ASRIN İCADI

Son senelerde çok moda olan parmaksız eldivenleri biliyorsun (belki parmaksız eldiven haricinde özel bir adı vardır ama ben bilmiyorum)
Resimdeki benim son aldığım.


İşte bu eldivenler benim için asrın en faydalı icadı. Hatta ve hatta modada devrim. Ayrıca belirteyim, bu bir moda yazısı değil tabii ki.
Şimdi tesettürlü bayanların bir sorunu var. Onca sıkıntıyı çekip tesettüre harfiyen riayet ediyoruz, baştan aşağı her tarafımızı şeriata uygun bir şekilde örtüyoruz ama gel gelelim ki bileklerimizi tesettüre sokmuyoruz.
Nasıl ya ne demek istiyorsun Nabrut derseniz 
hemen örneklendiririm.

Mesela otobüse dolmuşa biniyoruz para uzatırken yada ayakta durmak için bir yerlere tutunmaya çalışırken bileklerimiz açılıyor. Ya da alışveriş yaparken üst raflara ulaşma çabamız içerisinde sıyrılan bileklerimizi önemsemiyoruz.

Tesettürlü olmak başörtüsünü taşımak bu kadar zorken küçük şeylere dikkat etmeyerek her şey boşa gidiyor gibi geliyor, çok üzülüyordum.

Birde ben biraz huyluyum. Mesela şoför paranın üzerini verirken eli elime değsin istemem. Zaten şeriata uygun olanda bu bana göre. Aslında eldiven bu bahsettiğim sorunları çözüyordu ama ben eldivenle ellerimi kontrol edemiyordum.

Ama işte bu bahsettiğim parmaksız kol kısmı uzun eldivenler ellerim ve bileklerim için gerekli olan tesettürü sağlıyor ve ben üst raflara ulaşmak için kollarımı gönül rahatlığı ile kaldırabiliyorum (biraz rexona reklamı gibi oldu ama  arife tarife gerek yok)


Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. merhaba;) üniversitedeyken bir arkadaşım bileği uzun olan soket çorapların ayak kısmını keserek bileklik yapıyordu.. bir tanıdığım da bana penyeden bileklik dikmişti sıcak günlerde ideal oluyor.. pardesünün altına kısa kollu da giyseniz sorun olmuyor;) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba:) penyeden bileklik tarzı olanlardan benimde var.
    ama onlarda ister istemez kayıyor rahat olmuyor.
    bu bahsettiğim eldivenlerde baş parmak içinden geçiyor elin yarsınıda kaplıyor böylece hem kaymıyor hemde elin yarısını kaplamakla bahsettiğim teması önlüyor.

    YanıtlaSil
  3. Evet an itibari ile ilk dikişim ilk projemdir.:))))

    YanıtlaSil
  4. @profösör ya çok teşekkür ederim böyle bir hataya nasıl düştüm ben.

    dikkatiniz ve uyarınız için çok çok çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. @pariscim göster beğenirsem banada dikersin artık

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Haklısın ..bir şeye dikkat etmemek bazen herşeyi götürebiliyor demeyeyimde, vesile oluyor zaman zaman ama orası kesin.
    Uzun karışık bi cümle oldu anlatabildim umarım:)

    Ben severim böyle şeyleri ama dediğin gibi eldivenli bazen ellerini kontrol edemiyorsun skıntı oluyo bazen:)

    YanıtlaSil
  8. @nisa ilk defa gördüysen böyle bir icadı:) görmene vesile olduğum için sevinirim :)))

    @amakı hayal çok iyi anladım :) aynen katılıyorum.
    komik oluyor diye itiraf edelim:)

    YanıtlaSil
  9. benim bi arkadaşım bazı badilerini alışveriş için ayırmış ve kollarından baş parmağı geçecek kadar bi delik açmıştı.sünebilen bir kumaş olduğu için rahatsız etmiyor ve geriye gitmiyor.kollarını rahat rahat tezgahlara raflara uzatabiliyordu.
    rabbim yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  10. @BİTTER BİR ARKADAŞIMDA AYNI ŞEKİLDE YAPMAYI PLANLIYOR.YAZINDA PENYEDEN DAHA İYİ OLUR HEM:)
    AMİN

    YanıtlaSil
  11. nabrut dıktım ben harıka oldu.bılek ınce el kalın dememek dumduz kesıp dıkmek gerekıyormuss yalnız.bır de bas parmagım kucuk zaten demeyın orayı bıraz genıs bırakınn...sana ulaştıracagım en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil