung Bong da çok sevdiğim ilginç karakterler arasındaydı. 
Ona sevgili yapmaları ise ayrı bir hoştu. Bir şemsiye aşkı daha böyle başladı.



Secret Garden'a gönderme yapmak ihmal edilmedi.



Dizinin sonunda da öğrendik ki evlenmişler. Çok sevdiğim bir çiftti.



Etkilendiğim repliklerden bir tanesiydi.



Etkilendiğim, videoyu durdurup nefes aldığım sahnelerden bir diğer sahneydi. Abisi ameliyettan uyanır uyanmaz Jung Hwan'ı soruyordu.



Dizi çok sıcak ve gerçekçiydi derken mesela şu tespiti örnek verebilirim. Replik tüm ortancalara gelsin.



Bu repliğin öncesinde Teak'in babasının röportajı vardı, hatırladınız mı? Tüylerimin diken diken olduğu bir sahneydi.



Kızın babası ve annesi 3 seridir esas kızın anne ve babası oluyor biliyorsunuz. Pek sevmiyorum ben bu adamı.




Bitene kadar bitmez repliği hakkındaki detayları şurada yazmıştım ki bu dizide de karşımıza çıktı.



Son olarak ise dikkatlerimden kaçmayan saçma bir detayı da paylaşayım. 
Dizinin sonunda sürekli yıl atan sahnede arkadaki tuvalet kağıdı rulosu güya yıllar geçmesine rağmen aynı boyutta kalmıştı. Ne saçmayım ben, nelere dikkat kesiliyorum ya! :)

Ve;
replik olarak alamadığım ama diziden bahsetmek istediğim kısımlar var.
Küçük kızın dilediğini gerçekleştirmek için kardan adam yaptıkları sahne ve
Duk Seon'un benim kardeşimi nasıl ağlatırsın diye kızlarla saç baş kavga ettiği sahneye bayıldım.
Genel olarak Taek'e özel muamale yapmaları, özellikle Dong Ryun evden kaçtığında araba ile onu almaya giderken Bo Ra'ya karşı onu korudukları sahneye bayıldım.
Duk Seon Japonya'ya Taek'e bakmak için gittiğinde biz amma gamsız kızmış hep kendi boğazını düşünüyor derken bizi ters köşe yapmaları güzeldi. 
Duk Seon'un ayağım burkuldu numarası yapması komikti. (Arkadan meee sesleri geliyor mu kulağınıza? :)
Ve en önemlisi diğer serilerin aksine farkındaysanız günümüzde tüm arkadaşlar bir araya gelmedi. Reply 97 ve 94'de de günümüzdeki tüm arkadaşlar toplanmıştı. Ama bunda Sun Woo bile ablası ile evli olduğu halde sadece sesi duyuldu. Ve de diğerleri ile artık görüşmüyorlarmış gibi bir imaj verildi. Bu da benim açımdan dizi hakkında bir eksi puan daha oluşturuyor.

Reply 1988'i de izleyerek tüm seriyi tamamlamış oldum.
Benim favorim Reply 97.

Şimdi söz sizin. İzleyenler yorum kısmında senariste yağıp gürleyebilir. Atış serbest millet! :)


Serinin diğer dizileri hakkındaki yorumlarım için;
Reply 97,
Reply 94'e bakabilirsiniz.

Not: Çevirmeni Laktikasit'e kocaman teşekkürler. Elleri dert görmesin.

Yorum Gönder

69 Yorumlar

  1. acayip inada bindirdim ben bu işi, reply serisinden tek bir diziyi bile izlemedim, izleyesim de yok sanırım. yani başta bi hoşuma mı gitmediii yoksa böyle büyük bir akım oldu diye bi soğudum mu bilemiyorum ama yok yani! camiada bi ben kaldım sanırım hihihi^-^ dolayısıyla nabrutcuğum spoiler da olsa replikleri içim rahaaat rahat okudum. hem senin yazdıklarımdan hem de başka bloggerların yorumlarına bakarak söylüyorum ki sanırım serinin en iyisi 1988. bigün ani bir sempati kazanır, inadım geçer yada bu hevessizliğim kaçar da izlemeye karar verirsem inşallah unuturum bu yazıyı ^^

    ellerine sağlık >*<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir benim de dramlar hakkında ön yargım var :D
      ama bence serinin en iyisi 97 :) çünkü sonu çok iyiydi :D

      Sil
  2. Enfes bir yazı olmuş Nabrut. Yani bir dizi ancak bu kadar güzel yorumlanabilir. Ba-yil-dim.
    Genellikle ayni şeyleri begenmisim ben de. Misal bora ve soon woo cifti gerçekten sıkıcıydı. Itici bo ra. Ama yillar sonra cafede görücü usulu tanismada tekrar bir araya geldiler ya.orada soon woo bo raya "nasil benim okulumdan ve benim sinifimdan biriyle cikarsin" bo ra da orada "o kisinin sen olma ihtimalini düşündüm. Ama sonra pislik kisisi dediler..." falan guzel baglamislardi o kısmı. Reply 94 te de pislik oppacı oldugum icin burada da görünce cok sevindim. Aynı abimin hareketlerine benzetiyorum belki de ondan :)
    Ahhh jung hwang ahh. Yaktin bizi. Nasil üzüldüm ona anlatamam. Dizinin sonunda cocugu göstermediler bile. Öksüz biraktilar cocugu. O duk seon da sinir sey. Mahallede bir o gözlüklü cocuga aşık olmadi. Taekle aşkı cok sacma gelisti. Ne olup bittiğini anlamadan sevgili oldular. Aşkını hep içinde saklayan jung hwang immm :(( haa bi de duk seon nun dis telli arkadasinin ismi neydi. Kiz nasil cool oldu ya. O cift de tatlidi.
    Ama benim icin dizide kırılma noktam yani aglamam son sahnede oldu. Duk seon un anlatici olup mahalledekilerin birer birer ayrilisini anlatmasi, o sahneler ve müzik. :(( orada demisti ya "gencligimizi ozlemenin bir nedeni annelerimizin, babalarimizin da genç olusuydu..." konu anne baba olunca hemen kendi ailemin sag olduklari halde yokluğunu hayal ederim bir de öyle aglarim. O sahne cok kotuydu ya :(
    Reply serisini cok seviyorum. Eski yillara ait dönem dizi ve filmler daha samimi geliyo. Genc yasimda icim mi çürümüş ne? :)) yazin icin teşekkürler nabrutcum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim öncelikle.
      bo ra ile ilgili aynı şeyi düşündüğümüze sevindim.
      sonundan bende çok etkilendim kendim taşınmış kadar üzüldüm.aynı şeyleri hissettim.
      bende bu güzel yorum için teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Ne demek sıkı bir nabrut takipçisiyim :))

      Sil
  3. Ah Nabrut,
    Tam da etkisinden çıkmışken, senariste kızgınlığım dinmişken önümüze sunulacak şey mi bu yazı? :D
    Şaka bir yana güzel yerlere değinmişsin. Junghwan aşkını tek başına yaşamadı bizi de mest etti bu arada. Çıta yükseldi artık. Bekle ki Junghwan gibi biri gelsin bizi bulsun :D
    Senarist efendi sana laflar hazırladım ama içimde tutuyorum.
    Bunun dışında tüm reply serileri içinde birbiriyle bağları en kuvvetli olan arkadaş grubuydu sanırım bu seridekiler. Bunu da aynı mahallede büyümelerine bağlayabiliriz. Ama keşke gelecekte de şöyle hep beraber şakalı komiklikli hallerini görseydik de yüzümüz gülerek bitirseydik dizimizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle en samimi arkadaş grubu idiler. hani taek'in evinde buluşuyorlardı ya bende olsam diyordum (jung hwan ile alakası yok :P ama sonunda nenden böyle bir şey yaptılar neden görüşmediklerini ima ettiler bilemiyorum :/ çok sinir bozucu

      Sil
  4. Reply 97 favorim benim ama bunuda izleyim kocanın kim olduguyla ilgili merakim var her yerde bu konu onu merak ettigim icin izliycem. Spo yediysemde karakterleri bilmedigim icin farkinda degilim suan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 97 güzeldi ama bunun da eğer sonu istediğimiz gibi olsaydı bu dizi bir efsane olurdu mutlaka izleyin diye ortada dolanırdım ama işte sonu sinir etti. ha şu da var sonuna sinir olacak kadar bu kadar etkileyecek kadarsa demek ki dizi çok sahici ve güzeldi manası çıkabilir.

      Sil
  5. jung hwan oppaaaa:))
    ayrıntılardan çok güzel bahsetmişsiniz,dizinin aile bağları işleyiş şekli gerçekten çok güzeldi.
    ellerinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum ryoo joon yeol'ün yeni dizilerind ebuluşmak üzere diyelim o zaman :D

