Fotoğraftaki Adamı İlk Defa Görüyorum

Müzik dinlemeyi pek sevmiyorum. Telefonumda yüklü müzik olmadığı gibi açayım da bir müzik dinleyim dediğim zamanlar nadirdir. Tamamen uhrevi nedenlere dayanan bu limoni ilişkimiz zaten ölen kalbimin üzerine bir kat çimento daha atmamak sebebine dayanıyor.
Tartışmaya açık olmayan dini tercihim bu yönde.

Ama ne illet ki, çok iyi bir müzik kulağım var. Açıp da müzik dinlemediğim halde market, alışveriş merkezi, okul kantini vesairede gayri ihtiyari maruz kaldığım şarkılar sayesinde bir çok hiti ezbere bilirim.
Ezberim kuvvetli değildir, lakin melodili şeyleri kolaylıkla ezberleyebilirim.
Duyduğum müziği unutmam, nerede ilk kez dinlediğimi, daha önce nerede duyduğumu hatırlarım.



Geçenlerde Asus Müşteri Merkezini aradım. Tabi her müşteri servisi gibi beni beklemeye aldılar ve bir müzik verdiler kulağıma.
Ay ama nasıl güzel bir şarkı. Şarkının sözleri başka güzel, müziği başka, ses başka güzel. Aynı şarkı ikinciye döndü ama ben telefonda bekletilmekten hiç şikayet etmedim.
Bir kaç gün sonra kafede oturuyoruz. Aynı şarkı. bunu ben bir yerde duydum ama nerede derken aklıma geldi. Müşteri hizmetleri.
Kim söylüyor dedim, kimse bilemedi.
Shazam'e sorduk hemen, buldu.
Reklam yazısı gibi oldu ama Shazam'den hiç bir ücret almadım içiniz rahat olsun. ☺
Şarkı:
Passenger Let Her Go imiş. Sanırım cover. Neyse siz dinlemeyin olur mu? Dinlerseniz de siz mesulsünüz, ben teşvik etmedim.

Not: Ben gibi şarkı cahillerine söyleyim: Fotoğraf şarkının sahibine ait.


Yorum Gönder

50 Yorumlar

  1. Benim müzik listemde olan ve sevdiğim bir şarkıdır bu :)) sana suç bulmuyorum o yüzden. Ama dinlemek isteyene tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil
  2. müziğin dinle ne alakası var anlamadım. aydınlatabilir misiniz? müzik dinlemiyorum dediniz ama kore dizileri ost ise meşhurdur dizinin içinde şarkı olunca geçiyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dinlemiyorum demedim. sevmiyorum dedim :) aynı şey değil sanırım.
      müziğin dinle alakasını gerçekten merak ediyorsan internette bir çok yerde cübbeli ahmet hocanın videolarında ya da diyanetin kendi sitesinden tafsilatlı açıklamalar bulabilirsin.
      sevgiler.

      Sil
  3. saatlerce analoji çıkaracak kadar dizi ve film izlemek : ok
    müzik dinlemek: çok günak.
    peki.

    bunu yayınla diye yazmadım, çelişkiyi gör diye yazdım sevgili nabrut. hatta yayınlamazsan daha mutlu olurum.
    1278 takipçisi olan bir insan olarak bütün bu insanların görebileceği bir yerde müzik dinlemek günah ondan dinlemiyorum diye yazarsan, bu diğer müslümanları zan altında bırakmak oluyor. bil istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müzik dinlemek çok günah diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. şimdi yazımı tekrar okudum ama hayır o manaya gelen bir şey bile yazmamışım.
      ayrıca dizi izlemenin sevap olduğu :) ile ilgili bir şey de asla yazmadım.
      Müslümanlar neden zan altında kalıyor onu da anlamadım.Ekser ülemaya göre çalgı aletleri hakkındaki hüküm bellidir değişmez. İnsanların hoşuna gitmeyecek diye bunu saklamak mı gerkiyor?
      Ayrıca dizi izleyerek bir günah işlediğimi kastediyorsan bir günahı işlemek diğerini de mübah kılar mı? yani diyelim ki ben namaz kılmıyorum o zaman oruç ta tutmayım diyebilir miyiz?
      Bir günahı işliyorum dizi ve filmle, diğer günahı da işlemeliyim ondan kaçınmak beni karlı çıkarmaz öyle mi diyorsun?
      Tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.

      Sil
    2. aynen kopyala yapıştır yapıyorum yorumuna nabrutcum hayatında müzik dinlemeyen ben bazı dizi ost larına takılıyorum. ama farkettiğim şu ki mv leri ve hikayeleri olduğu için ostlar beni çekiyor videoları olmasa ebedi dinlemem. burdan aferin ost dinleyin demek mi çıkar? hayır. hepimizin var hataları ama aynı zamanda belli sınırları. nabrutcumda kendi sınırını söylemiş. müziğin dinde hükmü bellidir. sen,ben dinliyoruz diye mübah olmaz ki? mevlam yanlışlarımızı farkedip en kısa zamanda terketmeyi nasip etsin.

      Sil
    3. aynen ostlar konusunda sana katılıyorum şarkıyı değil aslında o hikayeyi tekrar yaşamak hoş geliyor.
      Belki işte hatam istemeden burada yazarak teşvik ediyor olmak onu da Allah affetsin

      Sil
    4. Müziğin günah olabileceği durum içeriğinin şekline göre değişir.Ben şarkının şarkı olmasına bakarak değil içeriğine bakarak değerlendiririm mesele bi şarkıda şirke girecek laflar(aşk tanrısı,kiss, vb ) şeyler bulunmadıkça müzik dinlemekte bir sakınca bulmam.sonuçta müzik dinlemek yerine kötü sahnelere(öpüşme ve yakınlaşma vb) bakmak çok daha kötü olduğunu düşünüyorum :/ bana biraz tutarsızca geldi ama tabii herkesin dindarlığı kendine bize müslüman kardeşimizi uyarmak düşer :)
      Yine de yazılarını zevkle okuyor ve takip ediyorum tabii ki bazı fotoğrafları atlayarak...

      Sil
    5. Biz anlaşamadık bence :)
      Nerede tutarsızım bir türlü idrak edemiyorum ya da sen bir yerde hata ediyorsun.
      Benim başım açık olsa ama namaz kılıyor olsam sen beni tutarsız sayacaksın o zaman öyle mi?
      Ben yaptığım şeyin dizi vs. postlarının hani senin bahsettiğim yakınlaşma sahnelerini koymamın doğru ama müzik dinlemenin yanlış olduğunu söylemiyorum anlıyor musun? İkisi de kötü ama dizi vs. gibi şeylerden kendimi alıkoyamıyorum bunun günahı vebali benim boynuma ama müzik dinlemeden durabiliyorum bu günahtan uzak kalabiliyorum
      Bende sende biraz tutarsızlık sezdim açıkcası :) hani müziklerin sözlerine göre değerlendirdiğini söylüyorsun ya Korece biliyor musun? Ostlarda Allah'a küfretmediği şirk koşmadığını nerden biliyorsun? genç Nufusunun yüzde %80'nin ataist olduğu bir ülkenin şarkılarından ne bekliyorsun mesela?
      Birde din zannetmelere dayanmaz. İslamın hükümleri eğrilip bükülemez. Müzik ya da dizi izlemek hangisinin daha günah olduğuna düşünerek karar veremeyiz ya da biz karar verecek mevki ve ilime sahip değiliz.
      Hani bana müslümanları zan altında bırakıyorsun demiştin ya bence sen islamı zan altında bırakıyorsun tam olarak bilmediğin mevzularda düşüerek kendin hüküm vererek....
      sana islam hakkında çokça okumanı Ehli sünnet olan hocaların video ve yazılarını takip etmeni bende müslüman kardeşin olarak tavsiy ediyoum. Seninde de dediğin gibi bende müslüman kardeşimi uyarma vazifemi ifa ediyorum.
      Fikirlerimizde zaman zaman uyuşmayabiliriz elbette böyle fikir teatisi etmek güzel.

      Sil
    6. İslamın hükümlerine biz değil İslam karar veriyor ve herkes de emin olsun ki bizim için gereken her şey İslamda en güzel şekilde yer verilmiş. Neyse gerisine devam etmeme gerek yok, Nabrutcum gayet açıklayıcı yazmış. Yazmadan duramadım işte.

