Que sera,sera kore dizisi

Şimdi bahsedeceğim dizi;

''en''ler içine girebilecek bir dizi değil elbette lakin kötü bir dizi olduğunu da kesinlikle söyleyemem.

Bizim şanssızlığımız bu diziyi Master's Sun gibi şükela bir dizinin üzerine izlememiz oldu.

Neden böyle şanssızlık olarak addettiğimi anlatacağım elbet ,
ama önce konusundan bahsedeyim.


Que sera,sera konusu

Kızımız kardeşini bulmak üzere geldiği Seul'de komşusuna aşık olur.

İlk aşk...

Komşusu ise zengin kadın avcısı bir kazanovadır. Nerede akşam,orada sabah... Kalbi tecrübesiz olan kızımız, kazanovaya çarparak ilk aşk deneyiminde kalbi kırılacaktır.

Önce ikinci adama sığınacak,ama sonra esas oğlana dönecek mi sanıyorsunuz?

Belki de dönecek, belki de dönemeyecek söyleyemem.

Normal şartlarda;

  • Bir esas erkek, bir esas kız olur.
  • Ve bu aşk üçgeninde ikinci erkek ve ikinci kızımız olur.
  • Esas kızımızın gönlü arada ikici adama kaysa da,sonuç olarak esas kız esas oğlan ile mutlu bir hayata doğru yol alır.

Bu dizinin senaryosu normal şartlar terimini yıkıyor.
Biraz farklı.
Tahmin edemiyorsunuz.
Bu açıdan, tahmin edilmeme kısmında,üstüne tanımadığım bir dizi olmakla beraber, zaman zaman düşen bir senaryosu var.

Yavaş ilerliyor.

Toparlarsam;
herkesin seveceği bir tarzı olmasa da Kore dramaları üzerine ihtisas yapanların :) koleksiyon amaçlı bu tarzda bir diziyi de izlemeleri gerekir diye düşünüyorum.

Bense özellikle şu videodaki sahneyi düşünüce, iyi ki izlemişim diyorum.

İyi seyirler...




Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Sonu tahmin edilemeyen kitapları dizileri daha çok seviyorum öteki türlü çok monoton oluyor :) ne izleyeceğimi bilemediğim bir dönem de izlemek üzere not alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şu sıra izlenme listesi kabarık ama izleyecek birşey bulamadığında iyi gidecek :)

      Sil
  2. Değişik konusuyla izletmişti gerçekten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hala ayırlırlar diye beklerken hamile olması ile şok olmuştum sanırım :D

      Sil
  3. bu diziyi gecen yil izledim yanilmiyorsam. gecen yil olmasa bile bu yil baslari olabilir. ve senaryosu, özellikle ostuyla beni cok etkilemisti. hatta eric moonu sevdigim yapim diyebilirim.
    dedigin gibi talihsiz bi zamanlamaniz olmus fakat elestirilmeyi hakettigini pek düsünmüyorum ve sans verilmesi gereken dizilerden oldugunu düsünüyorum. bende cok farkli bi tat birakmisti. yeri ayridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım benim çıtam biraz yüksek :) yeri ayrı diyemiyorum o yüzden :)

      Sil
  4. bu dizi talihsiz bir döneme denk geldi, su jib'den sonra pek çekilmedi o yüzden tam hakkını veremedik ;)

    YanıtlaSil
  5. Dizi fena değildi.
    Bana en büyük getirisi moonlight ostu olmuştur. Çok sevdim her aklıma geldikçe dinlerim.
    Ay asansör sahnesi harikaydı ama ne güzeli kızın çok beğeneip büyük bir cesaretle bir daha istemesiydi aptal kız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten o tekrar deyince ben kahkalara boğuldum :DDD
      ost'da çok hoştu evet hemfikiriz

      Sil
  6. İzlediğin en güzel dizilerden birisidir. O zamanlar çölde susuz kalmış gibi kore dizileri izliyordum. Biliyorsun hemen hepsinin giriş+gelişme=sonuş bölümler tıpatıp aynı gibidir. Kimin kimle olacağım, kim kime dum duma olduğu, kötülerin ve iyilerin kazanıp kazanmayacağı hep bellidir. İşte o dizilere gırtlağıma kadar batmış ve boğulmuş olduğum dönemde çıktı karşıma Que Sera Sera..