      Sil
  6. Çok sinirliyim Nabrut abla ve dizi aklıma geldikçe gün içerisinde gene sinirlerim bozuluyo :D Bu dizi beni mahvetti, gerçeklik ve kurgu arasında ciddi manada kayboldum, son birkaç gündür kendime gelmeye başladım. Öncelikle kalbim kırık, tabii Junghwan'ın kalbinin yanında benimki az kalır, şu arabaya atlayıp Deoksun'a gitme sahnesinde ben bittim zaten, en son gözyaşlarımda boğulurken koltuğu yumrukluyordum.
    Ben dizinin finalini kabul etmiyorum, benim için koca Junghwan, zaten yavruma soruyorlar Deoksun'un kocası olamadın ne düşünüyorsun diye o da bende sizlerin kocası olurum diyor :D, şimdi finale 5 yada 6 bölüm kala spoiler yayınlandı, Junghwan ve Deoksun'un üniforma içinde, işte havalimanında birbirlerine rastlıyorlar falan aşk filizlenecek diye, bundan sonra dizi bir hafta oynamadı zaten, belki Taek'i destekleyenler abartıyorsunuz diyebilir ama bu spoilerden sonra senaryonun değiştiğine bende inanıyorum, inanmak istiyorum :D Çünkü olaylar farklı bir boyut aldı bir anda, tutarsızlıklar boy gösterdi ve kesinlikle tatmin edici bir son değildi, aceleye gelmiş gibiydi, en azından Junghwan'a noldu onu gösterselerdi, gene sinirlendim bak :D Zaten çocuklarda çok üzülmüş o itiraf sahnesini çekerken ikiside ağlayıp durmuş çekimi falan durdurmuşlar. Daha diyecek çok şeyim var da şimdilik bu kadar diyebiliyorum.
    Benim en sevdiğim dizi oldu bu, çünkü her bölüm birbirinden manidar ve hoştu, aileyi her bölümde ön plana koymaları çok güzeldi, seyircilere çok güzel mesajlar verdiler, değerleri hatırlattılar bir bağlamda, her bölüm kalbime dokundu, unutamayacağım, şu an Ryu Jun Yeol'un her şeyini izleyip okuyorum zaten, eyesonryu.tumblr'ı tavsiye ederim, dört gözle Vapp bölümünün altyazısını bekliyorum.
    Bu arada merhaba Nabrut abla :D Uzun zaman oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy benim tatlı kardeşim gelmiş hemde ne güzel bir yorum bırakmış.
      hoşgeldin.
      Şöyle ki işte sonuna bbu kadar öfke duyuyorsak dizi gerçekten çok sahiciydi ve biz gerçek gibi izledik. işte bu diziyi alıp başka bir yere taşıyor.
      bahsettiğin ayrıntılardan haberdar değildim iyiki yazdın.
      alt yazı gelince beni de unutma haber bekliyorum bak :D

      Sil
    2. @hanijuni, kesinlikle kelimesi kelimesine katiliyorum soylediklerine.o havaalani spoilerini ben de duymustum, hatta orada bi kiss sahnesi cekildi filan da denilmisti. Sonradan hersey dedigin gibi tutarsizca ilerledi. Hicbir boslugu dolduramadilar,dolduramazlardi da.ben bide sunu dusunuyorum, 18.bolumun son sahnesinde gosterilen junghwanin flasbacklerini 20.bolum icin sakliyorlardi bence.ama sonradan senaryo degistigi icin de elimizde kalmasin madem diyerek gosterdiler.ben de dizi bitti biteli kendimde degilim, acinacak haldeyim.Fanfictionlar,fanmade videolarla kendimi mahvediyorum.Yaptiklari cok zalimceydi,hayal kirikliginin dibini gorduk.Sadede biz de degil evet, oyuncular da yasadi bu hayal kirikligini.Ne zaman duzelicem merak ediyorum cidden.Junghwana elveda etmek cok zor acikcasi...Bir daha reply mi asla...o igrenc finaliyle yasattirdigi butun guzel hisleri de yok ettiler gozumde.Evet;aile baglari,komsuluk iliskileri filan hersey cok tatli ve ictendi ama onlari bile gozum gormuyor artik...

      Sil
    3. Merak etme yakında ryoo yeni bir dizi çeker o zaman daha iyi hissedersin kendin...

      Sil
  7. benim favorim de 97..ve daha da izlemedim son 2 bölümü..o kadar içimde kaldı ki..sanki hiç birşey değişmeyecekmiş gibi hissediyorum..bitirdi bizi çatlak senarist..hühühühühü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bunu da şuna yoruyorum altı üstü bir dizi ama o kadar sahici olmuş ki koca o olmadığı için deliye döndük güzel bir şey

      Sil
  8. Nasıl da duygularıma tercüman bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Şu son iki bölüme kadar favori serim olmaya adaydı 1988 ama o final neydi öyle ters köşe yapayım derken harcamışlar gül gibi Jung Hwanı. Bir de sanki dizinin esas çifti Bo Ra ve Soo Woo gibiydi madem kocayı Teak yaptınız onların düğününü göreydik ya hep eksiklerle açık kapılarla doluydu final ama onun dışında dizi pek bi güzeldi bu sefer aile üyelerine annelere daha çok yer verilmesi annelerin o arkadaşlıklarını izlemek çok hoştu. Tekrardan ellerinize sağlık bu tarz yorum yazılarınızı önerilerinizi okuması çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son iki böölüm olmasaydı benimde şiddetle tavsiye edeceğim bir dizi olurdu.
      Teşekkür ediyorum bende yorumunuz için.

