Hayırlısı Olsun

Evhamlı mısınız?
Yoksa kendinizi kaderin ellerine teslim mi edersiniz? :)

Mesela burnunuz aksa; “ay ben grip olacağım galiba,” diye alternatif tıp başta olmak üzere tüm ilaçlara başvurur musunuz, yoksa grip olacaksam da kader kısmet, hayırlısı böyleymiş, gibi bir teslimiyet göstererek sakinliğinizi korur musunuz?

Ben de acayip bir teslimiyetçilik vardır. Çay ısmarladığım bir yerde kahve gelse bunda da vardır bir hayır, aman ben kahveyi de severim zaten deyip kısmetime razı olurum. O kadar önemsemem. Utandığım için ya da değiştirin diye söylemeye çekindiğim için değil. Çok rahat bir insanımdır, hatta bazen fazla rahat. Bu sadece bir örnek ama her şeyde ve şerde olumlu bir taraf görüp kabullenirim. Amaaan, derim.



Hastalıklar mevzu olduğunda da böyleyim. Özellikle yoğun ve stresli olduğum zamanlarda kendimi asla dinlemem, yorgunluk nedir, bilmem. 

Geçen hafta sol kol altımdan sırtıma kadar olan bir kuşak içinde döküntüler çıktı. Ürtikerim var zaten, -halk arasında kurdeşen olarak bilinir- herhâlde stresten ürtiker oldum dedim üzerinde durmadım. Aradan birkaç gün geçti, sol göğsüme bıçak saplanıyor, ya da elektrik akımı veriliyor gibi ağrılarım oldu, herhalde göğüs kanseri oldum falan diye düşünüp nasip böyleymiş diye bir kabulleniş içine girdim. :)



Sonra sırtımda da aynı ağrılar oluşmaya başladı bir yandan kaşıntım da vardı ama ürtiker kaşıntısına benzemiyordu. Hatta beni bir böcek yedi ve zehirledi mi acaba diye bile düşündüm.

Kaç gün geçti, o döküntüler ne zaman çıktı, ağrılar ne zaman başladı hiç hatırlamıyorum, çünkü kendimle ilgilenmiyordum. Genel olarak kendime olan ilgisizliğim had safhadadır ama o kadar çok düşünecek şeyim vardı ki, kendim bu düşünülecek şey sıralaması içinde değildim.

En sonunda anneme gösterdim, doktora git, dedi.
Çok doluyum gidemem demiştim ama ertesi gün dersim iptal edilince doktora gittim, öleceksem hiç değilse bunu bileyim istedim. :)

Doktor zona teşhisi koydu. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Bu hastalığın bilinen nedeni yoğun stres ve üzüntüymüş. Böyle durumlarda bağışıklık sistemi savunmasız kalıyor, bu virüs ortaya çıkıyor ve vücutta döküntüler, şiddetli sinir ağrıları ortaya çıkıyormuş.

Neye bu kadar üzüldün, ne stresin var, diye sordu, doktor.
Hayırlısı buymuş, dedim, tabi içimden. Çünkü hangi şeye daha çok üzüldüm, hangisi beni bu hale getirdi bilmiyordum.

Zaten mahalleli teyze de dedi ki;  bu yaşta zona çıkaracak kadar ne derdin var senin, yediğin önünde yemediğin arkanda...

Neyse benim hayat düsturum da bu işte: Hayırlısı...
Peki sizinki?

Yorum Gönder

69 Yorumlar

  1. Geçmiş olsun...
    Geçen sene bende çıkarmıştım zona, ağrısı çok kötüdür bilirim :(
    Aman dikkat et yayılmasın, ilaçlarını kullanmayı ihmal etme... Feci iz kalıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanada çok geçmiş olsun öncelikle.
      teşekkür ederim.
      iz kalacağını hiç düşünmemiştim :(

      Sil
  2. Nabrut yaa :(( gerçekten bu kadar teslimiyetçi olabiliyormusunu? Hayirlisi demekten çok yoruldum ben ama ya :/ şimdi düşününce çok şükür dedim o kadar da buyuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eksik gelen yorum :)
      bazen acaba üşengeçlikten mi bu kadar teslimiyetçiyim diye düşünecek kadar çoook teslimiyetçiyim. hayılırsı demezsem daha çok yorulacağım gibi geliyor :D

      Sil
  3. Bende de küçükken çıkmıştı zona. Fena canımı yakmıştı. Stres, üzüntü sebep oluyormuş evet.
    Bence biraz nefes almalısın, kendini önemsemelisin. Hayırlı olanı kendin inşa etmelisin. :)
    Sen olmazsan hiçbir şeyin önemi kalmaz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçükken neye bu kadar üzülmüştün acaba:(ne güzel yazmışsın. teşekkür ederim çok iyi hissettim kendimi...

      Sil
  4. Eksik giden yoruma da hayirlisi diyemiyorum mesala 😤 neyse canim allah sana en acilinden sifa versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eksik giden bir yoruma hayırlısı diyemesen bile aman deyip sinirlenmeyip tekrar yollayabildin mi evet :D
      sağolasın.

      Sil
  5. ayy çok geçmiş olsun zonanın ağrısı zordur nasıl dayandın o kadar ? döküntüler geçse bile ağrısı aylarca devam edebiliyor umarım kısa zamanda iyileşirsin ,kendini ihmal etme ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağrı eşiğim çok yüksek. canımın kıymeti de yok galiba. sağolasın. ^^

      Sil
  6. Çok kotu bır hastalıktır nabrut agrıları cok şiddetli olur gecen sene annemde olmuştu oda bana soylemeden gunlerce agrıyı cekmiş .Malum anneler pek doktor sevmez.Ama bu konuda sana bır ablan olarak sıtem edebilirmiyim? Nasıl gunlerce anlamadan doktora gıtmezsın helede bedeninin sana emanet oldugunu bıle bile. Cok gecmiş olsun nabrutcum Dikkat et bundan sonra çunku cok sınsı bır hastalıktır hemen gerı geliverir. Sevgıler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok. beni görmede böyle gerçekten benim için endişelenen şahane insanlar olduğunu bilmek bile yetiyor bana. Annene de çok geçmiş olsun tekrarlamaz inşallah :(

      Sil
  7. Ablaaa:(geçmiş olsun yaaa kendine dikkat et yaziya gülerek başladım ama sonunda böyle bir şey çıkacağını düşünmüyordum...Allah acil sifalar versin kendine dikkat et .Seni uzaklarda merak eden küçük bir kardeşin var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım güzel küçük kardeşim. çok teşekkür ediyorum. kendime dikkat etmen için bir sebep daha verdin bana :)

      Sil
  8. Ahhhh ahhh bende aynı böyleyim
    Çay yerine kahve getirseler onu da seviyorum deyip içenlerdenim :)
    Özellikle dış dünyaya karşı çok çekingenimdir Mağazalar, cafeler vs yerlerde kibarcık gibiyim

    Kendime karşı da çok acımasızımdır
    Benim de kısa bir süre önce döküntülerim oldu 1 gece de tüm vücudumu kapladı Günlerce ateşlerde yandım Ah ah içime attıklarım böyle çıkış yolu buluyor demek ki diyerek sukunetle kabullendim
    Kanser şüphelerim olsa ya da çok ciddi bir rahatsızlığım en son doktora gider öleceksem öğreneyim bari kim vurduya gitmeyeyim derim :)
    Sanki çalışmak, koşturmak ve başkalarını memnun etmek için doğmuşum gibi gibi

    Sadece grip konusunda biraz hassasım Sebep olduğu dağınıklığı sevmiyorum Çünkü aklım başımda olup çoook çalışmalıyım çooookkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm hastalıkları için aslında son cümlen gibiyiz gibiyiz diyorum çünkü bende aynen öyleyim ve diğer hastalıklar normal hayatımıza koşturmamıza mani olmuyor diye umursamazken gribin verdiği yorgunluk gibi haller bizi güçten düşürür diye en çok ondan korkuyoruz sanırım :D
      "Sanki çalışmak, koşturmak ve başkalarını memnun etmek için doğmuşum gibi gibi" altına imzam :D

      Sil
    2. :D
      Sırf bu yüzden beni düşünecek biri olsun da işim kolaylaşsın diyorum ama sonra bir bakıyorum tüm kendimi boş vermiş tavırlarımı garip buluyor Kendimi düşünmek gibi bir amacım hallaaaa olmadığı için daral geliyor direk arkama bakmadan kaçıyorum :)

      Bu arada çoook çookkk geçmiş olsun canım Yalnız cilt hastalıkların izleri korkunç olabiliyor bende şimdiden uyarıyorum :(

      Sil
  9. Geçmiş olsun Allah şifa versin ama inanın hiç ihmal edilecek bi hastalık değil. Annem babamın vefatında üzüntüden çıkardı 13 yıldır çekiyor maalesef. Onunki kronikleşti maalesef ama çok ağrılı bi hastalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim siz böyle deyince biraz korktum :( Annenize de çok geçmiş olsun Allah şifasını verir inşallah