      Sil
  4. Arka fonda çalmaya başladı bile :)
    Çok güzelmiş canım Nabrut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay benim tatlım let his go diyorum sana :*

      Sil
    2. let him go ;) :*

      Sil
    3. hahah bende bunu yazdım zaten niye tekrar yorum geldi ki diyorum :D dokunmatik kurbanıyım hahaha

      Sil
    4. Canımsın! :)

      Sil
  5. nabrut can. bu türküyü bende çok severim. hatta bi ara telefon zil sesimdi. eleştirmek için demiyom da niye müzük dinlemediğini çok merak ittim??? bilgilerinde paylaşımcı olmalısın blog sahibesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu türkü mü haha evet. folk rap doğru türkü diyebiliriz. ben bu konularda çok cahilim idare et :)
      Benim dini terchim bu yönde sizde dinde müzik ile ilgili yazıları araştırıp kendi tercihinizi belirleyiniz efendim :*

      Sil
  6. Şarkının adını yazmasaydın Asus'u arıyordum yeminle :))

    YanıtlaSil
  7. şarkı gerçekten süper bişeyy

    YanıtlaSil
  8. Yaa aslinda her yazini ayri ayri cok begeniyorum. Cok samimi cok bana yakin. Keske begen secenegi olsa da tiklasam diyorum her seferinde. Diyceksiniz ki yorum yaz. Ya ya tembelligimden ya yazacak bise bulamama korkusundan elim bi turlu tuslara gitmiyo. Ama icimde hep bi ukte olarak kaliyo. Istedim ki en azindan bir kere dahi olsa begenimi duygularimi dile getiyim. Seviyorum sizi. Hic degismeyin hep boyle kalin :-) ~~namira

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tembelliği kabul edilebilir bir mazeret olarak buluyorum ama yazacak çok şeyin olduğuna eminim. bana kendini yakın buluyorsan yazdıklarım hakkında seninde kendi hakkında anlatacakların vardır eminim.
      o yüzden böyle beni mutlu eden motive eden güzel yorumlarını ara sıra da olsa eksik etme lütfen

      Sil
  9. Ay bi ara ben de dinlemiyordum :D Ama sonra noldu? Aaamaaaaannn :D Tabii ki şeytana uydum :D

    YanıtlaSil
  10. Passenger-wrong direction
    Passenger-whisper

    YanıtlaSil
  11. Aa bende cok sevmistim ilk duydugumda. :) bu arada bursaya tasindik biz gari ondan ses yok bende bu aralar ;) mrl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay kıyamam sana. bursalı mı oldun artık? dur tamam.

      Sil
    2. hosgeldın bursa ya:) ayrıca nabrutcum ben bu sarkıyı eskıden duymustum ve cok sevmıstım ama ne oldugunu bulamammıstım teşekkurler sayende tekrar dınledım...faceden gul can :)

      Sil
  12. Dinle ilgili dobra dobra söylediklerine hep katiliyorum. Cidden cok yonden sunduruyormusuz gibi geliyo bana. Giyim kusam olsun dizi muzik vs olsun. Ben de pek muzik dinlememeye calisiyorum. Gerci son gunlerde arada ost aciyorum o da spoiler yemek icin (ben nolcak ne bitcek diye bekleyebilenlerden degilim.) dizi izlememek icin de surekli tovbe ediyorum ama iste yine karsisina gecip vaktimizi ziyan ediyoruz.
    Bu arada nabrut abla hatirliyo musun anonimden biri gitgide idolum oluyosun demisti. İste o bendim. Cidden de oyle. Ornek aldigim cok yazin var burda. Neyse ben kactim. İyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim anonimden çıkmana sevindim öncelikle onu söyleyim ^^
      ben yapıyorum hükmünü de biliyorum yaptığıma bir kulp bulmuyorum sadece.
      dizi ve vakit ziyanı konusuna gelirsek of! hesabını nasıl veririz bilmiyorum.
      kocaman öpyüyorum seni :*

      Sil
  13. Passenger en sevdiklerimdendir en :) En cok ta gece yolculugunda dinlemeyi severim. Muziksiz heralde yasayamazdim bn :)

    YanıtlaSil
  14. Fikihta müziğin tek bir hükmü yok. Mesela benim gibi kirkina merdiven dayamis bir kadını etkilemeyecek muzik türü genc bir delikaniyi olumsuz yönde etkileyebilir. Sözleri günaha teşvik edenle insani değerleri vurgulayan bir şarkıyı aynı kefeye koyamayiz. Dinleyenin yaşı, cinsiyeti, sarkinin sözleri müziğin hükmünü haram, mekruh ya da helal hale getirebiliyor. Muzik bir araçtır. Hangi amacla söylediğine ya da dinlendigine dikkat edilmelidir diye düşünüyorum. Selamlar... Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bu mevzuyu islam büyükleri bir hükme bağlamış. bende amenna diyorum. tartışmaya açık olmayan bir hüküm aslında bizler boş konuşuyoruz

      Sil
  15. Nefis iste dunyavi zevklerden cokta uzak kalamiyor :) Rabbim nefsimizi şeytana uydurmasin..
    Cok severim sarki dinlemeyin^^

    YanıtlaSil
  16. LÜTFEN HERKES BU YORUMU OKUSUN...
    Nabrutum facebook ta bahsettiğin daha yayınlamadığın yorumlar bunlar mı? yoksa daha yayınlamadın mı? :)) dini konuda Fıkıh ve Şeriat ilimleri öğretmeni eğitimi görmüş birisi olarak isteyen arkadaşlar olursa bu bilgiyi ben vereyim kabul edersen. google-ye girin müzik dinlemek caiz midir? diye yazın bakın bakalım neler çıkıyor. E tabi hangi kaynaktan baktığınız da çok önemli, adnan oktar - gibi dini saptıranlara ya da "ılımlı İslam" (sözde -) hocalarına bakarsanız muhakkak dinleyin gibi bir sonuç bile çıkarabilirsiniz. Yorumumu çok fazla uzatmayayım ki herkes okuyabilsin. "def" ve çoğu görüşe göre de "ney" helal bir çalı aletidir. Şarkılara gelince evet günahtır ama dinden çıkarır gibi bir söz de kullanamayız tabii ki. Ama şarkılar da ayrılıyor tabii. sevdiğim bir hocanın bu konudaki sözlerini dinlemenizi ısrarla öneriyorum : https://www.youtube.com/watch?v=t3XTXRnLNjk hoca ile ilgili herhangi bir söze düşünceye görüşe AÇIK DEĞİLİM! tarafsız olarak dinleyin sadece. Bence gayet açıklayıcı olacaktır hepinize. ve Nabrutun da üzerine çok gitmeyin, birisi dine daha bağlı olur birisi daha az, herkesin günahı kendine, dini konularda da bırakın İslam karar versin neyin ne olacağına, dini müslümandan değil İslamdan öğrenin lütfen. İyi günler herkese...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz.
      Şu sözün o kadar önemli ki dini müslümanalardan değil islamdan öğreninn başka diyecek bir şey yok

      Sil
  17. yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi şarkının adı gelmese asus u arayabilirdim :)) yani bizden yana günahın olmaz :P
    şarkının sözlerinde hiç sakıncalı bir şey yok için rahat olabilir ve hatta anlamlı ve hoş :) enstürman kısmı için bir şey söyleyemeyeceğim o dönemde def vardı ve peygamber efendimiz dahi hanımların kendi aralarında defle eğlenmesinde sıkıntı görmemiş.. şimdi de bu çeşitlendirilmiş, şarkıda içerik olarak ya da enstürman çalarken kendinden geçmedikten sonra ve çokça zaman ayırmadıktan sonra sıkıntı olacağını düşünmeyen biriyim ama kişilerin görüşlerine de saygı duyarım hassas insanlara da daha bi saygı duyarım.. ;) parçayı indirdim naif,sakin,hoş bi şarkı teşekkürler.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık şarkıyı dinledikçe aklına ben gelirim :D sübniminal mesaj :D

      Sil
    2. o dönemde sadece def yoktu sevgili kardeşim, diğer türden çalgı aletleri de vardı. Sadece söylemek istedim.

      Sil
  18. harika şarkı nabrut :))

    YanıtlaSil
  19. Bu sarkiyi bende çok severim. Kardeşim dinlerken duymustum dilimden dusmedi uzun sure. Bende ostlari daha çok seviyorum. Telefonumda ballad dahil nerseyse hic sarki yokken ost dolu. Nedenini şimdi anladım. Ben de ostlari dinlerken hikayeyi animsiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük ihtimalle bizim gibi kendi hayatından bir hikaye yok çünkü:D

      Sil
  20. Ne zaman ders çalışmaktan sıkılsam açıp blogtan birkaç yazını okuyorum.hem dini hassasiyetlerin hem De kültürel seviyen olarak ayrıca yaş olarak da(malum 26 yaşında bir Kore faniyim ama sadece dizilerini izliyorum müzikleri sıkıcı geliyor)kendime yakın bulduğum bir Kore fanı olman sebebiyle ziyadesiyle dikkatimi çekiyorsun.ismim merve,hafız ve doktorum bu blog sayesinde Kore dizilerini tadında sevenleri tanıdım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne hoş ^^ tanıştığımıza çok sevindim. Ders arası mola olmak çok hoş bir duyguymuş.
      Her zaman bekleirm başım üstüne.

      Sil