Sonsuza kadar mutlu yaşadılar mı?

Kadınlar hayattan beyaz atlı bir prens beklerken, erkekler kendilerine bakacak bir hizmetçi istiyorlar.
Kadın ve erkek cinsini ayıran en temel farklardan birinin bu olduğunu düşünüyorum.
“Ters orantılı beklentiler”

Biz kadınlardan hizmet yerine hürmet bekleseler ve bu hürmeti hak edecek tıynette bireyler olabilselerdi eğer, işte o zaman biz kadınlar hürmeti hak eden o erkeklere hizmet etmekten zevk duyardık.


Babalarımıza hizmet etmeyi severiz mesela. Hangi genç kız babasının çayını doldurmaktan, bir yorgunluk kahvesi pişirip getirmekten ve daha nicesinden hazzetmez ki!
Nedeni basit! Bize emek verirler, geleneksel tabirle karşılıksız olarak besleyip büyütürler. Kısacası bize gerçek bir prenses gibi davranırlar. Ve bizde babalarımıza hürmet eder, hürmetin gerekliliklerini yaparız.


Önergemiz ise şu: Beyaz atlı prensini bekleyen, erkeklere hak etmedikleri prenslik makamını yakıştıran kadınlar mı daha suçlu, kadınları Köle Isaura zannedip onlara üvey annelik yapan erkekler mi? 

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. bence tümmm suç kadınlarda. Çünkü o kadından her şeyi bekleyen erkeği yetiştiren de bir kadın. Anneler o biricik oğullarına armut piş ağzıma düş modunda takılmaya devam ettikçe erkeklerde her şeyi kadınlardan beklemeye devam eder. bu yüzden tüm oğlan analarına sesleniyorum lütfen çocuklarınıza iş yapmayı öğretin ! ayrıca güzel bir noktaya değindiğiniz post olmuş sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katılıyorum. Bizim jenarayon anneleri erkek çocuklarına köle oldular onlarda tüm kadınları anneleri zannetti.

      Sil
    2. Bu tespitin altına bir imza da benden...

      Sil
  2. Ya deme öyle demeeeeeee :)))))))

    Prens beklediğimiz yok onlarda hizmetçi hayali kurmasın benceeee :) Şu hayatta sevdiceğe yaptığım tek bir şey var , mutfakta - Kek.

    Hatta annesinin ben görücem ilerde neler olcak artık hazır yemekten bin kilo olursunuz ya da çocuğun olunca görücem ben seni demeleri karşısında canım aşkım ben bilerek alıyorum öğretirim ona diyor bu bir yalan , hikaye olamamlı olmamalııııı :)

    Bu durumda benden hizmet , hürmet ne kadar çıkar farkında :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıkcası o kadar çok arkadaşım evlendi ve o kadar çok nişanlı/evli kadın hikayesi dinledim ki umarım senin sevdiceğin istisna olur :/

      Sil
    2. Herkesin hikayesi farklı olur eğer ki ben dinlediklerime ya da en basit kendi aileme baksaydım birininn elini tutacak cesaretim asla olmazdıı ... Her şey gönlümüze göere olsun dileyelim :*****

      Sil
    3. Bende ramazan günü gönülden amin diyorum :***

      Sil
  3. Hay kalemine sağlık döktürmüşsün yine ablacım. Bende bu soruyu hep düşünürüm "sonsuza kadar mutlu yaşadılarmı? " bence bi erkekle sonsuza kadar mutlu yaşanmaz ablacım, erkeklerden prens mirensde olmaz, kore dizilerinde olur anca o. Hem zaten sonsuza kadar mutlu yaşamak için cenneti kazanmak gerek değil mi. Neyse uzattım yine harika bi yazı olmuş ablacım. Bide bu arada bloğuma yazdığın yorumu cevapladım ama beceremedim galiba acemilik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim sağolasın. haha tüm prensler dizilerde zaten.
      bakayım hemen yorum kısmına.

      Sil
  4. Ben hem hemcinsimi hem de karşı cinsi suçluyorum. Daha doğrusu anne ve babayı suçluyorum. Aklı başında bir bireyde yetiştirmek elimizde veyahut tam tersi , dengesiz, psikolojisi bozuk, travma yaşamış, karakteri oturmamış vs... kişilerde yetiştirmek elimizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu nokta çok doğru hem kadın hem erkek için geçerli

      Sil
  5. Erkeklere hak etmedikleri prenslik makamını yakıştıran kadınlar daha çok suçlu bence. Zaten kadının düşmanı yine kadın değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kadınları hizmetçi sandıran anlayışla köle gibi erkek çocuğuna hizmet eden anne de bir kadın işte!