      Sil
  9. Spoiler...

    Insanin gercekten sinirlerini hoplatan bi finaldi.. Dizi en en sevdiklerim arasina girecekti, finalle herseyi yerlebir ettiler. Zalimler...cok zalimceydi gercekten.son 2 bolumu izlemedim asla da izlemicem zaten.butun o bosluklarin doldurulamamasini senaryonun sonradan degismesine bagliyorum ben.bin dereden su getirseler de o en basta gosterdikleri kocanin aslinda taek olduguna inandiramazlar beni.bi insan 180derece degismis olamaz ya. Ah ahh..kalbimde bi yara olarak kalacak bu dizi.10gun oldu biteli ama ben hala etkisinden cikamadim..hislerimi cok guzel anlatmissin, ayni dusunuyoruz tam olarak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bende buradaki yorumlardan da yola çıkarak şöyle düşünüyorum dizi gerçekten çok güzel ve sahiciydi ki biz bu kadar sinirledik işte bu da dizi açısından büyük bir artı.
      Son iki bölümü izleyince kocanın taek olması gözüme nispeten daha iyi göründü. İzlemeyi dene derim :)

      Sil
    2. Evet herkesi cok buyuk hayal kirikliginda biraktilar saolsunlar:) sayelerinde ilk 2.adam sendromunu da tatmis oldum:D hic zannetmiyorum izleyebilecegimi..kalbim dayanmaz junghwani cameo olarak gormeye...taeke sinir olmuyorum ama yine de goresim gelmiyor. O sipsevdi doksun icin de soyleyecek laf bulamiyorum, ne diyeyim.ah bee...junghwan sen en iyilerine layiksin be yavrum:))

      Sil
  10. Şuursuzlar yüzünden taa 6.bölümde mi ne öğrenmiştim kocanın kim olacağını sonu memnun etmese de hatta çıldırtsa da çok sıcacık bir hikayeydi,severek izledim.Yine de hala favorim Reply 1994 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heryerde o şuursuzlar :(
      favorisi 94 olan biri ile ilk defa karşılaşıyorum :D çünkü orada da beyzbolcu vakası vardı :D

      Sil
  11. zaten izlemeye pek niyetli biri değilken (af buyurun herkesin deli divane olduğu reply 97'yi sevmemiştim :))
    o dediğin spoiler'ı yedim yuttum :) hiç alakası olmayan dizilerin altında bile bu diziden spoiler vererek
    yorum yapanlar sağ olsun :) benim bi kaybım yok da izleyecek olan spoilerzedeler açısından üzücü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu dizi izlemeyerek ryoo joon yeal gibi birini tanımamak felaketine uğrayacaksın benden söylemesi. :D

      Sil
  12. Nabrut'um Reply serisini çok seviyorum. 1997 favorim her şeyiyle. FAkaten çok 1994 serisinde gülmüş 1988'de ise çok fazla ağladım. Ben kocanın kim olmasından ziyade içinde ki komşuluk ilişkisine bayıldım. Senin hazırladığın replikleri okudukça diziyi tekrardan yaşadım. Ellerine sağlık kuzum harika bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. favorilerimiz aynı işte sonunda kocada istediğimiz gibi olsaydı eğer tadından yenmezdi :D
      teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  13. sinir olunmayacak gibi değil, sen yaklaşık ilk on bölümde jung hwan süsü ver sonra git taekle birlikte olmalarını sağla. bu senaristler üstlerine beddua almayı seviyolar heralde . ama diğer yandan düşündüm bu dizi baya güzeldi, sıcacıktı, içtendi , izlerken düşünmeye sevk ediyordu . hadi tüm bunları geçtim, müzik seçimleri çok hoştu çok beğendim. güzel bir yapımda müzik olmazsa olmazdır bence. hem korece hem de ingilizce yabancı şarkılara yer verilmişti. yani sonunu kafamda jung hwanla diye tamamlarsam , diğer dizilerden baya bi önde oluyo. zaten dönem dizileri bana göre diğer dizilere göre daha iddialıdır zaten.

