Görücü Usulü Buluşma Hikayeleri "Aklı Hala Bendeymiş"

Bayan K. bize görücü usulü bir buluşmasını yazmış. Sonu hayli ilginç bitiyor.

Siz yazıyı okuyun ben de yorumumu sona saklıyorum.

Söz Bayan K'de.

Merhaba Nabrut. 

Bende sana kendi tanışma hikayemi anlatacağım. 

Bu zamana kadar görüşmek isteyenler oldu ama ben kimseyle görüşmedim çünkü görevini yapmayı bekleyen bir hemşireydim.

Neyse bir gün bir yerde geçici olarak çalışırken bir amca beni beğeniyor oğluna düşünüyor. Neyse bir şekilde bize ulaşıyorlar ben düşünmediğimi soyluyorum annemler kabul etmiyorlar bir görüşsün diyorlar, diyor. 

Neyse bu çocuk bir şehirde polismiş iyi dedim bir görüşelim. Bu kadar herkese yok de bununla görüş vardır bunda da bir hayır dedim ama ben hep dua ettim Nabrut Allah'ım benim ve onun için  hayırlıysa kalbimize sevgini ver ve bu işi ikimiz içinde hayırlı kıl diye onun için de dua ettim. 

Neyse çocuk izne geldi tam görüşeceğiz annemin şehir dışında işi çıktı, gitti, isi bitip gelemiyor kadın. neyse yarın görüşelim gelsinler dedik. Abim aniden rahatsızlandı, ameliyat oldu bir günde öyle bekledik ama Nabrut ben hep şöyle dedim; Allah bu isin olmaması için bir engeller çıkarıyor gibime geldi isin açıkçası. 

Neyse bir kaç gün sonra geldiler görüştük çocuğun izni az olduğu için acele ediyorlar (bize öyle dediler izni az). 


Geldiler ben çocuğu gördüm ama hiç bir şey hissetmedim ama dedim olsun biraz konuşalım belki bir şeyler olur ama ben biraz üzüldüm tabi bir kıpırtı beğenme bekliyordum açıkçası.

Neyse bir görüşelim dedik konuştuk. Nasılsın, ne okudun, derken çocuk benim aklıma bir şey gelmiyor numaranı ver oradan ben sana soruyum dedi ya  Nabrut bana demiyor ki konuşalım oradan soruyum sana diyor yok dedim biraz böyle konuşalım sonra gerekirse veririm. 

Neyse baktım çok konuşamıyor bari dedim ben konusuyum (normalde çok konuşmayı seven biri değilim) yoksa ikimizde susup oturacağız. Nerde okudun dedim söyledi, sen nerde dedi Ankara dedim, Ankara da buradan (yasadığımız şehirden ) kim var dedi bir kaç kişi söyledim daha kim var diyor 45 bin kişilik okul orası Nabrut kimi tanıyım ben.

Neyse mümkün olduğunca kırmadan cevap verdim sonra dedim sizin isiniz zor birde büyük bir yerde buralar daha sakin şehirler yorucu oluyordur dedim amacım konuşmak bana dediği şey is olsun başka bir şey demedi. 

Kaldım öylece ben bekliyorum ki konuşacak yine neyse dedim (ben iki dil biliyorum bu arada) çocuk da bunu duymuş. Sen İngilizce biliyorsun benim de İngilizcem çok iyidir dedi bende iyi çok iyi olmasa da iyiyim dedim. 

Neyse demez mi hadi bana İngilizce bir şeyler sor diye. BEN ORDA KOPTUM SOGUDUM, o kadar konuşacağımız şey varken artık (bir nevi bıraktım diyebilirim) 

neyse İngilizce olarak evlilik için ne düşünüyorsun, ne bekliyorsun ne ifade ediyor senin için diye sordum ben bu kadar konuşamam, dedi, tamam, dedim, ama ben o anda olmayacağını anladım çünkü bir iste benim için ciddiyet çok önemli.

Sevgilin oldu mu olduysa ne zaman bitirdin, dedim (Bir hafta once ayrılıp bitirip benimle konuşuyorsa bu is olmaz zaten ) cevabi oldu dedi neden bitti, dedim olur ya nişanlanmış ayrılmış olabilir evliliğe giden bir iştir bozulmuş olabilir ne yasadı bilmek istedim(ben ona anlattım çünkü) ben konuşmak istiyorum bu konu hakkında dedi ona da tamam dedim. 

