Hangi Aşıyı Oldum?

Uzun zaman sonra bloğumun başına oturmanın mutluluğu ile başlıyorum.

Aslında Instagram'da aktif olduğum için çok da ara vermiş gibi hissetmiyorum, buradaki birçok yol arkadaşımla orada da iletişim halindeyiz ama yine de burada yazmanın keyfi bambaşka...

Aşı hakkında oldukça çok soru geldiği için süreci anlatmak istiyorum.

İlk dozu 5,5 hafta kadar önce olduk. Aşı olmakta hiç tereddütümüz yoktu, sıramızın gelmesini bekliyorduk. SGK'ya kayıtlı çalışanlara sıra gelince de hemen ertesi güne randevumuzu aldık ki zaten bir hafta sonra yaştan da sıra geldi ama biz çoktan olmuştuk.

Biz olurken Sinovac seçme şansımız da vardı ama kronik bir rahatsızlığımız olmadığı için ve virüse karşı koruması daha yüksek olduğu için Biontech olmayı tercih ettik.

İlk doz aşımızı vurulduktan sonra kol ağrısı ve hafif yorgunluk haricinde bir yan etki yaşamadık. Kol ağrısı da ikinci günün sonunda geçti, gitti.

İkinci doz sonrası ise eşimde sadece yorgunluk oldu. Erkekler zaten çok rahat atlatıyormuş genelde. Bende ise baya baş ağrısı yaptı. Ama o da görülen ve beklenen bir yan etkiydi. İkinci gün tamamen geçmiş halde uyandım. Korona geçirenlerin ne denli ağır atlattığını bildiğim için de Korona olmaktansa bu küçük yan etkilerden hiç şikayet etmedim.

Aşının üzerinden 4 gün geçti, gayet iyiyiz ve aşı olmanın verdiği vicdani rahatlığı hiçbir şeye değişmem. Kendimden öte, bulaştıracağım insanları, kronik rahatsızlığı olan anne babamı düşününce pişman olacağımı da sanmıyorum. 

Siz de durumlar nasıl, ikinci dozu oldunuz mu?


Not: Instagram'dan beni takip etmek isterseniz

https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Bende iki doz oldum bitti.
    Ilki senin dediğin gibi sadece kol ağrısı ile geçti ama ikincide baya kötü oldum ben. Kolumun ağrısı sırtıma vurdu. Yorgunluk halsizlik. Sonrasında baş ağrısı eklendi üstüne. Ama bir gün sürdü geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı süreci yaşamışız. bir gün sürüyor ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi kalkıyor insan

      Sil
  2. Nabrut bilinçliliğinden dolayı çok tebrik ederim. Ortalık aşı olmayın diyr gezen provakatör dolu 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  3. Olmadım içim rahat

    YanıtlaSil