    yorumun için teşekkürler nabrutçum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonuç olarak dizinin sonunda bu kadar tepki vermemiz dizinin başarı ve samimyet dolu olduğuna bir delil aslında.
      tamamen katılıyorum yani sana.
      bende teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
    2. bi de jung hwanla olsaydı, ilk üç dzinden birini tahtından edermiydi sence bu dizi, nabrutçum

      Sil
  14. ahh ahh o son mu yok mu o son
    hayır tamam evlensin de hiç mi diğer cancağız gösterilmez olmadı hele o yüzük sahnesi
    off bak yine mutsuz oldum ama diziyi her şeye rağmen sevdim ha diğerlerinin yerini tutamaz bence
    bu dizide yaşlılar benim favorimdi, onların sıcaklığı çok hoşuma gitti pek imrendim
    babayı ben çok severim ya niye sevmedin acep?
    olumsuzluklardan biri de bölümlerin çok uzun olmasıydı, yordu o biraz
    bu arada ben hiç spo yemedim çünkü ben asla okumam (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesi mutsuz etmiş ne ilginç bir dizi. Hani geçici bir şey değil hala düşününce içim acıyor. hepimizin de öyle sanırım.
      babadan bıktım sanırım her yerde bu var :D
      bölümlerin uzun olması ilk defa rahatsız etmedi beni de. Belki izlyecek sırada başka dizim yoktu o yüzden :)
      benim mmalum kore dizisi manyağı - her yaştan- arkadaşım olduğu için yedim yani :D

      Sil
  15. Ben sadece 97'yi izledim. 94 istenilen kisi olmadigi icin kotu yorumlar vardi oyuzden izlemedim 88 de de ayni vaka oyuzden kararsizim acikcasi yazin gizeldi ama hala emin degilim niye istenilen kisi olmuyor ki sanki:-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu yüzden de 97 hep favorim olacak kalacak :)
      94'ü izleme derim mesela ama 88 sonuna rağmen güzeldi.

      Sil
  16. Yeni başladım diziye ve ben taek ile olacağını hic düşünmemiştim ;( kendi isteğimle okudum, spoilerımı da yedim :) ama üzüldüm yaa, çok saçma olmuş bence jung haan olmalıydı kesinlikle.. Ben hep öyle hayal ettim çünkü.. Neyse yüreğinize sağlık efenim, benim de en favorim 97 , herşeyiyle harika.. Defalarca izleyebilirim, her izlediğimde ayrı bir tat veriyor çünkü :) ve herşeye rağmen, 1988 tüm o harika ve komik sahneleriyle, aileyi anlatan en güzel serinin bi parçası olduğu için izlemeye değer diyip, izlemeye gidiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en azından en başında bilmen daha az hayal kırıklığı yaratacak sende :)
      97 konusunda da hem fikirmişiz sevindim. dediğin gibi kocayı diziden ayrı tuttuğumuzda kesinlikle izlemeye değer bir dizi.
      iyi seyirler diliyorum :*

      Sil
  17. Tam olarak dizi hakkindaki düsüncelerimi yazmissin. Ben kendimi bu kadar güzel ifade edemezdim yazin cok cok güzel olmus ellerine sağlik. Senin yazilarini zevkle okuyorum hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum güzel yorumun için. aynı şeyleri düşündüğümüze sevindim ^^
      her zmaan beklerim

      Sil
  18. Güzel nabrut,um diziyi izledim ve bitti.bu arada izlediğim ilk reply dizisi oluyor.dizi sımsıcak içimizi ısıtan eski günlere dönüp o güzel günleri anımsatan yüzlerce sahneye sahipti. jang hwan vakası beni darmadağın etti o şuursuzlar yüzünden sonu bilerek izledim ama inan izlememe değdi. yine olsa yine izlerim. jang hwan itiraf sahnesinde ağladım darma duman oldum sonunu bildiğim halde bu kadar sarsıldım, bir de bilemeseydim tepkim nasıl olurdu acaba.yaptığın yorumlar tabi ki benim yine düşüncelerim ile bire bir. iyi ki izlemişim diyorum :D yazın yine muhteşem olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi beğeneceğini biliyordum sonunu bildiğin halde sarsılman ise bana tekrar o anları yaşattı :(
      teşekkür ederim her zamanki gibi güzel sözlerin için. :*
      e artık reply 97 de izlemelisin onu da çok seveceksin

      Sil
  19. Nabrut canım seri bitti. Diğer iki diziyi de izledim 94ü 97drn daha çok beğendim.97deki kız karakteri beni çıldırttı,o cırtlak sesi ile deli etti resmen ama yine de izlediğime pişman değilim.yeni ve sımsıcak diziler de buluşmak duasıyla Allaha emanetsin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek 94 ^^ ben o kızı fanlığını falan çok sevmiştim halbuki :)
      amin selametle.