Neyse bunun bir kuzeni varmış onu tanıyorduk dedim A kişisini tanıyor musun dedim bana napican niye soruyorsun, dedi direkt Nabrut ben şaşırdım (sen az önce tüm Ankara'yı bana sordun tanıdıklarımı ben sana böyle mi dedim) bende bir şey yapmayacağım tanıyoruz de  sordum dedim haaaaa dedi kuzenim dedi ve sonra ne yapmayı düşünüyorsun dedi burada görev yapacağım sonra sağlık bakanlığı alim olursa bakacağım dedim (ben bekliyorum ki benimle bir gelecek düşünüyor ve bana evlenince ne yapacaksın şehir değiştirince is olarak şehir olarak isin zor olacak diye bekliyorum) bana dediği şey IYIYMIS dedi ben Şokkkk tabii ki.

Sonra ben sordum neden polis le evlenmedin diye bana bizim is yoğun polis istemedim dedi neyse benimle Diyarbakır'a gelir misin dedi ben de sevdiğim nerdeyse bende onunlayım dedim gelirim dedim.

Neyse sonra bana demesin mi sen polisliği deneyebilirsin diye (dedim ki hem polis istemiyor hem de bana bunu diyor o zaman bu benimle bir şey düşünmüyor karşılıklı dedim)  

Neyse konuşma bitti ailelerimize düşünelim dedik ama ben hem hayır demeyeyim diye zaten baktım onun da oluru yok. Neyse gittiler ben anneme hayır bu iş olmaz dedim aradan zaman geçti aradılar bir kez daha görüşsünler.  Dedim yok ilk konuşma böyleyse diğeri de farklı olmayacak (Çünkü bir daha beni terslese ben de onu terslerim) olmadı çocuk başka kimseyle görüşmeden gitmiş. Biraz zaman geçti duydum ki birisiyle bir günde nişanlanmış sonra bir duydum ki kızın annesi bunu zorla getirtip zorla nikah yaptırmış buna bir ayda zorla. 

Neyse sonra ben duydum ki bunun düğünü olacak hala beni söylüyormuş. Ben de dedim ki madem bu kadar istiyordun neden belli etmedin. Niye söylemiyorsun üzüldüm mu üzüldüm Nabrut çünkü bir şeyler olacaktı ama olmadı diyorum hayırlısı böyleymiş evlenip de anlaşamasak beni hep terslese öyle daha kotu ya AAMA SUNU UNUTMAYALIM DUA ETTIGIM ICIN RAHATIM ETMESEYDIM KENDIMDE BULURDUM HATAYI DUA ETMEYE DEVAM...

Blog Sahibinin Notu: 

Zorla evlilik noktasına getirilen, istediğini tutup alamayan, evlendiği halde hala aklında başka bir kadın olan bir adamdan sana hayır gelmezdi zaten.

Rabbim seni kurtarmış. Bugün bir kızın annesinin zoruyla nikah masasına oturan yarın da bir başkasının zoruyla senden ayrılacaktı herhalde.

O sebeple duanın karşılığını almış, ucuz kurtulmuşsun. Çok mutlu oldum.

İnşallah bundan sonra yoluna ne istediğini bilen, bunu ifade edebilen seni çok mutlu edecek bir adam çıkar.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Gerçekten çok iyi anladım seni bende yakın zaman da böyle bir durum yaşadım hatta belki paylaşımımda duanın gücüne çok inanıyorum gerçekten hiç üzülme Allah hayırlı insan çıkarsın karşına

    YanıtlaSil
  2. O kadar ilginç geldi ki görüştüğü kişi bana çok patolojik geldi hersey de hayır vardır olmamasına sevindim nedense

    YanıtlaSil
  3. Çok erken gelmişim galiba okuyacak yorum yok :D Ben başlığı okuyunca sizi başka yerde görüp beğenmiş aklı sizde kalmış görüşmede de sizden emin olduğu için herhalde ciddiyetsiz konuşmuş ve devamında bir ilanı aşk bekliyordum :D Mutlu son beklerken başkasıyla evlenmesine çok şaşırdım. Böyle ciddi bir meselede kendi kararlarını veremeyen bir insandan olmazdı bence. Tamam sizin yanınızda kendini ifade etmeyebilir ama bunun sonrası var ısrar edip ikna etmeye çalışmamış. Hem çocuk değil ki annesi zorla evlendirsin mesleğinde kocaman adam. Siz kurtulmuşsunuz ama olan o kızcağıza olmuş. Bir şeyden haberi yokken kendisini sevmeyen ve aklı başkasında olan biriyle evleniyor haberi yok. Gerçekten büyük bir vebal bu. Allah böyle evliliklerden kişilerden korusun. Yazar hanım kurtulduğuna şükretsin

    YanıtlaSil
  4. Nabrutcum son yaptığın yoruma katılıyorum. Altına imzamı atarım. Ayriyeten çocukla buluştuklarinda oluşan diyaloglar çok sıkıcı. İnsan konusabildigi insanla evlenmeli. muhabbetinden zevk alacağı insanla. İnşallah karşısına öyle biri denk gelir

    YanıtlaSil