      Sil
  10. Cok geçmiş olsun.. kendini strese sokma desem de namümkün bir sey bu.. beslenmene de dikkat et..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür edeerim.
      evet ah mümkün olsa :(
      beslenme konusunda da dikkat etmeye çalışıyorum biraz :)

      Sil
  11. İtiraf ediyorum bende hayirlisi diyipo gecenlerdenim... Ozellikle de hastalik koinusunda kendim gecistirmeye calisirim hiiic gececegi yoksa doktora giderim... Nasipte ne varsa o gelir seni bulur modundayim her daim :D

    YanıtlaSil
  12. Gittiğim Lokantada yemek öyle kötüydü ki yiyemedim. Tabağımı alan garson bir sorun mu var yememişsiniz dedi. Şimdi şefe baktım direk çoluğu çocuğu annesi babası derken kötüydü diyemedim. Aslinda işini kötü yapan birini söylememek ne kadar doğru bilmiyorum . Yiyemediğim yemeğin parasını bayıla bayıla ödedim. Bildiğim birşey varsa ne yaparsak kendimize yapıyoruz. Hayırlısı buymuş dediğimiz arka cebimizde biriktirdiklerimiz bunlar yol su elektirik olarak dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ama hilkat meselesi galiba kendini değiştirmek zor...

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun Nabrut :( Allah acil şifalar versin..Ben de senin gibi en fazla şudur amaan napalım diyenlerdenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. amin...
      demek sende tevekkülzadelerdensin :)

      Sil
  14. geçmiş olsun nabrutcum Rabbim tez zamanda şifanı versin inşallah! stres yapma bir şeye diyecem ama çok saçma geliyor vazgeçiyorum :( olacağı varmış yoksa stres olmadan nasıl yaşanıyor bilmiyorum ben doğrusu............ ha tabi o mahalleli teyzelere sorsan tek stres kaynağı eş ve çocuklar gerisi dert değil zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum sağolasın. ah bende bilmiyorum öğrensem uygulayacağım :D
      mahalleli teyzelere göre biz bekar kızların tek derdi var oda koca bulmak herhalde. zaten dünya bunun üzerine dönüyor. ah pardon onların dünyası :P

      Sil
  15. Böyle keyifli başlayan yazıdan öylesi bir sonuç beklemiyordum açıkçası.
    Çok geçmiş olsun canım. Benim de yengemde olmuştu aynı hastalık ama o çabuk atlattı. Rabbim sana da şifa versin. :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum işte ben hastalığı bile pek ciddiye almayınca :)
      inşallah bende çarçabuk iyileişirim :*

      Sil
  16. Çok geçmiş olsun nabrut :) Ama sana bir sorum var Allah tan gelen hastalığa razı olup çözümler aramakta teslimiyete girmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum öncelikle.
      Yani benim durumum pek tevekküle girmiyor girse doktora gidip ilaçlarıma başlamak sonrasına rıza göstermek tevekkül olurdu.

      Sil
    2. Ben yanlış anlamışım okurken Özür dilerim yanlış anladiysan ben tenkit amacıyla soylememistim :)

      Sil
  17. O kadar neşeli yazıyordun sonunda böyle bir şey çıkacağını hiç anlamadım. Bu güzel bir şey de bence sağlını ihmal edecek kadar olmamalı :)
    Yani gerçekten benden daha rahat birisini bulduğuma inandım :D
    Ama çok geçmiş olsun, lütfen kendine dikkat et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rahatlıktan değil de kendinden vazfgeçmişlik ders ve bil umum hayat koşturmasındaki birincilik hedefi :D
      çok teşekkür ediyorum

      Sil
  18. Nabruut.. okurken canım yandı yeminle. Herkes gibi bende acaba ne yaşadı bu kız dedim içimden. Ama sende de bendeki gibi büyük bir üşengeçlik var sanırım. Hayırlısı diyelim çünkü değilse de uğraşmaya artık gücüm yok der gibi.. Çok çok büyük geçmişler olsun.. Herkesin yaşanan olaylara bakış açısı farklı, kimin neye ne kadar üzüleceği hiç belli olmuyor senin de neler yaşadığını neden bu kadar üzüldüğünü bilemesem de ben sadece dost eli uzatıp yanındayım diyebilirim. Yanındayım canımcım.. anlatmak istediğinde, hadi boşverelim susalım beraber dediğinde, yapabileceğimiz herşeyde. Kendine dikkat etmelisin güzel kalbin korusun seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir kardeşim var. benimle susabileceğini bile vaad etti. canımsın.
      evet tam da bu artık uğraşmaya gücüm yok hayırlısı deyip kabulleneyim ama kabulleniş de böyle hastalıklar getiriyor. aman ne diyelim hayırlısı olsun :D
      senin güzel duan koruyordur beni eminim buna :*