      Sil
  20. Birşey sorcam ben 1997 izlediğimde baya bir ergen dizisiydi buda okadar ergen bitir dizmi çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki diziyi karşılaştırmak biraz güç olur. ama bu dizi daha ailevi diyebilirim :)

      Sil
  21. Diziyi tavsıyen sebebi ile izledim ve cok etkiledi beni nabrut, kocayı falan gec ben en cok 2 erkek cocugu olan anneden cok sey ogrendım mslum ajummayım ben kadın menopozda kızım yok dıye agladı ya o agladı ben agladım şaşkın gıbı:( zaten kocanın kım oldugunu bildiginden hep onun tarafından izledim diziyi bana hiç kotu gelmedi tabi oppa gozuyle bakmadıgımdan belki , basrol kızımız basta baya bır cırkın gelmişti gozume 😄 Oyle bir zamanda yasıyoruzki artık karşı komşuna bile selam veremez olduk nerde o eski komşuluklar ay çok yazasım varda yetsın bu kadar nabrutcum Allah bizi iyilerle karsılastırsın sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine çok sevindim. böyle içselleştirdiysen çok da etkilemiştir tabi.

      Sil
  22. Diziyi şimdi bitirdim ve hemen buraya koştum yazını okumak için.
    Okurken bol bol "aynen" dedim :) Hala Jung Hwan için sinirim geçmiş değil. Hiç spoi yemeden izlemeyi başardım neyse ki bunun için bayağı çaba sarf ettim tabi :) Son iki bölüme kadar hep Jung Hwan olur belki diyordum ama Taek çıktı ve yıkıldım cidden.
    O itiraf sahnesinde yüzük ne oldu diyip durdum. Sonlarına doğru acaba dedim senarist bir de Jung Hwan'ı öldürmek gibi bir çılgınlık mı yapacak. Bir ara burnu kanıyordu ya. Ama Reply serisinde o kadar dram olmuyordu sanki. Sonunda çocuğa sevgili bulmadılar hiç değilse işinde mutlu diye gösterselerdi.
    Bunlar dışında beğendim sıcacık bir diziydi. Dönem dizilerini pek sevmem 80ler hiç izlememiştim ama bu güzeldi değdi izlememe.
    Eline emeğine sağlık, çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay be sposuz başlayabilsi isen çok şanslısın.
      o yüzüğün akıbetini merak eden tek kişi değilmişim haha :D
      Diziyi sevmene ayrıca sevindim. çok güzel bir dizi ve pek izlenmedi çünkü bu açıdan üzücü. sonu evet istediğimiz gibi olmuyor ama yine de izlenmeye değer.
      ama sonuç olarak Jung Hwan'ı Lucky Romance da izleyecek olmanın sevinci içindeyiz :D

      Sil
    2. Merhabalar:) Yüzüğe ne olduğundan bahsetmişsiniz... Jung hwan itiraftan sonra yüzüğü masada bırakıp gidiyordu :(

      Sil
  23. diziyi hep erteleyip izlememiştim çünkü dizinin sonunun nasıl bittiğini vs hepsini öğrendim spolar sağolsun :D diizlerdede kızın bi ona bi buna umut verip birisinin üzülmesine kalbim dayanmıyor ama bunlara rağmen dedim başlıyım az önce bitti aile konusu gerçekten çok dokunaklı işlenmiş çok güzeldi ama kızın jung hwana umut verip kapılarda beklemesi konsere gielim gelmiyor musun vs gibi sorması sonrada taekle evlenmesi -_- ama taeklede olmasada yine içim giderdi resmen çocuğa baktıkça ağlayasım geliyordu dizide :D bu aşk olayı çok canımı sıksada o ailelerin sıcaklığını hissetmek çok güzeldi siz de önemli güzel yerleri alıp koymuşsunuz çok da güzel anlatmışsınız sağolun bu arada şuan lucky romance yayınlanıyor izlemiyorsanız tavsiye ederim gerçekten çok şeker çok güzel bi dizi onunla ilgili de bi post hazırlayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte isediğim yorum :) bence sonunda rağmen kesinlikle izlenmesi gereken bir diziydi. bU DİZİ ile ilgili bir ayrıntı yazısı daha yapmıştım onu okudunuz mu bilmiyorum ama o ayrıntılar için bile izlemeye değerdi.
      http://www.nabrut.com/2016/01/neden-kore-dizileri.html

      Lucky romance ise Ryo hayranı olduğum için izliyorum tabii. bitince yazısını da yazacağım

