SABAH KALKINCA YÜZÜN BİLHASSA GÖZÜN ŞİŞ Mİ UYANIYORSUN?

Sabahları uyandığımda gözlerim şiştir benim. Ve şöyle erken uyanayım dışarı çıkmadan uykumu açayım gibi lükslerim de yok. :) Çıkmam gereken vakitten yarım saat önce kalkar  kahvaltımı da yapmış (kahvaltısız çıkmam, çabuk yaşlanmak istemiyorum zira) vaziyette çıkmış olurum.

Hal böyle olunca elim yüzüm şiş, yeni uykudan uyandığım çok belli halkın :) içine karışıyorum. Halimden rahatsız olduğum için öncelikle bu duruma çözüm olarak Watson'dan aldığım aşağıdaki adını bilmediğim, ne ad koysam kararda veremediğim aparatları kullanıyordum.



Buzdolabına koyuyorsun soğuyor. Göze soğuk kompleks yapmış oluyorsun, şişin inmesi için. İşe yarıyor mu? Hayır!

daha önce de bahsetmiştim. Kozmetolog Pervin Bulgak'ın önerisi üzerine kahve ile peeling yaptığımdan ve çok memnun olduğumdan. burdan bakabilirsin.

Şimdi de doğal yollardan yüzümün şişliğini giderdim. Yine aynı kişinin reçetesi ile. Denedim, sonuçtan çok memnun kalınca sizinle de paylaşmak istedim. Hemen reçeteyi veriyorum.




                                                Malzemeler

Süt
Maden suyu
Buz kalıbı

Süt ve maden suyunun ölçüsü bire bir olacak. Ben yaparken yarım bardak maden suyunun üzerine yarım bardak süt ekledim.
          

Daha sonra bu karışımı buz kalıbına döktüm. Buzluğa koydum.



Sabahları bir tanesini alıp göz altı dahil bütün yüzümün üzerinde gezdirdim. Sonuçtan çok memnunum.
Sizde sabahları aynı sıkıntıyı çekiyorsanız çözüm çok basit. Ben denedim, memnun kaldım. (Defne Samyeli'nin oynadığı reklamın repliği gibi oldu ama idare edin artık)



Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. aa ne güzelmis öyle, bende deneyeceğim .. sağol canım :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle deneyeceğim..

    www.ikincielspotesyaci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. önerin çok güzele benziyor teşekkürler :D ben şu anda dağ başında yaşadığım ve buralar her daim -20 derecelerde olduğu için sabah bunu yapmak şimdilik pek cazip gelmedi ama Türkiye ye döner dönmez yapacaklarım arasına alabilirim :D benim hızlı çözümüm dolaba iki adet yemek kaşığı atıp soğuyunca onların kavisli kısımlarını gözüme koymak eskiden yapardım ve kesinlikle işe yarıyor ve çok rahatlatıyor dolapta sodalı sütlü buzunuz kalmazsa deneyebilirsiniz :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık yapmıyorum bunu :D gözüm şisse şiş diyorum çıkıyorum öyle :DD bunu yazarken gençtim aynaları seviyordum heralde :DD

      Sil