      Sil
  6. Her ikisi de suçlu başta dediğin gibi iki cinsin de birbirlerinden beklentileri var çünkü. Hizmet yerine hürmet bekleseler ve hürmet gösterilecek bireyler olabilseler bu sözüne katılıyorum komşum. Ama hep dayatılan bir şey var ''Erkek çalışır eve ekmek getirir. Kadın da kocasına hizmet eder.'' Mesela annelerimiz, yakınlarımız dahi komşularımız bile ''Evlenince de kocana hizmet edeceksin'' der.

    Çözüm olarak da eğer evlendiğimiz kişi hürmet edilecek tıynette değilse bile hürmet gösterelim taş değil ya elbet bir gün bize üvey annesiymişiz gibi davranmaz. Hz. Ali (r.a.) misali hani soruluyor sana kötülük edene nasıl karşılık verirsin diye her defasında iyilik diye karşılık veriyor. Ne kadar güzel.

    Bizde kısasa kısas olayı çok var. O bana böyle yaptı ben niye yapmayacağım. O bana anlayış göstersin niye ben gösterecekmişim gibi. Belki de o yüzden karşımızdaki insandan beklentilerimiz var bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Bırakın bari masallarda mutlu olalım karrrrdeşim. Hep kahır hep kahır... Sevil

    YanıtlaSil
  8. tüm suçlu kadınlar yani biz,nasıl alıştırırsan öyle devam eder,bu yüzden hiç ama hiç kendinden ödün vermiyeceksin hep o isteyecek sen yapmayacaksın (bilmiyorum) diyeceksin ki,kıymetin kat ve kat artar :) garintisi benden kızlar,eğer ki hizmetçi olsaydık babamıza annemize hizmet ederdik evlenmezdik,onlarda kendilerine köle arıyolarsa bence hiç evlenmesinler ki zaten annleri onlara kul köle olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miyase yakında olsan alnınan öperdim seni. "eğer ki hizmetçi olsaydık babamıza annemize hizmet ederdik evlenmezdik,onlarda kendilerine köle arıyolarsa bence hiç evlenmesinler ki zaten annleri onlara kul köle olur..." bu ne güzel bir tespit böyle :*

      Sil
  9. 1,5 senelik evliyim, yeni sayılırım. Yoğun tempolu,seyahatli bir iş hayatım var, yine de başlarda bir hamarattım bir hamarat anlatamam. 8.aydan sonra farkettim ki (bknz. cicim ayları sonuna tekabül ediyor) yorgunluktan bayılmak üzereyim sinir stres de cabası; kocam da semirdikçe semiriyor bir de üstüne beni gergin olmakla itham ediyor, Bir aydınlanma evresi yaşadım ohh misss! Hala yemekleri ve alışverişi ben yapıyorum ama en azından bazı işleri(masa toplamak,makina yerleştirmek, çamaşırları asmak vb.) artık o yapıyor. Temizliğe ve ütüye de yardımcı çağırıyorum.(O paraları boşuna kazanmıyorum ama dimi:) Kişisel fikrime göre hiiiçç kendinizi üzmeyin bekar kız kardeşlerim, her şeyin bir oluru var. Eğer iki taraf da geçinmek istiyorsa Allah yardım ediyor diye düşünüyorum. Evlilik güzel şey, kimsecikler yalnız kalmasın inşallah:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle bu güzel yorumun için teşekkür ederim. dediğin gibi Allah yalnız bırakmasın amin evlilik yalnızlığın çözümü değil maalesef doğru insanı bulmak çözüm o da zor falan :D
      neyse sonuç olarak yorumun bize deneyim sağladı çok teşekkür ederiz ^^

      Sil
  10. Dua ederken ne diledigimiz daha onemli bence cok dikkatli ve ozenli dua etmek gerek. Peygamber efendimiz'in (sav) kızına nasihati " Kızım Fatîma,sen Ali'ye eş ol ki , oda sana köle olsun" demiş. Biz hz.fatîma gibi olmadıkça, hz.ali gibi bize deger verecek eşi çok bekleriz. Ayni sey karsi taraf icinde gecerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum her şeyin karşılıklı olduğunun farkına varmak çok önemli

      Sil