      Sil
  19. Çok üzüldüm nabrut. :( cook gecmis olsun. Allah acil sifa versin. Ben de bu ara bazi sebepleri cok kafaya takiyorum ayy yok takmiyayaim en iyisi. Ama su an bunu yazarken de oyle duygusal bir fon muzigi de dinliyorum ki agliyacam valla. :(

    YanıtlaSil
  20. Ayrica bi keresinde arkadaslarimla pastanese gitmistik. Dondurma siparis etmistik. Ben biraz yedikten sonra kıl cikti yiyemedim tabi.. sonra gozlerini uzerimizden cekmeyen pis garson geldi. Ben cekindim diye arkadaslarim söyledi. Gorson ne desin : "dibini getirmissiniz zaten" :)) biz şok. Tabi kkızlar gulmemek icin zor tutuyolar kendilerini. Zorla degistirelim yenisini getirelim dedi garson. Istemez deyip hava atmistim. Yani demek ki bazen cekinio sormamak en iyisiymis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle şeylerde susma susturma :) kıllı dondurmada bir hayır yoktur :DD

      Sil
  21. kendim haricinde evhamlıyımdır ama kendimi asla dinleyip hele de hastalıkları dert etmem, çevremde çok var onları motive ederim sürekli
    geçmiş olsun, zona çok kötü ağrı verir derler demek acı eşiğin yüksekmiş, inşallah çabuk geçer (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten kendimi ihmal etmem desen şaşırırdım :)
      ağrım hala devam ediyor ama işte yani geçer ahlanıp vahlanacağım kimsem yok herkes bana ahlanıyor:D

      Sil
  22. Çok geçmiş olsun Nabrut, inşaallah tez zamanda iyileşirsin. Rabbim beterinden korusun. Stres ve sıkıntıdan ben de muzdaribim. Bazı şeyleri kafaya o kadar çok takıp düşünüyorum ki, vücut da ister istemez reaksiyon gösteriyor. Bu konuda teslimiyetçi olduğumu pek söyleyemeyeceğim, sanırım evhamlıyım biraz :) Geçen gün kafamda şiddetli bir ağrıyla beraber uyuşma hissi belirdi. Elimle başımı ovarken arka tarafta bastırdıkça acıyan baya büyük bir şişlik hissettim. Saniyede bin türlü şey geçti zihnimden, en son "beynim de ur var herhalde"ye kadar gitti :) Hemen soluğu doktorda aldım, strese ve sıkıntıya bağladı antidepresan yazdı yolladı. Tabi ilacı içmedim, şişlik de kendiliğinden geçti. Şimdi sana takma kafana, niye stres yapıyorsun, sıkma canını diyen çok oluyordur -kendimden biliyorum- ama insanın elinde olmuyor işte. Acil şifâlar diliyorum, dualarımda olacaksın inşaallah. Sevgiler. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bir stres hastası daha :/ Ben çok sırlıyımdır, çok az kişiye sıkıntılarımdan endişelerimden bahsederim sanırım tam da bu yüzden hastalanıyorum. Sna da çok geçmiş olsun. sıkma canını demeyeceğim çnkü eğer yaratılış böyle bizim gibi hassas ise takmadığını sansan bile beyin senden habersiz takmaya devam ediyor sanırım :D
      Çok çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  23. Nabrutcum coookk gecmis olsun cnm bnm.ins gecer.kolay degil imtihan dunyasindayiz.herkesde baska bir sekilde Rabb imin sinavi tecelli ediyor.Rabb im bizi sinavi kazananlardan eylesin ins.dualasalim cnm bnm Allah a emanet ol
    Anonimden bir kizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. iyi geldi yorumun. Allah razı olsun.
      Sevgiler^^

      Sil
  24. Geçmiş olsun nabrut :(

    Son bir iki yıldır ne ile başedemiyorsam "hayırlısı" diyorum .