      Sil
  24. Merhaba Nabrut; ilk izlediğim reply 1997 idi. Çok çok sevmiştim. Zira ben liseden 1997 de mezun olmuştum. 1994ün ilk bölümünü izleyip nedense pek açmadığı için 1988e başladım. ilk önce bölümlerin 80 dk. olduğunu görünce çok uzun geldi ama ilk bölümü izler izlemez bayıldım diziye. Çok samimi sıcak komik hüzünlü romantik... her şey var. Şu an 8. bölümdeyim, dayanamadım görsellerden final bölümü resimlerine baktım ve kocasının kim olduğunu gördüm. Ben desteklediğim rolün ikinci adam çıkmasından dolayı çok üzülüyorum, önceden haberdar olursam daha rahat izliyorum ve başrol olan erkeğe de başka gözle bakıp desteklemeye başlıyorum :) Kim Jung‑hwan ı mutlu sonda görmek için de lucky romance a başladım. O diziyi de sevdim 7. bölümdeyim. Aynı anda iki dizi izlemeyi seviyorum sıkılmadan üst üste bölümleri izleyebiliyorum. Aynı zevklere sahip birileriyle sohbet etmek de çok güzel zira çevremde kore dizilerinin müdavimi olan kimse yok :( yani demem o ki iyi ki varsın NABRUT Selamlar....

    YanıtlaSil
  25. Merhaba nabrut ;) reply 88 i bitireli 24 saat olmamısken yorumunu okudum ve duygularima acılarıma tercuman oldun tesekkurler:) hala acı cekiyorum ne demek teak ya ne demek sen onca romantik sahneyi yaz sevgili senarist git sonra teak la yap jung hwan ne saksı mi yani hic degilse o mutlu olaydi yaa (kendimi kaptırdim yine serzeniste bulunuyorum ) ;) eger dizi istendigi ki mantik ve akla uygun olan buydu bence o sekilde bitseydi beni duygusal ve manevi anlamda en cok etkileyen bana bir seyler katan dizi derdim ama senarist in nu yaptigi adamlığa sığmadı bence :) simdi soruma gelirsek ben reply serisine baslamak istiyordum 88 den basladm ama suan buyuk bir hayal kırıkligi icinde oldugum icin digerlerinede ön yargılıyim ama sen 97 yi cok begenmissin (senin tavsilerini onemsiyorum dizi anlayısimiz yankın gibi) sence 97 yi bu hayal kırikligindan sonra izlemeli miyim?

    YanıtlaSil
  26. Dizinin 14 bölümünü iki günde izledim çünkü çok sevmiştim fakat yorumlarda spoi yedim ve tüm hevesim kaçtı. Sorun spoi yemem değil, yaptıkları ters köşenin anlamsızlığıydı ama yinede çok çok güzel bir dizi. Üstelik ostları mükemmel. Senarist'in de buradan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ters köşe anlamsız ama dizi çok güzeldi :)

      Sil
  27. Ah junghwan ah bebegim. ����çok güzel yazmissiniz�� daha 8. Bölümdeydim bilerek okudum ve hayal kırıklığı depresyona girdim resmen jung hwan ����

    YanıtlaSil
  28. Yahu kore dizisi olarak ilk izlediğim dizi. Doktor bir kuzenim var. Israr kiyamet başladım. Giderek sevdim diziyi sonra, sonra çok çok ağladım dram sahnelerinden resmen laptopu durdurdum havlu kağıdı yanina alıp ağladım dakikalarca. Sonuna yaklaşırken spoiler yedim zaten teak ile evleneceğini öğrendim biruyuz oldum bir uyuz oldum anlatamam. 👀 neyse zevkle bayıla bayıla izledim. Finali böyle oluncada hayrikalığindan bisi kaybetmedi.. 🙏😂 benim ilgimi çeken nokta -Bo ra 'nin babası. -Sun wuu nun annesi falan hitap sekilleriydi. 💜 mor kalbi hakeden nadir dizilerim arasında.. 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Velhasıl kelam çok güzel diziydi...
      Bo ra'nın babası her dizide baba olarak görürüz zaten kadrolu baba :D

      Sil
  29. Ben 1997 ve 1988 î izledim.Ve gerçekten ikisine de bayıldım.
    Normalde Hyeri kişisini sevmem ancak reply 1988 de efsaneydi.
    Ben şahsen Büyük bir Park Bo güm fanı olaraktan tabi dizide Jung hwan ı tutaraktan ben 1988 î daha çok beğendim.Güzel bir kalitesi vardı.1997 de Eun Jiwon efsaneydi.Ama 1988 daha güzeldi tabi.
    Ben Bo ra nin babası rolündeki adama bayılıyorum ama adam efsane. Yaw.Her rolün altindan efsane bir şekilde kalkabiliyor bence.
    Taek ile sevgili olana kadar acaba bi ihtimal jung hwan la mi evlenecek dedim ama olmadı.
    Ve 1994 û izlemeyi düşünmüyorum açıkçası.Go Ara nın oyunculuğunu hiç beğenmiyorum.Ayh!Hiç sevmiyorum kadını.Herneyse en iyisi Reply 1988 Park Bo Gum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini ayrı ayrı seiyorum ama en az 1994 diyebilirim :D

      Sil
  30. Ben sonunu çok sevdim park bo gum hayranlığimdan olabilir bittiğinde icim burkuldu çok çok güzel diziydi

    YanıtlaSil
  31. Nabrut ilk defayorum yapma geregi duyuyorum 100 e yakın kore dizisi izle meme ragmen 1988 benim için anlatılması güç birdizi oldu çok içten samimi bir diziydi bu arada kore dizi yorumların azaldı nerelerdesin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Diziyi az önce bitirdim taze taze yazayım istedim. Taek olacağı taa 9. bölümden belliydi. İkisi de aynı bölümde kızla fotoğraf çektirdiler ve 2015 yılında jung hwan la olan fotoğrafa bakıp bence benden hoşlanıyordu diyordu. Sonra taek le fotoğrafa bakıp kocasına hayatının en güzel günüydü değil mi? diye soruyordu. Yaniii taa o zamandan belli olduğu için beni şaşırtmadı ama hala jung hwanla mı olsaydı diyorum :)

    YanıtlaSil
  33. ah ah burda acılarımızın ortak olduğu insanların yorumlarını okumak bir nebze olsun iyi geldi. ilk reply izleyişim diğerlerini izlemeyi düşünmüyorum çünkü koca kim? vakası yaşamak istemiyorum. spoi yememeye çalıştım ama yıl olmuş 2021 yedik biraz. taek in koca olduğunu duyduğumda gram inanmadım. itiraf sahnesine kadar dedimki hadi oğlum döndür burdan ama olmadı tabi. içim buruk buruk izledim son 2 bölümü. diziyi yayınlanırken izleseydim kesin son 2 bölümü bırakırdım. ben bir de bu aşk olaylarından çok 3 kafadar annenin maceralarını çok sevdim. hele birde yemek sahneleri bence bu dizinin mihenk taşıydı. kısacası 10\10 dizi olucakken olamamış dizi ama sizi pişman etmeyecekte bir dizi

    YanıtlaSil

  34. Çok beğendiğim bir diziydi eğlenceli yer yer güldüren yer yer ağlatan bir diziydi. Aslında izlemekte hep kararsızdım çünkü reply 1997 nin bende yeri ayrıdır. O kadar iyi olabilir mi emin olamadığımdan izlemedim keşke önceden izleseymişim.

    Junghwan üzümlü kekim aşkını çok iyi yaşadı ve beni ailesini düşünüp bir düğün hazırlaması da çok etkiledi ben bu çocuğa düştüm. Duygularını açıklamaması çok yanlıştı en baştan açıklayabilirdi. Onunda yanlışları vardı çok güzel sevdi ama sevgisini anlamadan sonra ne edeyim. Junghwan hoşlandığını söylediğinde kızın gözleri doldu hani bunu bekliyordu çocuktan tam vazgeçmiş miydi ben kız yerinde olsam çocuğa sarılırdım ya da öperdim orada -.O öpüşmeden sonra gönlü choi taek e mi kaydı gerçekten ne ara kaldı bence de hava da kaldı. AŞIK OLDUĞU KADINA HEDİYE ALMAYI UNUTAN KİŞİ !!!!!!! Bana aşık olduğum çocuğun adı çıkacak bir saniye bile unutamam ,her saniye hediye verdiğim anı düşüp heyecandan kendimi yere atarım. Bir de bir yanda noelde sadece sevdiği için kıza hediye alan biri var ,sevgisini belli eden çocuk var. Yadırgamıyorum bende anlamam böyle şeyleri çünkü sdfhdshfdshf Junghwanında daha cesur olması gerekirdi o da ayrı. Yani herkese kızgınım !!! Choi Taek ten beklemezdim kızı hemen öpsün otelde falan hani şaşırttı beni ,çünkü daha çekingendi . Ben junghwanı seçerdim o ayrı ama kız için hani burada şunu tutuyorum da diyemiyorum cidden ikisinin de farklı özellikleri vardı.
    Neyse dizi güzeldi ama sonunda reply 1997deki gibi böyle o gün buluşmuş olmalarını isterdim bende.tüm ekibin şuanki halleriyle konuşmalarını en azından 1-2 dakika kendi ağızlarından dinlerdik ne yaptıkalrını. Ahh Junghwan ballı çöreğim <3

    YanıtlaSil