MEME ESTETİĞİ YAPTIRANLAR, EN ÇOK İSTENEN DOLGUNLUK VE SİMETRİ DİYOR!

 Meme Estetiği İstanbul ’da bir çok farklı uzman hekim tarafından uygulanıyor. Meme estetiğini uygulayan doktorların estetik anlayışa sahip olmaları ve meme estetiği yaptıran kişinin vücuduyla memeleri arasında orantı olması gerekiyor. Estetik plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla ARVAS, meme estetiğiyle memedeki deformasyonların estetik bir biçimde düzeltilebileceğini ve kişinin  yeni bir hayata merhaba diyeceğini söylüyor. Op.Dr. Leyla Arvas, meme estetiği ile ilgili detayları sizlerle paylaşıyor;

Neden Meme Estetiği Tercih Edilir?

Meme estetiğinin tercih edilmesinin temel sebebi meme dokusundaki bozuklarla beraber meme görüntüsünün kişinin vücut yapısıyla estetik bir uyum içinde olmamasından kaynaklanır. Kadınlarda seksi ve dişi bir görüntü meme yapısıyla sağlanır. Kadın güzelliği, memelerin dolgunluğu ve hacmiyle de orantılıdır. Vücut ile tam uyumlu ve naturel görünümdeki memelerle kadınlar gündelik hayatlarında çok daha mutlu ve verimli olabilmektedirler.

Erkekte ise seksilik ve erkeksilik denilince düz ve hafif kaslı bir meme görüntüsü aklımıza gelir. Jinekomasti operasyonuyla erkekte oluşan yağ dokusu, kimi zaman da kitle oluşumu çıkarılmakta ve kişinin erkeksi keskin hatlara ulaşması sağlanır.

Meme büyütme ameliyatı ile özgüveninizi yeniden kazanın

Meme Estetiğinde Yaklaşımlar

Meme estetiklerindeki ana hedef, meme deformasyonlarının, asimetrilerinin ve görünüş bozukluklarının düzeltilerek kişinin meme düzgünlüğü sağlanmasıdır.

Meme estetiğinde minimal invaziv girişimlerle bütünsellik bozulmadan etkili operasyonlar gerçekleştirilir.

Meme Büyütme, çoğunlukla gebeliğin ve emzirme döneminin bitmesiyle beraber düşünülen bir estetik müdahaledir. Gebelikle beraber süt bezlerindeki artış meme hacminde genişleme ve büyüme sağlarken derinin de aynı zamanda genişlemesine neden olur. Bollaşan, esneyen ve sarkan deri yapısı meme büyütme operasyonuyla beraber giderilir. Bu operasyonun meme dikleştirme operasyonuyla beraber eş zamanlı ve kombine olarak yapılması tercih edilir.

Meme büyütme ile meme asimetrileri düzeltilir, memeye implant sayesinde hacim kazandırılarak dik ve seksi meme formu oluşturulur. Meme büyütme estetiğinde kullanılan implantlar çok farklı çeşitlerde olabiliyor. Dokusal, büyüklük, şekil olarak ve hacimsel farklılıkları olan meme implantları her türlü isteğe cevap verebilecek türdendir. Meme estetiğinde operasyon kesi bölgesi ve implantın yerleştirilme alanı da ön muayene öncesinde kişiyle paylaşılarak belirlenmektedir. Yapılacak her tekniğin artıları ve eksileri olmakta, tüm bunlar hastayla paylaşılmalıdır.

Meme Küçültme operasyonları daha çok vücut postüründen daha büyük meme yapısına sahip olan kadınların yaşadıkları sağlık problemlerine alternatif olarak ortaya çıkmış bir estetik operasyon şeklidir. Bu operasyonla beraber kişide var olan özellikle sırt ağrılarında azalma ve geçme görülmektedir. Erken dönemde yapılan müdahaleyle, ileriki yaşlarda yaşanabilecek herhangi bir kemik erimesi durumuna karşı da vücut postürünün düzeltilmesi amaçlanır.

Meme dikleştirme yani mastopeksi operasyonunda ise elastik yapısı bozulan meme dokusunun ve meme derisinin vücut dışına çıkarılarak, gereken durumlarda meme altına yerleştirilecek meme implantıyla meme dikleştirilmesi yapılmasıdır.

Yağ Enjeksiyonu,  memelerinde hacimsel belirgin bir büyüme isteyen aynı zamanda herhangi bir kesi izi istemeyen kişilerin tercih ettiği bir operasyon şeklidir. Bu operasyonda kişinin fazlalık  bulunan uyluk, basen, karın bölgesinden alınan yağlar özel bir şekilde kök hücreden zengin hale getirilir ve meme dokusuna nakledilir. Böylece memelerde doğal ve pürüzsüz meme şekli oluşturulur.

Meme Estetiği Hakkında Aradığınız Herşey! - Samsun Haber, Son Dakika Samsun  Haberleri ve Güncel Haber

Erkek jinekomastisi ise operasyon biraz meme küçültmeye benzese de tam olarak aynı yapılmamaktadır. Erkeklerde bulunan kadın hormonlarındaki artış memelerde büyümeye yol açar. Meme dokusunda bulunan yağlar liposuctionla çekilirken, meme dokusunda ve derisinde aşırı büyüme olan erkekler jinekomasti operasyonuyla bu durumdan kolay bir şekilde kurtulabiliyorlar.

Meme Rekonstrüksiyonu ise kişinin geçirdiği hastalıktan dolayı memesini kaybetmesi ve memeyi tekrar oluşturmaya yönelik estetik girişimdir.

Meme Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Genel anestezi altında ve ameliyathane koşullarında gerçekleşen meme estetikleri minimal invazivle tamamlanan operasyonlardandır. Operasyonların süresi 2,5 ile 5 saat arasında değişebilmektedir. Oluşabilecek ağrılar basit ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Meme üzerine uygulanan sargı operasyondan sonraki 4.günde çıkarılır ve özel üretim sporcu sütyeni takılarak meme formunun aynı kalması sağlanır. Operasyondan sonra en az iki ay boyunca ağır spor yapılmamalı, koşma, zıplama, esneme hareketlerinden uzak durmak gerekmektedir.

Meme Ameliyatının Riskleri Var mı?

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi meme estetiğinde de riskler ve komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bu komplikasyonlar operasyon sırasında ortaya çıkabileceği gibi operasyon bittikten sonra da ortaya çıkabilmektedir. Bu riskler;

  • Geçmeyen meme ağrısı

  • Meme ucu hissizliği ve meme ucundaki çeşitli değişimler

  • Enfeksiyon

  • Kanama

  • İmplant kaçağı ya da rüptürü

  • Kapsüler kontraktür adı verilen meme implantının formunu bozan skar dokusu değişimleridir.

Oluşabilecek bu komplikasyonları düzeltmek amacıyla, implantlar çıkarılabilir, değiştirilebilir ve  reoperasyon gerekebilir.

Meme Estetiği Fiyat Aralığı

Meme estetiği fiyatları yapılacak operasyonun niteliğine, kullanılan sarf malzemeye ve doktora göre değişmektedir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’ ın sizler için detaylandıracağı tüm işlemler ile ilgili bilgi almak için Quartz Clinique +90 212 241 46 24 numaralı telefonundan randevu oluşturabilir ve meme estetiği operasyonunu rahatlıkla ve güvenle yaptırabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar