Sineklerin Tanrısı Konusu ve Yorumu

Sineklerin Tanrısı kitabı Dizi ve Kitap kulübümüzün Şubat ayı kitabıydı.

Sineklerin Tanrısı Kitabı Konusu

Issız bir adada mahsur kalan ve kitapta sayıları tam olarak belirtilmeyen bir çocuk grubu yaşam savaşı vermek için kendi aralarında birlik olmaya çalışırlar. İş bölümü konusunda aralarında anlaşırlar. Çıkan kargaşayı çözmek için bir lider seömeye kadar verirler. İlerleyen zamanda liderlik konusunda gruplar arasında anlaşmazlıklar çıkar.

Kitabın devamında ise çocukların yönettiği adada çocukların yaşam mücadelesi verirken nasıl canavarlaştığına şahit olacaksınız.


Sineklerin Tanrısı Kitabı Yorumu

Yavaş başlayan biraz ağır bir kitap. İlk kısmı zor ilerliyor, ikinci kısımda açılıyor, üçüncü kısma gelindiğinde olaylar çözülüyor ve hikaye heyecanlı bir hal alıyor.

Kitabın vermek istediği mesaj ise şu;

Gücü eline geçiren masum bir çocuk bile olsa canavarlaşabilir. 

Mina Urgan'ın yazdığı son sözü okuduğunuzda metaforların asıl amacı öylesine anlam kazanıyor, mesaj öyle net anlaşılıyor ki işte o zaman iyi ki bu kitabı okumuşum diyorsunuz.

Daha çok sağlam kitap kurtlarının rahatlıkla okuyabileceği bir klasik olduğunu söyleyebilirim.

Bazısının bayıldığı, bazısının ise yarım bıraktığı bu kitap hakkında size ne düşünüyorsunuz?

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Ben de bu kitabı çok olmadı birkaç hafta önce bitirdim. Senin de dediğin gibi ilk kısım ağır ilerliyor, bundan dolayı okumaya ara bile verdim.Ama gerçekten güzel bir kitap ve anlatmak istediği şey çarpıcı.Mina Urgan'ın son sözü, karakterleri tek tek ele alışı ve tüm o karakterlerin aslında neyi temsil ettiğini eklemesi de güzel olmuş.

    YanıtlaSil