Seni tenzih ederim

Bir hocamla sohbet ediyoruz.
Mevzu siyaset.
Bu iktidar ile beraber yeşil sermayenin nasıl büyüdüğünden, tesettürlü zenginlerin fırladığından bahsediyor bana.
Bende sabırla dinliyorum.
Konuşmanın bir yerinde öfkeyle diyor ki;

Seni tenzih ederim başlarında marka şallar;


ayaklarında marka ayakkabılar;


ellerinde akıllı telefonlar....


Giydiklerime bakıp bi' küşümleniyorum  ama beni tenzih etmişti diye rahatlıyorum, sağ olsun.

Araya tırnakları da ojeli bunların, nasıl müslümanlarsa artık, diyor ki sadece o kısımdan tenzihim gerçekten.



Tenzih ederek, sözü meclisin dışına atarak kaypak birer insan haline geliyoruz.
Aslında sende bahsettiğim kişiler içine dahilsin ama ben seni çok sevdiğim için başkasında tahammül edemediğim, kıskanıp haset ettiğim şeyler, sende tahammül edilebilir hale geliyor diyecek kadar yürekli değiliz.

Not: Resim ile konunun alakası mevzu bahis olan hocayı dinlerken hayalimde ona yaptığım güç denemesidir.



Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Resim ile konu gerçekten uyumlu olmuş bazi hocalara karsi hepimizin aklindan geçenler :):)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmışsın bayıldım, oje konusuna bişey demiyorum ama kapalı bayanların marka takılma hakkını çok görenlere ben de dayanamıyorum. Açık saçık dolaşan marka takılabiliyor ama kapalı bayan lüks giyimi tercih edemiyor? Hiç anlamadığım bir konu... Yazık diyorum sadece, özgürlük diye debelenenler en çok özgürlüğü kısıtlamaya çalışanlar aslında....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isteyen istediğini giysin isterse insnalar leğenle dolaşsın kime ne ben onu anlamıyorum. iki taraf içinde bu böyle

      Sil
  3. Tenzih edilemeyenlere yazık oldu.

    YanıtlaSil
  4. Komşu alakasız olacak ama http://yeter678.blogspot.com.tr/2015/05/alskanlklarm-mim.html şu yazımda mimledim seni yaparsan çok makbule geçer :D

    YanıtlaSil
  5. Alllah'ım ya ne güldüm resim kısmına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi kafamdan geçenler ve gösterdiğim yüzüm: D çok riyakarım :(

      Sil
  6. Aynısı benim de başıma çok geliyor ne yazık ki. Sanki biz insan değiliz de bir şey yeyip içmeye giymeye hakkimiz yok gibi. Sanki araba kullanmak marka giymek hep belli bir sınıfa özgü gibi. O nedenle çok sinirleniyorum ama çoğu zaman bir şey diyememenin pismanligini yaşıyorum günlerce. Kendi kendime konuşuyorum keşke söyle deseydim diye. Ama iş işten geçmiş oluyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araba deyince aklıma bir akrabamızın kapalı kapalı kadınlar jiplere biniyor diye dişerini sıkıp sinirlenerek beni tenzih etmesi aklıma geldi :)

      Sil
  7. önemli olan marka şallar veya akıllı telefonlar değil aslında onları takanların yaşadığı değişim. namazın tadili erkanından ziyade eşarbın ütüsünü düşünmezsen tak en pahalısını kim ne der helal kazanç olduktan sonra ama işte dünya refahı beraberinde sevgisini de getiriyor o iş kötü. bide gösteriş giriyor işin içine ki işte o zaman değmeyin şeytanın keyfine. geminin dışında ki su ferahı,içinde ki su helakı getirir mevlam dünyanın kendinden ziyade sevgisinden korusun bizi bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin tasavvuf kısmı yüzünden böyle denilse amenna. Ama maksat farklı onu anladın sen

      Sil
  8. Bu hica saniyorum universite hocasi. Muhtemelen elinde akilli telefonu vardir, en kaliteli markasindan takimi kravatlari vardir, altinda da Allah bilir son modellerden bir araba. Ama gelgelelim bunlar sadece ona yakisir. La havle... Su insanlarin sığlıgini cidden akil almaz. Seytan ayni mantikla nasil da hepsini alt ediyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet profesör. ve mesele tam da dediğin gibi. Kendi refahı da arttığının farkında değil. sadece etrafı ile meşgul ç
      ünkü

      Sil
  9. nabrutcan bu yorum sana özel. dün buraya o kadar döşedim döşedim sonra pişman oldum. ya kızcağız ayıp olmasın diye yayınlar da benim yüzümden blogunda huzursuzluk çıkar diye. bugün baktım yeni post girmişsin rahatladım, anladığım kadarıyla yayınlamıcaksın çok iyi olmuş. sağduyun için sağol, hadi görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bunu yayınladım sana ulaşabilmek için ama diğerini iznini almadan yayınlamadım :) istersen yayınlayabilirim sorun değil. çünkü tamamen katılıyorum^^

      Sil
  10. Kapalı mısın anlamadım ben o kısmını

    YanıtlaSil
  11. Konuyu yazıp görüşünü belirtmemişsin sadece bir fotografla dipnot:/ tabı sende Haklısın blog senın istediğini yazarsın ama yorumlar bazen sert oluyor.. Konuya gelirsem gerçekten bazı insanlar var Lazım olduğundan degıl gösteriş için kullanıyor markayı bende marka kullanırım benimde arabam var (jip değil ama karşı tarafa verdiğin duygu onemlı Müslüman marka kullansın ama mütevazî Olmasını bilmeli. Bir yaslı teyzeyi mukabeleye götürmüştüm arabayla bana öyle çok dua ettıkı belki o günkü orucum o dua sayesınde kabul oldu. Bu konular derın mevzular senın dedıgın gıbı, arada yazmanda bence çok ıyı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumumu yazmaya hacet duymadım az laf ile çok şey anlatmak istedim ki sende aslında ne demek istediğimi çok açık anlamışsın. Hani anlayana yazılmış yazılar vardır ya öyle işte.
      Gösteriş vs. maksatlı bir müslüman kardeşim beni uyarsa amenna.
      Ama bunun amacı farklı biliyorsun ben onu eleştiriyorum işte. Yoksa bizim suçumuz da var onlara bunu söylettirmekte

      Sil
  12. oldum olası bu tarz iki yüzlülüğü belirten cümlelerden efret etmişimdir. hatta ısrarla söylendiğinde 'sende onlara dahilsin ' demek istenildiği o kadar belli oluyor ki insan nasıl tepki vereceğini şaşırıyor.
    Ayrıca şunu samimiyetle söylüyorum ki altındaki Not kısmını görmeden resimi koyma amacını tahmin ettim. Bide not u okuyunca mutlu oldum nedendir bilnmez. Seni neden çok sevdiğimi anladım galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telepati yapıyoruz seninle bende mutlu oldum bu kadar yakın hissettiğim biri olduğuna

      Sil
  13. Millet ne çekmiş canım bu süslü kapalılardan.. Bu ne çekememezliktir böyle..
    Süs kısmı iyi giyim içindir. Yoksa boyanmayla değil... :))

    YanıtlaSil