Dikkat öldürebilirim!

Evde hayvan besleme faaliyetlerinin sonucunda hüsrana uğramayan olduğunu sanmıyorum. 

Abimle benim hayvan beslemek için çıktığımız yolların sonu her zaman hayvan telef etmekle sonuçlandı.

İlk önce bir Japon balığını sahiplendik. Kendisini annemden habersiz aldığımız için turşu bidonunda beslemek zorunda kaldık. Japon balıkları en dayanıklı, en çok yaşayan balık cinsi olduğu için kendisine bir süit bile ayarlayamadığımız halde bidondan bozma gecekondusunda sessiz sedasız bize sıkıntı olmadan yaşayıp gidiyordu, ta ki biz onu haşlama yapana kadar. Bir gün suyunu değiştirelim dedik, su sıcaklığını biraz abarttığımızı balık mevta olduğunda fark ettik. Allah affetsin. 

Üzüntümüzden dolayı annem bir süit (fanus) ve yeni bir balık aldı. Sonra hızımızı alamadık, küçük bir akvaryum edindik. Taşları, su ısıtıcısı, su temizleyicisi, derecesi, çeşit çeşit balıklar derken küçük akvaryumumuza da sığamadık. Kocaman bir akvaryum aldık. Işıklı janjanlı akvaryumumuzun sonunu merak ediyor musunuz?

Bir tatil sonrası eve geldiğimizde Japon balıklarından birinin ağzında kuyruk gördük ve birçok lepistesimizi de akvaryum içinde göremedik. Cinayete tahammülümüz yoktu, balık sevdamızın sonu böyle oldu. Sonra annem akvaryumu balkona çıkarıp içine toprak doldurdu ve saksı yaptı.



Ben zaten iletişime geçemediğim hayvanları sevmem. İletişime geçebildiklerimi seviyor muyum bunu da muhabbet kuşu maceramız ile anlatayım.

Muhabbet kuşu besleyelim gibi bir düşünce içinde değildik ta ki evimizin terasına, ayağımıza gelene kadar.

Artık mavi bir kuşumuz olmuştu, abim kafesin kapağını açınca ben çıldırasıya bağırarak bana konmasın diye oradan oraya kaçıyordum. Sabah çok öterse üzerine örtü örtüyordum. Anladığınız üzere aramızdan su sızmıyordu. Abim üniversite için evden ayrılınca kendisini isteyen birine gözyaşları içinde teslim ettim. Cani değilim, sadece korkuyorum.

Yıllar sonra hayvanlara daha sempati beslediğimde ve korkmamaya başladığımda yine bir sarı kuş girdi odama. Manyak bir şeydi. Sabah namazını kaçıracak olsam kafesinin içinde çırpınıyor ötüyor, bitap düşüyordu. Zuzu ile aramız çok güzeldi, ama sonra belki de benim yanımdaki görevi sona ererek, bilinmeze doğru uçtu. Kaçırdım.

Evde civciv beslemekle alakalı bende travma yaratan anımı şurada anlatmıştım, hatırlarsınız.

En son abim bir köpek aldı. Golden cinsini bilirsiniz, acayip insan canlısıydı, şekerlikten ölecekti. Onunla birlikteliğimiz de kısa sürdü. Annem ya o ya ben diyerek köpeğimizi sürgüne yolladı. Sonunda fabrika da yılan ısırmış ve öldü.

Şimdilerde biliyorsunuz kedi almak istiyorum ama onu da üzerine basarak falan öldürürsem diye korkmuyor değilim. Ya da fotoğraftaki gibi güçlü uzun ömürlü bir hayvan beslemeliyim ne dersiniz? :) 

Belki sizin hayvan beslemekle ilgili başarı hikayeleriniz vardır, bana da anlatırsınız...

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Resimdekinden bizede lazım kediden değil masadan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istediğin masa olsun yani :D diğeri lazım olsayıdııı :D

      Sil
  2. bizim evde muhabbet kuşu var çok şeker :) küçükken benim kedim vardı abimin de köpeği. Abimin köpeği hala duruyor benim kedimi de hain köpek yedi. kediler çok uysal bakarsın sen :) barınaktan almak yerine sokaktan alıp bakabilirsin bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokak kedisi sevmiyorum sorun orada :D ben asil cins olan hayvanlardan hoşlanıyorum :D

      Sil
  3. Fotoğraftaki tüy döker, siz en iyisi gergedan besleyin. Fil yada Zürafada olur :)

    YanıtlaSil
  4. Muhabbet kuşuna o kadar takmistim ki bir aralar ne yaptim ettim aldim sanirim liseyi yeni bitirmistim. Ben hayatimda oyle bir insan canlısı kus görmedim kafesinde hic durmazdi bizim yer icer uyurdu. Sonra ne oldu ben üniversite ye gittim ve kuş bunalima girdi öldü. Annem epey bir süre bana söylemedi ta ki telefonda sesibi artık duymadığimi fark edene kadar. Simdilerde goldenlara takıldım ama o da ölür diye korkumdan alamıyorum. Hayvan beslemek cok başka bişey insanda merhamet duygusunu arttırıyor. Ne zaman sokakta bi hayvan görsem gözlerim dolar alip eve goturesim gelir. Tabi annem var o yüzden elimden geldigince yardim ederim onlara. Eger benim gibi sulugoz bir tipseniz hayvan beslemeyi tavsiye etmem ama elinizden geldigince onlara şefkat gösterin derim. Çünkü bu dünyada bizden sadece sevgi bekleyen varlıklar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şefkat beslenmez mi hiç? şefkat ve iman eş değer kavramlar... biri olmadan diğeri olmayan... yazdıklarımı sulandırmış olabilirim ama civciv anımız olsun akvaryum balıklarımız olsun hep bir travmadır benim için çok uzun süre üzülüp etkisini hala üzerimden atabilimiş değilim. Sulugöz değil de duygusal bağlarım derin olduğu için zaten bir kedi istiyorum ama işte bahsettiğim gibi travmalarım olduğu için bunun da başına bir şey gelirse benim yüzümden bir şey olursa diye alamıyorum yoksa evimde çok müsait.

      Sil
  5. kedi al tabi,bence sen onu beklemişsin:) tuvalet eğitimi olan,özellikle necis olmayan ve duygusal bağı oldukça kuvvetli kediler insanlara en güzel dost bence,benim de bir tane siyah kedim vardı 2 ay besleyip o memleketten ayrılınca bir aşçı bayana hönküre hönküre ağlayarak teslim ettim ama hala resimlerinden vs takip ediyorum unutulmuyor bu kedicikler.bir kedi aşığı olarak kedi almanı destekliyorum.birlikte uyumak,oturmak kafa dnlemek kedilerle çok güzel oluyor ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evimde çok müsait bir kedi için. bahsettiğin avantajlarından yola çıkarak istiyorum lakin anlattığım gibi hayvan beslemek konusunda travmalarım olduğu için başına bir şey gelirse diye fazla hastalıklı davranıtım ve üzerime daha çok yük biner diye tereddüt ediyorum

      Sil
    2. illaki parazit aşılarını falan yaptıracaksın veterinere,onun dışında mamasını verirsin,sıcak tutarsın bişeyciği olmaz.ablam da besliyor evinde ,vallahi sabah gidip akşam geliyor ona rağmen kedisi sapasağlam. tereddüt etme derim,ama iyice düşün tabi ;)

      Sil
  6. Bende bir çok hayvan besledim ama meftayla sonuçlanan küçükken olanlardı. Üç yıldır evimizin ferdi haline gelen bir kedimiz var. Aslında her hayvan benim evladım ama evdeki başka :) Biz üç kardeştik onla dört olduk. Huysuz arsız suratsız dünya tatlısı ve tabisi güzeli bir british shorthair kendisi. Aslına bakarsan bir hırthair hatta kendisine kedi olduğu söylenmemiş bir ittir :) Her şey bir yana Maşallah deyin lütfen :) Nabrut ablası kızım şuan 3,5 yaşında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. British shorthair manyak cool bir şey. çok sevdiklerimden maşallah kuzuma. yerim onu ben ama benim hayalim exotic shorhair yada kashmir almak. :)

