Bir Modifiye Öyküsü

Modifiye Şahinlerin sadece Ankara’ya özgü olduğunu, başka şehirlerde bu arabaları kullananların ise aslen Angaralı olduklarını düşünürdüm. O kadar Ankara ile özdeşti benim için. 
Açıkçası daha fazla üzerine düşünmedim. Belki gerçekten böyleydi. 

Ama sonra Kıbrıs’a geldim. Ve modifiyeli Şahinleri yani başka bir deyişle Doğan görünümlü Şahinleri gördüğümde aynen şöyle dedim;
-Anaaa buraya da gelmişler ya la!
(bu arabaları görünce içimdeki Angaralı çıkıyor haliyle)


Belli ki kaçış yoktu, her ülke ve şehirde karşıma çıkacaktı, alnımın yazısıydı, belki de lanetlenmiştim. Yollarda, içinden Angara havaları yükselen bu arabalar bana korna çalacak, pikniklerde beni yüksek dozda Angara havasına maruz bırakacaklardı. Yapacak bir şeyi yoktu, kaderime razı olmuştum. Kıbrıs’a bile konuşlanan bu familyaya karşı elimden ne gelebilirdi ki? Zaten pembesini bile görmüştüm burada, korkular içindeydim. Sahibinin bir kadın olması için dua etsem mi, etmesem mi düşünceler içindeydim. Belki bir tane de ben almalı, onların arasına katılmalıydım. Ah ben neler diyordum böyle!


Bu arabaların sahipleri üzerine sosyolojik bir çıkarım yapıldı mı, yapıldıysa araştırmanın sonucu nedir, çok merak ediyorum. Çünkü hiç modifiyeli arabası olan bir arkadaşım olmadı, bu yüzden de kendim bir gözlem sonucuna sahip değilim.

Ama yine de o egzozlarına taktıkları bir şey var ya, hani böyle acayip gürültülü ses çıkmasına sebep olan o her ne şeyse, bunu yapanları küçükken tencere kapağını direksiyon yapıp ını nığnn diye ses çıkartan çocuklara benzetiyorum. 

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Modifiyeli araba sahipleri hakkında bir araştırma yapmadım ama dışarıda duygularını yansıtamadıkları kişilik özelliklerinin modifiye ile dışa vurumu diye düşünüyorum. Arabaları ile dikkat çekmek istiyorlar. Doğan görünümlü Şahinler basslı müzikleriyle yanlayarak her yerdeler :)

    YanıtlaSil
  2. Ilahi Nabrutcum yine güldürdün beni. Rabbim de seni güldürsün. Farklı zevkleri olup onları takipte ısrar eden insanları takdir ederim. Bu modifiye arabalardan bizim cevrede de var. Tekerlekleri indirip arabanin altını yere yaklastiriyorlar. Sonra o malum egzoz sesi. Tır tır tır. .. Yine sosyal bir yanayan karaya parmak bastin. Kutlarım canım. .. Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güldürdü isem ne mutlu bana :)
      evet birde yere yapıştırıyorlar değil mi? hihi :D

      Sil
  3. modifiyecileri bilmem de apaçilerle ilgili sosyolojik çalışma yapılmıştı: http://www.sabah.com.tr/pazar/2013/03/31/apaci-genclik?paging=1

    YanıtlaSil