Prenseslerin Asıl Mesleği Neydi?

Son zamanlarda genç kuşaktan mütemadiyen* "freelance bir iş olsa da çalışsam, evden para kazanmanın yollarını arıyorum" gibi sözler işitiyorum.  
Ben bir üst jenerasyon olarak, onların yaşlarında iken, “iş bulabilecek miyim kaygısı” taşırken, bu yeni gençlik yatarak para kazanma hayalleri kuruyor.
Eleştiriyor muyum sanıyorsunuz?
Tabii ki de hayır!

Benimde en büyük hayalim bu. "Yattığım yerden para kazanmak." Hahay! Zaten kimin hayali değil ki?
Bunun birinci çözümünün zengin bir koca bulmak olduğunu önceleri defaatle söyledim size.
Ben para için ruhumu satamam diye “Yeşilçam Gururu” yapıp bu seçeneği değerlendirmiyorum.
Bulduğum ikinci çözüm ise kendimi İsveçli Bilim adamlarına teslim etmek. Norveçli de olabilir. Irkçı değilim. İsveçli bilim adamları beni incelemeye alsınlar. Uyurken ki hareketlerimi incelesinler mesela.
Ya da bir insan bıkmak usanmak bilmeden ne zamana kadar yatabilir, en fazla kaç saat uyuyabilir gibi konularda beni kobay olarak kullansınlar. İddia ediyorum, daha iyisini bulamazlar.


Hem uyku prenseslere yaraşır bir şey diye öğrettiler bize. Pamuk prenses elmayı yedi ve derin bir uykuya daldı.
Uyuyan güzel uyanmak bilmedi. Zaten güzelliğini de uyumaya borçluydu. Ve daha nicesi.

Rehberlik uzmanları üniversite tercih sürecinde sevdiğiniz mesleği seçin, diye bik bik beynimizi yediler. Ben ve benim gibi birçok kişi de uyumayı seviyor, bu kısır kalmış henüz keşfedilmemiş bir iş alanı belki de. Yatırımcıları göreve davet ediyorum.

Biliyorum, hayattan çok şey bekliyorum. Zaten ben uyumaya başlasam prensin geleceği tutar, beni tatlı uykumdan uyandırır, ben ise kesin uyumayı tercih ederim, öyle de şanslıyım ve bulaştırırım.
Aman ha!

*Bu kelime bana hep Çalıkuşu'nu hatırlatıyor. 




Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Nabrut mimledim seni, eminim bir çok kişi mimlemiştir cümbür cemaat seni bekliyoruz :)

    'Uyumaya kalksam prensin geleceği tutar' kısmına çok güldüm. Bende yatmak isteyenlerdenim ama parada gözüm yok bir kaç kuruş yeterli karın tokluğuna. Sadece ve sadece kaygısızca uyumak istiyorum! (meslek seçme aşamasındaki genç bildirdi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy ben hemen mimime bakayım çünkü şu sıralar blog okuyamıyorum. hepsini ramazana saklıyorum :*
      Meslek seçimi bitmiyor sen değiştikçe düşüncelerinde değişiyor çünkü :(

      Sil
  2. Ahhaahahaa abla keske ben uyurken zengin yakisikli kasli prensimde beni uyandirsaㅋㅋㅋ😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ablacım ben uykuyu çok severim prens bile gelse tınlamam :D

      Sil
  3. Çok şükür halimize nabrutcum bir prenses olamadık ama ruhumuz prenses be şekerim:-)

    YanıtlaSil
  4. Agzım kulaklarımda okudum.:) Cok sevimli bi yazı olmuş.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumunda bende aynı etkiyi yaptı :)

      Sil
  5. Tek bildiğim şey uyumak yemek birşeyler izleyip yeniden uyumak :) başim ağrımıyor mu ağriyor ilerdede ağriycak gibi :( ne demişler uyku diye bi meslek olsa mesaiye bile kalirim :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de yattığım yerden para kazanmak istiyorum :D Uyku konusuna gelince seninle yarışabilirim.Yıllardır uyuyorum prens falan geldiği yok geleceği de yok :)Ve ben rüyalarımın incelenip yorumlanmasını istiyorum şu bilim adamlarından.Rüya görmekten yoruldum uykdan yorulmuş olarak kalkıyorum ya hiç dinlenemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rüyalarım olabildiğine sade olduğundan sorun yok da. Bak prens beni uyandırırsa bozuşuruz :)

      Sil
  7. meraba unni! Seçim sonuçları sonrası ilk defa yenilgiyi görmüş körpecik genç olarak biraz ağlayıp sızladıktan sonra mantıklı düşünme evremi de atlatınca canım sıkıldı ve bloguna dadandım. sonra günün anlam ve önemini de göz önüne alarak kendime prenseslik senaryosu yazdım. Eğeri oturdum doğru düşündüm ve sonrasında kararımı verdim ki seul'e yerleşiyorum. dizilerde gördüğüm kadarıyla hükümetle bi alıp veremedikleri yok, hayat onlara güzel amerika onlar için her şeyi hallediyor bunlar da hallyuları ve pek sevimli oppalarıyla lüks içinde yaşıyorlar. Üstelik seulün çok güvenli bir şehir olduğu söyleniyor. Beş tane de cami varmış. çok küçük bi azınlık olsa da müslümanları da var. ben de dedim ki git seul'e bi caminin yakınına yerleş, müslüman ahjumma ve unnilerle arkadaşık et, dinsiz yakışıklı bi koreliyi müslüman yap (zira belli bi inanca girmeye cok meyilli olduklarını da duydum) evlen hayatını yaşa, netizenlik falan yap. nasıl fikir ha? ben pek beğendim bu premseslik senaryomu. :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay be! senaryo harika :D zira çünkü bende türkiyeyeye daha dönmem diye geziyorum ortalarda :D

      Sil
    2. Cidden senaryo cok iyi ya. bende ona kim jo won uekliyorum kendim icin🔥🔥 hem o karakter, hem o kadar asık ,hemde ben o kadar asık. Bide seul olması gerekmez doğal güzelliği olan bi yer olsun. Tabii hayırlısı olsun da yani gönlüm boyle istiyor . Suan senaryoyla bi alakası olmadıgını farkettim yeni bi şey yazdım :D ama yazmisken paylaşıyim bari sevgiler hepinize 💗

      Sil
    3. hahah bizde amin diyelim ne deyielim :D

      Sil
  8. Ve gifi beğendim nabrutcuum
    (onu izlerken bile ağlamıştım ya ne kadar duygusal bi insanım...)

    YanıtlaSil