      Sil
    2. Hepsi evlat, hepsi kuzu ama sana bir sır vereyim mi ? En oyun delisi en sevgi manyağı tekir ve sarmanlardır. Kedi aşığı her kedi annesi bilir ve söyler, tekirsiz ev ev değildir :)
      Ben Britishmi bir arkadaşım sahiplendirme istediği için aldım (tabi ki ücretsiz) yoksa #satınalmasahiplen modunda bir insanım ve tabisi sevgi arsızı bir tekir alacaktım :) Sen dikkate al tavsiyemi öyle bir daha düşün :)

      Sil
    3. Asla sırnaşık sevmiyorum ben yavaş uyuşuk cool sürekli bir yastıkta miskin miskin uyuyan kedi seviyorum. :)
      facebook üzerinden takip ettiğim sayfalar var sahiplendirme üzerine kurulmuş. para verip almayı düşünmüyorum zaten. cins kediler hem çok pahalı hem de istediğin cinsten kedi sahiplenmek mümkün bu bahsettiğim sayfalardan. sorun benim bu sorumluluğu almaya hazır hissetmem kısmı :D bakalım

      Sil
  7. Ufak tefek hayvanları telef ettiğin yeter bence..
    Artık bi ayı(!) alma zamanın gelmiş ;)

    YanıtlaSil
  8. Fotoğraftaki hayvan, kısır döngüyü kırıp tüm evcil hayvanlarının intikamını alabilir ama dikkat et ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ona ancak çerez olurum katil olduğuna değmez :DD

      Sil
  9. Benim bir tane var ama baya sonu hüsran. Çok samimi bir arkadaşım pazardan boyanmış civcivlerden almıştı. Yaz tatili olunca seyahate gidecegi icin bana verdi. Biz de yazları köyümüze gideriz. Orda bahcemiz falan var ya dedi siz besleyin orda. Neyse civcivlerde cok tatlı biri pembe biri yeşil. Hele pembe olan adım atsam pesimden geliyor. Cok egleniyodum onlarla. :) arada kutularindan cikarip gezdiriyodum. Ama evin önünde kediler cok olduğu icin basindan ayrilmiyodum. Annem bir gün bahceye giderken betül bize ver babanla bahceye goturelim. Biz meyvelerle ugrasirken onlar da gezer. Tamam dedim. Neyse annemler geldi ama civcivler yok. Anne civcivler nerede? Dememle annem agliyo. Hep baban hep baban. Babam daa suclu gibi sinmis kenara benn ne napayim olan oldu diye soyleniyo. Tabi ben cildiracam. Civcivlerime noldu? Kedi mi yedi? Yook. Ee noldu? "Sey kizimm baban bahceyle ugrasirken ben de pembe civcivin pesimden gelmesine egleniyodum. Babana bak bakk pesimden geliyor dememle baban dönüp bakti. Tabi bakmasiyla ayagiyla civcivi ezmesi bir oldu. Acaba bağırsaklarını dikseydik yaşar miydi? " ben şok ben iptal. Bağırsak.. dikme civcivimmm :(( tabi bi de arkadasmi olani anlatmak vardi ki o daha husran :)) yeşil civcivi de pembeden önce kedi götürmüştü zaten. Babannem gördü tanığı olduğundan hangi kedi götürmüş biliyordu. O kediyi taslamami söyledi. Haketmismiydi? Etmisti pis vicdansiz kedi. Aksama kadar yedigin önünde yemedigin arkanda ne istedin civcivimden. Insallah tuylerindeki boyalar yuzunden midene oturmuştur. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben boşuna demedim kediyyi basar öldürürüm diye işte böyle olaylar mümkün kaza ama oluyor işte...
      senin anın da çok acıymış :(

      Sil
  10. Hikayelerin tıpkı benimkiler gibi :) ama bizde en çok annem bi engel olurdu. yıllardan beri kedi isterim annem izin vermediğinden almazdık. üniversiteye geldm sırf bi kedim olsun diye eve çıktım. (hiç okumadan imzaladığım) kira kontratında da belirtiliyormuş; evcil hayvan yasakmış sitemde. Pes ettim mi hayır. şuan sitenin önü sokak kedisi kaynıyor :D hepsini de ben besliyorum yönetici deliriyor :))) hayvansever olmak güzel bişi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben huyluyum sokak kedisi de sevemiyorum. durumum içle acısı diyecektim ama senin başına gelen de çok feciymiş :)

      Sil
  11. Abla bizim japon balığımizda sizinkinden hallice buyuk bi su bardağınin içinde yaklaşık 2 yıl yaşadı aramiz pek iyiydi isim bile vermiştim yawruma SAFINAZ diyoduk beni gorunce bardaktan atlamaya çalışıyo du ahahah ama birgün ben eve yokken bardaktan atlayip intihar etmiş yawrucak ozamanlar pek üzülmüştüm;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bardakta balık deyince de aklıma pasta dizisi geldi hemen^^

      Sil
  12. Nabrutcum yazını görür görmez yorum bırakayım dedim çünkü çocukluğumdan beri kuş, civciv,balık, köpek, kaplumbağa gibi bir çok hayvan besledim ancak bir türlü balıkları sevemedim,etkili iletişim kuramadiğimdan herhalde.Ama hiçbiri bir kedinin yerini tutmuyor. Şu an bir yaşlarında bir kedim var çok sevimli ben eve geldiğimde hemen yanima gelir, istinasiz uyurken ayakucumda yatar, ders calışırken masanın üzerinden inmez kısacası ben nerdeysem orda:)Kediler inanılmaz hisleri olan hayvanlar sahipleriyle aralarında özel bağ kuruyorlar ve kesinlikle her birinin kendilerine ait karakterleri var. Bizimkinin sanki lutfediyor da yanımda kalıyor gibi bi havasi var :)Ayrıca aşılarını düzenli yaptırıp,beslenmesi konusunda gerekli özeni gösterirseniz kolay kolay hastalanmazlar iyi bi bakımla ömürleri 15 yıla kadar uzuyor kısacası dayanıklı hayvanlardir o yüzden travmaların sana örnek teşkil etmesin. Sorumluluklarını alabileceksen hemen bir tane sahiplen çünkü bence hayvan satın alinmaz. Ayrıca merak etme o hayvan senin olduğunda gözüne en güzeli oymus gibi görünüyor;):) selametle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş. Özendim
      sorumluluk alabilirim de başka mevzular var terddüt ettiğim... hayvan satın almayı düşünmüyorum dediğin gibi facebook üzerinden takip ettiğim hayvan sahiplendirme sayfaları var. zaten çok güzel istediğim cinste kediler de var ama işte aması...

      Sil
  13. 1 ay önceye kadar tavşan edindim... O kadar tatlıydı kiiii!!!!!!! Ama noldu?!? Tuvalet eğitimi için sabretmeyen ailem tavşanım Pedro Banderası (ismine rağmen kızdı:D) abimin arkadaşına yolladılar.Zaten o vermişti. Şuan aldığım bilgilere göre komşuluktaki 8 Tavşanla çok mutlu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off evde tavşan zor olur diye düşünüyorum hakikaten :D
      pablo banderas mutlu ise sorun yok :D ismi çok tatlıymış :D

      Sil
  14. Ya nabrut alemsin gülmekten öldüm uzun süredir yoğunluktan okuyamamıştım yazılarını iyi geldi valla:D benim de kardeşlerimle senin hayvan besleme maceralarına benzer maceralarım var.bir tavşan bir kedi bir kuş balıklar bir tırtıl ve hatta kocaman bir angola tavşanı...yalnız yazınca farkettim hayvanat bahçesi yapmışız evi farketmemişim:) Ben de hayvanlardan korkuyorum o yüzden kardeşim için annemden habersiz eve kedi aldığımızda bana ulaşamasın diye komodinin üzerinden baktım kediye. Annem o kedi evden gidecek dediği için mecbur gönderdik hayvancağızı:) Tavşana öyle dokunamadım. Böyle dizilerde köpekleri öpe öpe seviyorlar ya çok özeniyorum ama korkuyorum beni ısırır diye;( neyse dediğin gibi hayvanları evde besleyerek telef ediyoruz sanırım

    YanıtlaSil