    Yukarıda yazdıklarıma bakarak nasıl beklentilerle başladığımı anlamışsındır. Zaten en başta o asansördeki 'GERÇEK' öpüşme sahnesi bile dizi kriterlerini 6546543543547 basamak birden yükseltti benim nazarımda. Çünkü o zamanlar -gerçi hala öyle- çiftler dudaklar sadece birbiriyle temas halinde öpüşüyorlardı. Dolayısıyla asansör sahnesinin benim üzerimde etkisi 'wayyy anasını brehhhh yedi kızı' şeklinde oldu :D Zira ilişkiler bakımından da dizi sürekli beni ters köşe yaptı. Senaryonun ve çiftlerin tahmin edilemez olması dizinin bendeki yerini sağlam temellere oturtturdu.

    Kesinlikle senin dediğin gibi dizi 'normal şartlar' altında ilerlemiyor. Ve yine senin dediğin gibi senaryo ara ara boğucu olsa da ritmi, gerilimi ve aşk tansiyonunu yüksek tutarak izleyiciye 'ben farklıyım' mesajını gayet iyi veriyor. Ama senin şanssızlığın bu diziyi Master's Sun gibi bir diziden sonra izlemiş olman. Aslında zamanlama tamamen yanlış. Ben bu diziyi izlediğimde ortada ne Pasta, gentleman's dignity, Greatest Love, Gumiho gibi kore dizilerinin büyük taşları daha yayınlanmamıştı. Eeee dolayısıyla insanın kıyaslayacağı -yada en azından benim açımdan- tek dizi olarak Coffee Prince kalıyordu. Gördüğün gibi o zamanlar Que Sera Sera döneminin dudaktan temas ve tahmin edilebilir senaryolu dizileri arasından sıyrılarak parlayan bir yıldız olmuştu. Dolayısıyla benim gözümde yeri hala aynıdır. Hala aynı hislerle izlerim. Heyecanlanırım :)))))

    Diziyi izlerken eminim sen de benim gibi baş kadın karakterin çirkinliğe uzun bir süre alışamamışsındır :D Ama sonradan sevdim ben kızı, benimsedim. Ne yani çirkinlerin mutlu olmaya, aşık olmaya hakları yok mudur? düşüncesine kapıldım sık sık. Kızın mücadeleci ve cesur karakteri en sevdiğim yöndü dizide. Zaten yazdıklarımdan yola çıkarak dizinin tamamını sevdiğimi anlamışsındır zaten ^^

    Başka bir klasik dizide görüşmek üzere. Bir dizi tavsiye edeceğim ammaaa onu göbeğin yarılarak izleme ihtimalin yüksek. Dizi öyle çok aman aman başarılı değil ama bence eğlenceli. Kadın ve erkek karakterin tamamen 'TESADÜF' eseri 68972634671643571 milyar kez karşılaştıkları ve her karşılaşmalarında aynı şaşkın tepkiyi verdiklerini görmek için bile izlenebilir. Ayrıca öpüşme sevişme sahneleri yine o dönemin dizileri arasında devrim açmıştır (wuuuuuuu) O kadar bahsettim belki bir şans vermek istersin diye bu da adresi :P Belki izlemişsindir ??

    http://www.yeppudaa.com/showthread.php?t=45-Lovers-2008-G-ney-Kore-Mp4-T-rk-e-Altyaz-l

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ancak bilgisayar başına oturdum bu harika yoruma zevkle cevap yazabilmek için.
      dizide sürekli öpüşmelerine çok güldüm aslında :DD hatta dedim ki ya bunun bir ortası yok mu? normalde bir kiss için tüm bölümler boyunca bekliyoruz burada da sürekli surup durup öpüşüyorlar :DDD

      seninde dediğin gibi dizi konusunda çıtam epey yükseldikten sonra izlemem de büyük mesele ki bazen düşünüyorum coffee prince şimdi izlesem aynı tadı kesinlikle vermez gerçi bir de insan yaşlandıkkça da farklı hissediyor :P

      çirkinlikten öte bence o gelişimini tamamlayıp kadın olamamış açık yazmıyorum anladın sen :Pçirkinlerin hakkı var ama çirkin çirkine düşşün arkadaş :D eric moon ve neydi o çocuğun adı my name is kim san soon 'dada oynamıştı onlara düşmek zorunda mı :DD

      bahsettiğin diziyi izlemedim ama şu an heirs marry him if you dare izlerken yine yanlış zamanlama olacak :)şöyle romantik komedi romantik komedi diye arandığım bir sırada izlemeliyim :)yoksa bu diziyi de rezil etme olasılığım yüksek ki heirs te zaten yakışıklı yakışıklı çocuklar şaşı beş olacağım :DD


      Sil
    2. Loversda bir duvardan duvara sahnesi var Kore dizileri içinde efsanedir bence :)) Diziyi baştan izleme gerek yok bayar bu saatten sonra ama o sahnelere bir bak :) Que Sera uzun zaman oldu o kadar ki gttim kendi yazıma baktım beğenmiş miyim diye :)) Evet beğenmişim. Ama kız ve Eric Monn ı-ııh diyorum bende ama işte olay kızın sıradanlığında bitiyordu zaten.