    Bizim için hayırlısı ne ise o olsun gayet iç ferahlatıcı , umut verici bir dilek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir müddet sonra bu hayırlısı demek zorunda kaldıklarımız işte ben gibi böyle tökezletiyor ama :(

      Sil
  25. üniversiteye hazırlandığım dönemde çıkmıştı bende de malum sebebi belli. şiddetli ağrı olmuştu ama ömründe bir defa çıkaran bir daha yakalanmıyormuş bu hastalığa öyle demişti doktor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukardaki yorumlarda tekrar ettiğini yazanlar var ama bilemiyorum doğrudur.

      Sil
  26. Nabrutcum gerçekten üzüldüm çok geçmiş olsun. Madem bu kadar" hayırlısı neyse o olur" diye düşünüyorsun neden üzüyorsun kendini hasta olacak kadar? Canına yazık değil mi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı olsun diye kabullenmek zorunda kaldıklarım,
      bu kabulleniş ile beraber susup yutkunmak,
      neden böyle oldu, olmaması gerekirdi diye etrafa ahlanıp vahlanmayıp dert ve tasalarımı sadece kendime saklamam ben farkında olmadan bedenimde tahribata yol açıyor sanırım. .
      çok teşekkür ediyorum.sağolasın.

      Sil
  27. Çok geçmiş olsun nabrutum, Rabb'im şifa versin.. Mütefekkir hastalığı gibi geldi bu hastalık bana. Her şeyi fazla fazla düşünme, sorgulama, dert etme diyeceğim ama o da biraz saçma olacak..
    Hastalıklar küçük günahların dökülmesine vesile inşaAllah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kulun hatalarına kefalet edecek sevabı kalmadığında üzüntü ve hastalığa düçar edermiş ya benimkide işte böyle kulluk zaifiyeti işte. ne diyelim keşke tefekkürü tasavvufi manada yapsam da üç günlük dünya derdinden hasta olmasan.
      sağolasın canım arkadaşım selametle.

      Sil
  28. geçmişler olsun.
    hastalığı ilk kez duydum.
    kendini ihmal etme. sana lazım bu beden. unutma.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sağolasın. bu sefer daha dikkatli olacağım ^^

      Sil
  29. Resmen kahkaha attım anneme okudum annem de Zona olacak kadar neye üzülmüş,o hastalık stresten olur dedi. Ama sonra üzüldüm de zaten kendini fazla önemseyen ya da hiç önemsemeyen insanlar için çok üzüldüm şimdiye kadar. Kendine dikkat et Allah acil şifalar versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama itiraf et en çok kendini çok önemseyenler üzdü değil mi:)
      Annene hürmetlerimi ilet lütfen. neye üzüldüğüm hakkında annene;
      benim bildiğim kadarı ile bu sene çok sevdiği dayısı vefat etti, abisi yüzde seksen ölüm ihtimali olan bir ameliyat geçirdi sonra birde annesi 1 ay hastanede yattı burada yazdıkları bu kadar ama kesin bir de söylemedikleri vardır. sonunda bu olacağını bellliydi,
      diyebilirisin tabi :)

      Sil
    2. Evet ne yazık ki hep kendini haddinden fazla düşünenler üzdü. Umarım herşey yoluna girer içine atıp söyleyememeyi en çok yaşayanlardan biri de benim. Herkesin imtihanı çok başka Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş sabır gerek sanırım

      Sil
    3. evet ön güzel erdem sabır sanırım. Allah yardımcımız olusn

      Sil
  30. Allahü teala sana şifa ve ferahlık versin, bir tanecik Nabrut. Bir “çok sırlı" da burada. Hilkat meselesi, dediğin gibi. Mutedil olmak nasip olsun. ˆˆ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın canım benim.
      çok sırlı çok sırlının halinden anlar ancak :)
      amin...

      Sil
  31. Nabrutcancanim çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin. Ben galiba evhamli biriyim. Evde birisi boğazım aciyor mu dedi soluğu -çevremde meşhur - şifa kutumun başında alıyorum. Sen içine atarken dertlerini ben habire konuşur dururum. Hatta bu huyuma eşim çok kizar. Zira kendisinin teslimiyet duygusu hayranlık uyandırır. Huy sanırım Nabrutcum besikte giren mezarda çıkıyor :( Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ablacım.
      Ne güzel içinde tutma zaten darısı bana inşallah :)

      Sil
  32. Cok gecmis olsun Can.. Allah yâr ve yardimcin olsun . Ne derdin vardi bilmiyorum fakat ins atlatirsin. Dertlere bi Eyvallah da benden olsun.. sevgilerle Oznur . Rabbim sebat versin

    YanıtlaSil