      Sil
    3. bizim kızlar da eric moon sevmedi ama ben neden seviyorum bu adamı bilim adamlarına inceleteceğim kendimi :P
      bak mantıklı :) belli başlı yerleri izleyebilirim *.*

      Sil
  7. Evet kesinlikle Master'sın ardından izleyince böyle oldu ;) Dizi bütün ön yargılarımızı yıktı ama tamamlarken güzel yerleri vardı. İkinci adama vurulmadan da edemedik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. whats app da yeterince konuştuk diye bir şey yazmıyorum daha :D

      Sil
  8. Que sera sera favori Kore dizilerimden biridir.Klasik Kore dizilerinden farklıdır ayrıca Eric Mun'u tanımama vesile olmuştur :) ve sürpriz sonludur.Bir de bildiğim kadarıyla başrol ilk Yoon Eun Hye'ye teklif edilmiş ama Yeh'in sağlık sorunları nedeniyle olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim favorilerim arasında diyemem açıkcası ama Eric moon *.* :)
      iyiki yeh oynamamış öyleyse çünkü o bu role uymayacak kadar güzel :D

      Sil
  9. siz yine o veya bu şekil final yaptınız ama ben..
    yazıyı kısa tutmana bile sevindim o derece.
    ha eğer izlememiş olsaydım sevdanin yorumuyla ulan en duruyorum izleyeyim diyebilirdim ama artık demiyorum.
    ama gerçekten zamanlama çok önemli.
    dizinin tam braktığım yerde güzelleşmesi ise benim büş ile sana armağanım olsun:)
    :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. whats app da konuştuk daha diyecek bir şey kalmadı :P

      Sil
  10. ayh ben sevmiştim kendisini, bi önceki arkadaşın da dediği gibi ben de öyle yorumlamıştım, öncelikle öpüşme sahneleri dikkatimi çekmişti, zira sinemada her haltı yiyen koreliler dizide pek mahçup oluyo (: deli gibi kavuşmalarını beklediğiniz çiftin şöyle adam gibi aşklarını görmek pek tuhaf değil zannımca (: neyse benim sevdiğim diziler arasındadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakikaten film ile dizileri başka başka alemlerde :D
      kesinlikle değil *.*

      Sil
  11. Çok güzel bir diziydi gerçekten.nasil biraktilar şaşılacak şey doğrusu.
    Dediğin gibi yanlış biz zamanlama olmuş yoksa başka açıklaması yok

    YanıtlaSil
  12. bu diziyle ilgili bir blog da kötü yorumlar okumuştum. bende vazgeçmiştim izlemekten. ama eklediğin sahne hatırına bile başlarım ki ben diziye.:'))) çok tatlı o kız ya:') romantik komediyse kesin başlarım. çok sıkılıyorum zaten bu aralar. izledikten sonra da yorumlarımla geleceğim tekrar^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. romantik komedi evet :) ama bizim gibi çook güzel bir dizinin üzerine izleme.şöyle fellik fellik romantik komedi aradığın bir zamanda izle :)
      sahne harika de mi :D bende hiiiç unutmayacağım deli kız!

      Sil
  13. Bu diziye Eric Moon var diye izleyim dedim. Daha 6. bölümdeyim. Şu ana kadar izlediğim Kore dizilerinden farklı gibi geldi. :) Bir de Eric Moon'u çok çekici buluyorum. Yani ne bileyim canlandırdığı karaktere çok sinir olsam da öyle çekici bir erkeğin çekiciliğinden kendimi alamazdım sanırım. :) Belki de hayatımda gördüğüm en çekici Koreli erkek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farklı evet :) tüm klişeleri yıkan dizi diyoruz :D
      bende çok beğeniyorum ayrı bir havası olduğunu düşünüyorum. hatta yakın zamanda bu çift başka bir dizide başrolü üstlenecek.

      Sil